Януарчета 2016-8

• 43 242
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Честит първи рожден ден на Коко! Да расте здрав,весел и любознателен!  Simple Smile
purpletka, почерпи съседите, ще се зарадват!  Grinning

# 436
Да не обръщаме темата на за и против ваксини, има много такива, всеки може да прочете и прецени, само се надявам ivkelina да сподели какво точно се е случило при тях, преди да приключим темата.

# 437
т.к. ваксината е за шарки, получихме реакция все едно кара шарка, поне като прочетох как протичат те и какви са реакциите от ваксината.Детето беше прегледано обстойно от педиатър, преди да я сложи, предупреди ни че между 3и 5 ден може да се появят реакции, сложихме я в понеделник, и в петък се започна температури, който бяха ужасно високи, цялостна отпадналост на детето, не иска да се храни, плаче за всичко, не иска да върви, иска да я носим, крива, температуропонижаващото(нурофен), давахме на 6 часа, педи каза че може.Иначе каза ако не издържи 6 часа на 4 да редувам с хексалгин,трудно падаше, примерно след 1,5-2 часа и то не на цяло и хайде пак нагоре със сигурност над 39, може би и половина, но аз не съм мерила когато беше толкова висока да не я разревавам още повече, понеже мерим с термометър под мишницата.Така в неделя забелязах две петънца до лепките на памперса на коремчето, помислих че е одраскано от тях, но до вечерта вече бяха 8, на другия ден 20, а на трятия беше цялата обрината корем и гръб, на челото имаше две и на клепача.В неделя когато избига петната температурата падна рязко и не е вдигала повече.В понеделник бяхме на преглед за всеки случай, каза че и гърлото е леко зачервено.Самата ваксина така да кажа ни "разболя".След 2-3 дни с петънцта изведнъж изчезнаха и за ден детето си беше вече старото и щуро дете.Мен особено ме притесни факта че отказваше да върви, но уви явно е било моментно.Пожелавам на вашите мъници да я понесат леко.Пак казвам че към друга ваксина до сега не сме проявявали никакви реакции, но явно имунитета на моето дете не можа да понесе тази.Лек ден момичета.

# 438
  • Бургас
Наистина изглежда като шарка. Дано нямате подобни проблеми повече  Hug

Да се похваля аз, от четири дни вече е без залъгалка. Видях го, че се опитва да я набута цялата в устата си, барабар с пластмасата отзад и почти успя. Изплаших се да не би някой ден да я налапа цялата, а аз да не съм в момента до него и я прибрах. Учудващо за мен вечерта спа без нея, а обикновено заспива с нея и я търси през нощта. Реших, че моментът е удобен и спрях да му я показвам. Доволна съм, беше започнала да става навик, който се чудех как ще премахнем.
Днес му направих крем с прясно мляко. Ще го пробвам на обяд, дано му хареса.

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 17:29 от tanya_79

# 439
Момичета, благодаря за пожеланията! Да ви се връща тъпкано  Hug  baby_neutral
Танче, браво че сте махнали залъгалката! Пожелавам ти да удържите положението и повече да не ползвате. Коко на 3 месеца сам се отказа и дори като беше голяма драма покрай зъби не съм му предлагала. Ужасно трудно и изнервящо беше, но не исках при отказано от залъгалка дете да се връщаме пак в изходна позиция. Има едно мече от Икеа (това със сърчицето на коремчето), много си го обича, спи задължително с него. Ръчичките и краченцата на мечето са дълги и много удобни за хващане от малки ръчички. Като се размърка през нощта си го хваща сам я за ръчичка, я за краче и дъвче, смуче и се успокоява сам. После сам си го пуска.
Ивкелина, много съжалявам че детенце така е преболедувало. Радвам се че все пак вече е добре. Да нама повече такива случки!

# 440
  • София
Уфф притесних се сега... нашето е събота на ваксина  Tired

# 441
  • София
Ивкелина, жалко, че така тежко се е отразила ваксината и се радвам, че вече всичко е наред. Тази реакция брои ли се за преболедувана шарка? И ако да коя и дали си е изградила имунитет?
Ние вчера и днес ходихме до Южния парк на Монцата да се пързалят децата. Много готино беше, ала днес голям киша, голямо джапане ... Пързалях се със Сами на една дупенка и беше много яко.  Grinning
 Аз на моменти съжалявам, че вече не иска залъгалка ... особено когато се буди често през нощта.

# 442
Значи от морбили, дори да имаш ваксина шанса да се разболееш пак е много голям, а кажете за какво я слагат, сигурно има за какво , ама така представено..........

# 443
Иве, много съжалявам, че така е рвагирала малката на ваксината. И на нас ни предстои да я сложим в следващите дни и ми се реве. Направо ми втръсна от тях. Тази на годинката я отложихме заради кашлица, но тривалентнатс дори ще я изпревари.
Аз за момента не взимам кухня, защото Сашко хапва много малко твърда храна и търси повече да цока. Дано да е период.
Сега след 20-ти ще го пробвам за ясла и ако приемат за септември с отлагането от 90 дни точно ще си изкарам майчинството докрай.
Честити рожденници и честити проходили дечица!

# 444
  • София
purpletka, честит рожен ден на Коко!  bouquet Да е жив и здрав и да има безгрижно детство! Май той ни е и последният рожденик. Свърши празничният сезон. Simple Smile

ivkelina, съжалявам, че така тежко ви се е отразила ваксината. Дано всичко е наред вече и нямате повече болести тази година.  Hug Ние предния път отложихме ваксината за годинка, защото Сами беше много нервен и рева и не исках да го тормозим допълнително. Ще видим този месец ще успеем ли да я сложим. Аз на рационално ниво съм за ваксините, но покрай толкова приказки и легенди, си ме е страх...

Сами също изкара един вирус с висока температура и обрив - странното е, че беше само по ръцете и краката. Иначе точно като при вас - два дни температура, на третия се изрина и температурата падна. Педиатърът каза, че не е шарка. И аз нямам идея откъде го е пипнал - никое от децата, с които сме се виждали не го е карало (нито преди, нито след това). Не сме ходили по молове, дори бяхме уикенда на планина - открито, чист въздух, студ...  newsm78

GERY80, и моят Сами е със същите размери. За последните три консултации не е наддал нищо - седи си на 9500 гр. и 70 см. Последният път го писаха 71, но той така се гърчи и дърпа, че въобще не го премериха, ама му дадоха един сантиметър от тях... Отдавам го на факта, че той е много жизнен, точно в този период проходи и въобще не спира, та не му остават калории за растеж. Докторът също каза, че е ОК. Предполагам ще дръпне в някакъв момент.

Аз ще пробвам за държавна ясла от есента, но нямам големи надежди, та се ослушвам и за частните. Не мисля да отлагам за другата зима, защото ми се ще да тръгне преди сезонът на гриповете...

# 445
  • София
  Пурпулетка, честит рожденик!!! Най-важното да е здрав, щастлив и много послушен. Не се ядосвай за повода - ще има много. С повод или без - винаги може да се почерпите с приятели Simple Smile.
  Ивкелина, много кофти. Дано малката да е добре и повече никакви такива неприятности.
   На Зори съм отложила ваксините за март, април - като понамалеят вирусите. На прегледа на годинка всички бяхме болни и реших, че няма за къде да бързам. Само да е здрава, до есента ще и ги направим. Аз съм благодарна на ЛЛ, че не следи календара под лупа, а се съобразява със сезона и състоянието на детето.
   И аз ще кандидатствам за държавна ясла, но ще искам разрешение Зори да участва в класирането с по-големия набор 2015. Защото в градината на каката има само една яслена група и ако не я вземат сега, ще трябва да тръгва чак наесен, а на мен хич не ми се ще такъв развой на събитията. Имам и баба на разположение и къде ще ходи, къде не. Дано  да ми се получат нещата.
    В яслити винаги има вируси и когато и да е пуснато детето боледува много. Аз се моля Зори да е като кака си и да стигаме до хрема и някоя и друга кашлица, защото някой деца доста трудно се адаптират. Като цяло грип има по-скоро в училищата. В градините има достатъчно други вируси - хреми, кашлици, температури от нищото, уши, коремни, гърла... Ето сега съм на тръни, защото има карантини за скарлатина и варицела. Каката не е боледувала още и очаквам включване и при двете.

# 446
  • София
Тереза, от кой се иска разрешение за кандидатстване с предния набор? И ако приемат детето с по-големите кога трябва да тръгне на ясла?
Сами цяла нощ ми вися по гърдите и стана с Т 37,3.  Confused

# 447
  • София
Момичета, живата ваксина си разболява, по листовка уж не и уж морбили синдром примерно го водят, ама с класическите симптоми си се кара баш шарката. За това казах, че са и заразоносители.
За това и махнаха живата полио. Тя е била причината за най-голямата полио вълна в САЩ.
Четете момичета и въпреки задължителността на ваксините преценявайте сами дали и кога да се поставят. Лично се убедих, че лл си гони само графика и не й е зор дали и как ще реагират децата на ваксините.
Пък и нали ви е ясно, че ние ще си гледаме децата дали не ваксинирани, ваксинирани, болни, здрави. В България официално призната странична реакция от ваксина няма...
Пърпълетка, да ти е жив и здрав Коко, все така уверен, смел и палав!

# 448
  • София
Тереза, от кой се иска разрешение за кандидатстване с предния набор? И ако приемат детето с по-големите кога трябва да тръгне на ясла?

В сайта на ИСОДЗ има форма за обратна връзка. Там си обесняваш случая и искаш разрешение да можеш да кандидатстваш за дадена градина с предходия набор.

# 449
  • Бургас

Зъб? Излезе ли ви четвъртия?

Общи условия

Активация на акаунт