Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 876
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Lino, както е писала svetla 81 с ибупрофен или волтарен, но тъй като при синът ми това не подейства го лекуваха с кортикостероиди. А за температурата характерното беше, че вдигаше 2, 3 пъти на ден в едно и също време.

# 61
  • тук и там
Schtrudelche,благодаря-ще изчакам със АБ до утре,и ако не е добре-го започвам..До сега не е повърнал,което си е постижение. HugКаката ми е правила много  често бронхиолити и накрая лекувахме  астма,и са включвали АБ в зависимост от тежестта на бронхиолита.Мен това ме тормози,че не мога да преценя кога да започна евентуално със АБ,защото  виждам,че дишането му не е добре .Ако има температура,дори и ниска утре-започвам и това е.

# 62
Светле, и аз като теб преди година си пуснах кръвни, ЦРП и утайка-бях сигурна, че имам минимум синузит Crazy  Оказах се в пИрфектно здраве дет се вика, пращяща от здраве hahaha Но не е лошо да се следим де. Тогава сестра ми ме пита кой щял да ми разчете резултатите - викам аз бе, нали съм половин  доктор, макар и детски Mr. Green Joy

На мен това, което Крис е описала, ми прилича на това, което описва и Лино Rolling Eyes - високи странни температури, болки в горните крайници - нали детенцето й си държеше отпусната ръчичката...дано разберат какво е накрая, че ми се струва, че лечението нещо не е адекватно изобщо...не помага. Confused

Мъчно ми стана като чета за болни дечица Cry Tired Да оздравяват бързо, и мамите да се успокоят Praynig

# 63
Мен ми е чудно немските доктори колко още чакат да се измъчи детето. Хем на Лино им дават доста направления, но като всеки лекува и гледа нещото, в което е специалист, ми се губи цялостният поглед на състоянието.
Първото голямо боледуване на щерката беше след последните ваксини на две и нещо. Тогава цял месец се влачи с разстройство и температура на пикове и спадове и ей така се мяткахме между лл там и спешното, но понеже црп беше ниско, казваха вирус. Накрая и кашлица започна. Тогава с целия си акъл в края на злополучния месец летяхме за България с болното дете, тъй като имахме билети. Веднага ни хоспитализираха и така откарахме още три седмици по болници, защото не можеха да я оправят. Така и не разбрах какво беше. В епикризата накрая пишеше токсичен хепатит(явно от лекарствата), пневмония(за която не бяха сигурни от снимката), цмв и цьолиакоподобен синдром. Против съм л-ва за най-малкото нещо, но и протакането срива адски много имунитета и после се налага двойно и тройно повече химия.

# 64
Schtrudelche,благодаря-ще изчакам със АБ до утре,и ако не е добре-го започвам..До сега не е повърнал,което си е постижение. HugКаката ми е правила много  често бронхиолити и накрая лекувахме  астма,и са включвали АБ в зависимост от тежестта на бронхиолита.Мен това ме тормози,че не мога да преценя кога да започна евентуално със АБ,защото  виждам,че дишането му не е добре .Ако има температура,дори и ниска утре-започвам и това е.

И аз не мога да ги преценявам добре тия неща колкото и "опит" да съм натрупала покрай боледуванията на малчо.. В крайна сметка не сме лекари. За това пък тормозя педиатъра постоянно ако нещо ми се струва , че не е ок.

С АБ сме лекували само един бронхит при малкия... Всичките други пъти само с инхалации се разминаваше. Надявам се и при вас да се развият така нещата. Никакви температури и повръщания повече  Naughty Пиши утре как сте  Hug

Да ви разправям и аз за едно мое "боледуване". Миналият февруари цял месец мъкнах едни гадни жълто-зелени сополи и накрая ми писна. Отидох на доктор. Кръвни - идеални, секрет от носа - чист.
 Mr. Green А сега де? И докато отида на 2-ри преглед се оправих... Викам му на УНГ-то какво е това чудо? Вирус...Егати и вируса!

# 65
  • shumen
Оффф,наистина много болни има.Дано скоро оздравеят всички и да си изкараме едни страхотни и незабравими празници.
Лино,измъчихте се и Вие.
Кайсиа,на нас това тази година ни беше 2 бронхеолит,но все сме лекувани в болница.
Аш,как сте Вие?Дано е добре малкия.
Тете,успя ли твоя мъж да свърши работа?
Мутафова,ооф,на мен за това ангините ми са кошмар.При тях все ми вдига едни Т от 39 и нагоре градуса.

# 66
  • гр.София
Мутафова как е детето?
Лино вие как сте? Нямам думи за това размотаване,представям си как се побъркваш от тази неяснота  Tired Стискам палци всичко да мине и по празниците всички здрави у дома!

# 67
Казвам добро утро с пнадеждата днес да чета хубави новини тук, за здрави дечица Praynig

Дани, взел е и бележка, и болничен ooooh! Мърмори, че е почакал пред кабинета, ама....

# 68
 Hug
Мутафова как е детето?
Лино вие как сте? Нямам думи за това размотаване,представям си как се побъркваш от тази неяснота  Tired Стискам палци всичко да мине и по празниците всички здрави у дома!

Благодаря, че попита, mariq13. Много се измъчихме с тази температура. По -точно аз се измъчих, а младежа не се впечатли много-много, че е с 39,5 и почти през цялото време не се е спирал. АБ и след трети прием не повлия. Постоянно висока температура, болки в гърлото, погледът един такъв, влажен, тъжен, но това го виждам аз, де. Той си щъка милия. Ходя му по петите със спринцовката с вода, компот от малини, защото беше обезводнен. Снощи вече урината беше съвсем прозрачна, а не мътно тъмно жълто. Сега още спи, но трябва вече да е ял и да пие АБ.  И в тоалетната имахме проблеми, ама няма да ви описвам, че някои може да закусват  Confused
Ако днес продължава с тези ужасни температури, пак ще се чуваме с доктора. След три часа  през нощта нямаше вече температура, но... като стане ще видим.
Днес и аз искам да се похваля с хубави новини вече.
Да се оправят и останалите  Heart Eyes

# 69
Дано падне днес тази пуста Т вече...Мутафова Praynig фактът, че нощес не е вдигал до високи стойности, е обнадеждаващ.Дано сутринта измериш по-ниски стойности вече...

# 70
  • София
Ох, момичета, много е проклет този вирус. След баткото се трьшнахме абсолютно всички, вкл. баба им точно 24 след като дойде. 2 дни с 39, силен гьрлобол и яка кашлица. ЛЛ каза, че било страшно положението, направо епидемия. Изписа на всички Тамифлу и разни сиропи, но не можело да се пие Парацетамол с него, което е проблем при нас, защото малкия вдига космически Т за отрицателно време и се налага да редувам нещо през 4 часа. По този повод давам Хексалгин  Sad 
Честно казано аз сьм най-зле и ми изписаха АБ, защото чуват и хрипове...
Да оздравяват всички болни  Hug

# 71
Мутафова, дано минава вече.  Peace моето дете по закон все ми вдига високите т между 1 и 3 през нощта, като е болно, една нощ нямам за сън.

# 72
Фел, това Тамифлу не е ли за грип? newsm78

# 73
Аз се чудя този вирус, който циркулира, грипният ли е вече? Хем има много хора болни, хем си мисля, че е рано за грип.
Моята днес е на училище и ми е притеснено да не прихване пак. Имало доста отсъстващи.

# 74
Преди 2г. прихванахме грип в началото на януари - към 10-то число.
Рано е за епидемии, но може единични случай да има вече, знам ли newsm78

Скрит текст:
по това време ли го пускат грипния? Вече вземам почвам да вярвам в теории за световна конспирация и за пръскане с вируси от самолети

Общи условия

Активация на акаунт