Януарчета 2016-8

• 43 046
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
В края на декември преведоха парите, които трябваше да изплатят в началото на януари. Следващ превод - февруари. Или както се казва - пАри нЕма, действайте  Mr. Green
Гери, днес проби великият зъб номер три. Обаче номер четири наднича и няма оправия  Crazy  Вашите показаха ли се?
Спи върху мен през деня. Вечер заспива отгоре ми и по някое време успявам да го преместя в кошарата. Днес цял ден се гушкаме. Едва успях да си измия зъбите и да хапна нещо.
Да вземе да се показва това слънце и да почнем да излизаме, че тия дупки, Меркурий, Венера и всичките им производни, ще ме подлудят. Чувствам се ужасно изморена и смачкана. Не ставам за нищоооо  newsm45

# 271
При нас след като излязоха горните два централни малко се поуспокои и взе да яде повечко. Но четох, че около годинката пак имат скок в растежа. Общо взето цяла година все има оправдания за рев и кривене - колики, зъби, скокове Simple Smile

# 272
Диди, последният скок бил от 55 седмица след термина. После пък като станат на 2 г нали има бебешки пубертет, така че няма празно  baby_neutral
Танче, аз съвсем изтрещявам у дома. Днес го извеждах с колшчката за кухнята, поне 20 минути да се помотаем навън. Чакам всяка събота и неделя като пенсионер тринадесета пенсия, та да мога като бял човек да изляза, забележи, за да напазарувам и да сготвя прилично  Joy Съвсем не приличам на себе си, но пък гушкам и мачкам дребното постоянно та ми е добре. Като му тръгнат предкътниците сигурно ще искам да си блъскам главата в стената.
Frozy, ако искаш да даваш кисело мляко на Сами, може да пробваш с банан. На Коко му правя понякога за десерт 50 гр кисело мляко + 50 гр едро намачкан с вилица банан + 1-2 бисквитки, много му харесва. Напоследък му слагам спелтови бисквитки на ДМ, които въпреки че са с агаве изобщо не са сладки и са малки и пълнозърнести. Ако те притеснява колко мляко ще приема като се върнеш на работа, спокойно, в момента уж им е нужно около 300 мл. Това са грубо 2 кърмения, а ти със сигурност ще му даваш поне едно кърмене сутрин и едно вечер, може и нощни да имате. През деня като хапва малко кисело мляко (ако не искаш да му даваш АМ), би трябвало да е достатъчно. Успех с връщането на работа.

# 273
  • София
Снощи имахме най - добрата нощ откакто се е родил. Заспа в 20 и стана в 6,30, без будения, рев и катерения върху главата ми. Аз обаче съм свикнала да се будя по милиард пъти и сама се събудих в полунощ и стоях така поне 2 часа. В 6 ч станах и почнах да им светя с телефона, та може и аз да го събудих. Спахме обаче на бял шум за първи път от периода на колики + Дормикинд.
Аз имам преведени само парите от декември. За януари явно в края на месеца ще ги чакам, а за втората година сигурно около март.
Излизахме днес с раницата. Не знам дали казах, че купихме голяма раница да го носим на гръб. Много е готина, супер удобна изглежда има и покривало ако вали.
За количеството мляко и аз малко съм се притеснила, защото Филип мляко не пие вече, та само от млечни десерти и каши си го набавя. Гледам, че основните също се приготвят с мляко, ако не аз добавям по лъжичка, но дали е достатъчно, не знам.
Купих му имунностимулатор Марсианци на сироп. Някой дава ли такива неща?

# 274
Нашата педиатърка като я питах за  якакви имуностимуланти и витамини ми вика-"Няма нужда,от едното стават автоимунни заболявания ,а от другото-спомага развитието и на лошите клетки в организма".Тя е малко комунистически тип,не знам и аз какво да мисля..дори да изчакам с тези неща защото се кърмим,в един момент ще започне да си приема някакви детски витамини все пак.

# 275
  • София
Всъщност е права жената. По принцип неправилно развитите клетки, които би трявало да се отстранят от организма се хранят чудесно с витамини и избуяват направо. Не помня къде съм чела по темата, но по-добре да не се прекалява с витамините, а да се научат децата да ядат плодове и зеленчуци.
Имунната система се развива до 2 години, не е хубаво да й се месим сега, тъй че и имуностимулаторите не са за сега.
Дормакинд по принцип е билков продукт, но аз пак предпочитам кърменето вместо друг начин на въздействие върху имунитета.
Той Сами си суче на поискване, нямам притеснение за млечните. После драми ако има ще са за гърдите ми повече, отколкото за него, защото не сме махнали дневните кърмения, а аз ще си започна на цял работен ден. Той ще компенсира прз нощта предполагам.
Обаче предпочита в храната да му добавям кисело мляко. Съответно дали усвоява добре желязото?
Момичета вече като сме около годинката, яйце и месо давате ли в един ден и давате ли всеки ден месо?

# 276
  • София
При нас се получава, че рядко има дни без месо, но то не е в големи количество.

Танче, и при нас изби великия трети зъб и чакаме четвъртия. ☺

Циндил, пу-пу! Цяло нощ ли слушахте белия шум. Сами по време на коликите спеше на сешоар, а сега се стряска от него.

# 277
Фроузи, от предният ти коментар разбрах че питаш как даваме кисело мляко, защото Сами не го яде. Явно аз погрешно съм разбрала че търсиш съвет.
Относно имуностимулантите, има разлика за какъв препарат става въпрос. Изопринозин, например, е силен медикамент и според педиатъра ни бъркал дълбоко в имунитета и трябвало да се избягва. Има обаче други, които са специално за деца и са билкови примерно, просто зависи конкретния педиатър до колко е запознат.
Според лекарите витамините от храната се усвояват много малко, а едно дете не може да изяде едно кило портокали примерно (то не е и полезно де). Друг е въпросът един морков като е врял 20 минути за да омекне колко витамини са останали вътре. Нашите деца са малки да ядат повечето витаминозни храни в суров вид. Затова пак има мултивитамини специално за деца, на които е посочено дневната дозировка каква част е от препоръчителния дневен прием.
Както и друг път съм казвала, много е важно човек да намери лекар, на когото вярва и да го е проверил до къде стигат познанията му и до колко се е задълбочил в професията си.

# 278
Изопринозина се изписва от лекарите прибтотален срив в имунната система. Твърде силен е и натоварва черния дроб.
Междудругото и Мишо се стряска от сушоара, моя любим бял шум. Благодарение на него изкараме няколко месеца в спокойствие 😂.
При вас ли сте райски ябълки. Мишо много ги харесва.  Особено едно при вас са супер хубави, а при нас твърди и незрели.

# 279
  • София
Гери, цяла нощ - да. После си легна в 11 и до 13,30 спа. Обаче, въпреки че спа много днес, е ужасно кисел Mr. Green Зъби ли са, характер ли е, не знам. Да видим таззш нощ как ще е.

# 280
  • София
А не, по-скоро се оплаквах. Не яде примерно бисквити с кисело мляко, или плодово пюре с такова. Иначе чисто кисело мляко яде и зеленчуково пюре с кисело мляко. А понеже на закуска яде все сухи неща ми се иска да давам примерно бисквити с кисело мляко, вместо филия с кисело мляко.

# 281
Не знам за скоковете, но имам чувството, че бебешкият пубертет е подранил при нас. Страшно се тръшка, ако нещо не стане както го иска или не й се даде нещо. До сега, ако са ни мъчели с мрънкане и рев, сега започва по-трудното - възпитанието. Не ми се мисли как ще се оправяме с тръшкането.

Тази сутрин направих за нея каша, за нас макарони от елда и царевица. Отказа кашата и искаше от нашите макарони. Мислех, че няма да може да ги яде, но наполовина като са яде с мерак. Правя й кисел и грис за следобедна закуска, харесва ги. Както и кисело мляко обича. Въведох червена чушка, може повечето от вас отдавна да са, но ние малко бавно напредваме.

# 282
  • София
А не, по-скоро се оплаквах. Не яде примерно бисквити с кисело мляко, или плодово пюре с такова. Иначе чисто кисело мляко яде и зеленчуково пюре с кисело мляко. А понеже на закуска яде все сухи неща ми се иска да давам примерно бисквити с кисело мляко, вместо филия с кисело мляко.
И Филип не яде бисквити.
Тази нощ също спа добре. Стана в 5,30, т.е. в обичайния час Mr. Green, но не се е будил през нощта. Яде, игра малко и от 6,30 пак спи. Аз обаче, веднъж станала, не мога пак да си легна....

# 283
Диди, и Сашко е така. Тръшка се и се дере ще прегракне. И аз съм се видяла в чудо. Голям зор е да го облеча, гъне се като червей само и само да се измъкне, за да ходи. Ако не му дам нещо, което иска се дере с глас,а не искам за всичко да му угаждам. Казват, че козирозите са големи инати, ако някоя мама знае рецепта за овладяване на ситуацията,  да пише или поне да ни успокои, че това е само поредния период.

# 284
  • София
Ха, Филип започна да хапе Confused Отпечатаха ми се четири зъба на ръката. Дано не му стане навик.

Общи условия

Активация на акаунт