Съпруги на военнослужещи - 21

• 64 921
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Нещо много важно, което забравих!!!
Прекрасни момичета, благодаря за прекрасните картички и милите пожелания!!! Много ме зарадвахте, а каката ни подскачаше от радост при всеки един получен плик! Цитат: Ехааа мамо, много са готини твоите приятелки от мамата!"  Hug
Тя милата имаше огромно желание да направи картичките и даже ги започнахме, но пусти вирус я тръшна много лошо, та отлагаме за следващия повод! Малкия и той милия с тази температура беше като локумче! Наядоха се с АБ, витамини, сиропи всякакви и въпреки всичко след 8 дни все още не бяха се оправили... Та много добре ви разбирам милички! На неоправилите се бързо да оздравявате, че наистина някой беше писал че сме станали като военна болница!  Ill
Колкото до снега, наистина много красиво блещукаше сутринта и е като приказка, но ако утре се стопи изцяло и стане топло никак няма да се разсърдя....  Embarassed
Тази сутрин ММ тръгна командировка, как са се качили до обекта не знам. Пътували са с УРАЛ и пак е имало преход пеша - голям сняг голямо чудо! Въпреки че телевизиите го изкараха голям апокалипсис смятам че това е напълно нормално за сезона. В родния ми край, където съм израснала (Видин) тези зими си бяха напълно нормално нещо. Даже снега днес е нищо! Зимата на село като излизах от къщата, баща ми минаваше пред мен с лопата и правеше тунел, после трупахме на камара и ставаше пързалка за чудо и приказ. Ех, спомени.....
Та така, оздравявайте бързо и целувки на всички!!!!  Hug

# 211
Цял ден тока на работа спира , тръгва и така повече от 16 градуса не стана. А като гледам и как вее и вали навън...А бе както вика Емо Чолаков "студ , с две думи "кучи студ" ". И още едно ми допадна от ФБ тия дни-снегът е 20 см, но се усеща като метър и 20 см.... Grinning

И ваканция още един  ден за София ....ученик да съм сега...

За  книгите-Фей, то нали знаеш всеки има различен вкус и за едни едно е интересно , за други друго ,така е и за театъра. А и аз в последните години много малко чета, което не е хубаво, и ми липсва, ама пустото време....Ето аз харесвам постановките на Камен Донев, и него харесвам и слушам винаги като има участия по ТВ (макар , че на моменти е много тъжен и песимистичен), но за повечето хора  работата му е халтура. Иначе и аз съм си планувала "След теб" за зимната почивка. Ремарк и аз много го четях като студентка, "Живот назаем" ми е любима. Но тази , която спомена Лунно цвете не съм и може и в нея да се логна...Понеже си падам и по автобиографии на известни хора на изкуството преди години бях чела на Силви Вартан, и сега се чудя дали да не прочета и тази , която издаде за майка си Илона, "Мама". А иначе любимата ми автобиография е тази на Едит Пиаф, която помня и до днес  в доста подробности, а я прочетох като ученичка в гимназията. 
Преди години след истерията по Дан Браун залитнах покрай сестрата на ММ (лекар) по книгите на Робин Кук. Там малко медицината преобладаваше, ама ми харесваха...И аз бих приела предложения за нещо хубаво за четене...то и времето сега е само за това...
А забравих да кажа , че като една консервтивна риба чета само на хартия и мисля, че тук няма да се поддам на технологиите, въпреки предимствата...ама кой знае...
Бързо да постна докато не е щракнал тока, че толкова нещо изписах...

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 16:47 от kativita

# 212
  • Ямбол
Хоп и аз за мъничко ще се включа. Кати, колко да си консервативна не знам, но и аз като теб ако чета то винаги е на хартия. И без това на работа по цял ден съм на компа, та след работа вече ми се повдига от "модерните технологии". Жалко само , че напоследък никак не ми остава време за книги за големи. Колкото и свободно време да имам, то децата веднага се възползват от него, та да ви кажа покрай малкия абсолютно всяка вечер чета книга, но детска с приказки Simple Smile и ако е в рими още по добре...хах Crazy
Та така. Не знам как е при вас, но тук времето се влошава. Отново вали сняг и има вятър. Даже доколкто разбрах пътя от Зимница за Бургас пак е затворен и се чудя утре как ще стигна до работа.... newsm78 ММ е дежурен и ще вземе колата , ще ме доведе сутринта ама как ще се прибера. Малката кола не смея да я извадя от гаража....ще се наложи да се възползвам от градския транспорт, което ще е доста неприятно преживяване, тъй като не е редовен в това време. Стискайте палци да не се изгубя в преспите, че каквато съм дребничка.... Rolling Eyes
Хайде, момичета, ще изчезвам, работния ми ден е към края си... Hug

# 213
Ох и при нас не спира да вали,ММ утре е дежурен,а аз ще съм сама с децата.Дано да спре да вали че и аз не мога да се движа с малката кола в снега,а за бебешката количка никакъв шанс,но някой трябва да вземе кухнята на бебка
Иначе е много красиво да си гледаш през прозореца как си трупа,а ти си стоиш на топличко

# 214
Още един ден ваканция!  Party
Не можем да се настроим на работна вълна. Навън вали, вали....Тъкмо когато тръгнем на училище, ще има много сняг.
По отношение на книгите- аз също обичам да чете хартиени книги. Замислям се за електронен четец само поради липсата на място. Но засега все още си чета по старомодния начин. Преди Коледа си купих "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри. Препоръчаха ми и сборникът с разкази  на Иво Иванов "Кривата на щастието".
Мисля да се запиша и в библиотека. В Банско библиотекарката ми даваше да чета романтични истории. Казвах и че вече съм излязла от този период... Laughing
Снощи месих тесто за пица, сутринта направих и мекици с него. Много ми харесаха. Вдъхнових се от КГБ -то на Фло. И съответно качих килограми по време на ваканцията. Но това са рисковете на професията. Joy

# 215
  • София
Хайде и аз да се покажа. Днес добре си поспах сутринта. Станах, взех си от пеперуденото кафенце на Димитрова и дали от него, но като ме обзе едно желание, та се почудих кое по-напред да подхвана. Ей, ентусиазЪма е голямо нещо. Набързо поошетах, поучих думички и изрази и Оооо чудо. Имам желание за още нещо. Ами развъртях се в кухнята. Направих картофена крем супичка, сготвих телешко със зелен фасул, направих една бърканица с грис и майонеза. Много е вкусно с препечена филийка. Изцедих сок от джинджифил и го обърках с мед. Подсилваме си имунната система. Сега вече може малко да опъна отрудената си снага и да си поговоря с вас сладурчета.
ДИМИТРОВА, нямате ли такава екстра да ви разкарват храната с кола по домовете? Къде ще ходиш в тия студове и снегове с малката за храната ѝ?
ДАНИТИ, аз много обичам да чета детски приказки и с удоволствие понякога си чета и без внучетата да са при мен. Обади се дали си се преборила с преспите утре. Ще те мисля.
КАТИВИТА, по Коледа и след нея стават големи чудеса Wink Момичета, вижте нашата Кати колко голям пост е написала! Чудо hahaha smile3523 Кати вече да не се измъкваш с по 2-3 изречения.  Simple Smile Аз също предпочитам "книжната" книга Simple Smile
МИС ДИСНИ и аз се радвам все още на картичките ви и не съм ги прибрала. Иска ми се още малко да постои елхата и украсата.
ДУНДИ, ама хайде изпроводи го тоя нахален австриец Mr. Green. Няма ли къде да ходи, та при теб е отседнал. Аз продължавам да чакам...Още малко и ще дойде лято sun
МИС Ю ( за пръв път те наричам така, ама май за напред така ще е) Бая се посмях на всичко, що е свързано с пингвините-ходене, габарити, местоположение. Права е Лейди. Спокойно можем да си основем Клуб на пингвините. Да не ме забравите и мен, ей. Един много пищен и ентусиазиран пингвин Joy
ФЕЙ, тефтерче нямам, ама като ходихме есента в Пловдив с бабите, та там намерихме в градската градина едно дърво гинкобилоба и като му се нахвърлихме, като кози на млади фиданка. Ядохме, ядохме, та още ми държи влага Joy Ошмулихме горкото дърво, а преминаващите ни гледаха доста озадачено Shocked и с неразбиращ поглед Rolling Eyes
САД_УОМАН, заведете децата на басейн. Това току що му хрумна. Ще се поплацикат, ще излязат, ще се подсушат, ще похапнат и после кой от къде. Парти клубовете вече не са им интересни. Моя внук през септември навърши 10. Почти пред блока им има паркче с пицария и кафе. Играха футбол, тенис на маса, федербал, а после похапнаха пица и си тръгнаха много доволни.
МИРИЕЛ, ако не загубите мястото в яслата, оставете детето за напролет. Ще ти излезе на носа това социализиране. През ден, през два ще боледува и пак ще се наложи баба и дядо да го гледат, но друго си е да гледат здравичко дете, друго е да се притесняват, че е болно. Все пак, последната дума имат мама и татко Simple Smile
СЕТИ_БЕТИ, радвам се, че си по-спокойна. Каквато и да е била причината за беспокойството ти, важното е да е отминала. Hug
ПАТЕНЦЕ, как сте миличка? Кажи твоето мъниче какво прави? Вече е много голям на 5 месеца и половина. Simple Smile
ЛУННО ЦВЕТЕ, напредваш ли? Аз имам няколко гоблена за рамкиране, но ще почакам времето да омекне и тогава ще ги нося. Не си мислете, че аз съм им майстора. Вуйна ми ги уши и когато ги предложила на дъщерите си, те отказали. Едва ли не щели пода да си бършат с тях. Калпазанки! Тогава вуйна ми ми ги даде и четирите. Аз ще ги дам за рамки и после един ще е за нея, а останалите за мен и децата ми.
МАТРОС ДЖУЛИ, стягаш ли се за първия работен ден? А децата кой ще ги гледа? Помня, че май казваше, че имате баба на разположение. Ако е така, да не те мисля.  Simple Smile

Пак много се разприказвах. Неспоменатите да ми простят, гушкам ги Hug
Сега ще видя какво ще правя. Днес определено да ми присъдите ето този медал Flowers Jack O Lantern

# 216
Добро утроооо

# 217
Добро утроо,

Понеже снощи си бях сама и аз, че ММ беше наряд, и много време не бях правила нищо сладичко у нас, спретнах един чийзкейк..
Димитрова е сервирала кафето,  а аз добавям сладичкото към него..

Успешен ден на всички!  Hug Hug

# 218
  • Ямбол
Добро утро и от мен!
Мис Ю , страхотен чийзкейк, да вземеш да споделиш рецептата си, аз много го обичам...
Успешно стигнах до работа, навън е ясно, тихо и меко време, наваляло е нов сняг. Иска ми се да не бях на работа, а да изляза навън с децата да беснеят на снега...но уви точно днес и аз и ММ сме на работа и те са вкъщи с баба си, а тя не би рискувала да ги изведе....все се оправдава че не може да се оправи с малкото зверче. Нищо и утре е ден, едва ли ще се стопи снега.
А сега ще потръстича....Лек и успешен ден!

# 219
  • Пловдив
Добро утро. Мерси за кафето и сладичкото. Отдавна не съм правила чийзкейк, нещо ме загъделичка да спретна един през почивните дни.
Допързалях се до работата. Сутринта рано-рано трябваше да отида до Графа. То от табелата Пловдив нататък е минал снегорин, ама не се знае кога и са нахвърляли малко пясък. Иначе плащаме винетки. Добре, че булевардите в града са изчистени, че снощи беше ад.
 I miss you, да беше казала, че ТМ е наряд, можех да го докарам до Пловдив.  Simple Smile

Колегите ми изринали снега на работата, доколкото е възможно, за да си оставим колите извън преспите. Като гледам, при нас ледът ще се разтопи сигурно през май. От фирмата отсреща едно момче се бори с висулките с един чук. Добре че токът не е спирал, та в офиса е поносимо. Цели 13 градуса.

Отивам да чета клюки в нета. Нямаме никаква работа, в този сняг и изгледи за такава няма, ама шефът иска да сме тук. После, като му дойде сметката за тока, ще роптае.

Лек ден на всички.  Hug

# 220
  • на правилното място, в точното време
Добро снежно утро! И при нас има доволно сняг...навсякъде. Терасите ми са пълни. По улиците е минавало нещо, но само е минавало. Любимият отиде до Хасково по работа, там имало асфалт.  Mr. Green  Може и при нас да има, ако някой реши да поработи качествено. Но не пречи особено, ток и вода имаме. Другото са подробности. Зинтригувахте ме с този чийзкейк, ще се разровя за рецепта, може и да спретна един. Иначе правих онази вечер ябълков сладкиш/ пай. Добре стана,но за другия път ще сложа още ябълки, малко ми се сториха.
Вчера цял следобяд рових за книги. Влезнах в литературния подфорум, четих, записки си водих, после из нета четох анотации, нооо само едно заглавие си харесах. Да, ама го няма онлайн в читанката. Днес ще се довлека до библиотеката, дано го има. Иначе ще трябва пак психологиите да подхващам.
Свга ви пожелавам безавариино придвижване и топли офиси! Ако има болни, да оздравявате! Гушвам ви и отлитам! Hug

# 221
  • Пловдив
Добро утрооооо
Взимам си с удоволствие от кафенцето на Димитрова. И на Мис Ю Sunglasses на сладечкото няма да простя, пък после в залата ще се трудя повече hahaha

Много се кефя на снега аз - такъв тук не е имало от 2012 Simple Smile Всяка вечер наравно с децата се търкалям, а после те пият чай с мед и лимон, а за нас - и добавка новопаразски коняк  Mr. Green
Като съвестен гражданин вече трети ден през деня съм с лопатата пред блока hahaha Вчера така бях загряла, че и по потник се хвърлих, за ужас на преминаващите hahaha
Така и така почивам, поне да изчистя пътеките за съседите.

За книжки сте говорили - запасила съм се с книжки за фотографията и имам четива за месец напред Simple Smile После съм си набелязала за обработката да чета, та с художествената литература сме малко разделени Simple Smile
На децата в момента им чета пък оригиналните приказки на братя Грим Heart Eyes Според съвременните течения са брутални, но и аз, и сестра ми, и братовчедите, даже вуйчо ми и майка ми са израснали с тях и уж нищо ни няма hahaha
Книжките ми ги повери баба ми и са ми много ценни - два тома издадени през 1968 Heart Eyes Другият месец ще отида до библиотеката, за да ги подвържат.
И електронни книги чета - незаменими са ми вечер, когато си легнем и докато пътувам (ако не шофирам аз Crazy)

Оооох, още 100 неща щях да казвам, но забравих, а съм през телефона и не мога да погледна назад, за да се подсетя.

Отивам сега да видя какво става из другите теми, а после слизам пак с лопатата Simple Smile
Ако имате път около ВиК-то в Тракия и видите една разсъблечена хохавелка с лопата - обадете се, сигурно ще съм аз  hahaha

# 222
И аз като мъничето от сутринта се вихря с лопатата-изчистих си двора,освободих си кучето,че горкото къщата му беше затрупана с преспа сняг,а то си стои вътре и скимти-сега тича и беснее на воля.Изрових колата на ММ,че той тръгна пеш наряд и сега отивам да си изровя и моята,та да видя дали ще мога да стигна до детскаята градина да си взема кухнята на бебка.Каката нещо се дърпа не иска да излиза на снега,но ще я изведа днес че снега е здраве да се калява детето

# 223
  • София
Привет военни красавици. Гледам, в блокчето и кафе, и чийзкейк си имаме. Какво повече ни трябва? Едно благодаря и блага дума Simple Smile

Момичета, днес е Международен ден на думата БЛАГОДАРЯ!
Благодаря на Господ, че имам прекрасно семейство.
Благодаря, че сме живи и здрави.
Благодаря, че имаме покрив, топлина, хляб и вино на масата.
Благодаря, че имам верни приятели, сред които сте и вие, мои мили военни момичета Hug

Днес не съм толкова ентусиазирана, колкото вчера. Поспах си, изпих си чайчето, помотах се из темите, сега да си поговоря с вас, бабите ще ги оставя за довечера и след малко ще дойде време да тръгвам към тръстиката. Днес медал не ми се полага.

МЪНИЧЕ, адмирации за теб.  bouquet Видях те вчера по потниче. Супер изглеждаш!!!

ДИМИТРОВА и на теб фитнес не ти трябва Simple Smile

ФЕЙЩИЦЕ, да не се забравиш в библиотеката. Ела си, че довечера кой ще ни завие?

ДУНДИ, ще те пращаме на рали Финландия.  newsm01

ДАНИТИ, довечера да се обадиш. Макар и само с емотикон Wink

МИС Ю, дай рецептата за вкуснотийката. СтраОтно изглежда. Поздравления! chef

Хайде, приятен ден.

# 224
  • Пловдив
Flo 51, не съм Мис Ю, но аз го правя горе-дали по тази рецепта

http://www.cookwithasmile.com/%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0% … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

Скрит текст:
принципно кремът става много хубав с маскарпоне, но на мен ми идва леко скъпо, та по-често го правя с крема сирене. Става даже и с безсолна извара, трябва много хубаво да се разбие с миксер и се слага пудра захар.
Поради липса на боровинки, слагам сладко от вишни. Това е любимото сладко на госпожицата.
Миналата година правих и с портокали. В крема сложих малко портокалови кори /имах малко запаси от кори от портокали, брани в Гърция от една изоставена градина т.е. узрели на дървото, е няма такъв аромат, нищо че бяха дребнички/. Отгоре нареждаш резенчета плод, оставяш кремът да стегне и заливаш с малко портокалов сок с желатин. Много е свежо. Може и манго да наредиш отгоре, ама в магазините е все като камък, трябва да отлежава с дни вкъщи, за да омекне и да стане добро за ядене.
Той принципът на този чийзкейк е основа от бисквити, крем от маскарпоне и отгоре кой каквото харесва.

Довечера ще видя дали ставам за рали Финландия, като си тръгвам от работа. Колегите от одеве стоят отвън и броят колко коли закъсват на завоя. Че и трактор се наложи да бутат, а уж щеше да чисти. Може, ама първо трябва да влезе в уличката.  Mr. Green

sweet_maniche, браво на теб. И аз съм си мислела да хвана лопата и да изчистя пред входа, но пък от друга страна в него живеят толкова мъже, що все се правят на умрели лисици. Иначе на събрание на входа са първи устакяри и им дай само да недоволстват. Тази сутрин един правеше кански усилия да си извади колата, ама не му идва на ум да вземе лопата и да поизчисти малко сняг. То може и да му идва, ама пусти мързел. Напъва я тая кола, ама и тя машинката има някакъв предел.
Не ги разбирам и тези, които тръгват с неизчистени коли. Направили по една амбразура на предния прозорец, колкото да виждат и карат с едни огромни калпаци по таваните. Ами нали това нещо отгоре се плъзга? Ами ще ти скрие видимостта, ще падне върху друга кола. Кой ти мисли.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт