Искам да кажа ... (101)

• 56 070
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Вземайте мерки, момичета, че е ужас този бацил. Аз по принцип доста боледувам, ама сега 2 дни не ми се вярваше, че ще оцелея...

И да се почерпите днес, мама и татко имат имен ден, да са ми живи и здрави  Heart Eyes

Алвина, имам ги, че две дози ще си варя сама:

Чай против кашлица:
4 бр. лукчета
2 бр. локум
4 бр. счупени орехи с черупките
1 суп. лъжица босилек
обелките на 1 глава лук
4 бр. листа от индрише
50 гр. небет шекер
се заливат с 1 литър вода и се варят, докато остане водата на половина. Получената смес се пие на три равни части сутрин, обед и вечер. Ние го пием по 3 дни и винаги има ефект. Отварата не е гадна, само е много сладка.

# 601
На мен ми е супер студено, предполагам от изгарянето. Продължавам драмата с опитите си да си преведа парите  от България и не става и не става. Вече се уморих. Мислих само малка сума да преведа, но сега ще ги преведа всички, защото не ми се занимава скоро пак.

# 602
  • Mediterraneo
Добро утро! Слънчева, топла и прекрасна Коледа изкарахме. Снощи се събирахме с приятели, довечера- пак. Наистина, аман от софри!
Задължително ми е да вляза в някакъв режим, колкото и да не искам; не мога да вляза в панталона си, който ми е мерило  Tired Завиждам истински на онези, които не успяват да си освинят по празниците!

Жаки, аз не разбрах как хем не знае корените си, хем знае професията на биологичния си баща  newsm78 Работих доста време с осиновени и приемни деца. Да ви кажа, т.нар. ориенталски манталитет в това отношение си е жив, та дрънка! Родителите са споделяли потресаващи истории, децата, за съжаление- също.

# 603
Тарти, предполагам ЕЖК.

Жаки, ако посочи медицински причини ще му дадат достъп до делото и си е законно. Друг е въпросът дали му се занимава, а и струва ли си.

В днешно време е много по-нормален процесът и с децата се говори, както се спомена по-нагоре. Преди си беше табу. Дори и моите родители, които бяха интелигентни и отворени криеха. Майка ми ми каза, че са посетили психолог, който ги е почъветвал да не ми казват под никакви обстоятелства  ooooh!. Много от децата знаят по един или друг начин.

# 604
Добро утро!
Относно осиновяването познавам две деца, които от много ранна възраст знаят, че са осиновени и то от родителите им(осиновителите).Даже едното дете редовно е водено в дома от където е осиновено за да знае как точно са е случило и да се запознае с персонала, който се е грижел за него преди осиновяването.Много деца са били отгледани с любов и грижа след осоновяването, но и има много, които са били малтретирани и нещастни.Случаи различни.

# 605
Вземайте мерки, момичета, че е ужас този бацил. Аз по принцип доста боледувам, ама сега 2 дни не ми се вярваше, че ще оцелея...

И да се почерпите днес, мама и татко имат имен ден, да са ми живи и здрави  Heart Eyes

Алвина, имам ги, че две дози ще си варя сама:

Чай против кашлица:
4 бр. лукчета
2 бр. локум
4 бр. счупени орехи с черупките
1 суп. лъжица босилек
обелките на 1 глава лук
4 бр. листа от индрише
50 гр. небет шекер
се заливат с 1 литър вода и се варят, докато остане водата на половина. Получената смес се пие на три равни части сутрин, обед и вечер. Ние го пием по 3 дни и винаги има ефект. Отварата не е гадна, само е много сладка.

Много ти благодаря Алечка, днес ще обиколя съседките за индрише

Честит имен ден на родителите ти  Simple Smile

# 606
  • До морето
Честит Имен Ден на именниците!

На нас с децата тъкмо малко ни просветна и днес ММ се събуди с Т  Confused Няма край, егати вируса, егати чудото!

# 607
Тарти, той е взет от болницата, бил е на 5 дни, близка на семейството е била сестра там. Тя е дала информация на майка му, коя е билологичната майка, кой е бащата, с какво се занимават. Как тя се е добрала не знам, вероятно е разпитвала. Знаем къде е роден съответно и от кой град е майката. Това е.
Казва че иска просто да за не кой е, къде са корените му. Можело изобщо да не се свърже с майка си, само да разбере коя е. Не мога да се поставя на негово място, но си мисля, че аз изобщо не бих се занимавала.
Негова братовчедка също е осинивена, намери майка си, но изпита огромно разочарование. Въпреки че жената няма деца след нея, не пожела нито да подържат контакт, нито да види внуците си.

Али, какви ти купи, цели легени с оцет и вода има в стаята да се измирише. Не става дума за цигара две, а за шест дни яко пушене и от него и от придружителката. Премахването на миризмата от хотелскат стая е трудно и скъпо, затова и не е разрешено да се пуши, но някои хора не се съобразят с правилата.
Молили сме го, лятото пушеше по рядко вътре, но сега зимата в студа...

Днес има много именници, да са честити!

# 608
  • Варна

Негова братовчедка също е осинивена, намери майка си, но изпита огромно разочарование. Въпреки че жената няма деца след нея, не пожела нито да подържат контакт, нито да види внуците си.

Много е тъжно като се получи така. Явно жената е имала някакви очаквания от биологичната си майка и е била наранена. Наистина в някои случаи е по-добре да не се рови.

Имам позната, която осинови детенце. Доколкото знам те също редовно посещават дома, от който е взето детето.

# 609
Жаки, осиновителите дори и преди 40 години са имали информация за биологичната майка. Просто няма как, защото са страна по делото. И аз съм осиновена на дни. Майка ми и баща ми са унищожили документите.

Да не спамим повече, но ако иска да потърси информация в БАОО. Аз съм на твоето мнение, но много осиновени чувстват липса и искат да знаят. Тук е организирано по различен начин. Децата имат пълно право на достъп до цялата информация след навършване на пълнолетие, много от тях познават биологичните си родители и преди това. Имам приятелка, дала дете за осиновяване. Тя получава информация за нея редовно. Детето може да се свърже с нея когато пожелае. за сега не го е направило.

# 610
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хаха, това е домашният сироп за кашлица, който всички варяхме едно време, само без босилека. Аз и сега го правя понякога. Между другото, и лечението с джинджифил е старо - щом закашляха, веднага набърквах мед и джинджифил на прах и по цял ден ближат по малко. Самоче тогава се наричаше "исиот" и се продаваше в аптеката. И не съм си и помисляла да го слагам в манджа.

Алечка, честити да са ти именяците! С едно и също име ли са? Аз имах приятелка, която се казваше Красимира, мъжът й Красимир и детето си кръстиха Красимир. И още две двойки познавам с еднакви имена: Даниел и Даниела и Борислав и Борислава. И един мъж познавам, който три пъти се жени и трите му жени все Катета бяха. Той казваше: :от кал да е, Кате да е. Joy

Гена, знам си аз, че в теб дреме една нарочно потискана и скривана перфектна домакиня. Joy Гледаш да не се минеш, нали, затова не се пускаш много в кухнята. Joy И правилно правиш. Аз моите ги разглезих да им угаждам и сега вече то си е норма, не екстра. Делнично и по дифолт, не жест и празник. Но все пак, съвсем нарочно, съм оставила някои неща само за точно определени дни и празници, за да има все пак нещо чакано и специално.
Покрай сегашните празници и покрай споделянето тук се замислих за някои неща...Когато Жаки каза, че не са имали коледни традиции в семейството, си спомних, че и аз някои неща въведох, когато самата аз имах семейство. Когато започнах работа на 22 год., всичките ми колежки бяха на 40-45. Бях "бебето" на колектив от 8 жени и непрекъснато получавах съвети за всичко. Аз съм човек, който не се дразни, когат му дават "акъл", а се замисля. Та те ме научиха как да създам традиции за моето семейство. Защото да имам хубаво семейство беше оснавната цел в живота ми, към нищо друго не съм се стремила така.

Тайната на осиновяването е единствената истинска тайна, която държа в себе си. Аз нямам свои тайни, не обичам да знам и чужди. Тайните ме затормозяват по принцип и бягам от тях. Като ми каже  някой "ще ти кажа нещо, ама е тайна", аз казвам оо, не, не ми го казвай, нека си е тайна. Но се случи така преди много години че разбрах случайно, че наши познати са осиновили децата си.. Те бяха напуснали родния си град и дошли тук точно с цел да не се разкрие тайната. Аз бях отишла командировка  случайно в тяхното далечно градче, случайно се заприказвах с жената на рецепцията, тя видя адреса в София и, както всички българи винаги и навсякъде го правим "ти познаваш ли....", тя каза ааааа, там ли живеете, едни наши близки се преместиха там, еди-кои-си, защото така и така... и ми разказа. И аз разбрах, че хората не искат да се знае и още пазя тази тайна, на никого не съм я казала. И братовчедка имам осиновена, и тя не знае. И нейните родители смениха града, за да запазят тайната. И говорим на майката, че  може би е по-добре да знае детето, но тя категорично е против. Всеки има право да решава как да постъпи.

# 611
  • дядовата ръкавичка
Честита Коледа и от мен!
Най-сетне се добрах до компютър в работата. Изморих се от тези празници, ни съм преяла, ни преспала.

Янтра, да ти имам проблемите  Wink. Толкова ми се ходи на ски, но май и тази поредна година ще пропусна  Crossing Arms

Честит празник на имениците!

# 612
Ами не всеки има право, просто едва напоследък се говои и за правата и чувствата на децата и много от осиновителите се постъпват вече правилно. Да не говорим, че и са намаляли търговските сделки, макар и не изчезнали съвсем.

Съжалявам че не запомних името на съфорумката, която писа по-нагоре как подхожда с нейното детенце, но точно така се прави. А смяната на местожителство идва именно от дребнавостта на останалите.

# 613
Моите меденки станаха суховати, но вчера без да искам произведох страхотни бонбони "Рафаело" /без бадем, че нямах/.

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 13:14 от Ая

# 614
Ая, много е прекрасна дъщеря ти.

Общи условия

Активация на акаунт