Януарчета 2016-8

• 43 239
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Фрози, мъжът ти трябва да я подаде, ако ти си още по майчинство. Моят вече я подаде. Peace

# 421
  • София
Аааа, добра идея!
Какъв е редът и през работодателя ли се подава?

# 422
  • Русе
Да, през работодателя.

# 423
  • Бургас
До колкото знам 50% ги изплащат след подаване на декларация, че искаш до ти ги превеждат (без нея няма да ти изплащат 170лв.) при тръгване на детето на ясла и връщане на работа. Ако майката се върне на работа, а детето си е в къщи не се полагат май. Най-вероятно ще трябва да се прехвърли майчинството.

Ако майката се върне на работа без да е прехвърлила майчинството и подаде декларация, получава заветните 170 лв. независимо дали детето посещава детска ясла.

# 424
Lolr за Ралица като цяло из квартала много не я хвалят,та повечето дечица са на кухня в ДГ Мики маус .И Аз от тази седмица взимам от там,10 бурканчета искаха,май май не е лоша за сега.Е,имаше някакви манджи,които не бях сигурна дали да дам напр.агнешко с ориз,ама малката го подуши и си го хареса ,та го яде.Дано да имаме успех ,че малко да почина от нейното готвено поне.
Иначе Честити Едногодишни дечица на празнуващите!!!Да са ни живи и здрави!!!И ние на 14ти минахме в отбора на 'големите',а няколко дни по-късно и на ходещите  Heart Eyes Взех и обувки за прохождане с гумена подметка и чорапче и се почувства доста сигурна с тях да се пуска самичка.Сега предстои прощъпулник,искаше ми се с дечица ама няма около нас много много,та сигурно пак роднинско събиране ще да е.Само чакам да се стопля да щъкаме по детските площадки,че тя като види деца и се хипнотизира от кеф.Вие сте майки-героини щом и на работа ще ходите.Аз нямам особен стимул за връщане,даже ще сменям май мястото,та за сега ще си се гледкаме.Успех на всички мами работнички и бебоци,дано всичко минава леко!

# 425
  • София
Бяхме днес на консултация и Сами е наддал с 250гр., а на височина не е пораснал. Майче той е най-дребния в групата със своите 71см. Поне ще си износи дрехите за 9 месечен. 😊 Биха му ваксина и е много кисел ...

# 426
Здравейте, момичета Simple Smile Честито на всички рожденици, именици и проходили Simple Smile
Гледам, че сте подхванали интересни теми Simple Smile

За детската кухня - аз записах Калоян на държавна още като беше на 3 месеца, защото тук в Изток е голям наплив и много се чака докато му дойде реда Simple Smile пазихме ред (бяхме 48ми на опашката) и като навърши 10 месеца ни дадоха купони. Тук приготвят 2 типа десерти - с АМ и с мляко, като отиваш да вземаш просто казваш от кои да ти дадат.
Калоян много си харесва кухнята Simple Smile и аз я харесвам, има голямо разнообразие и ми пести доста време. Така се посвещавам на по-важни неща Simple Smile

За яслите - на 20.02.2016 г. ще публикуват свободните места за "учебната" 2017/2018 г. След това до май месец (не си спомням точно коя дата) може да се регистрирате, да правите кандидатури, да видите колко точки събирате (системата ги смята автоматично) и дали имате шанс за държавна градина. След това започват класиранията...
Съветът ми е да се регистрирате след 20 февруари в системата (много е лесно) и да се пробвате с държавните градини Simple Smile нищо не губите Simple Smile

И на Калоян му сложиха тази ваксина с живите вируси на 13тия месец. Сега съм в напрежение дали ще има реакция, че на две съседчета се появи - температура 40° ooooh!
Педиатърът ни каза да избягваме алергените 3 дни (яйца, мед и т.н.), докато се приеме ваксината от организма...

Още щях да пиша, но забравих... Sad

# 427
  • София
Бяхме днес на консултация и Сами е наддал с 250гр., а на височина не е пораснал. Майче той е най-дребния в групата със своите 71см. Поне ще си износи дрехите за 9 месечен.  Биха му ваксина и е много кисел ...
Да ти кажа, хич не им вярвам на мерките там. Вкъщи си го меря 74 см, а те го премериха  77 см. 9 400 кг. По дрехите най - добре се вижда расте ли.
След ваксината онзи ден много рева. Голям кошмар. Нямаше температура, но може би го болеше, не знам. Тази нощ също беше абсурдна. Сега всички спят, само аз будна, разбира се. Подозирам, че зъби растат. Засега все по двойки ги изкарва.

# 428
Здравейте мами, не съм чела назад, но да ви кажа сложихме ваксината на 1,1м, тазо живата, получихме много станични ефекти, за първо път.Не, че вашите деца ще получат, но наблюдавайте мъниците, нашата педиатърка каза ,че между 3 и 5 ден се получават реакции, ние я получихме на 5тия ден, но питах в една група , много деца са получили на 20тия ден, ваксината е тежка, така че успех на мъниците.

# 429
ivkelina, моля сподели малко повече информация за страничните ефекти, да знаем за какво да следим.

# 430
  • София
А докладваха ли реакциите? България е единствената държава без нито една официално призната странична реакция от ваксина, при наличие на описани такива от самите производители Sad
Дано детенце е добре!
По повод пмр, това, че е жива, нали знаете, че може да направи децата заразоносители? Поограничете и контактите с деца с компрометирана имунна система в рамките на месеца.
Реакцията може и сами да я докладвате, ако лл не желае.
Моята препоръка е винаги да си четете листовките на ваксините и да проверявате годността на компонентите, преди да поставят ваксината на детето.
Друг е въпросът, че преводът не е много точен спрямо оригиналната листовка.
За тази ваксина не е зле да имате и въведен белтък.

# 431
Здравейте, момичета!
Влизам набързо за една "виртуална почерпка" за първия рожден ден на Коки! Със сърце пълно с щастие и надежда да ни е здрав и щастлив и мъничко тъга че тази година мина толкова бързо си празнуваме днес. С бабите и дядовците му мина прекрасно. За съжаление от снощи съм с леко болящо гърло и 37 температура и приятелите с деца няма да дойдат. Едната торта ще ни остане недокосната. Малко ми е криво и се чувствам виновно че няма да има други дечица на рождения му ден. В последния момент им се обадихме и решихме да не идват.
Тъй като мъжа ми беше с леко хрема и гърло, а сега и аз, мисля да не му слагаме ваксина тази седмица. Ще се консултирам и с педиатъра. Надявам се Коки да се размине покрай нас и да е здравичък.

# 432
Purpletka, честит първи рожден ден на Коко. Да ви е жив, здрав, игрив, засмян и много любознателен. Дано наистина му се размине на него и успеете да го опазите, а на теб бързо подобрение.

Ние в четвъртък бяхме на консултация. Моника е станала 10 кг. и 75 см., оказва се на височина не е мръднала. Сложиха и ваксината, която се поставя на годинката и казаха другия месец друга тривалентна. Този път я поставиха и имаше с лек плач, но слава богу нищо друго притеснително. Дори панадол не и дадох вечерта. Малко е нервна тези дни, все си мисля, че и дават зор зъб номер 3 и 4, защото продължава да се лигави.

Аз давам и десерта от кухнята, Моника нищо не би отказала щом става въпрос за храна, като почнем от червен лук на салатата и стигнем до любимите и детски солети.  Embarassed 

# 433
  • Бургас
Честит първи рожден ден на Коко! Да е здрав, палав, щастлив и многото обичан!
Пурплетка, не се сдухвай, децата и без това са малки да празнуват както трябва. Важното е бързо да се оправяте с таткото и да опазите порасналото ви момченце.

Наплашихте ме сега с тези ваксини. Ние консултацията на годинка я пропуснахме, съответно и ваксината. Тъкмо мислех да записвам час за другата седмица, бях преглътнала факта, че ще го бодат  и сега пак се стреснах  Sad Той от пентаксима вдигна температура, от тази не ми се мисли  ooooh!

# 434
Purpletka, и от нас с Мати-Честито Ви, рождениче! Жив и здрав да е! Само най-хубави неща да му се случват!
А, вие бързо да оздравявате!

Ох, и аз се шашкам от тая ваксина. На нас ще ни я слагат в края на месеца. Чудя се дали да не дам туя. Нали знаете за нея? Уж, се давала при ваксини. Давах първите пъти. Но и с нея и без нея, добре ги понасяхме, слава богу. Сега се филмирах и аз. Ама не от тук, а по принцип.
Хубаво е инфото, което давате. За дните без контакт, за въведения белтък.
А, бе както казва и сестра ми-да е на 1000 % здраво детето, също.

Общи условия

Активация на акаунт