Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 883
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.София
За мен тоя вирус си е абсолютно грипен. Какви единични случаи,всеки втори около мен в болен,а при личната е някакъв наплив от чакащи. С тези с които говорих,същата работа от към симптоми и Т . Има епидемия и според мен от миналата седмица,а сигурно ще съобщят в началото на януари!
Мутафова,айде вече всичко да е наред и АБ да си свърши работата!

# 76
Оооох, ама и ние всички вкъщи сме болни! В работата- също. Снощи и малкия цъфна  #Crazy с хрема и температура 39 градуса. Цяла нощ не сме спали, а с мъжа ми едва се държим на крака. Постоянно ни тресе, хрема, кашлица...Вече наистина не знам какво да пием, в чудо се видяхме! На каката АБ не й действа, правя инхалации, а буха като магаре!

# 77
Явно грипният вирус вече щъка Tired

На мен ми помага Терафлу за Т и запушеният нос. Може и нурофен стоп колд - това за възрастните болни.

Трябва да си взема още едно-две шишета нурофен за юноши и хексалгин. С този гаден грип Tired

# 78
Ох с тия вируси и болести.. аман, добре че сега си го държа в нас моят, че малко ли ни беше и на нас. Много ме страх след Нова година, когато ще е пика на вируси и грипове. Сега за последните два месеца той е бил на училище общо 5 дни сумарно ( 3 плюс 2). Лекарката УНГ беше озадачена как може дете на 7 години да боледува толкова  все още. Взе да ме разпитва кога какво съм давала за имунитета през годините, че мога ли да помня всичкоо кога и колко време. Само знам че не знам  дали има нещо дето да не сме го пробвали и порасна с многооо болести това дете последните 5 години. Казах и на Трявна на процедури ходихме 3 пъти, като тази година нарочно ходихме 2 пъти.Та  тя ми вика ти правиш повече от необходимото !
Силно се надявам след Нова година да сме закрепили положението и да е по- редовен вече на училище ! Чудя се какво да давам за имунитет, Сега приключихме с Ехинацеята- свърши шишенцето. А и с този проблемен стомах с тия много лекарства и антибиотици , хич не бива да продължава това много боледуване и лекарства, антибиотици.

А относно стомаха, като си мисля... той от доста отдавна си имаше проблемно хранене, само подбираше по леките храни- супи, мляко, кремчета и хапваше по 4-5-6 лъжици и вика тежко ми е на стомаха.. та може би още тогава е давал индикации.Защото сега като избояха и другите симптоми те заповат  пак с тази тежест в стомахчето и после следват тия киселинни оригвания, които в силните епизоди бяха чак до гадене и връщане в устичката че и дори  и до носа беше връщал.
Даже си мисля и друго.. че вируса с повръщането, който изкара август го изкара по тежко и по - продължително именно заради проблема в стомаха, който тогава е бил все още тих.Та той едно че повръща 10 пъти  за по малко от 24 часа, друго че после имаше стомашни спазми на празно и се му беше зле стомаха.. това до 5 тия ден.. а при повечето си минаваше за 1-2 дни всичко.. а той.. и беше много смъкнат  , то си беше направо за болница.. добре че аз със спринцовка и Хидратин алфа успявах да го оводнявам.
Поне сега след като го стабилизираха в болницата с венозното лекарство ( и дето и аз давах- та стана двойна доза ) е доста по добре тия дни- само  леки до умерени епизоди на обостряне има, силни не имал.Вчера следобеда беше дори само тежест в стомаха като се събуди и пожела да седне защото му било тежко на стомахчето. ( То всъщност винаги когато е легнал и му стане  зле стомаха и сам сяда.. това му помага да олекне, то защото в легнало положение се качва нагоре стомашно съдържимо ), а тази сутрин само се чу типичното хърхорене ли как да го нарека ниско  под шията в хранопровода, но само до там другите симптоми не се изявиха. Явно новите лекарства и по- високата доза на едното от тях, доста по- успешно потискат силните симптоми.

Бързо оздравяване на всички болни !! Hug

И се извинявам за фермана, който написах  пак  Laughing

# 79
Стискам палци бързо да оздравяват всички малчовци! А на мамите да изкарат едни спокойни празници!
Аз от доста време се каня да питам нещо и все забравям впоследствие  ooooh!
Та, въпросът ми е: забелязали ли сте панадола да не действа? От известно време като го давам на децата той просто не работи- не смъква температурата! В аптеката ми казаха, че и други хора са се оплаквали от същото!
Сега съм в чуденка с какво да редувам нурофена. Понякога давам беладона, но ми се струва,че не действа!

# 80
  • София
Тете, да, за грип го дават Тамифлу-то, но то грипа си е пак вирус, а този определено мяза на грип - няма и 24 часа след контакт с болен "втасваш", Т 39 и нагоре, втрисане, болки във всички мускулченца и ставички, кашлица. И около мен всички са болни, а онзи ден пред кабинета на ЛЛ беше митинг. Вчера за 15на минути докато беше у нас се обадихи 3 майки със същите симптоми Sad - страшно е просто.
Баткото поне вече не вдига Т, само кашля. Малкото още вдига и ме държи на тръни. Не издържах и дадох 2 пъти Диазепам Sad

Флоринче, и на моите не им действа много, много. Сега редувам с Хексалгин, колкото и да не ми се иска.

# 81
Това наистина прилича на грип. Иначе има разлика между грипен и оникнивен вирус. Грипният е много по-агресивен.
Флоринче, ако е вирус, може аб затова да не действа.
Фел, а вие след като започнахте Тамифлуто няма ли подобрение?
Миналата година четох, че някои от тези препарати са за единия или другия тип грипен вирус. Трябва пак да се разровя. Тази година не са казали кой ще върлува, но и новини не съм гледала скоро.
Панадол и при нас не действа много. Миналата година й бяха дали цяла таблетка парацетамол и подейства, но зависи от кг и годините.

# 82
Фел, може и грип да е при вас. Но нали при него, освен високата Т, е характерно и продължителна Т към 4-5 дена newsm78 Дано да помогне...

За панадола - може би друг препарат с парацетамол-Калпол и каквито други има по аптеките. Аз също ще разпитам педи за някакъв заместител на Панадол сироп - може би нещо на таблетки, или с по-висока концентрация, че от този бебешкия му е зор да пие две спринцовки наведнъж, и то дълги Confused

Обмислям целия януари да пропусне ДГ  newsm78 Страх ме, много ме е страх Sad тих ужас изпитвам.

# 83
Леле...като ви чета лошо ми става!
Да се оправят всички болни бързо и да прекарате спокойни почвни дни!

Да не ме чуе дявола,  да чукна на дърво. Детето не боледува....изкара нещо за 2 дни. Влача го къде ли не. В събота в мола, в неделя на опера вчера на плуване. Днес ще бъдем в НДК на Замръзналото кралство.

Lightning виж и прочети за Стелкор. Донесоха ми от Русия и давах седмица на детето. Има го и в БГ някой хора го внасят.

# 84
  • гр.София
Онзи ден по новините казаха,че имало регистрирани случаи на птичи грип във видинско,пловдивско и още някъде. Уж болните животни са избити и хората които имали досег до тях нямат симптоми на заразяване. Ама аз хич,ама хич не вярвам на актуална информация от медиите.
Понякога се е случвало панадола да не действа и на моето дете. Но на това боледуване сваляше Т след него,макар и след час и за кратко. И аз ще проверя за заместител.

# 85
  • София
Дъждец, май подейства на тези, които го пият - баткото е без Т днес, ММ и той не вдига, кашля малко, майка му и тя е по-добре, а малкия издържа цеееели 6 часа тази нощ без давам за Т лекарство. Виж при мен нещата не са добре, защото влачех една кашлица 10на дни (незнайно откъде) и сега този вирус се насложи отгоре. ЛЛ чу хрипове и съм на АБ, не се чувствам много ОК.
Тета, дано не държим 4-5 дена Т, че направо ще се гръмна. Особено с малкия, знаеш как е Wink

# 86
Дано, дано....но оня път нас ни държа 5 дена, въпреки че пиеше и АБ от болницата, но той така или иначе не помага при вирус, така че се гърчехме бая дни с Т. бррррр...не искам да си го спомням даже Stop Stop Tired

# 87
Фел, при теб се е усложнило до бактериална сигурно.
А децата пият ли Тамифлу или само възрастните?

# 88
Хммм, май грипа са го пуснали вече и то нарочно по-рано от очакваното.
Също обмислям януари да пропуснем градината. Ще си изчистя, подредя и ще чакам социалните да дойдат да питат защо не посещаваме задължителния бациларник.    Mr. Green
Ние с нашата ангина се опитваме да конкурираме вашия грип. Но все пак, ако трябва да избирам, ще избера ангина. Малкия вдигна до 38,2 тази сутрин, но след нурофена бързо свали до 37,3. А сливиците са в налепи, повече от вчера. Хапва си миниатюрни порциийки, ама и тях едва преглъща.
Фелисити, диазепама кога, ако не сега ще даваш! Дано се размине и тоя път.
Лайт, не се извинявай, че пишеш повечко. На мен изобщо не ми пречи. Олеква му на човек някак. Аз ако почна... ще окупирам цяла страница от темата, да знаеш. Все пак, дано имаш само хубави неща да споделяш от сега нататък.
Бързо да се оправяме всички болни.  Hug

# 89
Хммм, май грипа са го пуснали вече и то нарочно по-рано от очакваното.
Също обмислям януари да пропуснем градината. Ще си изчистя, подредя и ще чакам социалните да дойдат да питат защо не посещаваме задължителния бациларник.    Mr. Green

Mr. Green Peace

Общи условия

Активация на акаунт