Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 867
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • shumen
Лисе,щом така пише,така ще е.Аз също не виждам никаква мерителна чертичка,поне на това,което си дала.

# 691
Лисе,щом така пише,така ще е.Аз също не виждам никаква мерителна чертичка,поне на това,което си дала.
Дано да е правилната доза , но в сайтовете,които го предлагат това пишеше - да се добави питейна вода - 100 мл.

# 692
Дани Зината с каква съставка беше, тоест към кои спада? Каква беше реакцията? И сега не може повече да му даваш Зинат или?
Ами аз като връщам лентата и от петицилинов и от цефалоспоринов направи. Други има ли? Еротримицинови не помагат при него. От там и огромното ми притеснение, аз други лично не знам и педи тези върти

# 693
Като спре приема на авирона, и проблема с оцветяването ще се махне. Аз как си изкарах акъла така с едно  цвекло- червена урина като видях и #Crazy После вдянах де hahaha

Лино, на мен и преди секциото ми правиха тест за алергия с надраскване на ръката-да се види има ли реакция. Дори при боядисване с боя за коса помня, че майка ми правеше същия тест на ръката. Вероятно и при вас в болницата или на друго място може да се тества по този начин.

# 694
Лино, този новият лекар, който ви беше казал, че щяло да мине без аб последния път, какво предлага? Той какви методи използва?

# 695
  • София
Лино, в българската уикипедия има описани групите на антибиотиците - може там да ги видиш. Зинат е цефуроксим, част от групата на цефалоспорините. Старо поколение - II-ро май. Вече има IV-то от тази група (Ксимебак)  Peace.

# 696
Тета те в болницата сигурно тестват преди да вливат, макар че аз си мисля че са пречистени аб-та там. Тези сиропи за домашно имат още много съставки. Педито като телефонирахме каза, че може да се обмисли да му се дава изчистен пеницилин или кортикостероиди. Това пък е още по-гадно. Да давам аб и кортикостероид за да подтискам реакция. Понеже само с противоалергичен сироп не стана работата. В началото изглеждаше тъй че ще завяхват пъпките и хоп на другия ден пламна в едни петна с по диаметър 3-4-5 см....Таз еритрема мултиформа. Затова попитах и Дани какъв обрив щото си спомням че преди година за скарлатината му излязоха от един готов сироп аб дребни пъпки и му го смениха. Пак беше с пеницилин вътре. Но пък после от амоксицилина август нямаше реакция, а сега имаше. Склонна съм да си мисля, че и някоя съставка може да прави проблем ама...
Ще говоря с доктора и ще питам за тестове, за начини и тнт. Кортикостероидите хич не ми се харесват.. става все по-зле
Дъждец нямам представа какво имаше предвид и как би го лекувал. Сигурно с монопрепарати хомеопатични  Thinking Той по принцип не е хомеопат, детски педиятър си е, случайно в една брошурка в чакалнята прочетох, че изписва и хомеопатични и на растителна основа. Много се чудя да го водя ли пак макар като се знам каква паника съм и детето като е пак с 40° и знам че и колкот нурофен да давам ще си продължава да вдига и имайки предвид усложнената ситуация с тия обриви направо не знам как да действам. Иска ми се да опитам, той вика ще ти трябва търпение. Просто виждам че и тез антибиотици го натровиха, и да савам 10 дни малко след това хайде пак с ангина и така. От друга страна се чудя на класическата хомеопатка ли да звъня пак. Обаче си викам да не би тя да го разбута с тоя препарат дето давах октомври и сега организма затова да реагира така на АБ  newsm78
Не че не давам Тонзилотрен в момента, ама отчаях се вече, амортизирах се, побелях.. И май и паник атаки взех да развивам  Tired

# 697
О Аш..Ще погледна  Hug Ксимебак на какво ли ще е тук еквивалент  Thinking Изписва ли се вече мосово в БГ?

# 698
  • shumen
Лино,при нас алергията от Зината бяха едни малки,червени,ситни пъпки.Като отидохме на контролен в детско докторката каза,че най-вероятно е от него.На моя приятелка пък детенцето пак от същия АБ направи ужасна уртикария и стигнаха до болницата на Урбазон.Аз след това не съм пробвала да го давам пак,но не мисля,че ще мога.На моята позната пък са и казали да предупреждава да не им го изписват,че да не се повтори пак.А за Ксимебака на нас поне не са ни го изписвали за сега.
Лисе,Тете,аз така си бях изкарала акъла като му давах Малтофер за анемията като бебе.Изпражненията станаха тъмни и се чудих от какво е,но после се сетих.Като го спрях се оправиха.
ООф,на мен ми иде да си отрежа носа.Днеска не кихам много,но съм с ужасна хрема и чак ме боли от бърсане.Нещо и ме втриса и направо не знам.

# 699
  • София
Лино, изписват го - може би не толкова много като Зинат обаче. Виж и цефиксим (в БГ е Панцеф). Ксимебак е цефподоксим. Но има и други групи, не само бета-лактами. Абе, най-добре да не се налага  Peace  Praynig.

# 700
  • гр.София
Весело посрещане на новата 2017 година момичета!
Да бъде здрава и спокойна! Дано получим мир и успокоение за трвогите ни,и да се радваме на семействата си!  bouquet

# 701
Да бъде здрава и спокойна! Дано получим мир и успокоение за трвогите ни,и да се радваме на семействата си!  bouquet
Дай боже Praynig

Дани нещо с ксилометазолин...отривин,назик..да си сложиш.

# 702
Дай Боже , Весело шпсрещане и от нас  Hug

# 703
Здравейте,
На мен авирона явно само ми отложи заболяването. И аз съм с Т и лека кашлица вече. Дано поне на вас поногне.

# 704
  • София
Весело посрещане и от нас  bouquet Болните да се оправят  Hug. То и ние сме болни, но момчетата дивеят, все едно че сме ги държали в клетка досега, а момата стои отстрани, гледа възмутено и мърмори на ента степен - обичайно състояние. Упс, треснаха й главата в пода. Отивам да я утешавам.  С ММ решихме да не забраняваме нищо тази вечер.

Да е честита и най-вече здрава Новата година!

Общи условия

Активация на акаунт