Януарчета 2016-8

• 43 040
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Честит рожден ден на Матей! Да е здрав, усмихнат, палав, щастлив и мнооого обичан!
Ммммм, Пурплетка, тортата звучи страхотно  Hug
Моят още спи. Аз лежа до него и не смея да мръдна, че ще се събуди.

# 256
Не е глад,  предлагам мляко.  Ако го заведа в нашето легло и почва да се върти и играе. И мрънка. Да не би да е нещо покрай Рд. 🤔Той вчера стана на 1 г.

# 257
  • София
Честити рожденици момичета!
Да са живи и здрави, спящи и палави!
Сами покрай зъбите е имал драми, но не цяла нощ. Подпирах се полулегнала в леглото, той върху мен и като заспи си се опъвах и лягах. Гушкайте се и дано поспите.
Ами не работи, но ще я назначим за да може да поеме майчинството. На мен друго държавата за детето няма да ми даде. Пък като нищо и за дг няма да се класираме...
Същата деградация ще е с баба му, но не ми се иска да го пускам и на частна дг, докато не започне поне да ходи.
Бисквити с кисело мляко моят не иска, остава да пробвам нещо по-сладко дали няма да се премисли.
А цените за детегледачка са точно от 40-50 годишни жени. Тя не искаше пенсионерка, защото няма да смогне физически на синът й. Няма да ви говоря, че друга позната за близначки даваше и над 2000.

# 258
  • София
Честито на всички рожденици. Да са живи и здрави, много обичани... Да растат добри и послушни деца.
Относно детегледачките, не съм ползвала, но си мисля, че имат право да изискват адекватно заплащане. За мен между 600-900 лв. ми се вижда нормално. Над 1000 ми се вижда множко, но трябва да се знае за какво се плащат тези пари. Да се гледа дете между годинка и три си е и трудно, и отговорно. Детето не трябва просто да бъде нахранено и преоблечено, а с него трябва да се работи много. То трябва да се научи да говори, да придобие хигиенни навици, да общува с останалите на детската площадка, да си играе. Когато е в настроение някой трябва да се занимава с него, да се играят всякакви образователни игри и т.н. Аз затова и с двете си деца реших да си ги гледам до две години, независимо, че финансово ще ни бъде трудно и на нас. Децата са малки за детска градина, а някой да ми го гледа мерси. За мен миговете, в които детето се учи да прави нови неща са безценни. А след работо не остава никакво време. Дали да се чисти, да се готви, пере и простира. Колко пъти ми се е случвало просто да целуна вече спящото си дете. Зо което се обвинявам и до днес. Има време да работя Simple Smile

# 259
  • София
Честит първи рожден ден на Мишо и Мати! Да са много здрави, весели, обичани и добри!  bouquet

# 260
Честити ви рожденици мамчета! Да са здрави , палави и щастливи !
Ехееее, какви са тези цени на детегледачките .  #Crazy УжасТТТ   Shocked
Аз не мога да се изкажа по темата ,адекватно за БГ,  но само ще кажа , че на мен заплатата, която получавам за 3 дни не ми стига , да платя на Ади яслата. Добре , че държавата ми помага с 40% от сумата..
за тези от вас , които ще се връщат на работа - стискам ви палци да се адаптирате и вие и децата бързо .
Мартинела , пробеай пре деня да не спи повече от веднъж . Ади спи по 1 път в повечето дни . Нощем се буди по 1-3554677 пъти , но давам шишето и заспива . Може би наистина Мишо си взима съня през деня и нощем му се играе .

# 261
Гери80, момичета благодаря за пожеланията. 
Гигииии даже и не смей да ми го предлагаш. 😂 изчерпвам се и няма с какво да св занимаваме ако спи веднъж. Даже и не смея да си го представя. Баткото спеше по два пъти докато не тръгна на ясла около 1,8 м. Смятам и сега да е така. Знаете ли колко ми костваше да го науча да ляга в 19,30-20ч.  Ама сега е като часовник.  😉 дано е фаза и до седмица отмине

# 262
  • София
Филип като си ляга в 19,30 да не мислиш, че спи?! Става в 5, ама преди това се буди по милиард пъти. Снощи рева, разнасях го, отделно продължава да ми спи върху главата. Търси къде съм и ми се мята отгоре. Предполагам пак някой зъб го мъчи, но тъй като никога не е спал добре вече се примирих и не търся причина. Давах прахчета за зъби, Дормокинд, мажа с лавандулово олио след баня - нищо! Вода не пие, мляко също, та даже и да е жаден не мога да помогна. Сутрин в 5 закусва и към 7 си ляга отново. После в 11,30 до 13,30. Сега спа до преди малко, но той снощи не спа, та компенсира. Ако трябваше да ходя на работа, не знам как щях да го понеса. Или, както се казва, щях да ходя на работа да си почивам там Laughing

# 263
Честит първи рожден ден на Мати и Мишо. Пожелавам на вашите порастващи мъже да бъдат здрави, щастливи и винаги да са душата на всяка компания!  Hug Hug Ще се радваме на повече подробности как е минал празника.  Laughing

Аз както си се бях настроила да се гледаме поне до две годинки и сега получих предложение от моя много много близка приятелка да поработвам от вкъщи и просто не можах да и откажа. Само се моля Моника да не си загуби добрия сън на обяд, че ще ми е съдбоносно за да се справям с всичко. Малко съм със смесени чувства за новата работа, но знам, че после трудно бих намерила нещо подобно с такава рехава работна програма.

# 264
Честити рожденници! Да са здрави и палави.
Аз ще си гледам малкия и втората година. Разликата няма да е кой знае каква, защото мъжът ми взима хубава заплата. А и кога пак ще съм по цял ден с детето.
И аз съм се замисляла за второ дете, даже трето  Laughing , но ще трябва да се върна на работа, защото другото ще е злоупотреба с доверието.
Сашко също беше много нервен, дори непоносим до вчера. Не спеше добре, не искаше да яде твърда храна. Само искаше да цока, чак гърдите ме боляха. Чудех се с какво да го нахраня това дете. Но при него е от зъбоникненето, расте му предкътник. Дали от камилията, или просто го е поотпуснало малко, днес беше съвсем различен. Добър, играе си, тича, бърбори.Сладурче, но е много палав. Сега съм при нашите на гости и ми помагат, но когато съм сама по цял ден "ми взима тока" и вечер чакам мм да се прибере с нетърпение, защото нямам сили.

# 265
  • София
Танче, показаха ли се зъбчетата?  Grinning
Ани, успех с новата работа!
Балонче, малкия колко зъбчета има, че ще излизат предкътници?
Циндил, а аз си мислех, че само моя дребчо се вре в мен докато спи ...  Shocked Не, ми спи върху главата, ама се събуждам схваната, заради него.
Мартинела, дано детенце се успокои и си продължите с досегашния режим.

Момичета ама сега се сетих ... малките са криви, защото са в ДУПКА около рожденните си дни ...  Crazy

# 266
Гери, шест зъбчета има Сашко. Двойка централни долни, двойка централни горни и резците отгоре, но преди няколко дни видях, че му расте предкътник отляво долу.

# 267
Бе как аз не съм в дупка покрай моя Рд? Поредната безсънна нощ. 

# 268
  • Пазарджик
Честити да всички рожденичета! Много игриви, забавни и весели Simple Smile
Искам да ви попитам получихте ли майчинските през този месец. Аз декември получих в началото и изненадващо в края също. Да ли беше грешка...странно
Ох не ме пставя намира...изчезвам

# 269
  • София
Честити да всички рожденичета! Много игриви, забавни и весели Simple Smile
Искам да ви попитам получихте ли майчинските през този месец. Аз декември получих в началото и изненадващо в края също. Да ли беше грешка...странно
Ох не ме пставя намира...изчезвам

И при мен така. Изненадващото плащане всъщност е последното плащане за първата година. Сега може да се надяваме само на парите за втората година. Очаквам ги февруари.

Общи условия

Активация на акаунт