Искам да кажа ... (101)

  • 56 088
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 22 036
Белинда, и аз харесвам посните на следващия ден. Някои ги предпочитам студени даже.

Весело изкарване момичета  Hug.

# 406
  • Мнения: 4 785
Мале, тоя червен ориз не омеква бе, сигурно съм взела декоративен Laughing Най-гадно е да се изложиш пред майка си аххаха. Сега ще чуя речта - ей, така да обичам чушки, аз ти казах да ги направиш като пра-пра баба ти, по семейната тайна рецепта (по която между другото я правят всички)... ех, ех... тия изгъзици, червен ориз, булгур, е го, не става!  Innocent

# 407
  • Мнения: 22 036
 Joy, червения/черния ориз по принцип не омеква, така че не го чакай и се настрой за лекция.

# 408
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Привет, любими  Hug!
Бобът къкри, сменях води,слагах хлебна сода...да видим. И сарми ще правя,дет' се обяснявах,че няма начин  Mr. Green.
Смятам една тренировка да врътна ей сега по обяд,че да лапам меденки на воля  Whistling.
Снощи ходих с ММ на откриването на един тематичен клуб...че като ме налазиха едни ми ти дядовци  Laughing, много сладки и галантни  bowuu. Старата генерация си е друга работа.
Моите хора обмислят и "Междузвездни войни" да отразят днес-утре. Аз съм пас. Ако има някоя Коледна боза, да подсмърчам, ще се цаня там.
Хубав да ви е днешният и утрешният ден, пожелавам  Hug!
Хм,червен ориз да взема да пробвам и аз, харесвам да ми хрупа оризът, може и леща,елда...не знам дали някой ще ми опита труда,всъщност  hahaha.
Мър,мини през някоя топла витрина и зареди традиционните чушки,че да не ти мелят на главата  Peace

# 409
  • София
  • Мнения: 20 108
Кафявият също хрупа малко щом харесваш Peace
Аз веднъж слагах сода в боб и после ми имаше странен вкус.Хубаво е да се вари с пащърнак,морков и някои други зеленчуци , обира  после подуван ето на корема и газовете.
Аз мислех да правя лозови сърми,но всички чиплят вътрешнопстта само и няма да се напъвам. Joy

# 410
  • Мнения: 4 785
Joy, червения/черния ориз по принцип не омеква, така че не го чакай и се настрой за лекция.
Да, да, да, аз затова съм прибавила булгур в рецептата, чакам го да става за ядене все пак Sob Joy И аз обичам по-хрупкав ориз и затова готвя все с кафяв, червен, черен, белият ми е по-смит някакси, не го харесвам това преваряване. Ризото също обичам ал денте. Абе ще го измъча бе, няма как да не ми се получи рецепта, завъртяна в собствената ми глава и то на връх Коледа, пък!

# 411
  • София
  • Мнения: 18 685
Гена, гордея се с теб Hug

Пащърнак в боба newsm78 Никога не съм слагала, обаче ми звучи вкусно! Решено, ставам да сложа и аз, имам във фризера готови кубчета!

Тренировка и аз планирам следобед. Престраших се да се пробвам вече да практикувам йога вкъщи. Дано не се пребия Laughing

Мър, каквито - такива, важното е, че си се постарала. Червеният ориз наистина няма да ти омекне, но моля те, не разваляй съвсем нещата с гадостите от готовия щанд Praynig

# 412
  • Мнения: 22 036
Кви тренировки бе  ooooh!. Малко ли ви е готвенето?

# 413
  • Мнения: 15 139
Марипоса  hahaha  Дано да е траен подаръка и да запази тенденцията!

Нищо няма да готвя. Питах мама - тя вика, ако искаш направи баклава. Викам дааа бе, да прецакам най-важното ядене. Баба ще прави. Обожавам баклава. Винаги баба я прави и с татко си криехме чинията един от друг, за да не я изядем. Случавало се е мама да я намери къмто десети януари забравена в някой шкаф.
Измъкнах се от дома да напазарувам, че мъжът ми утре е първа смяна и няма да има какво да яде. Мисля да направя промишлени количества бутер банички с разни работи, за да занесе и за колегите. Обаче изпаднах в нервна криза в магазина. Народ, народ, бутаница, ужасен ужас.

# 414
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Eх, че хубаво звучите всички! Добре че отворих компа, (а мислех да не) - създадохте ми още по-празнично настроение и много хубаво чувство ме заля от постовете ви.
Белинда, ние с ММ всъщност не ядем "коледни" ястия - това пуйка, прасе - не. Ядем си постните от Бъдни вечер, докато не свършат, защото ги обичаме повече от месните, особено ММ. И после на Нова година чак си печем пържоли или нещо друго свинско.
Сармичките, лозовите, са хубави даже и на третия ден, обаче чушките някак изсъхват, не ги обичам тях за дояждане, особено с тия сухи чушки. А бобът...бобът си е хубав винаги и всякак - много обичаме боб.
Алечка, не се притеснявай, че не си приготвила нещо, болна си все пак.
Сложи си малко затоплена морска сол на синусите - затопляш на котлона в метална тенджерка, слагаш я в стар бял чорап и държиш на челото, между веждите, внимателно, да не се изгориш. Получава се една червена точка върху кожата, да не се плашиш - минава, макар и малко бавно.
Гена, браво на теб!

Червеният ориз не е подходящ за пълнене, черният още по-малко (особено за традиционни национални ястия).  Аз черния го смесвам с бял, когато е за гарнитура, получава се лилав и е много ефектно.
Белият ориз е най-подходящ ,но наистина трябва да се внимава с варенето и количеството вода.

Чао ви, че имам още много работа.
Спорно довършване на приготовленията и страхотна веселба и настроение довечера на всички!

# 415
  • София
  • Мнения: 18 685
Ми от йогата ме отпуска корема и после нямам контракции известно време. Готвенето не ми действа така Laughing

Леле, хора, гледам по БНТ един конкурс за младежки рок-банди, няма такива талантливи деца! Трима сладури от Русе как забиха Рамщайн и Металика, не е истина просто Shocked Не!!!  на чалгата superuu Има надежда за децата, отдъхнах си...


Ooooo, едно хлапе как пее Wish you were here smile3544 Ако бях на 15, щях да съм влюбена до гроб Heart Eyes

# 416
  • Мнения: 15 139
Светалчо  Hug Нагревките с морска сол отдавна са ми в арсенала, а и много обичам!

Аз съм голям фен на йогата - с нея си церя кръста и нервите. Специално за кръста ми е голяма благодат, схващане, което съм лекувала преди със седмици и много лекарства сега пресичам точно за ден. А и за флегма като мен е перфектна (сакън да не се изпотя, нали, толкова ме мързи  Laughing).

# 417
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 400
Весели празници на всички ви!

# 418
  • Мнения: 4 785
Абе плънката стана малко повече от очакваното, но според мен вкусна. Проблемът дойде като стана време да пълня, цитирам "чудните чушки, как ще купуваш, нашите са един път, страхотни за пълнене!". Вчера с брат ми правихме такива галимации, за да взема "чудните" чушки, че като се сетя и ми става зле. Отварям и те като чорбаджийски чушки, е толкова широки и дълги!? И като оризова хартия, не искате да знаете как съм ги пълнила Astonished Направих и разядката, изкъпах се, изсуших се, остава да си взема малко багаж и поемам по семейните трапези!

# 419
  • Мнения: 22 036
Ох, Мър, още се хиля с "чудните" чушки  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт