194-ти Немски коледен базар

• 66 559
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Ако вземеш Киндъл, в Амазон има доста голям набор безплатни детски електронни книги - предимно детска класика. Има и доста книги по 1-2 евро. Обикновено платените книги в електронен формат са по-евтини от  същите на хартиен носител. Да, картинките си се виждат, ако си свалила книгата директно от Амазон. В момента киндълите са намалени, мисля.
Чувала съм добри отзиви за четците на Тhalia, личен опит нямам. И те в момента са намалени.

# 16
Супер. Мерси. Аз имам киндъл , като оставих връзката с контото на амзаон  и да не ви казвам каква сметка ми беше набрал синокото като си е мислил, че само разглежда книгите ... то се поръчват само с клик и без каквото и да е запитване от рода сигурни ли сте и пр. ...
ще погледна безплатните.

# 17
  • Англия
О да, и племеницата ми преди години си беше купила книги на киндъл-а ми, за щастие не много скъпи и ставаха за четене. Също трябва да се внимава и с мобилните приложения, че има игри по стотина евро, аз съм си настроила телефона само с парола да може да се тегли от апп стор-а.

# 18
Не мога да си представя да не са длъжни да попитат. Ами всеки може да сбърка дори не само дете.

# 19
  • Англия
Може и да се бъркам, но в настройките на акаунта можеше да се изключи тази опция  1-click-buy

# 20
При избора на четец за дете много бих внимавала какъв е екранът, в никакъв случай LED.
Библиотеките предлагат т.н. Onleihe. Четецът трябва да поддържа формата ePub DRM, Kindle не го поддържа. Има обаче начини да се махне защитата на файла. Който иска да се занимава с такива неща, може сам да си намери информация.

# 21
Аз я изключих, но след като се усетих какво значи. И не беше за малко пари Sad
Ок. ще прегледам .

# 22
 Привет на всички! Видях , че темата за " различни деца" е зачекната.Днес отказаха да ни вземат в детска градина , защото аз не съм работила, а детето ми не говорело немски.Поспорих, но се отказах след като ми казаха, че след като и не говорел добре да идем в дневен център.От два месеца съм тук, но честно....немците ми правят адски лошо впечатление и с обноски и с държане.Друга позната осъди училището и учителката, защото сина и диабетик бе подложен на унижение:пълен игнор от деца, подигравки, хвърляне на сптинцовка ( на бяколко пъти иьпадал и в шок), учителите не се интересували въобще.Говорите за толеранс, дано само с нас да се държат зле.Или градовете , в които сме са населени с по - кофти немци!

# 23
  • Варна
Е как така? На езиков курс ли трябва да запишеш детето, че да го приемат!!! В кой град сте?

# 24
На доста места има недостиг на места в детски градини и се чака с месеци и години. С предимство обикновено са деца с двама работещи родители и братя/сестри на вече приети деца. Незнаенето на немски може да е предимство при прием, ако детето е на 5, тоест в предучилищна.
Обикновено родителите подават документи в няколко градини, за да увеличат шансовете за по-бърз прием.

# 25
  • Пловдив
 Преди да дойдете бяхте ли се свързали с детските градини около вас? Имате ли документ, описващ проблемите на детето? Правено ли му е обследване в Германия? Ако детето има проблем, за да ви помогнат от детската градина все пак трябва да стъпят на нещо. Има и институции, които могат да ви насочат. Ние имаме социален работник, който следи развитието на сина ми.

# 26
Имаме документ от България не от Германия.Сега ще видим немските светила как ще се произнесат.пуснали сме на няколко места и чакаме.Направи ми впечатление , че и в градския транспорт път не оравят, място не се отстъпва даже на бременна.

# 27
Mirra, съжалявам,че за толкова кратко време толкова негативни впечатления имаш. Но пробвай да се отърсиш от негативните емоции и пак си следвай целите. Личи си,че набираш и се самонавиваш още по -  негативно към немците. Позитивното отношение ще ти помогне и на теб и на бъдещите ти контакти. Не се разочаровай толкова бързо от първия срещнат проблем - липса на място в детска градина. Германия е хубава държава,но все пак не е такава държава, в която всичко което си пожелае или изисква човек се сбъдва и то веднага. Подготви се за много трудности, но първо се опитай да не страдаш толкова от случващото се. Проблемът с местата в детските градини е огромен и почти във всяка провинция. Не го приемай,че само на теб отказват. От този проблем страдат не малко семейства и деца.

# 28
Ами не...не съм чак толкова негативно настроена и не съм дошла с големи надежди.По- скоро се надявах всичко лошо , което бях чувала да не го усетя.Иначе всяка страна си има кусури.....

# 29
Отношението понякога може и да е различно, защото сме чужденци, но много зависи и от самите нас.
Когато им се усмихна и съм мила към тях, те омекват. Но аз нямам предразсъдъци и вярвам, че каквото и мнение да имат, може да бъде променено спрямо индивидуалният човек, не спрямо това от къде идва. Мъжът ми обаче много често ги нарича с разни имена популярни в БГ и винаги казва, ама те така, защото съм българин Simple Smile. Явно виждаме хората през собствената си нагласа.

С детската градина имахме същия проблем, но спокойно им обяснихме, че желаем да учим немски, и да работим и двамата и отстъпиха, но чакахме да се освободят места от юни до ноември.

В градския транспорт са доста по-толерантни хората спрямо София, е има и изключения, но често тези изключения не са германци.

Общи условия

Активация на акаунт