194-ти Немски коледен базар

• 66 559
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Lebara щом има, ок! И на Острова ги ползвам. А има ли много точки (кафенета и пр) с безплатен (това не е критично де) wifi, да си тегля от торентите без контрол, или навсякъде се контролира? Четох, че при вас е доста строго с ъъъъъъъъъъъ не съвсем легалните сайтове?

# 691
Забрави за каквото и да е нелегално теглене от торенти или подобни. Глобите са жестоки.

# 692
Чак жестоки не са, но в зависимост от тегленото примерно една серия на сериал е около 500-600 евро глоба. Доста познати, че и то немци, изгоряха.

# 693
Тва сериозно??? Аз не тегля филми - книжки, учебници, такива неща, но са маркирани в рутракър, примерно; и други руски сайтове. Значи, да си изтегля всичко предварително и да го складирам предварително. Уфффф...

# 694
За книги и учебници не знам как са нещата, също не съм теглила никога, нито тук нито в България. За музика, филми и сериали знам.

# 695
  • The QC to be!!!
Забрави за каквото и да е нелегално теглене от торенти или подобни. Глобите са жестоки.
дито

# 696
  • DE
Ако торента е настроен да не сийдва няма проблем. Глобяват за разпространение, не конкретно за сваляне.

# 697
Така е между другото. Реално е за разпространението глобата, не за свалянето. Освен това при съгласие да се плати глобата и работа със запознат адвокат сумата обикновено става наполовина (но около 100-150 евро отиват за адвоката). Но като цяло аз не бих сваляла нелегално.

# 698
На Острова не знам как е, обаче тук в Германия т.нар. безплатен Интернет wi-fi e гола вода, за разлика от България. Първо много го няма, второ в ресторанти, магазини е с такава бавна скорост, че в някои случаи е по-добре да си останеш на своя мобилен. А за сваляне на обемисти файлове - забрави. Лично аз съм сваляла електронни книги безплатни от български и руски сайтове от вкъщи, но не са чрез торент, а направо от сайта. Например от Читанката. Знам и  руски сайтове, където безплатно можеш онлайн да си четеш книги, дори с мобилен Интернет става и не гълта много.

# 699
Въобще не препоръчвам да се рискува от каквито и да е торенти да се сваля тук в Германия, защото ние например пострадахме яко от съсед, който беше хакнал паролата ни за рутера и бяха сваляни песни от нашето ИП. Все още нещата не са приключили, защото нямаме изходно заключение от съда. Намерихме свестен адвокат по медийно право, който се занимава с ответната страна, а тя е представена от адвокатска колегия, която само с такива неща се занимава и директно получава сведения от интернет провайдърите.

Единственото, което мога да посъветвам за нелегално получаване - чрез магнит и то от личен приятел или роднина. Иначе направо си е таралеж в гащите

# 700
  • София
Здравейте момичета, да споделя как се развиха при нас нещата с уволнението на мъжа ми. Подадохме оплакване в съда и спечелихме. Изплатиха му абфиндунг, сега работи на ново място.

Сега имам спешна молба към знаещите. Купих билети да си отидем за малко до България с детето, но съвсем изключих за декларацията за детето. Имаме нотариално заверена декларация на български, с нея може ли да пътуваме от Германия за България, трябва ли да се преведе, при нотариус ли трябва да е? Личното му присъствие е невъзможно, в града ще е чак в събота?  ooooh!

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 19:55 от KITTI

# 701
От Германия към Бг не ти трябва декларация. От Бг към Де - да!
Радвам се, че проблемите с работодателя се решиха във ваша полза.

# 702
  • The QC to be!!!
KITTI чудесно!  smile3501

# 703
 KITTI, при 2ма родители българи не е необходима декларация при извеждането на детето от Германия. Такава е нужна само при извеждане от България.
При нас всички сме с различни фамилии и понякога са ми искали такава декларация при излизане от Германия, въпреки че не е задължително да нося такава. Показвала съм тази, която имам на български език. Понякога искат документ за раждане на детето на немски.

# 704
  • София
Уф, камък ми падна от сърцето. Благодаря момичета!Днес сумати време се борих с билетите и после кат се сетих затова си си изкарах акъла.

Общи условия

Активация на акаунт