"Cesur ve Güzel"("Дръзки и красиви") с Туба Бюйюкюстюн и Къванч Татлъту- тема 3

• 98 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
За мен това е една от най-красивите турски песни. Simple Smile А да знаете случайно някъде да има превод на български или английски? newsm78 Много искам да разбера какъв е текста на песента. Simple Smile

Дейзи Hug, аз също много я харесвам тази песен. Peace На две места намерих превод на руски, като имаше части, където текста се различаваше. Направих един аматьорски превод, който звучи долу-горе така:

Скрит текст:
Преди теб бях като медоносна пчела.
Но когато те видях, се превърнах в молец, виж.
Дори ако всеки път, изгаряйки, ставам на пепел,
все едно - няма да се разделя с теб.
Аз живота си ти посветих и без теб не мога.
Дори ако всеки път, изгаряйки, ставам на пепел,
все едно – няма да се разделя с теб.
И  хиляда години да живея, няма да мога да ти се наситя.

Отдадох ти сърцето си, срамежлива(нежна) красавице!
Ако не те спечеля, просто ще умра.
Дай ми ръцете си, животът е прекрасен, когато те обичам!
Живота си на теб посветих, не бягай, ела при мен, красавице!
Дай ми ръцете си, животът е прекрасен, когато те обичам!
Отдадох ти сърцето си, срамежлива(нежна) красавице.

Можете да поправяте, помагате и всякакви там корекции.  Hug Simple Smile

mamsity Не знам турски, но текстът на песента на бг звучи много добре, затова си мисля, че преводът ти е чудесен. Поздравления!
А песента помня от КВФ  Simple Smile

Джесур пък ме накара да прочета стихотворението на Луи Арагон.

Скрит текст:
Човекът нищо не владее Нито сила
ни слабост ни сърце Разтваря вдигнал ръст
ръце но сянката си вижда паднал кръст
и щастието не докосва даже с пръст
Животът ни стена е всичко разделила
на тоя свят любов щастлива няма

Животът е войник останал без патрони
за друга участ бил е на света роден
защо в зорите да се буди всеки ден
щом вечер пада на безделието в плен
Живот признай го сам и стига сълзи рони

О моя обич о любов ти моя рана
ранена птица аз те нося в свойта гръд
извръщат взор след нас и думите шептят
които сплитах сам по дългия ни път
преди във взора ти да срещнат гибел ранна

Отлита времето уви не се повтаря
и нека двете ни сърца ридаят с жал
без мъка кой ли тук прочувствено е пял
и кой за трепета в гръдта не е скърбял
и сълзи не е лял с ридаеща китара

Не няма тук любов която не проклина
не няма тук любов кръвта да не смрази
не няма тук любов без мъки и сълзи
не няма тук любов без всичко да срази
дори и любовта към моята родина
но ние с тебе пак обичаме се двама

превод: Кирил Кадийски

Красиво и тъжно!

С музика, още по-красиво.

# 601
  • Сливен
      Злати,  Heart Eyes никак няма да ми е весело след дългата ваканция, но в онзи момент така ми дойде отвътре!  Wink Тази година изобщо не ни е леко- Нова програма, със стари учиебници. Разногледи станахме.

Скрит текст:
Сега след ваканцията очакваме посещение от инспектората! Не ни оставиха на спокойствие!!!

Лека нощ!

# 602
Добро късно утро! Hug

Приятен зимен ден,макар и студен! Laughing cold

# 603
Здравейте! wavey wavey wavey

Скрит текст:

В тези мразовити дни по нещо топличко

mamsity, Hug благодаря за превода на текста на песента. newsm51 Наистина чудесна мелодия и хубав текст.

Вале, wavey waveyБлагодаря, че публикува стихотворението на Луи Арагон, а музиката е много въздействаща. newsm51

Да си споделя какво ми хрумна днес, ей така, без да съм се замисляла по сериала напоследък.
Не знам дали си спомням точно, но не ми се връща назад, за да изгледам това, което ме води на тези мисли. Ще карам по спомен. Сигурно няма да съм точна.
При ретроспекциите мисля, че беше в  спомените на Тахсин , Хасан бащата на Джес говореше за фалит на семейството и как ще трябва да му помогне. Тогава се водеше разговор за картините.
Започвам да мисля, че Хасан е измислил схемата за подмяна на оригинал и копие, направено от него.
Тоест Хасан също е искал да измами някой. Това е предположение, но с думите на застрахователя, че  има някаква особеност при застраховката им от Хасан ми се връзва такава линия, че Хасан и той не е бил чист в намеренията си. Просто е споделил пред приятеля си Таксин намеренията си как да спаси семейството си и то с измама, според мен.
Не знам дали е обсъждано нещо такова по въпроса, ако да, моля за извинение.

Още нещо не се знае, как точно е станала женитбата на родителите на Джес.  Било е любов от пръв поглед, но мисля, че е било първоначално преднамерено от страна на Хасан, както при Джес към Сю.
 Нали Джес сподели, че също баща му при първата си среща с майка му й казва, че ще се ожени за нея. Да не би майка му да е била от богат род и Хасан да се е оженил за нея  с цел и по сметка? Защо тя толкова иска да се върне да живее на това място? Друго нещо ме озадачава - тя знае името на Таксин Корлудаа, а иска да живее в Корлуда. Тук нещо не ми се връзва.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 11:28 от dimana-nova

# 604
  • Бургас
Здравейте! wavey wavey wavey

Скрит текст:

В тези мразовити дни по нещо топличко

mamsity, Hug благодаря за превода на текста на песента. newsm51 Наистина чудесна мелодия и хубав текст.

Вале, wavey waveyБлагодаря, че публикува стихотворението на Луи Арагон, а музиката е много въздействаща. newsm51

Да си споделя какво ми хрумна днес, ей така, без да съм се замисляла по сериала напоследък.
Не знам дали си спомням точно, но не ми се връща назад, за да изгледам това, което ме води на тези мисли. Ще карам по спомен. Сигурно няма да съм точна.
При ретроспекциите мисля, че беше в  спомените на Тахсин , Хасан бащата на Джес говореше за фалит на семейството и как ще трябва да му помогне. Тогава се водеше разговор за картините.
Започвам да мисля, че Хасан е измислил схемата за подмяна на оригинал и копие, направено от него.
Тоест Хасан също е искал да измами някой. Това е предположение, но с думите на застрахователя, че  има някаква особеност при застраховката им от Хасан ми се връзва такава линия, че Хасан и той не е бил чист в намеренията си. Просто е споделил пред приятеля си Таксин намеренията си как да спаси семейството си и то с измама, според мен.

Още нещо не се знае, как точно е станала женитбата на родителите на Джес.  Било е любов от пръв поглед, но мисля, че е било първоначално преднамерено от страна на Хасан, както при Джес към Сю.
 Нали Джес сподели, че също баща му при първата си среща с майка му й казва, че ще се ожени за нея. Да не би майка му да е била от богат род и Хасан да се е оженил за нея  с цел и по сметка? Защо тя толкова иска да се върне да живее на това място? Друго нещо ме озадачава - тя знае името на Таксин Корлудаа, а иска да живее в Корлуда. Тук нещо не ми се връзва.

Здравейте!
Дими, това, което аз разбрах е, че Хасан е студент "на далечно място" когато се запознава с майката на Джес. Когато говореше с родителите си, той каза, че приятелката му работи във външно и знае, че си струва да се купи земя до Златния рог, където скоро ще се стои мост. Иска да купи земя, която след това ще продаде много изгодно, а после ще купи нова земя, където ще заживеят нов живот. За тази цел той искал да продаде картините. За женитба повече не съм разбрала нищо.

# 605
  • AMS
Скрит текст:

Hug Hug Hug Привет!!!
Диманка,   Hug bouquet Peace права си за Хасан, че той измисля схемата.
Доколкото си спомням, той искаше да убеди баща си Музаффер,
да продадат картините, но не получи съгласието му.
След това Хасан е започнал да рисува копията,
с цел да подмени оригиналите в къщата. С цел да измами баща си.
Копията ги е държал в скривалище в стената.
Хасан разказва това на Тасин.
Тасин се уволнява няколко месеца преди Хасан
и пожарът е няколко  дни преди уволнението на Хасан.
След години Хасан вижда копията, окачени в домът на Тасин.
Тасин е осъществил схемата.
Джес признава, че докато дядо му е бил жив,
са се въртели някакви далавери.

На любовния фрон съм слаба ракия.
Не съм видяла, кога са се женили Хасан и Фюген.
Той ѝ предложи, когато я рисуваше,
но тя отклони предложението му, като каза, че трябва да завърши и ...
Но нейна е била идеята да се купи земя и къща в Корлудаа.
Живеят с Джес дълги години в чужбина. Разболява се.
Джес се връща и я настанява в клиника в Истанбул.
После купи земята от Корхан/Тасин.
Фамилията Алемдароглу е на майката на Фюген, а не на баща ѝ.

Мамси,  Hug bouquet Peace за превода и за постовете!!!
Лули,  Hug bouquet Peace
предполагам, че Неджля има опасност да я последва съдбата на Адалет.
За картините, кражбите и оригиналите, писах.
Повече не искам да се обърквам.
Валя,  Hug bouquet Peace
Тонибс,  Hug bouquet Peace

# 606
Да, Тони, Дими, точно!  Hug Peace предложил Хасан на баща си и той му отказал да направят тази измама. Дядо Музаффер- честен и горд!  Peace

А Фюген, явно, е обикнала Корлудаа!  Heart Eyes Джес беше убеден, че ще и повлияе добре Peace

Дива,  Hug междувременно си написала подреден и ясен пост, благодаря!  Heart Eyes bouquet това с предложението за женитба, както и покупката на земята, че е идея на Фюген, съм го пропуснала...  ooooh!

Party Heart Eyes  Готин клип https://youtu.be/0IK4x238BHE

Беше ми странно,  Rolling Eyes когато дадоха Джес да наблюдава как баща му изписва семейния им печат на отделно табло, като картина.  Crazy Ако вече е бил видял своите копия при Тасин, да е искал да го набие в главата на сина си  Thinking Или заради нас, любопитките Joy  Hug  Hug

# 607
  • Сливен
                                        Привет, Дръзки и красиви! Hug

Днес е студеничко и можем да се сгреем с кафенце или чай. Кой както го предпочита.

Да, Тони, Дими, точно!  Hug Peace предложил Хасан на баща си и той му отказал да направят тази измама. Дядо Музаффер- честен и горд! Peace

А Фюген, явно, е обикнала Корлудаа!  Heart Eyes Джес беше убеден, че ще и повлияе добре Peace

Дива,  Hug междувременно си написала подреден и ясен пост, благодаря!  Heart Eyes bouquet това с предложението за женитба, както и покупката на земята, че е идея на Фюген, съм го пропуснала...  ooooh!

Party Heart Eyes  Готин клип https://youtu.be/0IK4x238BHE

Беше ми странно,  Rolling Eyes когато дадоха Джес да наблюдава как баща му изписва семейния им печат на отделно табло, като картина.  Crazy Ако вече е бил видял своите копия при Тасин, да е искал да го набие в главата на сина си  Thinking Или заради нас, любопитките Joy  Hug  Hug

Тони, Дими, Лили40,  съгласна съм.

# 608
Привет на всички в късните часове !!
Момичета вие сте чудесни ,с огромно удоволствие четох коментарите Ви...
 Сериалът е много хубав ,а за Двойката партньори просто перфектни ..
 Днес се натъкнах на едно видео от предаване и чух коментара на докторицата Оя Доган...
.. Изказването й беше далеч от моите очаквания и за сериала ,и за двойката нарече ги безпогрешни-перфектни и изненадващо за мен изказа аплаузи за играта на Туба ..
В тоя студ екипа работи и по нощите ...

Известната балерина Olcay Sonatli фенка на сериала и двойката

# 609
Здравейте Дръзки Красавици  wavey малко преди полунощ

Много интересни мнения  сте споделили днес. Благодаря ви  bouquet

Днес се натъкнах на едно видео от предаване и чух коментара на докторицата Оя Доган...
.. Изказването й беше далеч от моите очаквания и за сериала ,и за двойката нарече ги безпогрешни-перфектни и изненадващо за мен изказа аплаузи за играта на Туба ..

Майче Hug много интересно е това мнение на Оя Доган специално относно Туба. Защото знаем, че не я долюбваше много. Изглежда вече си е променила мнението Peace Хубаво е, че  нашата двойка се харесва на все повече известни личности Peace
Като гледам снимките от сета можем да се надяваме на романтик моменти в къщичка закътана в гората обсипана със сняг и може би с  грееща камина и двама влюбени пред нея newsm03

Лека нощ!  smile3524

# 610
  • Сливен
                        Привет в малките часове! Hug

Майче,  Hugблагодаря за информацията и снимките!

Канти,  Hug дано!

Майче Hug много интересно е това мнение на Оя Доган специално относно Туба. Защото знаем, че не я долюбваше много. Изглежда вече си е променила мнението Peace Хубаво е, че  нашата двойка се харесва на все повече известни личности Peace
Като гледам снимките от сета можем да се надяваме на романтик моменти в къщичка закътана в гората обсипана със сняг и може би с  грееща камина и двама влюбени пред нея newsm03

Лека нощ!  smile3524

Лека нощ!

# 611
Добро студено утро! Laughing Hug

Майя Hug,благодаря за споделеното инфо и снимки! Hug

Присъединявам се към мнението на Канти Hug,за Оя Доган относно Туба! Laughing

Димана HugТони HugДива HugЛу HugБоби Hug,за споделените коментари и мнения! bouquet

Снимките са в Рива! Peace

Приятен ден и лека нова седмица! Hug Hug Hug

Внимавайте навън! Laughing

# 612
  • Бургас
Добро утро!

# 613
Здравейте Hug

Чакат ни  Laughing На топличко пред камината и картината  Wink Hug

Я, малкият Джесур къде е играл като малък? Simple Smile Simple Smile
нали е той?  newsm78 започнах да се колебая Joy

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 15:33 от Анонимен

# 614
Скрит текст:
Здравейте Hug

Чакат ни  Laughing На топличко пред камината и картината  Wink Hug

Я, малкият Джесур къде е играл като малък? Simple Smile Simple Smile
нали е той?  newsm78 започнах да се колебая Joy

Здравейте ,вмъквам се малко нахално Simple Smile Не мисля ,че това е малкия Джесур,друг малък актьор е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт