Искам да кажа ... (101)

• 56 085
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • До морето
Добро утро! Коледното чудо продължава - София пак спа цяла нощ  Party
Лина, с глас се смях на тортата ти!  Heart Eyes Държа да покажеш и мъжовата, като дойде ред  hahaha

Светалчо, моето джудже като Жаки малко се колебаеше за подаръците, не на Белинда, нейните са послушни! Но сигурно и аз имам вина, защото последните 2-3 седмици Дядо Коледа и подаръците бяха основен инструмент за шантаж от моя страна Blush
Бобът стана супер! Това е наааааай-добрият боб на фурна, който съм правила!

След малко трябва да ходим за подаръци за кумувете, че довечера сме в тях на гости, а днес е първи ден на намаленията и сигурно цялата околия ще се е изсипала там Flutter

# 556
Добро утро и от мен!
Марипосче, къде ще има намаления?

# 557
Здравейте!
Весела Коледа от мен!Пожелавам любов и уют в домовете, всички да сме здрави и с късмет орисани!
Много сте писали, четях ви редовно, но не успях да пиша,че батерията на телефона в последните дни ме предава много  Tired
На Бъдни вечер бяхме при едните баба и дядо, вчера вечерта при другите,а през деня при едни приятели Simple Smile Преди година като млада булка, все се пънех, вкъщи да си празнуваме с мъжо Mr. Green
Сега вече поумнях  Laughing Обичам да ходя на гости, да ми е сготвено,да ме гостят и от мен само да се очаква да хапна добре Simple Smile Ама в това аз съм първенец,много съм лакома Simple Smile
Жаки, аз много се радвам на подобен род отношения между разделени родители.Възхищавам се на такива хора.А относно приказките за осиновени деца.....Моите родители имат близки познати, които си осиновиха деца.Когато пораснаха и разбраха,че са осиновени, едно от децата имаше много бурна реакция.Посъветвах го да се порови и намери инфо за изоставените деца, как живеят и какво се случва с тях като навършат 18 години и след това да реагира както си ще.Ми.....много бързо осъзна, че всъщност е късметлия.Родителите им са толкова добри, работливи хора и всеотдайни.
Марипоске, Дядо Коледа много щедър към теб Simple Smile Дано София продължава все така Simple Smile
Лаленце, страхотна изненада  Hug Пожелавам ти всичко да се подреди както и когато тижелаеш  Hug
Лина, честит рожден ден ( май на патерици вече)  bouquet Пожелавам ти да сбъдваш мечтите си с лекота Simple Smile
А относно тортата Simple Smile Моят баща празнува имен ден заедно с 2 броя внука Simple Smile Тази година имаше торта с морски мотиви- рибки, корабчета, октоподчета и т.н. и още една с мечето Гъмибеър Simple Smile
Белинда  Hug , дано бързо се възстановиш и всичко лошо остане в тази година Simple Smile И разбира се един пух, когато му е времето да се появи Simple Smile
Даун, друг път изгаряла ли си така? Дано мине бързо  Hug
Светалчо , бързо да мине и при теб натъртването Simple Smile
Екатерина, защо не се прави курбан,а се меси питка  newsm78 Преди няколко години имах здравословни проблеми и правих курбан за здраве  newsm78
Днес съм решила да поизчистя в нас, да спретна нещо за хапване, че от утре пак на работа, а мъжете ще се гледат у дома Simple Smile
Хубав ден  bouquet

# 558
  • София
Ама как се наспах...11 без нещо се излюпихме с малкото, баткото вече в играта от н'ам си колко часа ooooh! Joy Как ще се разбираме, не знам!

Днес ще се отдам на пълен мързел! Хладилникът ще се пръсне от храна, не е мръсно, нямам кой знае какво за вършене вкъщи, нямам планове за навън. Искам цял ден да си чета, да пия чай и да си плуя в собствен сос Flutter Можеше евентуално едно кино да направим с децата, обаче ме е страх да шофирам с тоя крак, а няма такси, което да ни вземе за толкова кратко разстояние. Та ще остане за през седмицата, когато се престраша да си ползвам крака повече.

# 559
Миг, изгаряла съм в България, а и тук веднъж. Тук изгарянето си е баш изгаряне. Вчера  леко се разминах само съм червена.

Нито едно дете не трябва да има отношения с родителите си базирани на благодарност. Децата идват по наше желание, независимо как. Аз вярвам, че моите родители просто са ме искали, така както аз исках синът си. Не се чувствам благодарна, а просто ги обичах. Не смятам и, че синът ми ми дължи благодарност.

# 560
Даун, аз не съм казала,че трябва да е благодарен.Но реакцията му не беше красива определено.В моята работа често се срещам с деца, които са живели по домовете.И да, считам,че тези които са били осиновени, наистина имат късмет  Hug
Това разбира се е мое мнение и не искам да обидя никого  Hug

# 561
Здравейте и от мен! Честито Рождество Христово! Бъдете здрави!
Честито на всички празнуващи! Лаленце, честито и на теб!
Първата ни Бъдни вечер и Коледа сами! Хубаво си прекарахме. трапезата на Бъдни вечер беше скромна, с огледа, че сме само двама възрастни и две деца с претенции Joy. Съпругът ми прави тиквеник и плънката за сармите. А аз, нали съм виден мързел, предложих да наредим постните сарми в йена гласа (нямаме гювеч тук), отгоре да поставим пържолите и едно парче от специалната таткова наденица Heart Eyes. И стана божествено chef. На Бъдни вечер изровихме само сармите, а вчера си доядохме и месото. Месих содена питка от рецепта, дадена от тук, доста сполучлива и проста. Съпругът ми много я хареса. Аз пък да взема да сложа паричката в средата и тя изпадна. Наложи се тайно да я мушкам и се падна в парчето на дъщеря ни. Тя беше много щастлива.
Подаръците опаковахме и подреждахме след като заспаха децата, а аз правих стъпки от брашно в хола, на под, който 3 часа по-рано съпругът ми беше мил. Милият ми, хич не беше очарован от моите гениални хрумки, но каката - да Hug.
От бъдни вечер, та и днес почти нищо не работи. Ни мол, ни заведения, ни хранителни магазини дори. Shocked Добре че около нас има няколко виетнамски и допълнихме запасите.
Таткото излезе с децата, а аз ще пусна прахосмукачка. сложих останалата плънка от сармите, пекат се на 100 градуса вече час и половина Heart Eyes, за ситните правя крем-супа, хлебопекарната бърка хляб. Идилия.
Хубав ден от нас!

# 562
Честита Коледа на всички!
Любов в сърцата и в семействата!

Лаленце, честито. Пожелавам ви прекрасна сватба.

Ние посрещнахме празниците в Балкана. Голям студ  Laughing
С брат`чедката два дена бяхме на едно австралийско бяло вино - Ронгопай, ама много ми хареса  Mr. Green
Даунче, пие ли се при вас от него  Laughing

# 563
  • София
честита Коледа . Много да сте здрави с всички около вас.ДРугото се нарежда.
Даун за ноктите  може да  ги мажеш с йод.
Днес не се работи нищо/честит и ден на бащата .и именници ако има.

# 564
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лято, много ме зарадва твоят пост - мислех те. За пръв път сами, далече от близките, малко ми беше свито за теб, защото жената понася основния товар на всякакви емоционални недоимъци в семейството - ако, примерно, децата тъгуват за баби и дядовци, за приятелчета и за атмосферата на предишни празници.
А хрумването ти с брашнените стъпки намирам за гениално - веднага бих го заимствала, ако у нас подаръците се намираха сутрин под елхата.

И ние си отспахме - днес се събудихме в 11. По принцип имаме навик сутрин да се излежаваме малко в леглото и да си приказваме, та стана 12. Хапнахме тиквеник, баница със сини сливи и курабийки с кафе. Няма да готвя - имаме още от постните ястия, продължаваме да дояждаме, още не сме дошли до мръвката Joy Сигурно утре вече ще ядем някакво месо, макар че ММ не обича много-много.
Продължавам с мързела и  днес - филми, книги и празни приказки с приятелки.
Всъщност вчера не съм мързелувала много - докато измия купищата чинии, йенски съдинки във всякаква форма и големина, чаши и т.н. - отиде си половин ден. 

Бърдсфлу спомена някаква вълшебна рецепта за содена питка, много я искам, ако може. Много обичаме содена питка, правя по разни рецепти, винаги може нещо ново да се научи.

Марипозка, радвам се много за боба. Hug

Мигче, добре съм, нищо ми няма.

При нас е голям кеф, пълна нирвана - ММ е пуснал от неговия комп. любимия ни джаз, много спокойна и  размазваща музика. Аз си приказвам тук с вас, той на 2 м от мен си чете нещо. Пълна идилия. Joy

# 565
  • София
Днес не се работи нищо

А, вижте как знам Sunglasses

# 566
Аз правих по Бърди:
3 чч брашно
1 сл сода
1 чч вода
5 сл зехтин
1 сл сол
Меси се, прави се тънка питка и се пече на 180-200С.

# 567
Rumi, това точно не съм го виждала, а и аз предпочитам Новозенландските Embarassed.

Абе с йод, а къде отива фръцкането? Ще си взема някакви витамини и някакъв "втвърдител" съм си купила.

Миг, осиновените имат точно толкова късмет, колкото и останалите. Може да се родиш в семейство на аристократи, а може и да се родиш в семейство на пияници. Не ми допада разсъждението, че осиновените трябва да са благодарни, а и детето, съвсем нормално е реагирало зле. Има доста написано и изследвано, но не желая да споря с теб. Доволна съм, че аз съм имала късмет и родителите ми не са мислили като теб и не са очаквали да съм им благодарна, а да ги обичам, което и правих.

# 568
Даун, приемам и твоите разсъждения  Peace И пак казвам, никъде не съм писала, че децата трябва да са благодарни  Peace
Тук сме за да споделяме мнения, не да спорим Simple Smile Така поне смятам аз Simple Smile

# 569
Аз споделям мнение, че не споделям твоето мнение и не смятам, че си подходила правилно.

Общи условия

Активация на акаунт