Съпруги на военнослужещи - 21

• 64 899
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • Разпиляна във въображението
МИРИЕЛ, като имаш възможност защо не дадеш Тео на баба и дядо? Зор ли е в това свирепо  време да го мъкнете на ясла? Изчакай поне да се запролети-най доброто време за привикване към новите условия. Строявайте го това козирогче, че много бързо свикват да са командири Simple Smile. Децата харесват, като има правила, а вие не отстъпвайте и ги спазвайте.  Малки са, но  разбират много добре, къде ще им минат номерата. Лелеее, каква досадна баба съм Simple Smile. Не ме слушай Hug

Фло, не си досадна баба.

Всъщност няма проблем родителите ми да го гледат, но Теди има проблем със социалните умения. Надявам се там да се оправи.

# 196
Още два дни неочаквана ваканция! Laughing Макар че според мен навън е приятно дори. Аз два дни си стоях в къщи. Днес се разходих и навън си е нормална зимна картинка. Но децата се радват на почивката. След това ще наваксваме.
Сети, стискам палци всичко да бъде наред.  Hug
Прочетох  "Триумфалната арка" на Ремарк. Сега се мъча да бродирам "Замъкът на Граф Монте Кристо". Отпуската взе да ми омръзва. Ако знаех, че ще почиваме толкова дни, щеше да си подредя нещата по-различно! Но няма пълно щастие.
Момичета, дано сте здравички. Лейди, ти се оправяй бързо. Да не те мисли ТМ.
 Hug Hug Hug

# 197
  • Ямбол
Здравейте, момичета!
Така като гледам грипа май настъпва и в нашата групичка. Аз по Нова година се разболях, но явно не беше грип защото само хрема и кашлица имах, ама такава че и до днес прикашлям и смърчам. Иначе баткото е във грипна ваканция а малчо съм го спряла че уж да избегнем грипа. Дано да ни се размине, макар че и аз и ММ ходим на работа.
За Нова Година си бях към моя роден град Добрич, безмалко да не успеем да се приберем. Тръгнахме си на 3 януари и след нас настана голяма зима, че чак до сега. Иначе пък тук при нас в Ямбол е студено , но снежно и вятър няма. Децата се радват на снега поне. Иначе поради усложнените метео условия моята малка колица съм я прибрала в гаража и сега ММ ме води и прибира Simple Smile с голямата. То добре че е тя че иначе в тия ледове тук трудно щях да се справя с шофиране на малката.
Фло, как върви ученето на Език? Ще стане ли? Аз със английския нямам проблем ,но немския ми е голяма мъка, а ми трябва за работата. Но как да се наема да го уча като изобщо не ми е присърце?!  newsm78
Сега колкото и да не ми се иска ще започвам тръстиченето. Имам възложена задача да творя учебни материали за новоназначените в завода. Заровила съм се в 5-6 учебника и голямо четене и писане става. Така че изчезвам.....Прегръдки на всички Hug Hug

# 198
Благодаря ви, момичета! Вече съм по-спокойна!
И на мен като на Лунно цвете днес ми видя обикновен зимен ден Simple Smile не толкова студен.
Хубав ден!

# 199
  • Пловдив
Ето ме и мен на линия. Ей, студено си е.  cold Добре, че шефът не е спирал климатика, та сутринта в офиса беше 10 градуса. Докато наваксат духалките обаче, си ми беше студено. Иначе се предвижвам нормално с колата. Запали без проблем, да чукна на дърво все така да е. Иначе до работата нямам удобен градски транспорт. И возилото ми е много необходимо. На уличката до цеха не само, че не е минал снегорин, ами и пясък не са благоволили да разпръснат. Направо си тренираме за рали Финландия. А от тук минават камионите към склад на пилета Градус. Ама и те, уж са баровци, карат все едни скъпи коли, как не си извикаха някой да опесъчи.
ММ тази сутрин са чакали автобусите, с които ги извозват повече от един час. Измръзнали са. Не могли да запалят. Само единият минал, вратите не му се затваряли, както трябва. Иначе министърът обеща ... трай, коньо, за зелена трева. Да дойде той да се повози малко в тия бараки и да мръзне на студа. 
Откриваха учебната година, но строят им се разминал. Командирът се смилил и ги вкарал в залата. Ами то след повече от час чакане на автобуси, бивало и да ги опне отвън вятърът да им отвее шапките.

Фло, ами забравила съм си някъде мозъка. Явно е замръзнал. Довечера дано не забравя.

Отивам да си направя чай от джинджифил и чакам края на работния ден. За какво висим тук, не ми е много ясно, ама това е. Шефът решава.

Hug на всички

# 200
Уф, че тежък ден днес... това откриване на  учебната година пък и студен...ама пък свършва...
Дунди бих те- при мен 9 градуса на работното място.... Laughing
Обаче и  аз  мисля , че  днес не беше арктически студ -11 градуса...ами то целия декемри сутрин си беше -11-10....Ако може и следващите дни да е така...
Имам чувството, че децата ще са постоянно във ваканция... Grinning по два дена, по два дена..., видя ми се пресилено за София, ама нищо нека да  си стоят на топло...
И аз като Фло мисля,че ако има кой да гледа  поне до 3 години е хубаво детето да си стои вкъщи. Не знам как е при Мириел  приема, трудно ли се влиза в ДГ? В началото на годината разбрах, че и в Търново ако искаш в по-добра градина е трудно. Ех, не е като в София, но и там класирания, критерии...
Тази зима колкото джинджифил изпих и изядох, ама много ми е любим...
Топла вечер на всички!

# 201
  • Пловдив
kativita, за мен студът не е проблем, ако навсякъде е отоплено. Но се съмнявам точно училищата да са добре отоплени. От друга страна, не знам в София как е, но в наше село Пловдив тротоарите са тотално непочистени. Поне в кварталите. Тази сутрин трябваше да закарам майка ми до Тракия, че в детската градина на малкия племенник има авария, еми не знам тези хора там как се придвижват. То половината платно по булевардите е в  сняг и лед, какво остава за тротоарите. В нашия квартал поне булевардите са по-добре почистени.
Аз пък съм на мнение, че мястото на детето е сред себеподобни. Там ги занимават, учат се едно друго на самостоятелност. Единственият минус на детските заведения са болестите.
Може би разсъждавам така, понеже дзверът попадна на добри сестри в яслата и страхотни учителки в градината. 

# 202
  • Разпиляна във въображението
Не знам как е при Мириел  приема, трудно ли се влиза в ДГ? В началото на годината разбрах, че и в Търново ако искаш в по-добра градина е трудно. Ех, не е като в София, но и там класирания, критерии...

Не съм останала с подобно впечатление, не и за тази до нас. Трябва да имаме "златен билет" за там. В крайна сметка аз и двете каки сме я завършили Simple Smile

# 203
Здравейте, сладурани! Излизам пред строя с виновно наведена глава за отсъствието си. Няма да се оправдавам. Искам да ви благодаря, че се сещате за мен, особено на Фло, която не е забравила именния ден на момчето ми, изобщо благодаря, че ви има. Малко набързо ви прочетох назад. честито на голяма патеричка на всички именници на Ивановден и Йордановден! Да са ви живи и здрави! Болните да оздравяват! Надявам се, че сега в този кучи студ бацилите са избити, но да видим.
Данити, съвсем навреме сте си тръгнали. Нали знаеш колко е сурова зимата по нашия край. Чувам, че и водица нямат по 2-3 дни....Нищо ново под слънцето.
Нас сега треска ни тресе. Наближава рожденият ден на момченцето. В момента е в една такава възраст, в който детските центрове не вършат кой знае каква работа, а не мога да ги събера у дома...Пловдивчанките, помагайте. Аркадия май е доста скъпо, а и чета не съвсем добри отзиви за обслужването. Боулинг едва ли ще им е интересен...Идея нямам. Ако някой се сеща за нещо подходящо за десетгодишни, ще съм благодарна да сподели.
Смяхме се днес в офиса. Обяснявам на колегите, че не искам да излизам от къщи, докато температурата не се качи над моята възраст, а те-щяла съм да ги изпържа  hahaha
Спирам и скачам обратно в тръстиката. Гуш на всички!

# 204
  • на правилното място, в точното време
Явявам се "по заповед на щуката". Един мързел ме е налегнал, добре че не боли, иначе да съм се затрила. Добре ми дойде ваканцията и продълженията. При нас от четвъртък ще тръгват на училище. Лейди, айде, донасяй се, че да пием по кафе. И Димитрова да поканим, че да засрамим пловдивчанки Heart Eyes. Или да ги поканим на наш терен? М?  Колицата пали, пушка е, до сега не е дала фира и гумите са ок, просто мечта.
Лунно цвете, Кати и другите, дайте идея за книга. Чета " Шок от бъдещето", но ми действа натоварващо, най вече,защото осъзнавам, че Тофлър е болезнено прав. Кати преди време ме запали по "Аз преди теб". Чудна! Търсих и продължението, но онлайн я няма, а в библиотеката я бяха взели. Заровила съм се в едни психологии, ама ми се чете и нещо неангажиращо. Не ми се ходи в библиотеката да търся на място, защото става страшно. Мога да стоя седмица, без да се прибера. Губя ориентация за време там. Добре, че си ме знаят и от време на време ме проверяват между кои рафтове съм се потопила.
Фло, скоро не съм ти казвала, че си уникалнааа! Имаш ти някаква тайна, тефтерче ли, саксии с гинкобилоба... Има нещо, ама се спотайваш. 
Болничките, гушвам ви силно! Hug
Аа, за детската градина на Мирел щях да се включвам. Ако имаш опцията за бабина градина, възползвай се. Peace Социализацията няма да му избяга на младежа. Аз съм много против ДГ, особено мотива за социализирането и да е сред хора. Смятам,че ако ходенето на ДГ е в основата на социализирането, то децата в институция ще са най-социализираните. Децата придобиват социален опит най-вече у дома, в семейството си. Но родителите всячески се опитват да прехвърлят отговорностите си върху учители. Учителите от своя страна казват,че не е тяхна работа това и потърпевшите са децата, които обвиняваме,че са лоши, невъзпитани и т.н. Те обаче са продукт от прехвърлянето на отговорности. Такаа, отчетох се по въпроса, отивам да манджоря. Имам рецепта за нов сладкиш, та ще го пробвам,ако стане, ще я споделя. До скорооо и  Hug

# 205
Здравейте и от мен,
След боледуването на ММ, лекото прихващане и към мен, той е по-добре, а аз още с хрема и кашлица,но слава богу поне температурата ме подмина..
Ходя си на работа и си мълча, шефа пусна момчетата, които са в производството за два дни заради студа , е казал им че ще си ги отработят, но наистина в халето при тях доста студ.. при мен днес беше добре, климатика с помощ от духалката и бях на топло... тези ледени тротоари ги мразя от дъното на душата си, ходя като пингвин.. дето съм си и малко едричка.. абе да не кажа добре оранен пингвин хахаха
Иначе никъде не мърдам, само до магазин набързо и пак на топло.. освен на работа де, щото ще се превърна в добре охранен паднал пингвин хаха
Снощи спря тока в нашият и в още един блок за около час, бяхме малко на романтика с Мм, че иначе той няма да се сети да запали някоя свещ, да направи една романтична вечеря, ЕВН спомогна поне за свещите снощи Grinning
Сега съм вече в хоризонтално положение, но преди да заспя, не можех да пропусна да ви нагледам :*
Пожелавам ви лека нощ и сладки сънища, а утре ползотворен и топъл работен ден! :*

# 206
-хайде по едно весело кафенце
Добро утропри нас е направо приказно,снега блести сякаш е посипан с кристали и се сипе сипе,добре че няма да излизам.Обичам да гледам снега,действа ми успокояващо,нооо и се чудя ако продължава така как ще стигна до Кърджали за изпита другата седмица
Фей свиркайте,ако мога да се измъкна с удоволствие ще дойда
Приятен снежен ден на всички и стъпвайте внимателно да няма аварии Hug

# 207
  • Пловдив
Ееее много весело кафенцеее Simple Smile
Ще се мре хора, тва не е живот!!! Какво да се прави издадох фронта ноо сега вече си променям мнението и заповедтта. Значи дребчовците да не се разболяват!!! Ние все ще оцелеем. Simple Smile
Фей с мама чакаме времето да си се приберем в Дгр че днес като гледам как вали май ще си останем в Пловдив. Иначе за кафе и за всичко свързано с хора и социализация съм съгласна само да не ръся бацили наляво надясно Sad
Мисс Ю може да си основем клуб на пингвините с теб  Joy

# 208
Най-после се добрах до вас прекрасни момичета! За много години на всички! Пожелавам ви да сте много много здрави, щастливи и късметливи през новата година! Нека тя ви донесе много радост, прекрасни мигове, изпълнени с позитивни емоции, любов, и много много поводи за усмивки!!!  Hug  Hug  Hug
С голяяяма извинителна бележка се явявам! Моля от сърце да ми простите отсъствието!!!  Embarassed
Най-напред да честитя на всички изминалите празници! Ние също имахме именници - нашия тати празнува ба 1ви, а малък Коко (Калоянчо) на 7ми! Малее като се заредиха едни маси - та през ден - докато реанимираме и хайде пак!  Crazy
Бях в голяма почивка - пуснаха ни на 22ри та до вчера. Но вкъщи време за компютър все не остана, а и се бях зарекла че тази отпуска ще почивам от технологии - отдадох се на релакс, шиене на гоблен, плетене, четене на книги и все приятни дейности! Игрите с малчовците ни бяха приоритет, макар че изкарахме много тежък грип,но да не се оплаквам.Всичко мина! Сега на градината имат скарлатина, та да видим, дано ни се размине...
На боледуващите - бързо се оправяйте!
На всички прегръдки! Връщам се да ви изчета, че доста съм ви изпуснала! После ще се включа пак!  Hug

# 209
  • Пловдив
А и аз в клуба на пингвините. Къде без мен.  Joy
Вали си хубаво в наше село, почистване на пътищата йок. Добрах се до работата, но как ще се прибера, е друг въпрос. Тук поне имам колеги, та ще има кой да ми изкопае возилото.
Обаче този път снегът е пухкав, няма вятър и навън не е чак толкова зле. Що не си бях вкъщи днес, щях да изляза да си поиграя на снега и после да се прибера и да си направя едно грогче /т.е. чай с хранителна високоградусова добавка  Joy/ Ама няма, на тръстиката съм.

Фло, австриецът ме и на гости, пак нямам необходимите данни. Срам.  Embarassed

I miss you, дано поне парно сте имали, ако имате парно във вашия блок де, че ако у нас спре токът, никаква романтика няма да има, ще тракаме със зъби.  cold С котка за компания. Милата все гледа да се сгуши в някой и да спи в ръцете му. Идва и започва да мяука едно жално, жално. Котешка работа.  Grinning

Приятен снежен ден на всички.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт