Не се издържа вече

• 30 296
  • 209
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз пък никъде не видях авторката да е написала, че по-голямото дете гледа по-малките и по време на гледането се е опитал да качи малката си сестра на секцията. До колкото става ясно от написаното от нея, малкия се е опитал да го направи по време на игра. Сега ще я изкарате лоша майка, че не стои залепена до тях докато играят ли  ooooh!

# 136
  • Бургас
И аз това си помислих. От нищо и никаква игра, слон направихте.
И моите играят заедно, дори ги оставям сами, за отида да напазарувам. Не виждам нищо лошо в това. Напротив, смятам, че така показвам на каката, че разчитам на нея и я уча на отговорност.

# 137
Дожаля ми за детето. Попрочетох някой спредишни постове на авторката. Не са от вчера проблемите и като гледам, няма изглед да се решат.
Детето не е с такъв характер, каквто би искала авторката, и упорито иска да го вкара в нейните представи. В същото време, неприемайки го, му повтаря, че го обича. На кое по-точно да вярва това дете? На думите или действята?
Оставам с впечатлението, че за авторката е най-важно детето да се учи така,както тя иска. А дали това дете е щастливо, доволно от живота си.....Според авторката трябва да свети от щастие, защото има всякакви предмети А  дали това е достатъчно, за да е щастлив човек?
Не разбрах в какво точно се изразява хитруването на детето в ucheneto, както и как е реагирала, като е видяла малкото на секцията? Ошамарила е голямото? Вдигнала му е скандал?
Прочее, с такова възпитание се създават едни сцхпени личности, но това се вижда на един по-късен етап.

# 138
И моите играят заедно, дори ги оставям сами, за отида да напазарувам. Не виждам нищо лошо в това. Напротив, смятам, че така показвам на каката, че разчитам на нея и я уча на отговорност.
Едни го могат,  други не. Все едно да му се караш защо не пее хубаво. Насила не става.
Обичам следната история.  Имало двама талантливи бейзболни играчи. И двамата хвърляли отлично с дясна ръка, но никак не се справяли с лява. Единият прекарвал изтощителни тренировки, упражнявал се да хвърля с лявата. Станал добър, що годе напреднал в кариерата. Другият изобщо не упражнявал лявата ръка. За сметка на това наблягал на тренировки за дясната, можещата. Скоро станал най - добрият бейзболен играч в историята на САЩ.
Та всеки решава.
Ако вървиш срещу природата на детето,  може и  да успееш. Но с колко зор и на каква цена?  Или да се водиш по детето и всичко да се случва с лекота.

# 139
Аз пък никъде не видях авторката да е написала, че по-голямото дете гледа по-малките и по време на гледането се е опитал да качи малката си сестра на секцията. До колкото става ясно от написаното от нея, малкия се е опитал да го направи по време на игра. Сега ще я изкарате лоша майка, че не стои залепена до тях докато играят ли  ooooh!

Вяра, лично аз не обсъждам писането на авторката в тази насока никъде. Дискутираме по този повод с друг участник в темата, според който голямото дете следвало да играе и да "отговаря" за по- малките.

И аз това си помислих. От нищо и никаква игра, слон направихте.
Няма лошо, Таня. Никой не е казал това. Лошото е когато родителят търси отговорност от детето, ако не се е справило според очакванията му точно при този вид ангажименти. Защото те не са негови, подходящи за неговата възраст. Или когато го прави въпреки нежеланието на голямото дете. Понеже така е по- лесно за родителя. Това бе идеята и тя бе ясно изразена. Sunglasses
...
Иначе за детето на авторката /9 годишното/ и на мен ми е жал.

Скрит текст:
Дожаля ми за детето. Попрочетох някой спредишни постове на авторката. Не са от вчера проблемите и като гледам, няма изглед да се решат.
Детето не е с такъв характер, каквто би искала авторката, и упорито иска да го вкара в нейните представи. В същото време, неприемайки го, му повтаря, че го обича. На кое по-точно да вярва това дете? На думите или действята?
Оставам с впечатлението, че за авторката е най-важно детето да се учи така,както тя иска. А дали това дете е щастливо, доволно от живота си.....Според авторката трябва да свети от щастие, защото има всякакви предмети А  дали това е достатъчно, за да е щастлив човек?
Не разбрах в какво точно се изразява хитруването на детето в ucheneto, както и как е реагирала, като е видяла малкото на секцията? Ошамарила е голямото? Вдигнала му е скандал?
Прочее, с такова възпитание се създават едни сцхпени личности, но това се вижда на един по-късен етап.

Не съм оптимист и аз.
Та тя дори не може да обясни какви проблеми всъщност има и какво е правила конкретно до сега, за да ги реши.

# 140
  • София

Вяра, лично аз не обсъждам писането на авторката в тази насока никъде. Дискутираме по този повод с друг участник в темата, според който голямото дете следвало да играе и да "отговаря" за по- малките.

Разбирам те - и аз съм против това. Не мога да си представя да оставя децата ми сами и баткото да се грижи за малката, но никога не бих упрекнала майка, която го прави. Тя си познава децата и знае дали може да разчита на тях или не. Аз на моите не мога  Grinning

Сега попаднах на ето тази статия - доста е интересна и поучителна  Peace

http://webstage.bg/roditelstvo/3906-vsyaka-detska-agresiya-kresh … ovori-deteto.html

# 141
Тук обсъждаме кой какво намира за редно.
Аз не намирам за редно да се възлагат на деца подобни отговорности.
Който иска да го счита за упрек, който иска - за становище. Всеки голям човек обаче трябва да е наясно, че последиците от неговите решения ще си ги носи той. И близките му, вкл. децата. Щом е готов да си ги поеме, да постъпва както ще, стига да не нарушава закона. Но после да не се оплаква и да не вини останалите, вкл. децата.

# 142

Judy, никога не съм написала "голямото дете следвало да играе и да "отговаря" за по- малките".
Но не мога да си представя, че в една къща живеят няколко деца и се разминават като непознати, не си играят заедно от време на време, не остават никога сами в стаята заедно и т. н.

# 143
Не обичам да губя време в празнословия.
Обсъждам конкретен цитат, който съм посочила на предходната страница:
Цитат
Цитат
Няма нищо лошо в това, от време на време да си играе с малките деца и да отговаря за тях.

Да си играе с по- малките братя и сестри - да.
Да отговаря за тях - не.

По- конкретно и ясно не се каня да го смилам. Възрастни хора сме тук всички, надявам се.
Невъзлагането на нетипични за възрастта отговорности няма нищо общо с "разминаване като непознати" на децата.
Недопускането на една крайност изобщо не води до други.

# 144
Не обичам да губя време в празнословия.
Обсъждам конкретен цитат, който съм посочила на предходната страница:
Цитат
Цитат
Няма нищо лошо в това, от време на време да си играе с малките деца и да отговаря за тях.

Да си играе с по- малките братя и сестри - да.
Да отговаря за тях - не.

По- конкретно и ясно не се каня да го смилам. Възрастни хора сме тук всички, надявам се.
Невъзлагането на нетипични за възрастта отговорности няма нищо общо с "разминаване като непознати" на децата.
Недопускането на една крайност изобщо не води до други.

Ако си играе с по-малки деца, то трябва да знае, че те са малки и трябва да ги пази. И няма никакво значение, кои са децата - тези на площадката или децата в къщи.

И това съм го написала.

Благодаря Judy, за "смилането". Изваждането на цитати от контекста на никой не са нужни.
Весели празници!

# 145
Тая тема се превърна в най-добрата майка. И разбирасе се триене на сол на авторката колко зле се справя и разбира се колко травмирани деца ще отледа за разлика от нашите перфектните. Айде посмалете малко.

# 146
Christina 1980, защо във всяка подобна тема те влече да набиваш канчетата на другите, че щом са си позволили да дадат съвет, значи демонстрират колко са перфектни ? Сега трябва да започнем с оправданията ли? Какво не сме искали да кажем.
Еххх! 

# 147
Скрит текст:
Едни го могат,  други не. Все едно да му се караш защо не пее хубаво. Насила не става.
Обичам следната история.  Имало двама талантливи бейзболни играчи. И двамата хвърляли отлично с дясна ръка, но никак не се справяли с лява. Единият прекарвал изтощителни тренировки, упражнявал се да хвърля с лявата. Станал добър, що годе напреднал в кариерата. Другият изобщо не упражнявал лявата ръка. За сметка на това наблягал на тренировки за дясната, можещата. Скоро станал най - добрият бейзболен играч в историята на САЩ.
Та всеки решава.
Ако вървиш срещу природата на детето,  може и  да успееш. Но с колко зор и на каква цена?  Или да се водиш по детето и всичко да се случва с лекота.
Ей това е основата, ама ....явно е трудна за осмисляне и разбиране.

christina1980 , и нашите НЕ са перфектни.Просто някои сме минали през патилата на авторката и споделяме как ние сме решили проблема, доколкото е възможно.
Това нито е триене на сол на чуждата глава, нито е фукня "Ау, колко съм велика!".

# 148
Цитат
Благодаря Judy, за "смилането". Изваждането на цитати от контекста на никой не са нужни.

То дори не е смляно, просто напомням какво сме си писали едва вчера, като давам точни цитати. Какъв контекст? Та те са достатъчно ясни и аз отговарям на конкретно нещо от написаното, което още вчера съм цитирала. Ако не помните - четете.

Тая тема се превърна в най-добрата майка. И разбирасе се триене на сол на авторката колко зле се справя и разбира се колко травмирани деца ще отледа за разлика от нашите перфектните. Айде посмалете малко.
Ми не, нищо подобно не се е случило. Дискутираме си по теми, като всеки си пише и си мотивира становището.
Лично аз авторката само съм я питала до днес за конкретни факти, но тъй като отговор не найдох, се отказах. Та дори и съвети не съм й давала, поради неизяснена фактология. То няма и как.

Christina 1980, защо във всяка подобна тема те влече да набиваш канчетата на другите, че щом са си позволили да дадат съвет, значи демонстрират колко са перфектни ? Сега трябва да започнем с оправданията ли? Какво не сме искали да кажем.
Еххх!  
Който го тресе нервата от това, че хората си изразяват мнението по зададени им въпроси в публични, вероятно има лични негови си проблеми. За които останалите не са му криви.  

# 149
Всеки си е с проблемите. На мен пък да триеш сол на главата на другите ми се струва породено от лични проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт