Януарчета 2016-8

• 43 359
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • София
А, сетих се от това за зъба. Сами първите два зъба, ги изкара с темперетура. Когато спря темперетурата излезе обрив по ръцете и краката. Чудеха се за претопляне или за детска болест 5 или 6.
Е да ама и зъби с номер 3 и 4 излязоха с темперетура и обрив, но този път по цялото тяло.
Та или така реагира на темперетурата, или покрай зъбите ще караме всички детски болести...

# 451
  • София
Тереза, мерси!  Simple Smile И все пак ако го приемат с предния набор кога тръгва на ясла?
Танче, не е избило още четвъртото зъбче.  Confused

# 452
  • София
Пак септември, само че се води 2 яслена група.

# 453
Ивкелина, детенце не беше ли недоносено? Много съжалявам, че сте преживели това.

Вярно е, че всъщност ваксините не пазят, а тази конкретно изкарването на шарката е най-малкото, което може да се случи. Дано на никой не се случва, но фактите друго говорят.

Purpletka, да ви е живо и здраво детенцето, много игриво и щастливо!

Благодаря за поздравите за рд. Получихме подаръци, малко я изтощихме рожденичката с малко сън, но се представи добре.

Гери, питала си за кухнята. Както съм казвала, момата ми е толкова ящна, че на ден изяжда само едното ядене. Рядко стигаме до второ. Още не съм видяла пълното месечно меню, но не е зле. Все пак като вариант за тези пари е добре, даже и да хвърлям. Кремчетата мама се облажва, щото малката оше не е яла прясно мляко, а тук готвят с него. Засега въвеждам белтъка със супите и днес имаше тиквички огретен.

Вашите дечица месото как го ядат? Ако е на дори на ситни парченца, усеща власинките и не иска да яде. Пък вече не ми се иска да пасирам.

Благодаря, че напомнихте за данъчните облекчения, че съвсем стм забравила тия неща. Само, че чрез работодателя става до края на декември, а сега вече декларация се подава в НАП. http://www.mediapool.bg/do-kraya-na-dekemvri-se-polzvat-danachni … l-news257649.html

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 23:04 от did_i

# 454
  • София
Ваксината, за която говорите е тази, която се слага на 13 мес /предпоследната/, нали? На Филип му сложиха за пневмококи и освен, че рева, други реакции няма. Сега пак е в някаква хранителна криза, явно дуг зъб ще излиза.
Най - редовно аз изяждам манджите от кухнята. Основните им не ги яде. Миналата седмица бяхме на Зелео, но са на едри парчета и не може д го яде. Само супите и понякога десертите. Тази седмица сме на Ян Бибиян, но нищо не яде вчера. Поне са евтини.

# 455
  • София
Зори яде месо ако е на голямо парче и си гризка сама, държейки го в ръка или ако е пасирано. Мъничките парченца от кухнята ги плюе. Тя засега харесва Хербебе. Някой ден хапва и двете, някой ден не иска нищо. Забелязала съм я, че не обича оризестите и риба. Грах, карфиол, броколи си ги хапва с апетит. Въпрос на вкус.
На Ян Бибиян нещата са доста нишестяни, брашняни -  освен ако не са си сменили рецептите.  С каката бях доволна от Ози, но нямат пункт близо до нас и с нея поръчвах доставка до вкъщи. Само че куриерът пристигаше в един никакъв час и ни провяляше разходката. Идваше между 10-12 часа и много се дразнех да го чакам.

# 456
  • София
Другата седмица съм планирала Хер Бебе. Гледам само кухни с доставка до дома. За да не ги чакам, плащам за седмицата и им казвам, ако ме няма да ми оставят пакета пред вратата.
Утре планирам да го водя за кръвните изследвания. Как ще събера урина този път, не знам. Нали не пие нищо, а и вече няма как да го оставя гол на стола да седи и аз да чакам с чашката. Сигурно доста време ще ми отнеме.

# 457
  • София
Циндил с колекторче не става ли?
Не че нашето не се изсипа в памперсът, ама... Иначе сутрин на гърнето пишка много та май ще хващаме така пиш този път, защото не търсят стерилна урина.

# 458
  • София
Фрози, миналия път с колектора ми се разтичаше, но пък и тогава той седеше само на стола. Сега като е прав може и да се получи. Първо така ще опитам, ако не с чашата. Ще му дам кисело мляко с плодове и ще чакам. Няма да е лесно, но така е.
Ох, много ми е трудно и ноктите на краката да му режа. Не ми дава да го хвана.

# 459
  • София
При нас нокти реже тати. Слага го в стола за хранене и реже там.
Тъкмо и краката са със свободен достъп и се режат дори по-лесно от ръцете.

# 460
Аз режа ноктите на столчето за хранене, след като приключим с яденето. Така е вече доволна и по-спокойна. Ако видя много зор просто пускам нещо детско на лаптопа срещу нея и за 3 мин. съм готова.
Тия дни ще я водя да я боцкат и ще дебна със стерилното контейнерче сутринта да съберем урина. Колекторите за момичета никаква работа не ми свършиха.

# 461
Абе момичета, като казахте за данъчните облекчения се ентисуазирах, но то става въпрос за 20 лв, за дете  Crazy тъй като декември пропуснахме мъжо да ги вземе чрез работодателя, сега хич няма да ходя да обикалям. И това е ако държава!

# 462
Здравейте и от нас с Коки! Днес го водих на изследвания и после при педиатъра. Остана много доволна от резултатите му. Ваксина  за пневмококи не му слага, защото първо баща му боледува, а сега и аз карам по същия начин боледуване. На дребното уж нищо му няма, но педиатъра предпочита да отложим ваксината щом сме болни у дома. Каза че първо ще му сложим тази която е за 1 г и 1 м, а реваксинацията със Синфлорикс ще я направим след това. Каза че преди ваксината може да му давам няколко дни фенистил и че можело около 20 дни след поставянето да получи обрив.
Този път е качил доста - станал е 10600 гр (преди Коледа беше 9860 гр). Според педиатъра на ръст не е мръднал - 79 см, но в къщи го измерихме 81  newsm78
Искам да попитам мамите, които дават АМ. След годинката на 3 ли минахте или на Junior? И все още ли го давате с биберон?

# 463
  • София
Абе момичета, като казахте за данъчните облекчения се ентисуазирах, но то става въпрос за 20 лв, за дете  Crazy тъй като декември пропуснахме мъжо да ги вземе чрез работодателя, сега хич няма да ходя да обикалям. И това е ако държава!
Диди, 200 лв е облекчението, защо 20 ?

# 464
Момичета, имаме си кътник. Бях писала, че е предкътник, но се оказа, че такова животно няма. Имаше дни и нощи, в които беше много нервен, имаше и температура, както при другите избили зъби. При нас зъбоникненето е много болезнено, очаквах, че при кътниците ще даже по- зле, но слава богу нямаше особена разлика.
Сашко също много обича солетки. Днес цял ден ми сочи към масата да му давам /видя къде ги сложих/. Иначе имаме арсенал от бебешки думи като "aта", "дъта", "тоте" "eди" "тъта" и т.н. Като ме чуе да кажа някоя кратка дума повтаря интонацията, но думата си е детска. Примерно на гърдите ми казваме цоцета, и като кажа цоце той казва тоте със същата интонация. Много е сладък. Освен това идва непрекъснато да се гушка.

Общи условия

Активация на акаунт