Съпруги на военнослужещи - 21

• 64 926
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Влизам само за малко, за да благодаря на всички вас, че ви има, благодаря че имам прекрасно дете, прекрасни майка и брат, които са винаги до мен и страхотни приятели на които мога да разчитам.
Тук е мн студено и снежно. Два дни не сме излизали, но запознах малкия със снега и беше доволен.

# 226
  • Разпиляна във въображението
Здравейте Simple Smile
Ще видим как ще тръгне с яслата. Винаги баба и дядо са вариант. Когато бяха каките, те ходеха на работа и яслата си беше без избор.

За книгите - чета по всяко възможно време, дори когато се придвижваме от магазин до магазин, със служебната кола при ангажименти... Имам четец, който нося винаги и приложение на телефона. Хартиени книги почти не чета. Подарих си и ми подариха няколко за Коледа.

# 227
  • на правилното място, в точното време
Мирел, Praynig, дай някое заглавие. Днес ходих в св.светих./така наричам библиотеката/, взех си 4 книжки,дано да съм направила добър избор. Кати, взех  на Джоджо Мойс друга книга "Последното писмо от любимия". Като я прочета, ще коментирам. " След теб" не беше върната, но ще си я търся. Набелязах си една книжка "Всичко започна в книжарничката на Хюго", нооо нито онлайн, нито в библиотеката. Ще си правя подарък, то се е видяло.
И аз съм благодаря на Бог за всичко, което имам и което съм! Благодаря за вас! Обичам ви Heart Eyes
Сега, моля, да ме извините, ноо се потапям във вълшебството. Довечера, феята ще мине да ви завие.  Hug

# 228
Здравейтее,
Дунди, то и да си знаела за наряда, ММ каза че вие рано сте били там, той тръгва около 30-40мин след това.. така че все пак благодаря, но някой път като нищо може да се случи..
Колкото до рецептата, аз винаги екпериментирам.. също ми е скъпо с маскарпоне и го.правя с крема сирене.. бисквити с масло за блата, и снощи събрах всичко което имах на око.. иначе сметана разбивам, крема сирене и пудра захар.. това е моят крем.. и сладко отгоре каквото имам, по точно.каквото съм донесла от мама хаха.. иначе много го обичам но понеже е за домашна употреба не го изпипвам чак много, общо взето винаги е бърз и с колкото материал имам Grinning
Иначе аз още продължавам да мразя зимата.. хахах
Ох, исках да кажа доста неща ама пак съм от телефона и не мога да прочета назад..
Хайде аз ви оставям, топла и уютна вечер на всички :*

# 229
  • Пловдив
Мис Ю, Simple Smile може, хем да го видя аз ТМ дали те слуша. Като му правиш вкусотии, бивало и да не слуша.
Аз днес упорито продължих с тренировките за каране по лед. Малко фигурно пързаляне имаше, но се разминаха с леко покачване на адреналина. Утре не знам как ще е обстановката.
И пак съм болна. Кашлицата се върна заедно с температурата. Утре пак ще ходя на лекар. Оплаках се.
При нас удължиха ваканцията до понеделник. Дзверът е от 4 седмици вкъщи. Една приятелка във фейса препоръча на родителите с ученици да купят за първия учебен ден от новата година по една мартеница.  hahaha
Лека нощ. Фей отговаря за лампите.

# 230
  • Разпиляна във въображението
Мирел, Praynig, дай някое заглавие.

В момента чета основно на английски, нещо старо бих, но от новите все още не съм посягала.
Последното, което завърших е за двама, които страдат от депресия, а тя + безпокойство. Признавам, че винаги съм смятала депресията за не толкова сериозен проблем. Някак "е, какво пък". Тази книга ми показа съвсем различен поглед. Даже сериозно се замислих за състоянието на една моя приятелка. Писах си с нея, съжалявам, че е в друг град и понякога се чувствам безпомощна, че не успявам да повдигна достатъчно духа й.

# 231
  • на правилното място, в точното време
Мирел, тези с депресивните състояния не ги искам. Имам купища специализирана литература за психични отклонения.  Mr. Green  Но, ако нещо интересно ти попадне, давай го тук като идея.
Дунди, и аз днес въртях гуми. Карах Йо на зъболекар и улицата там не е наобикаляна изобщо. Повъртях гуми, поразчистих с лопатата, но излезнах. На нашата улица вече ми дойдоха в повече чичовците, които не могат да карат. Един четири пъти си разрива колата и се пробва да я забива още повече. Накрая отидох и му казах, да излиза, аз ще му я изкарам. А той ми вика"аз знам как". Аха, знае на асфалта. Накрая с още две момчета почти на ръце го изнесохме, ама той знае. Изобщооо, то че времето не го бива, но и шофьорите не могат да шофират в такива условия.
Така , помрънках, отивам в банята. Като се върна, всички да са по леглата, че минавам да гася и да ви завивам.  sleepuu Книга ме чака, еййй, не се моткайте.  Който ще има такива занимания   luvbed, моля тихо, не будете другарчетата в блока.
Лека  newsm46

# 232
Добро утро от мен и аз вчера леки изпълнения с леда,но всичко мина бързо.
За книжки много нямам време иначе обичам да чета,но след 2 години като завърша и Вики като поотрасне.
Дайте ми идея как да премахна нощното хранене,от 3 дни яде по 2 пъти през нощта и това ставане на 4 часа ме съсипва
Айде и по едно кафенце да сложа

# 233
  • Ямбол
добро утро,
Димитрова, мерси за кафенцето, взимам си едно.
Това с нощното хранене е обичаен проблем, но на колко станахте вече? Иначе ще ти трябва търпение и упорство. Единият вариант е да залъгваш с водичка, когато се пробуди , а другият вариант е да я гушкаш без да даваш нищо и да я приспиваш отново. Но това си е доста труден момент, може да мрънка, да плаче иии.......А другият вариант е да оставиш детенцето самичко да следва режима си и то в един момент само ще започне да проспива нощните хранения. Другото което ми хрумва е , да не би да не му стига последното хранене което правиш, не знам на кърма ли сте или на мляко , опитай да засечеш колко изяжда вечер.
Снощи понеже тук са големи снегове, реших да вървя пеш до една спирка на която имам по голям шанс да хвана автобус.И успях нормално да се прибера, макар че цялата бях като снежен човек Simple Smile Беше страхотно време, тихо и валеше сняг. И да ви кажа много добре ми дойде разходката след като цял ден стоя в офиса. Може би трябва по често да го правя, че с тази кола много се измързеливих...
Днес, студ и сняг.....но не се оплаквам, зима е все пак , а и като няма виелици си е хубаво....
Ще потръстича....лек и безавариен ден.....

# 234
Добър деееен! При нас има слънце!!!  newsm44 Не помня откога не бях виждала! Колко му трябва на човек да е доволен...И аз съм в клуба на необичащите зимата, ама кой ме пита...Придвижвам се с градски транспорт и на собствен ход и това понякога е голямо приключение, особено по неразчистените тротоари. Упражнявам танца на пингвина с елементи на фигурно пързаляне. Ако почувствате земетресение, да знаете-паднала съм  Joy
Много обичам да чета, но почти не ми остава време. Нямам претенции дали на хартиен носител или в електронен вариант. Имам си любими книги, които препрочитам по много пъти, когато имам възможност.
Димитрова, аз стигнах до извода, че най-добрата тактика е да се водиш от детето. Когато синът ми беше малък, много пъти решавах, че точно сега е времето да се научи да прави това или онова. Еми не се получаваше. Той реве, аз се ядосвам, а ефект никакъв. И в момента, когато той наистина беше готов за съответното нещо, започваше да го прави сам така, сякаш цял живот го е правил. Нощното хранене беше едно от тези неща. Давах повече мляко на вечеря, бисквити слагах, с вода го залъгвах, дундурках го без да давам нищо...няма и няма. Накрая се предадох, продължих да го храня нощем и в един момент чудото стана-започна да спи по цяла нощ. Това е моят начин, ти най-добре си познаваш детенцето. Пробвай варианти, ако не стане, изчакай. Успех!
Ако има именници днес-честито!
Спирам и скачам в тръстиката, че докато позяпам тук-там, то станало обяд. Голямо гуш на всички!

# 235
Е, то бива бива , ама чак пък такъв студ...Сутринта ми идваше да се върна от спирката у нас- -20 Shocked  A в София щяло и максималната да стигне -1...ама сигурно изпускат по някоя цифра...
Иначе не мога да се оплача ,че не е изчистено където минавам аз. Да, тротоарите може още , но пътищата са на асфалт. ГТ въобще не закъснява, но където са старите рейсове си е мразилник.
Фей , ще чакам да споделиш за книжката...
А депресията си е много коварно нещо. И аз имам дружка пострадала от нея и знам колко усилия и какви лечения докато се върне към нормален начин на живот( даже се съмнявам, че като имаме дълги периоди без да се чуваме, сигурно пак е с проблеми).
За нощното хранене- и аз когато самото дете реши . С баткото до 2 г. нощем шише мляко, малкия май по-рано...ама като си бяха кльощави и така поне ме оставяха да поспя след това.
Чийзкейк правя един с бял шоколад, много е вкусен, но и много тежък...затова рядко , а и децата не са почитатели...Но си е божествен вкус това чийзкейка....
Дунди, да не си измръзнала на работа? Ей, и грипът много коварен тази година...
Предишните зими това Русе, Плевен бяха рекордьори по минуси...сега София все начело...чат пат Кюстендил, Монтана ...

# 236
  • Пловдив
Кати, не съм. Добре е. Преди малко бях навън. На слънце е мнооого приятно. Тук отвсякъде се стича вода.
Дано температурата ми да е била от настинка.

Довечера пак ще намина.
 Hug

# 237
  • София
Привет военни момичета.
Минавам на бегом, че така по-не ми е студено  Wink
Днес не съм на тръстиката-студено им е на пациентите, та не им се ходи на зъболечение.
Подкрепям КАТИВИТА, че е много студено. Ами студено е, щом и протезите на бабите тракат в чашките с вода.
Отивам да плета нещо за хубаво дете.
 Hug Hug Hug
ДИМИТРОВА, аз моите чавета още на 3 месеца ги отказах и от ядене, и от пиене по нощите. Заспиваха вечер около 21.00 и се събуждаха сутрин в 7.00. Военна дисциплина Wink

# 238
Привет и от мен момичета! Днес и аз много се радвам на слънчицето! Не съм гледала прогнозата от няколко дни, но силно се надявам да почва да омеква че този студ хич не ми се отразява добре! Сутрин като вляза в офиса и си проверявам носа, да не съм го изгубила някъде по пътя....  Embarassed
С така обсъждания чийзкейк тези дни се зарибих и аз. И понеже не съм от майсторите на сладкиши днес си поръчах от кетъринга! От 2 дни го мисля и днес ще облажа!!!  Joy
Домашните вкъщи не харесват този тип сладкиши, така че сбогом чиста съвест. От скоро ми попадна рецепта за негърче и доста добре се получи - за седмица ми се молиха 3 пъти да го правя... И аз правих, ща- не ща!
Относно нощното хранене (при нас не беше скоро) - не съм и опитвала да ги отучвам, но и при двамата този период премина много бързо. Малчо на 3 месеца вече спеше по 6-7 часа нощем без да се събуди, каката от към 6 месеца. Но аз ги кърмих много малко и двамата - около 45 дни ( не че нямах желание, просто не се получи). С малкия - когато почнахме АМ първо се запичаше много, след като го смених (явно уцелих подходящото) и почна малко по малко да увеличава съня докато накрая спря изобщо да се събужда през нощта. С каката долу горе по същия начин, но при нея стана след захранването. Не сме имали драми и не съм се водила по "акъла" на вечно знаещите и можещите които бяха категорични че трябва да изградя режим на децата. Водих се по самите деца...
По въпроса за книгите - аз много обичам да чета! За Коледа ММ ми подари книга от поредицата "Паднали ангели", който сега излезе в кината. Прочетох я за 2 вечери...  Embarassed Предстои скоро да се снабдя и с останалите от серията Simple Smile
Ох, от 12,30ч. съм започнала да си пиша поста та чак до сега.... Днес 1000 хиляди неща!
Ако има празнуващи - да са здрави и много щастливи! Целувки и прегръдки на всички!
Не съм споменала скоро никой поименно но гледам все набързо, че тук в офиса както е спокойно и изведнъж хаос - всеки иска нещо и то веднага... ТА ТАКА!
Хубав четвъртък ви желая мацки!

# 239
Момичета аз все да пиша и все нямам време.Моля за извинение.В нас всички сме болни,и аз и детето и майка ми абе ужас,отделно имаме сериозни проблеми със свекърва ми,и вече нерви нямам.За храненето Ния я отучих на 2 вечер просто не и дадох нищо.Поплака аз и пуснах музика и говорех и до там.От бебе спи по цяша нощ,освен при палнолуние тогава е неспокойна.Момичета моля Ви за големи палци утре,баща ми е на операция.Извинявам се за грешките но с мойте кибабчета натискам по 100 неща

Общи условия

Активация на акаунт