Януарчета 2016-8

• 43 237
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Лорл, "Ралица" е до училището на каката. Имаме едно познато детенце, което е там на ясла и ако искаш мога да питам майката дали има някакви впечатления от храната.

Силно се надявам да приемат Сами на ясла. Тръгването може да се отложи до 90 дни. Дочух, че ако не върнеш по-рано (преди да е изтекло майчинството) държавата ще дава бонус! Ама не разбрах  какъв ще е.

# 406
Гери, от нашето счетоводство ми казаха 50% от майчинството, но предполагам от това за втората година, което пак е нещо. Чакам тези дни да ми кажат какви документи трябвя да представя. Зарадвах се като ми казаха че ще има пари като се връщам преди края на втората година, ще са от полза за детегледачката.

# 407
Благодаря, Гери! Ще е добре, ако се сдобиеш с инфо. Може, като се затопли да запознаем децата, в градинката, ако искаш.
Purpletka, със сигурност ли дават тези 50 процента през втората годинка, ако се върнеш? Аз си мислех, че е за първата.

# 408
  • София
За втората са 50те %  Peace Попълва се една декларация и с нея се иска обезщетението.

# 409
Тези 50% не са ли от минималното обезщетение, т.е. 170 лв. или нещо подобно.

И да не е гол запис - откакто стана на годинка е просто обсебен от целта да научи имената на всички предмети. Сочи с пръст и постоянно повтаря "а-та?". Даже не може да яде спокойно, постоянно нещо му грабва вниманието. Преследва ме с книжки и по тях ме разпитва по цял ден. Още няма стабилен самостоятелен седеж, иначе обикаля къщата подпрян на стени и мебели.

# 410
  • София
Да, 50% от 340 лв. са. Не е нещо уау, но пак е нещо.

# 411
  • София
Ами Сами е бил спокоен, успях да се прибера точно преди да заспи втори път и заспа с мен.
Дори с баба си са ходили на вън с шейната.
При мене скучно, много са ме разтоварили и едвам ми минава деня...

Ох, аз също се чудя с ДГ, кога и как.
Сега гледах и формата. Може ли някой да каже дали преди или след 20/02 кандидатства нашия набор за София?

За детската кухня и при нас искат 30+3 бурканчета и двойно капачки. Продават по пазарите, защото не искат от бебешки пюрета. Бурканчетата са по 0,4, капачките по 0,1. Аз си взех за да му деля храната и да мога да стерилизирам, че иначе замразявах.

Майка ми днес успяла да му даде овче сирене, при все, че й казах, че нямам обезсолено сирене за него и да му даде филийка с малсло...

Bordeaux, Сами покрай зъбите също търсеше нон стоп да суче, иначе през деня беше останало само за приспиване, с баба си ляга и си заспива сам. Уж не ровеше и в дрехите ми, но тези дни ми дърпа блузата ако иска да суче. Той също се буди грубо на 2 часа, ако пропусне се будя аз  Shocked

# 412
  • София
Фрози, супер, че са излизали с шейната и е заспал спокойно. Дано така продължава. На 20-ти ще нулират кандидатурите и сега няма смисъл да се прави нищо. След като нулират, трябво да се въведат данните за критериите и да си посочиш желанията. Нашия набор влиза, в някои ясли приемат от 10м.

За бонуса останах с впечатление, че е нещо различно от 50% (те не са новост).

Основното ядене беше супер и Сами си го хапна, супата е спаначена и ще я дам за вечеря, а десерта го хапна каката, че е грис с пр. мляко и захар.

# 413
  • София
Аз заради кухнята въведох прясно мляко и белтък. Не че ще ги давам редовно сега, но поне не ги мисля.
Вчела е поплакал следобяда, то съвсем без хич, предполагам няма да стане.

Ще чакаме с градината. Аз не вярвам и да ни приемат веднага, но ще видим.

Аз така и не разбрах, ако детето тръгне на дг, изплащат ли 50% от майчинството, или това важи докато се гледа у дома детето?

# 414
  • София
Аз така и не разбрах, ако детето тръгне на дг, изплащат ли 50% от майчинството, или това важи докато се гледа у дома детето?

Ако сега се върнеш на работа - от НОИ ти се превеждат 50% от 340 лв. до навършване на 2 год. на детето. Няма връзка дали е на градина или баба му го гледа примерно. Сега, само не съм сигурна, дали ако е прехвърлено майчинството на бабата, ще се получават тези пари.

# 415
  • София
До колкото знам 50% ги изплащат след подаване на декларация, че искаш до ти ги превеждат (без нея няма да ти изплащат 170лв.) при тръгване на детето на ясла и връщане на работа. Ако майката се върне на работа, а детето си е в къщи не се полагат май. Най-вероятно ще трябва да се прехвърли майчинството.
Лорл, питах майчето за яденето в яслата ама не е запозната, защото не е взимала кухня (младежа сега е на 1,5г.), а когато детето отсъства не взима храната. Ще се радвам когато се затопли да се запознаем на живо.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 12:40 от GERY80

# 416
  • София
Прехвърлено е нашето. Ще видим, нека ни приемат.

# 417
  • София
Ако се прехвърли майчинството не се полагат.
Ние сме прехвърлени на бабата и не се полагат  Peace

# 418
  • София
Аз давам десерти с прясно мляко и захар. Каквото ми дадат от кухнята - давам.
Да напомня да си подадете и декларация за ползване на данъчно облекчение за деца.

# 419
  • София
А, ясно е, че аз няма да взимам. Въпросът е, когато детето тръгне, ако тръгне на ДГ, дали ще дават на бабата 170 лева, или нищо няма да й дават?

За данъчно облекчение, не трябва ли да сме на работа, по време на майчинството, нали няма данъци?

Общи условия

Активация на акаунт