Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да прехвърля номерта на мобилния си телефон от един оператор към друг в Германия?
Има ли някой опит с електронни книги за деца в Германия?
Какви са изискванията за записване в детска градина в Германия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да прехвърля номерта на мобилния си телефон от един оператор към друг в Германия?
За да прехвърлите номер от един мобилен оператор към друг в Германия, първо трябва да се свържете с настоящия си доставчик и да поискате процедура за прехвърляне (Kündigung). След това трябва да закупите нова SIM карта с желания от вас номер от новия доставчик. По време на активирането му заявете желанието си да запазите текущия си номер. Процесът обикновено отнема 3 дни, като новата SIM карта става неактивна по време на прехвърлянето, което ще ви бъде съобщенo чрез SMС.
-
Има ли някой опит с електронни книги за деца в Германия?
В Германия има опит с електронни книги за деца. Можете да намерите безплатни детски електронни книги в Amazon Store, като повечето от тях са на детска класика. Освен това има и платени книги в електронен формат, които обикновено са по-евтини от същите на хартия. Киндълите се предлагат с отстъпка в момента, а четците Thalia също имат добри отзиви. Освен това има уебсайтове с безплатни книги за изтегляне, като rulit.me например.
-
Какви са изискванията за записване в детска градина в Германия?
Изискванията за записване в детска градина в Германия могат да варират, но обикновено предпочитат деца с двама работещи родители и братя/сестри на вече приети деца. Незнанието на немски може да бъде предимство при прием, ако детето е на 5 години. Родителите обикновено подават документи в няколко градини, за да увеличат шансовете си за по-бърз прием. Важно е да се свържете с детски градини във вашия район преди подаване на документи и да имате документ, описващ проблемите на детето, ако има такива.
-
Как мога да намеря подходяща детска градина за детето си в Германия?
-
Какви са разликите в поздравяването в Германия и дали те са свързани с религиозната принадлежност на бежанците?
Писец най-добре ми звучи на български
. Аз самата съм рисувала доста с перо и туш, та знам, че не е най-комфортния начин за писане, рисуване, затова и се чудя защо се ползва задължително в у-щето- нужен е съвсем друг натиск, под определен ъгъл, с химикалка е къде-къде по-лесно. Иначе ще наминем пак другата седмица да пробваме фюлер-и, че бяха поръчали допълнителни модели, които днес не бяха пристигнали още.
Така са го правили 1950, и за това и сега, днес е така.
пак. Вече снабдена и сгребен, взех да реша направо ми прилоша, над 10 броя изпадаха във ваната само от ресането. Гнидите са малки, няма все още пукащи, как се напълни пак това дете. Сега пак мазане, хубаво, ама после какво правим?!
. Такова чудо не бях виждала от времето на моето детство, каквото видях тук с дъщеря ми. Имам син на 19 г. , никога не е хващал въшки. Следяха си ги стриктно и в градините и после в училище.
Предния път с лосиона, които лекаря изписа се мазахме 3 пъти на 7 дена и накрая пристигна и специалния гребен, който бях поръчала и с него махнахме гнидите. И нямаше нищо няколко седмици и сега отново. Коса се надявам да не режа, то нейната добре, ами моята, мъжа ми не ги вижда, няма кой да ме гледа и чисти
само лосион мажа за по-сигурно. Кошмар е.
Моят мъж не бил виждал въшки.
Той и бълхи не беше, но миналото лято му показах.