Януарчета 2016-8

• 43 236
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Lorl, и аз изобщо не си представям Сами на ясла ..... Повечето момченца са мамини ...  Wink
Снощи по никое време смятах и видях, че сега се включваме за детските (миналия път като смятах надвишавахме прага). Сутринта тичахме с малкия за бележки от ЛЛ, от у-щето на каката и до работата. След като се наспи ще слезем до социалните. Дано всичко е наред с документите и не изпуснем януари месец.

# 391
  • София
Ами и за мен е малък Сами за ясла. Той е с два съня на ден, още не може да показва кога какво иска. След годинка по-може да е ок за дг.
Честити проходили крачета!
Мами, вие нали прощапулник правите, когато проходят без ваша помощ? Гледах една позната прави прощапулник, държайки се за пръсти и ходейки така.
Сами от утре става подопечен на баба си, а аз работничка. Така не ми се започва. Бих си го гледала още година.

# 392
Аз така се ошашках днес, като излязоха лабораторните изследвания на Матей за кръв и урина
Има завишени лимфоцити-10 (до 3.6), левкоцити-12 ( до 10), занижени неутрофили-1 (над 2). И докато се свържа с личната-умрях, буквално. Кво ли не прочетох и кво ли не измислих.
Тя беше на път и успя да ми каже, че при децата имало физиологично повишение на лимфоцитите. И дадените референтни стойности са за възрастни. Както и, че той днес много плака, бил под стрес, та това давало отражение, също. После ровех из нета и имаше дадени стойности за деца. Специално за левкоцитите се успокоих. При деца за нашата възраст ги дават в норма до 17. Обаче тия лимфоцити до колко е нормално да са? Имаше дадени стойности в проценти. В нашето изследване има Лимфоцити и LYM. Та първото ни е 10, а второто 80%.  Само за тези проценти намерих стойности до 70%.
Докторката утре ще ги видела.

Някоя от вас мамита да ги вдява тези неща?
Ще съм много благодарна на всякакво инфо, до утре.

# 393
  • Пловдив
Само се успокой, ние майките все мислим за най лошото но слава богу в 99 % от случайте неоснователно. А пък и с това ровене в интернет в такива  филми съм се вкарвала ....

# 394
Минавам рано, рано да ви почерпя виртуално за моето пораснало момиче  Heart Eyes тортата вече е готова и довечера ще си я хапнем като се прибере тати. Няма да правим голямо парти. Днес ще сме си тримата, а в почивните дни ще почерпим бабите и дядовците, и приятели.

Толкова съм свикнала с безсънието явно, че тази нощ 4 часа непрекъснат сън и към 4 часа се излюпих и повече не можах да заспя. След доста нощи на писъци и непрестанно будене снощи беше много спокойна, заспа към 20:30 и се събуди чак в 4. Успяхме да сбутаме кошарата до спалнята и сега спим на широко всички Simple Smile Обаче тя така се върти, че я намирам в края на леглото, перпендикулярно. Не, че като спеше между нас пак не се извърташе, главата до мен, а краката до главата на баща й  Joy

От днес и ние ще вземаме кухня, но държавна. При нас няма частна кухня. Не съм сигурна дали ще продължим, но ще пробваме. Преди време бях питала за свинското, не помня да съм видяла отговор - въведохте ли го? Гледвам в менюто на кухнята има ястие със свинско, а ние още не сме го въвели.  newsm78 Тепърва ще въвеждам белтък и прясно мляко.

Ани, deedeetu, честито ходещи крачета! Смело и без много падания  Grinning

Ние още сме далеч от прохождане макар, че прави стъпки хваната само за една ръка. Но все още си предпочита лазенето.

# 395
Момичета, благодаря ви за милите пожелания.  Hug
Нашият прощъпулник го направихме когато Моника започна самостоятелно да си прави крачки, първоначално бяха 2-3 на брой, а пък после вече не можеш да и ги преброиш, то не че във въпросния празник вървя сама по бялата пътечка, но това е друга тема... дали я беше страх да стъпва по нея или нещо многото гости в този момент я изнервиха, ама ММ я хвана за ръчичка и така се случиха нещата. Сега върви, че дори и на моменти иска да тича  Joy , но често като падне по средата на пътя и продължава пължешком.

Диди, да ти е жива и здрава рожденичката и добре да се насладите на първата и торта.  Party Свинското го въведох преди няколко месеца, дори не помня колко точно. Прие се добре в готовите пюрета.

Лолр, мислим ви... , ама съм сигурна, че нямате поводи за притеснение. Ние утре сме на мерки и теглилки с поставяне на една ваксина за разкоШ  Sad Не сме ходили от два месеца и вече се чудя колко ли много сме порастнали.  

# 396
Диди, честита ти рожденичка! Да е жива и здрава, обаятелна, щастлива и обичана!  Hug
И ние се стягаме леко - леко за рожден ден, започвам малко да се притеснявам, защото мъжа ми се оплаква от гърло, а Коко през последните дни се дере само да го оставя в някоя кошара и сега е с променен глас. Но пък днес му пристигна подаръка, поръчах му тиха книжка. Оказа се по-хубава, отколкото очаквах, искам и аз да си играя с нея  Embarassed и с украсата съм готова, остава в петък да направя торта и някакви солени нещица за почерпка. Ще сме у дома, ако всички са здрави сутринта ще дойде цялата близка фамилия, а следобяд две-три приятелски семейства с деца (най-близките ни приятели).
Честито на всички проходили човечета.
Според мен прощапулник се прави когато детето е стабилно. Хванат за пръсти Коко направо спринтира, за една ръка също ходи, но настрани, много е смешен. Напоследък прави и сам крачки, особено ако съм до него, но още е неуверен и се страхува. Изобщо не може да става дума за прощапулник.
Иначе още не съм намерила жена да го гледа. Ако не се притеснявах че ще боледува и плаче много на ясла щях да го запиша от сега. Сам си направи идеален режим, в това отношение е готов за яслата. През деня спи от 14 до 15:30-16 ч, освен ако не излизаме преди обяд с количката. Тогава спи навън и после евентуално в къщи най-много от 15 до 16 ч, което обикновено му разваля нощния сън, но какво да се прави. На яслата обаче няма разходки с количка, така че би спал когато си му е ред, предполагам.  baby_neutral И храненията му са идеални, направо не мога да повярвам как сам си нагласи режима, пу-пу!

# 397
Диди, и от нас - Честит Рожден Ден! Много здраве и усмивки за детенцето, и за вас!

# 398
Lolr, ходихте ли при педиатъра, всичко наред?

# 399
  • София
Здравейте!☺
Честит първи рожден ден на Дари! Да расте здрава, весела и любознателна!

Лолр, нищо не разбирам от показателите. Дано всичко е наред.

Да споделя първо впечатления от кухнята. Супата явно беше загоряла и не я хареса, но изяде второто. Десерт не взех, защото закъснях с взимането ... дават яденето до 12:45, а ние се успахме и закъсняхве. Добре, че познавам домакинката, на ни дадоха нещо.  Wink

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 18:09 от GERY80

# 400
Не сме ходили до педиатърката. Вчера се чухме и тя каза, че днес ще погледне и ако има нещо притеснително, ще звънне. Дано не е забравила!

Гери, как така ви оставиха без десерт, нали готвят по брой закупени и заверени талони за седмицата. Къде ви е заминал десерта, толкова пък бързо? Ааа- ма-ха.

# 401
  • София
Здравейте, мамчета, от едни позагубили се януарчета!  Hug
За много години, честити рожденици, именици, проходили крачка! Толкова много празници има този месец, така хубава е темата, радвам се, че успях да я прочета, макар и късно. Simple Smile

Нашият рожден ден също мина на 12-ти и някак неусетно Сами вече е малко детенце, а не бебе. На самия празник той се държа добре - бяхме вкъщи с родителите ми, правих му бебешка торта, която само той хареса, но пък си хапна с охота. После ходихме и на клуб с най-близките ни роднини и приятелски семейства. Беше много хубаво за децата, а рожденикът 3 часа игра без да се сети за мен.  Simple Smile

Иначе месецът беше бурен - излязоха му два зъба, изкара един вирус с температура и обрив, беше доста кисел две седмици, дори истеричен. И от този понеделник сякаш някой го смени и пак е едно весело, усмихнато дете.

С храната също сме в някакъв регрес. Както беше почнал да си хапва и не сучеше въобще през деня, сега заради зъби ли, защо ли търси често да суче и яде само по няколко лъжички твърда храна. От 2 седмици сме на държавна кухня - храната на вид хич не ми допада, но е разнообразна и той я хапва. Десертите не му ги давам, защото са все с мляко и захар, а според мен той няма нужда от нито едното на този етап. Тази вечер пък яде някаква гадост наречена "млечна супа". Тъкмо се чудех каква алтернатива да му измисля, но взе че му хареса.  Crazy

Нощем продължава да си се буди на 2-3 часа, понякога и по-често. Ако направи по-дълга пауза ще е от 21:30 докъм 2, но обикновено още в 24 си търси млякото. Пробвахме баща му да го взима - реве. Пробвах аз да го взема, но да не му давам да суче - търси си. Ще видя кога ще събера воля да го отучвам... Засега ми е жал, така или иначе съм си вкъщи и свикнах да спя на пресекулки.

Аз мисля да си го гледам до есента - след тази дълга зима, искам да се порадваме заедно на лятото. От септември ще търсим ясла. Започвам да се ослушвам и оглеждам отсега, де. Ще пробвам и за държавна, но не тая огромни надежди. На моменти си го представям там - той като цяло обича да е с деца и си търси компания, но пък не се е отделял от мен за повече от няколко часа и не знам как ще бъде. Ще ми се да имаме малко повече свобода един от друг, но няма на кого да го оставям освен на баща му през уикенда. И хем искам да се възползвам, хем пък искам да прекарваме повече време тримата.  Crazy

И ето пак - няма ме, няма ме и като се появя пиша фермани... Стига толкова за днес.  Blush

# 402
  • София
Лорл, закъсняхме с 20 мин. няма да ни чакат. Някоя от лелките го е хапнала.  Simple Smile И аз най-вероятно ще изчакам с повечето от десертите.
Фрози, как мина първия работен ден?
Диди, как беше храната от кухнята? Хареса ли се?
И на мен ми се иска да е топличко и да правим по-дълги разходки. Днес се разплака като влязохме във блока. Явно малко му се видя разходката и не му се прибираше.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 00:29 от GERY80

# 403
И аз мисля да запиша Мати на държавна кухня. Единият вариант е от ДГ Буката, до Баня Мадара, а другия от ясла Ралица до бившата баня в Лозенец, до църквичката. Има ли някои отзиви или да е чувал от други, за тези двете? Много буркани и капачки искат за едната. Ще ги набавим. Ама чак се оливат.
Ние и за Ралица кандидатстваме за есента. Нямаме голям шанс. Там където имаме повече точки е Бон- Бон в Ив.Вазов, но ни е далеч. Пък аз искам пеша да се стига. То много тъпо с този есенен прием. На мен ми се ще чак, като станем на две. Демек другата пролет. Ще го мислим и ние.

Нещо се зачервява Малчо по гърдичките, и ще взема за другата седмица да поръчам диетичното меню. Възможно ли е да е от солетите? Или пък от Персила? До сега перях със Сано.

Много се радвам на празнуващите ви дечица и как хубаво сте отпразнували всички. И на хубавите, нови, ходещи крачета-браво, сладурковци!

Ние взехме по малко да обикаляме в кошарата, прави.
Така ни липсват контакти. Няма много деца около нас. И ще ги издирваме по градинки, при първа възможност.
Иначе, и ние сме с добър режим и сме готови за казарма, но пък сме много чувствителни-плаче ли някой друг и ние му пригласяме с пълно гърло.

# 404
Lolr, и Коко е същия! Но открих че филтрира - ако някое дете наистина плаче и той приглася едно тъжно и искрено, но ако "плаче" от тръшкане и инат изобщо не го отразява.
За зачервяването не знам, виж дали в съставките на храната има нещо ново. Може и да е от смяната на перилния препарат, аз още пера със Сано и не смея да го сменя. Пък и като пера само неговите дрехи с него една опаковка издържа много време.
Бордо, чеистит ти рожденик  Hug

Общи условия

Активация на акаунт