Януарчета 2016-8

• 43 018
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
На нас явно ни е тройно критичен ден. Дребен прибарал парченце от коледната украса и се опита и него да глътне. А то е  твърдо и с остри краища. Дави се, кашля, тръгна да повръща, излиза му през носа, не може да диша. Обръщах го с главата надолу, бърках в гърлото, добре, че повърна накрая и го извади.
Сега като се изкашля и подскачам. Очите ми са на 16 вече. Възрастна съм вече за тоя стрес ...  ooooh!

# 136
  • sofia
За много години , момичета !!
Честити да са малките рожденници ! Да растат здрави и щастливи ❤ . Става ми едно хем мило ,хем малко тъжно .. растат много бързо . Ама само да са живи и здрави !!
И ние да се похвалим : Дарена вече е от групата на ходещите човечета. От трите ми деца , тя най -рано проходи. Не очаквахме толкова рано,та си беше изненада😄 Ама е много сладка . И тя май няма да си утрои теглото, но не се притеснявам. Хапва си добре и още се кърмим.
Целувки от нас ❤
П.П. Леле Таня, сега прочетох. Верно много стрес ти се събра. Но добре си се справила. Дано няма повече такива ситуации  Praynig

# 137
Да са жкви и здрави рождениците и имениците!
Минавам само да ви почерпя за имения ден на Калоян:
Скрит текст:

# 138
На нас явно ни е тройно критичен ден. Дребен прибарал парченце от коледната украса и се опита и него да глътне. А то е  твърдо и с остри краища. Дави се, кашля, тръгна да повръща, излиза му през носа, не може да диша. Обръщах го с главата надолу, бърках в гърлото, добре, че повърна накрая и го извади.
Сега като се изкашля и подскачам. Очите ми са на 16 вече. Възрастна съм вече за тоя стрес ...  ooooh!
Ей голям дивак твоя Марти... оня ден разправях на шефа че енергията на дребното ми идва изморителна, та и ти така.. Обаче и аз се изплаших като прочетох как се е задавил Sad все гледат да докопат опасните неща...
Честити именячета на всички!

# 139
  • София
В тази ситуация сигурно ще получа удар на секундата. И мен много ме е страх от задавяне.
Ние изкарахме ужасни празници - скандали с майка ми, развали ни първата Коледа, а след това се разболяхме. Сега пак съм болна, за сега само Филип е здрав, но и той е най - важен.
Филип вече свободно ходи, не лази почти. Ходи от стая в стая, кляка и става без да се подпира. Дотук с развитието обаче. По "онзи ми списък със задачи" - нищо. Не маха с ръка, не сочи, не разпознава нищо и не носи предмети, води не пие, но и мляко от един месец също. Пробвах с чаша, шише, с лъжица - никаква течност не приема. Карам на млечни каши, сирене и всъвъзможни млечни десерти, за да компенсирам. От седмица му растат горните два зъба и е намалил и храната.
защо е толкова важно да си утрояват теглото? Никой не ми го е казвал. Филип може би е към 9,300кг обаче на височина не е мръднал последните 2 мес. това повече ме притеснява.

# 140
Аз какво писах вчера 😂😂😂-тая нощ и яде и рева и стана в тъмни зори. Да питам за фонтанелата. Все още си е доста голяма. Притеснявам се.  А и на ръст не е дръпнал кой знае колко.

# 141
  • София
За фонтанелата спокойно, до година и половина трябва да се затвори. За теглото не знам защо, само като норми го знам.
Между другото Сами яде доста по-малко от някои бебета в темата, а качва. Закусва два пръста кисело мляко с една малка филийка с масло, сирене, жълтък или каквото му дойде на ред. Друго не яде сутрин. Кърмим се 2-3 пъти максимум на ден. На обяд до 200 грама зеленчук или месо със зеленчук, вечерята е зеленчукова до 200 грама. През ноща цока колкото иска, но често е повече от 2 пъти. Все го чакам да спре да наддава така.
А с гърнето си имаме и други случки. Става от него и гърнето на гърба му, пълно. Два пъти - веднъж в хола на килима и веднъж в банята. От случката в хола почна само в тоалетната да ползва гърнето.
Честит имен ден на Калоян! Жив и здрав и гордо да носи името си!

# 142
Циндил, явно не е толкова важно да си утроят теглото след като Коко е ужасно далече от утрояване и двама различни педиатри ми казват че се движи и наддава идеално. Като знам че качва по 2 см на месец към ръста си и около 80 гр на тегло и изглежда много добре, има и румени бузки, не мога да си представя ако беше утроил (т.е. да е 2 кг отгоре) как щеше да изглежда  baby_neutral
Фроузи, Сами продължава да наддава така защото си цока, споко Simple Smile кърмата е много по-калорична от останалата храна. Ще забави темпото като и двамата решите да се кърмите по-малко.
Мартинела, и нашата нощ беше к-о-ш-м-а-р-н-а!. Цели 3 (ТРИ!!!) часа се борихме  с диването, от 4 до 7 ч. Разнасяхме го, оставихме го в кошарата да реве (просто нищо друго не помагаше и решихме да опитаме), дадохме му мляко, пак го разнасяхме, пак в кошарата да реве и накрая се измори но не заспа сам!!!, а пак с разнасяне. Вече си мисля че ако спи повече от час и половина - два през деня и спи до по-късно от 16 ч няма абсолютно никакъв шанс да е спокойна нощта. А вчера хем имахме работа и не го оставихме да си обикаля на воля, хем го приспахме два пъти за по час и половина. Друга логика не мога да намеря...

# 143
И ние тази нощ будувахме от 01.00-03.30 часа. Просто се чудя. Не е плакал, но приказваше, мрънкаше. И накрая му дадох АМ. Но отново си се събуди в 8.00 ч. Аз цял ден съм като зомби. Така искам да съм в кондиция да си поддържам дома, да играем с него, а то нищо, като хората. Как се справят някои хора, направо не го разбирам? Че и на работа ходят.
Кафето не ми действа хич добре. А, се налага да пия по две. И аха съм се оплакала на някой ми се обяснява как едва ли не сега съм екстра, и че после по-големи ядове ме чакали. Писна ми от съпричастници. А, мама все разправя как още малко и щял да почне еди си какво, еди си що. Още малко го слушам от как се е родил. Свекървата не иска да идва. При нея да го водим. Тя има котка. И не отоплява. Темата приключи. И двете баби са близко и не са лоши и той ги обича, но не стига до тях.

Днес се цапардоса на вратата на хладилника. Аз отварям и той се засилва с проходилката. Пък после и от гърнето падна, като говорихте за гърнета, да се отчетем. Но не разсипахме акото. Затова пък пльос, като круша върху една играчка по лице..доволно.
 Отгоре на това от вчера се обвинявам, че аз съм причината за дето не се развива добре физически, щото рядко го слагах на пода, че у нас е старичко и хладничко, на земята. И е поизкризкан паркета. Няма как-на лято ще го изриваме, явно. Хем до сега сме го поддържали, но съвсем увехтя.
И не му настоявам на Малкият, като го мързи или не иска нещо да го уча, го оставям.
Пуууу, взех ли първото място за гадна майка?

п.с. Танче, изтръпнах от вашата случка. Бог да ни ги пази хлапенцата!

п.пс. Честити крачета на ходещо Даренце!!!

п.ппс. И именяка от групата вчера, и той да ни е жив и здрав!!!

# 144
Пурплетка и тая играя я играхме.  Ей го на сега спа час. Е как ше издържи до 19.30 идея си нямам. Баткото колкото о да спеше през деня нямаше проблем и вечерта. Това какво е такова не знам. И аь като Лор искам всичко да ми е 6, едва успявам да прохусмуча и двата етажа едновременно. Пък за прах да не говорим. Толкова много ли искам? Тъкмо ММ уточни,че се е събудил задето се е наакал. 😂😂😂😂😂

# 145
И аз съм минавала през фази как се справят хората с повече от едно дете, че и на работа ходят, не съм си го обяснила още, но съм изпадала в такива размишления основно като не се наспя, което в нашия случай значи да ме вдигнат по тъмно след повече от едно събуждане вечер, ставам нервно зомби...имахме някакъв период, в който спа до 9.30, направо се преродих, днес обаче цъфна в 7 и няма сън, в 12 поспа час и половина и сега си легна в 7. Но ме държи от предните дни наспиването още. Поне през нощта не се буди от доста време. И на мен кафето ми се отразява зле на нервната система и гледам да не пия. Чистененто тотално съм го зарязала, само забърсвам положението след яденето на бебока и това е. Гледам да пазарувам и готвя редовно и да си играя с беб колкото мога, по цял ден сме сами тоя месец до 20-ти януари, не е голям кеф при -19 градуса тези дни, но се преживява. Направо не знам как ще го изхранвам това дете. През деня нон-стоп е на гърда, добре, че поне нощем не търси. 3 пъти на ден му давам да яде + някакви междинни неща и няма никави механизми за самоконтрол. Докато има, яде Grinning Снощи бях сварила тиква и я бях намачкала в една голяма чиния, с малко краве масло и седнах да ядем двамата. Беше почти пълна купичка от 500 мл., обаче почти не можах да се вредя, по едно време реших, че ще преяде и тръгнах да я вземам, спретна ми лют скандал, върнах я. След това разбира се и посукна. След половин час повърна малко тиква. Днес на закуска изяде доволно количество едла с круша и гхи, на обяд яде зеленчукова крем супа, следобяда хапна няколко овесени бисквити с тиква и канела, половин кофичка кисело мляко и половин авокадо, за вечеря му дадох броколи с малко обезсолено биволско сирене. Това при положение, че кърма имам да изхраня 3 нормално ядящи бебета Grinning И той си цока през деня почти нон-стоп. Не знам къде го побира и как ще го изхранвам, като се отбие. Иначе като не яде или спи е супер енергичен, весел, проучващ, щъка бързо навсякъде, не наддава на кг., но сериозно расте на височина. От около седмица пропи и вода много активно, изпива по около 100 мл. на ден, преди това не проявяваше никакъв интерес към водата. Аз съм нон-стоп гладна и ям също, но предполагам, че това е заради свръхколичеството кърма, което се налага да произведа. Засега не раста на никъде, надявам се да остане така. Мисля да го кърмя до самоотбиване или докато стане на 2 години, като се надявам през втората година кърменето да е основно за закуска и вечеря, но ще видим как ще се получи. Надявам се, че това залепяне е период/зъби. Но общо взето съм готова да се жертвам през деня, ако ще продължава спокойствието вечер...

И наскоро прочетох една много хубава книга за деца от 1 до 4 години, поне на мен ми допадна и я препоръчвам - "Най-щастливото дете" на д-р Харви Карп.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 19:20 от Aurora_89

# 146
  • София
Здравейте, момичета и благодаря за хубавите пожелания!!!
Честито на всички рожденици - да са ви живи и здрави.
Зори десетина дена беше само на кърма. Категорично отказа всичко докато беше болна. Сега почна по малко, но има какво да се желае. Тя също суче когато си поиска. На мен не ми пречи. Ще си я кърмя поне до две или докато тя иска - повече или по-рано. Дългото кърмене при сестра и го намирам за плюс.
Хемоглобинът и отново е около 100. Искам не искам ще се наложи да давам известно време малтофер, но се надявам, че и с храната нещата ще се нормализират.
Иначе от ден на ден става все по-интересна. Започна да се заиграва и с кака си.  и да правят белички....
Не ходи още, но активно се придвижва по мебели, стени и каквото се докопа. Дебне да намери вратата на тоалетната отворена и ходи да пуска разни неща в тоалетната чиния. А като и се карам, се смее...
Нощем си спи. Ако обедния и сън е по-рано, заспива към 21,00, ако ли не - към полунощ, но не ми пречи, защото така или иначе каката си ляга към 23,00.
Относно свободното време - нямам никакво. Габи единн месец е ваканция заради студа и грипа и вкъщи е лудница. Гледам да готвя, да забърсвам пода и друго за каквото остане време, ако остане....
Все някога отново ще стане подредено, дотогава сме се примирили с играчки навсякъде....

# 147
Момичета , черпя ви виртуално , макар и на патерици , на 6ти , Ади навърши 1 годинка party023 newsm38 cook
Партито беше вкъщи . Поне 30 души  #Crazy. Той се държа мн добре . Мн си игра , яде от " забранената торта" ( баща му  #Cussing out) . Имаше и сметанова торта , с която се маза ,заедно с негово приятелче двамата. Тортата беше голямо разочарование за мен . Не еше това, което поръчах и се ядосах , но го преглътнах де . Иначе беше вкусна ,Но няма да повторя от там да поръчам .Въпреки целият стрес за мен , беше весело, детето се забавлява и получи мн подаръци . Най- големият - кола и мн се кефи са го возим в нея . Бръмчахме днес пред вкъщи по алеята .
Честито на всички малки рожденици да са ни живи и здрави !
Връщам се назад да ви чета сега, че мн изостанах .

# 148
  • Бургас
Честит рожден ден на Ади! Да е жив и здрав и много щастлив!
При нас удължиха ваканцията до сряда, Жасмина е мнооого щастлива.
Аурора, книгата на Карп и на мен ми допадна много. Чета я вече три месеца  Embarassed Смятам да я прочета няколко пъти, вече сериозно. Мисля, че ще ми е от голяма полза. Открих, че някои неща с Жасмина съм ги правила и определено имаха ефект.

# 149
Ей Гиги, честит рожденик! Да е жив и здрав  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт