Януарчета 2016-8

• 43 012
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Честит рожден ден на Борко! Кате, да ти е здрав и много щастлив!
И при нас е сняг и виелица. Ама красота. Дано само не спрат тока, иначе много ми харесва, щото сме на топло.
Сутринта беше -2 градуса, сега е -7. С вятъра сигурно се усеща като -12.  Добре, че удължиха ваканцията на децата.

# 121
Честито на всички рожденици, и празнуващи, Пожелавам на децата да растат здрави и весели.
В Бургас е истинска зима, днес изкарах децта навън, Евата гледа като прасе в тръстика, изобщо не разбра какво става, а баткото се повози на шейната.
И ние от миналата година си боледуваме, много е заразен тоя грип, всичко без изключения се натръшкахме, Евичката даже и с узложнения-мислим че в ухото я удари, както и много наши познати след тоя вирус.Надявам се всичко да остане назад във времето и да е било за последно.
Ние се кърмихме до 10 пълни месеци и всичко приключи за един ден, без драми.Сама се отби , и моето тяло явно е било настроено , защото нито се изцеждах , нито имах напрежение.Евичката , за разлика от баткото си расте -малко зло, ходи и го удря , по главата, с каквото свари, иска му играчките, дърпа му ги, тръшка се, посяга съвсем умишлено да те плесне, абе ужас е, общо взето , не стане ли на нейната и се тръшка и реве.Върви си вече, но не смея да седна на стола и да я пусна.Само държа качулката след нея а тя върви , и така цял ден.Като беше по-малка показваше повече неща, сега аз се правя на маймуна , тя само ме гледа.Ми това е от нас

# 122
Честити рожденичета- Ева и Борко! Да сте живи и здрави, душици мили! Ух, януарченца пораснали, мамини, всички от групата са се заизреждали. Много ми е хубаво.

# 123
Кате, честит Борис! Да е жив, здрав, умен и разумен и безумно щастлив!  Hug Все едно вчера беше като разказва за раждането ти, толкова бързо мина това време! Надявам се да сте си изкарали весело!
Танче, наистина е много красиво, и ние сме си цял ден в къщи. Много ми се искаше да може да излезем да се потъркаляме в снега, но изобщо не съм предвидила дрехи на дребния за игра в сняг. Кой да ти предположи че тази зима ще е точно едната на 10 години със сняг в Бургас  Joy

# 124
Кате, да ти е жив и здрав рожденика.  nbirthday

И при нас много красиво е станало навън. Моника днес само гледа през прозореца, сочеше с пръст падащите снежинки и викаше "Aaa". Утре да не се каним много, но мислим да излезем на бързо да го пипне и да се позабавляваме.

# 125
  • Бургас
Уф, да ви се оплача.каква смотана майка съм. Тази вечер дребния играеше на земята, аз зяпах в телевизора, а той отхапал парченце от една топка и докато се задави и аз реагирам, го глътна. Топката е от материя като дунапрен, парченцето е като с диаметър около половин сантиметър. Опитах се да го накарам да повърне после, ама не стана. Брей, притесних се. После си викам, че има деца гълтат монети, топчета и какво ли още не, и им няма нищо. Ще го изака утре сигурно, ама ми е свито нещо. И щот съм много отворена сега ще му ровя в гърнето, да ми дойде акъла.  ooooh!
Айде, оплаках се.

# 126
  • София
Честит рожден ден на Борко! Да расте здрав и весел!  Grinning

Със Сами излезнахме днес два пъти: първия до магазина, а втория с каката ходихме да се пързаля и постояхме около час. Накрая малкия стана много кисел и вечерта доста трудно заспа, може би от превъзбуда.

# 127
Таничка, не се тормози, случват се тези работи. Аз на година и половина съм глътнала една метална съчма от игра на по-големия ми брат. След като два дена не съм я изхвърлила се е стигнало да ми правят снимка и се е видяла съчмата в една от гънките на черавцата. От болницата са посъветвали мама да ми дава по-твърда храна ( корички хляб, саламче) и за 24 ч. съм я изакала вече окислена.
Мисля си, че вашето парченце е дунапреново и не би създало проблем, но не пречи да звъннеш на личната за една бърза справка по телефона.
Моника преди около седмица си откъсна и глътна малка част от сраничката на една книжка. Обаче не съм проверявала в акито.

# 128
  • Бургас
Ани, благодаря!
Снощи се събудих в 3 да дебна дали дребния храносмила топката  Crazy Гледам тук, няма ви никакви и се сетих как миналата година по това време всички бяхме на линия, а сега си кукувам сама  Joy 
Парчето още не е излязло, дзверо е крив и реве цяла сутрин, един зъб е побелял, явно го тормози. Ако го изтърпя днес, без да скоча през терасата, се обявявам за майка героиня  Mr. Green

# 129
  • Варна
Ами аз какво да кажа... Борис яде едно дунапренено сърце още на 5-6 месеца, скоро изяде половин касова бележка, а снощи едно квадратче от кутията на Прополките. Даже повърна след това, но него не го върна. Не знам как стават тези работи...
Мен повече ме е страх от стотинки и разни дребни играчки из стаите на големите-Лего и т.н. Постоянно говоря, напомням, правя забележки, карам се дори... И вечно има нещо опасно по земята. Направо не знам как ще го опазя! ooooh!

# 130
  • София
Честит рожден ден на всички дечица! Да растат здрави, засмени, палави и обичани!
Тръгнах да пиша тези дни и ми изчезна текста, та не помня кого вече поздравип  Embarassed
Бях тръгнала да пиша, че Сами си утрой рожденното тегло. На първи януари беше 9970. Роден е 3160.
Научи се сам да казва бао бао на кучето и на едно плюшено куче. Па па на едно плюшено пате и на една книжка с пате също казва. Дава пет и казва чао.
Мама казва само когато има зор за нещо иначе си мели не разбираемо или ба ба ба...
Изправя се и щапурка само с играчките, иначе сам още не е готов да проходи.
Ние днес пазарувахме и го пуснахме в една преспа, но понеже е над -10 не стояхме много на вън. То вятъра повече дразни при нас, отколкото стуът.
По повод ядането на забранени неща.
Сами яде хартия. Я книжки, я тоалетна хартия, рулото на тоалетната хартия, салфетки...
Другото е, че започна да рови в гърнето. Той до тоалетна ходи сам. Ако има някой с него не иска да седи. Ако е сам си прави всичко. Е да ама като го напълни проверява и съдържанието. Три дни по ред се преобличаме и мием...
Също един ден спи по два пъти един по веднъж. Още не можем да настройм новия режим.
Весели празници момичета!

# 131
И моето козле яде книжки. Затова и не му ги давам, от което се чувствам пък гадно. Щото той ги харесва и си играе с тях. Но не искам да си мези с хартия, постоянно.
Той взе да спи по цяла нощ и през деня по два часа, следобяд. Само, че с мен нещата не могат да се регулират, нещо. Ставам през нощта, после се въртя, на другият ден съм парцал. Свикнала съм да се будя, явно. А, през деня не мога да се отпусна все се стряскам и го наблюдвам да не е отвит, че сега му хвърлям и одеялце върху чувалчео. Сутрин около 6.00 си изцоква едно шише 200 гр с АМ. И спи до 8.00 ч.
И аз тъкмо съм заспала и трябва да ставам.

Режимът си ни е същият: 6.00- АМ, 9.30- попара/кус-кус, на обяд- зеленч-месно/зеленч пюре. Като редувам различни марки и възрасти, че да му е разнообразно. Главно давам пюретата на ДМ и ОВКО. Следобяд кремче или каша. Вечер пак АМ. Давам безсолни солетки по 1-2, и царевични мечета, по малко банан, авокадо, ябълка. Не одобри мандарината. И с водата още сме на вие.

Все още не може да става от легнало положение. Прави някакви неуспешни опити. Не лази, само се претъркулва, като топка. Успява да се задържа сам 5 минути прав хванат за рамката на креватчето.
Щъка с проходилка и скача в бънджи. Но никаква самостоятелост и решителност за придвижване на два крака. Държи се сякъш е от ластик. Много ме притеснява.
Беше се научил да пляска и да маха за чао. Сега не иска, забравил ги е.
Уча го на - къде е лампата, и дай целувка. И с двете още нямаме успех. Гледа си пръстите, дърпа си ушите и постоянно си пипа пишата, ако е гол. Ама нон-стоп.

# 132
  • София
Пишката е нормално. Нашият на гърнето и нея дърпа. Те за това и казват, че няма нужда от забелване, защото сами си я забелват от дърпане и чоплене.
Има ли кой да ти покаже войта упражненията? Т.е. в София ли бяхте? Много бързо дърпат децата във физическото им развитие.

# 133
  • Бургас
Ооо, пишката е на особена почит при нас. А се е показала от някъде, а я е задърпал. Слагам го на гърнето и той почва. Точи я, вади я, аз я прибирам, той пак я вади. Цяло чудо е, че успява да свърши работа вътре. Като е гол или го къпя я мачка с двете ръце, чак ме боли като го гледам.  Май не е случайна приказката, че момченцата имали с какво да си играят.  Joy
Фрози, как със се смяла с вашето ровене в гърнето  Joy Аз като малка най-редовно съм ровела там. Веднъж ме открили клекнала пред гърнето, с омазана уста  Crazy Голямата ми сестра още ми го припомня.

# 134
Оооо мишо яде всичкото което му попадне.  Доста неща хапна.нали бях писала и парче стериопор даже. А това книжките са нон стоп. Имам книжки от баткото, не ги е ял обаче тоя малкия навакса. Мишо сам не иска мляко. Ни в каша, ни чисто. Еми няма вече да купувам. Той си яде в десерти прясно, така че смятам го за ок. От две седмуци спи само два пъти на ден и изкарва цяла нощ почти. Да чукна на дърво. Събужда се но не е гладен. Търси си магарето.  И спи без чувал. Като че ли го дразнеше. Обикаля цяла вечер леглото,а аз ставам и завивам. Прави крачки, но си личи че му е по лесно да пълзи. Ужасно бърз е. При нас не е чак толкова студено, но е лед на всякъде

Общи условия

Активация на акаунт