Януарчета 2016-8

• 43 235
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Гери, Честит Рожден Ден и от нас! Жив и здрав, да е младежът! Много радости да ви носи!

Аз от вчера взех по малко да пробутвам водата с обикновената биба, просто само и само да пропие. Ще продължавам да давам през деня и обикновената чашка, че да се учи. Чашката с неразливащ накрайник на Томи Типи, не я уважаваме, за сега. Писала съм и преди.
Вечерта не му дадох АМ, изпи 50 мл топла водичка и заспа. Беше вечерял преди това супа със сухарче. Спа до около 8.00 часа с едно-две пробуждания. Сутринта му дадох обичайната доза АМ(и нея може би ще я намаля малко) и по-късно закуси папарата. Не зная дали съм права, но ми се струва неправилно дето два пъти на ден му изливах АМ и през другото време никаква вода. Имам предвид, че той може и да си взима необходимото количество течност, но не е разпределена добре. Както и, че чрез продуктите вложени в приготвянето на детската кухня получава също не малко количество мляко- сиренето, прясното и кисело мляко, извара, кашкавал. Сутрин също масло и сирене в закуската. Така, че едва ли ще го лиша. Просто ми се струва, че преяждаше, така. Взе много да ака-ту запек, ту по-рядко. Може би и от новите неща, които до скоро не беше ял.
Чудя се дали вечер да му додавам малко кисело мляко със супата. Вие коя марка определихте, като най-добра?
А, да давам ли допълнително яйце, като пак се съдържа в яденетата му?

# 376
  • София
Благодаря ви, момичета! Hug
Аз от доста време не съм давала сварен жълтък, често в нещо, което хапва има такъв. За АМ не съм компетентна ... Сами продължава да си суче, а последните няколко нощи доста активно през нощта. Сами докато се храни си търси шишето и пие вода. Снощи на партито му предложих няколко пъти и не отказа.
Ня зъбче номер четири се показа едно връхче.  Simple Smile

# 377
Киселото мляко за мен най-доброто си остава домашното (купувам прясно мляко от една мандра, варя и изливам в буркани, слагам по една лъжица от предишното кисело мляко и след няколко часа на топло, слагам в хладилника и млякото е готово). Ако се налага да купувам, вземам на Зелената ферма (пише, че е някакво био) или на Хармоника - тези двете са прилични. Иначе имаме един магазин Здравотворно в Русе, където твърдят, че сами си квасят млякото - наистина е много хубаво. Във Варна също съм попадала на истинско кисело мляко, но не помня марката, купувах го от някакъв специализиран магазин за млечни продукти. Масовите кисели млека иначе нямат нищо общо с кисело мляко.

За АМ и аз не мога да кажа, моят отгоре на 4-те яденета на твърда храна през деня и си суче начесто и вода пие, излиза зъб номер 5, но засега не ме търси вечер. Обаче е малко канибалче - като се забавя с храната (примерно доприготвям нещо и сипвам), почва да ми се катери по крака, да вика ам-ам и ако ам-ам не се материализира пред него моментално, ме захапва направо до кръв с 4-те си зъбчета. Преди няколко дни така ме уплаши с тази неочаквана атака, че стреснато му извиках името и той горкият се разплака. Дадох му едно нахутено кюфтенце да гризе и се успокои моментално. Общо взето по цял ден може да гризе нещо, но на мен готвенето и чистенето после ми идват в повече. В Русе обаче не мисля, че имаме свястна кухня, та докато съм в майчинство мисля да готвя, поне ще знам какво яде и че ще е качествено.

Според мен няма нужда от доплълнително яйце, щом се съдържа в яденето му.

# 378
  • София
Гери, честит рожденик. Нека много ви радва, да расте добро, здраво и усмихнато дете!!!

Относно млякото, вкъщи ползваме продуктите на Верея. За мен си е кисело мляко каквото аз харесвам. От него давам и на Зори, но тя изяжда 2-3 супени лъжици. Аз домашни млечни продукти не харесвам. Родителите ми са на село, отглеждат си и крава. Вкъщи се ползват само домашни продукти, продават на много хора, но на мен не са ми вкусни. Даже когато ходя на гости с децата, си нося прясно мляко и сирене от магазина, за техен ужас.

# 379
  • София
Честит рожден ден на адаша! Да ви е жив и здрав, да расте палав и обичан! Вярно, че те с моят, бяха близко като дни Simple Smile

# 380
  • Бургас
Гери, честит ти рожденик!  Да е здрав и много щастлив! И нашият зъб номер четири наднича  Laughing
Кисело мляко аз ям само Верея. За Марти купувам и на Маджаров.
Яйце не давам откакто е на кухня.
АМ има дни, в които изобщо не пие. Понякога пие само сутрин, или вечер, или сутрин и вечер. Ако се събуди сутрин преди 10 давам АМ, вечер ако не е заспал до 23 ч., а е ял последно преди 19, тогава му давам. Минахме на Хумана над годинка, хареса му.
Днес му правих крем с кокосово мляко. Ммм, много му се услади. Аз кокос не обичам, каката и тя не го хареса, ама дребния не подбира. За сега не ми е отказал нищо, пу-пу.

# 381
  • София
Танче, дай рецептата за кремчето Praynig И аз днес давах мляко на Маджаров. И сиренето им харесвам. От утре съм го записала на кухня. Една седмица ще пробваме Зелео и една премиум менюто на Ян Бибиян. После може и други да тествам докато си изберем кухня. Вероятно ще ги редувам, за да не се повтарят менютата.

# 382
Tereza, то вярно си е за ужас на твоите близки при наличието на крава да купуваш мляко от магазина.  Laughing
Аз от скоро давам по редовно кисело мляко на Баба и Боженци, като във вторник ще взема домашно и ще почнем и ние пак да си квасим и да давам на Моника вече от него.
От както сме на кухнята яйца допълнително не и давам.

Мина и днес нашия прощъпулник с малко рев в най-важния момент и много настроение след това. От опит вече мога да споделя, че за детето е по-добре ако няма токова много хора втренчили поглед в него и да го карат насила да прави разни неща. Моника се издразни и почна тръшкането на земята. В крайна сметка след упорство от наша страна и помощта на мм премина по пътечката и хвана шивашкия метър и лекарските слушалки. Вече не притесняваме за старините ни, ще има кой да ни лекува.  Joy

# 383
  • Бургас
Ани, честит ви ходещи крачета! Да ви е жива и здрава бъдещата здравна работничка  Joy
Циндил, в 280 мл. кокосово мляко сложих малко кафява захар, след като завря, прибавих 2 с.л. нишесте с вкус на банан и го оставих съвсем малко да поври. Сложих по-малко нишесте, защото самото мляко е гъсто, а моят предпочита крема по-рядък. Нищо особено, ама пък различно на вкус, а и полезно.

# 384
И Калоян е в клуба на проходилите Simple Smile в събота му правихме прощъпулник Simple Smile хвана молив (архитект) и химикал (писател) Simple Smile използвах повода да направя торта:

Скрит текст:

За съжаление в края на следващия месец ще се връщам на работа... не знам как ще го оставя Sad първо ще съм на 4 часа, та дано промяната да се приеме по-леко Sad

# 385
  • София
Честито на всички рожденици! Да са здрави и да имат щастливо детство.
На проходилите - никога да не спират, само напред и само добри хора да срещат по пътя си!

# 386
  • София
Благодаря, момичета!  Hug
Ани и deedeetu честити ходещи крачета на сладурковците! Да стъпват смело, стабилно и без произшествия. Освен това, че се прави питка има ли знамение с какво ще се почерпят гостите (както на 40 ден се носи, предлага сладко)?
 deedeetu, много хубава торта си направила. Може ли рецептата?

# 387
# 388
  • София
deedeetu, благодаря! Рецептата е много интересна. До сега не бях срещала торта без блат. Ще я пробвам.

# 389
Чесити Ви проходили дечица, мами!

Днес бяхме на консултация-9.500 см, 79 см. Добре сме. Ама как рева. Щото в съседен кабинет чу друго реване. С нищо не успяхме да го успокоим. А, бахме само ние. И докторката го разнася и сестрата. Мани, мани.

Страхувам се да не сме понастинали, че рано отидохме и пред блока поизчакахме и кухнята. Иначе си излизаме всеки ден. Така, че би трябвало да сме калени.

Такова е бебе, този Матей. Не си го представям на ясла, хич. Мамин той.

Общи условия

Активация на акаунт