194-ти Немски коледен базар

• 66 559
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета. Весели празници! Влизам с въпрос. От 3-4 месеца сме семейно в Германия ( мъжът ми от по- рано), здравноосигурени сме и аз, и децата към неговата застраховка. Още обаче не сме избирали личен/ домашен лекар. А аз от снощи съм с цистит... Бих ли могла да потърся директно лекар? Ако да, какъв? И как изобщо бих могла да посетя някого, като термини не записват за веднага?
Ще съм благодарна на съвети!

По принцип може да опиташ, при който и да е от личните лекари във вашето населено място. Най добре иди на място и кажи, че си с болки за да не ти откажат. Ако не намериш работещ лекар, можеш да отидеш и в спешното.
Благодаря! То за тази година свърши, днес явно изпуснах. От БГ днес ми донесоха антибиотик. Никога преди не съм си предписвала сама, но сега може и да прибегна. Пила съм такъв при минал случай. Пък ще видим от понеделник.

# 61
Дами, весело изпращане на 2016! На 1 ви чакам всеки да разкаже колко много се е забавлявал и да се суровакаме.Да си пожелаем хубави неща и дай боже да се сбъднат!

# 62
Не е задължително да минаваш през ли4ен лекар. Аз бих отишла направо при специалист (при уролог ли се ходи с цистит? не съм имала такова нещо до сега ... )
Ако кажеш 4е си с възпаление и болки ще те взема същия ден, но ще поседиш в 4акалнята докато се отвори слот. Просто се обади на някой наблизо, ж интернет ги има и си жземи картата с теб.

Весела и щастлива Нова Година на вси4ки! Simple Smile

# 63
Честита нова година!Дано бъде здрава и успешна за всички нас!  Hug

# 64
Добро утро!  cold Исках да ви питам дали някой е ползвал Umckalоabo капки http://www.apo-rot.de/details/umckaloabo-tropfen/1062032.html!На дъщеря ми и изписаха в БГ Умкалор ,защото имаше кашлица и хрема и се чудя дали двата продукта са идентични?  newsm78 Тя се повлия добре и се чудя дали и аз да не ги започна...  Crazy

# 65
  • Berlin
Здравейте и честита нова година!
 sunny:*kiss, като гледам състава, еднакви са и става за деца, по-долу пише дозировката на немски. Иначе и аз съм давала доста Умкалор на децата.

Аз сега чета за Kita Gutschein, трябва да регистрирам детето независимо от градината, в която ще ходи, така ли е? Защото смятам да го направя преди да започнем търсенето. Малко не разбирам как ще определят за колко време ще я посещава дневно, аз искам цял ден. Grinning
Има ли училища и градини, не частни, които да са на едно място, евентуално да ходят двамата заедно в началото поне, докато свикнат. За Берлин питам. Или пък големият да ходи малко и на градина преди 1ви клас, ама не знам дали ще има време за това.

Може ли пак линка за групата във ФБ, нещо не ме одобряват за членство. Simple Smile

# 66
Имам въпрос към дамите, които пазаруват често онлайн и са наясно с правилата на Амазон. Малко преди Коледа си поръчах калъф за телефон. Днес дойде по пощата. Същият модел е, но е в различен от поръчаният цвят. Какво следва да направя сега?

# 67
Отиваш си в профила в Амазон, кликваш на поръчката и ти излизат опции разни и разнообразни за решаване на всякакви проблеми с конкретната поръчка. Намираш най-подходящата опция и действаш.

# 68
цъкаш, 4е искаш да го върнеш по при4ина несъвпадение на цвета и ти дават баркод . принтваш , лепиш на плик, слагаш калъфа вътре в плика и утре го носиш на пощата  Hug

# 69
А ще плащам ли транспорта за връщането? Че съдейки по 3-те седмици доставка тя пратката идва някъде от китай, индонезия и прочее страни

# 70
не знам. ако ти генерират баркод мисля не. опитай.

# 71
Ама че тъпня...  Първа поръчка - играчка - дойде верната ама в омачкана и окъсана кутия. Втора поръчка - объркана  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Никога повече няма да отворя този сайт.

Сбъдваща, Банди, благодаря ви за помощта!

Ще пробвам утре да им върна калъфа. Ако ще трябва да плащам и транспорт - хич няма да се занимавам. Но съм много много разочарована. С Ибей никога не съм имала проблеми.

# 72
Ама че тъпня...  Първа поръчка - играчка - дойде верната ама в омачкана и окъсана кутия. Втора поръчка - объркана  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Никога повече няма да отворя този сайт.

Сбъдваща, Банди, благодаря ви за помощта!

Ще пробвам утре да им върна калъфа. Ако ще трябва да плащам и транспорт - хич няма да се занимавам. Но съм много много разочарована. С Ибей никога не съм имала проблеми.
Мама Ени, не се ядосвай! Когато купуваш там, гледай да са продукти от самия Амазон, защото когато са доставчици извън ЕС, стават забавяния и издънки в доставката.
Аз съм с prime и не съм имала оплаквания досега.

# 73
  • Немция
Мама Ени, много неприятно. Аз съм поръчвала доста пъти от Амазон и не съм имала проблем. Единствено сега преди Коледа се случи да поръчам играчка по една фирма, която доставя чрез Амазон, пратката се загуби, от фирмата се извиниха и възстановиха парите, но както споменах- само веднъж ми се е случвало досега.
Ето, току-що и Вечка е споменала, че е най-добре е да са продукти директно от Амазон, а не чрез допълнителни доставчици.

# 74
Мама Ени, не се ядосвай! Когато купуваш там, гледай да са продукти от самия Амазон, защото когато са доставчици извън ЕС, стават забавяния и издънки в доставката.
Аз съм с prime и не съм имала оплаквания досега.

А къде се вижда това кои и от къде са доставчиците? 
Много съм тъпа явно, ама съм блондинка, та ми отива  Laughing Laughing Laughing. Иначе - вчера се бях много разстроила /щото дълго избирах и телефона, и калъфа/, ама днес вече ми мина. Здрави да сме. Другите дреболии се преживяват

Общи условия

Активация на акаунт