Януарчета 2016-8

• 43 345
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Фроузи, много си мила.  Hug
За сега ще го пускам повече по пода. Доволна съм от успехите му, днес. Но и сам е по-уверен. Преди се пльосваше директно и не искаше да стои сам, изобщо. Страх го беше най-вероятно. А, и нали ви казвам доста е студен пода у нас, та и аз не смеех. В неотоплофицирана кооперация сме.

Бордо, ако е тази йога на Л.Каравелов от 11.00ч, в петък-значи ще се засечем. То ние с теб ще се познаем от срещата в Южния, но дребосите ще ги запознаваме, пак. Laughing

п.с.Да ви кажа какво си мислих днес, за нашата група тук. Направих равносметка, че се оказа много хубава компания. Свестни, интелигентни и готини майки, супер точни модераторки, адекватни теми,  въпроси и отговори,. Няма заждания, глупави спорове, че даже някои сме се и виждали. Просто наистина тази група е късмет за всички ни.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 18:54 от lolr

# 481
Lolr  Hug
Цял ден се каня да ти пиша за КиндиРу. Аз водех Коко до октомври и много ни харесваше. За по-големи деца не знам дали има смисъл, защото не сме ходили вече доста време, но определено групата до прохождането беше много приятна.
Коко е много внимателен и предпазлив като твоя момък, но явно е по-активен. Аз го оставям на пода от юни месец (беше на 4 месеца), но винаги под наблюдение. Ако излизам от стаята го оставям задължително в някоя кошара или в столчето за хранене. С това съм безкомпромисна и никога не ме е преследвал в тоалетната и т.н. Прекалено опасно ми се вижда да обикаля без наблюдение.
Дори не се бях замисляла как трябва да се изправя со седнало положение. Той се изправя като се наклони настрани, опира се на лакът и така сяда. Това ли е правилното?
Относно седенето с крака на "W" и Коко понякога сяда така, но аз му коригирам стойката и го гледам че започна сам да си намества краката и не се задържа много в тази вредна поза. Надявам се с времето да не си изгради лош навик да седи така.

# 482
  • Бургас
Да ви каржа аз седя по турски и си мислех, че Марти просто прилича на мен.  Joy
Издебнат го как става като е легнал, до сега не съм обръщала внимание. Ами подпира се на единия лакът и се надига и сяда. Не ходи, пълзи като бесен. Живеят с кака си на земята, ако има едно лесно ще спят и ядат пак там.
Откакто приключи със залъгалката бръщолеви повече. Вади някакви срички, но нищо смислено не излиза - та-дя-ням, ня-ня, та-га- тя и подобни. Мама и баба казваше до скоро, но май вече не му е интересно и не ги повтаря.
Днес забелязах, че ръката му потреперва на моменти. Как да го обясня - като се опитва да хване нещо дребно с пръсти и явно му трябва усилие да го задържи и потрепва все едно е под напрежение. Предполагам, че е свързано с развитието на фината моторика, ама ще го наблюдавам. Вие нещо такова забелязвали ли сте?

И аз си мислех тези дни колко приятна група сме тук. Като гледам какво чудо е в останалите отчетни, че и в други теми, тръпки ме побиват.

# 483
  • София
Здравейте и от нас.
Сами още е доста кисел ... има доста сополи, с които се дави, спи доста трудно и яде много малко. Топличък ми се струва, но като премеря Т е 36.8-37. Ходихме днес до ЛЛ и каза, че е вирусче, а аз си мислех, че е от зъбче.  Confused Кака му отиде на ски за 5 дни, та ще си почина малко.   Wink
Малкия от РД се отпусна и всеки ден става по-сигурен и прави повече самостоятелни крачки. Не говори, освен на бебешки. 

И на мен ми е много приятна и полезна компанията ви.  Grinning радвам се, че в групата ни няма сръдни и заяждания.

# 484
  • София
Циндил, далече са ми тези занимални, но ти непременно сподели като ги пробваш.  Twisted Evil

lolr, същата йога е. Ние ходим от лятото, макар че последните две седмици пропуснахме - първо заради вирус, а после понеже пътувахме. Надявам се тази седмица да успеем да отидем.

GERY80, бързо да се оправя адаша.

Да, групата ни е много уютна. Аз не следя много други теми и не помня да съм попадала на дрязги, но като гледам във фейсбук групите какво става, ми прилошава.  Stop

# 485
  • София
То това е лакетната упора - да се изправи облегнат на лакет. Ами сядайки гърбом просто не знае къде се намира в пространството. Два пъти така пада от дивана. Иначе слиза и се качва сам.

За притреперване, като иска нещо много и то се бави и Сами притреперва. Аз мислех, че е от несъвършенната нервна система, пък знам ли.

Хубава ни е темата, като сме се събрали готини мами, дето знаят до къде е границата да се бъркаш на другите и си мерим приказките, без да си мислим, че е нужно да се налагаме Simple Smile

Сами от както откри качването, му е интересно да се катери. Също е зор да сваля от горе долу. Сега вече не само стига, но и вижда над някои шкафове и е много интересно да взима каквото има на тях.

# 486
Дари много отдавна сяда с лакетна опора. В един и същи ден се изправи на кошарата и седна напред подпирайки се на лакът. Но не виждам показатели за прохождане. Децата наистина са различни в развитието, а и не сме изостанали все още.

Да споделя за кухнята. Не съм очарована. В малкият град няма разделение по групи, а от 10 м до 3 г. е една кухня като меню и грамаж. Изключвам това, че има доста неща, които не сме въвели, като боб, прясно мляко, захар не слагам в десерти, но и като консистенция не ми харесват много. В повечето ако не сложа хляб, са чорбести, даже и ако са леко закашени. А не искам да яде хляб сутрин, обед и вечер. Мисля, че ястието трябва да е богато на зеленчуци и съответната порция месо. Десерта всеки ден е с прясно мляко и малко плод - грис, мляко с ориз и подобни. Днес има крем какао, който вероятно е просто готово нишесте, не съм го пробвала. То предполагам това ядат и в яслата, предвид, че кухнята е в яслата.

От известно време Дари има странен обрив около едното оче и извивката на носа. Много ситен, без секрет, като гледам не я сърби. Но се увеличава. Пт време на време са червени. Ходихме и на кожен и на очен. Изписаха кортикостероиден крем естествено. Не ми се искаше да го ползвам, но ми се видя, че има и от другият край нови пъпки и я намазах. Мислех дали не е от храна, но другаде няма пъпки. Днес има червена пъпка на бузката, съвсем друг тип, а вчера яде рибно пюре. Но пък една пъпка също не е показател за хранителна непоносимост. Между другото кожната ми каза да избягвам да й бърша дори ръчичките с мокри кърпи, а лицето въобще. Аз го знаех това и много рядко навън съм и бърсала ръцете или ако се е изцапала след хранене.

# 487
Гери, явно има някакъв такъв вирус. Нали писах че ние с мъжа ми карахме първо с гърло, много лека температура и хрема. Коко температура за сега не е вдигнал, но му хърка носа, главно нощем. Точно все едно има секрет между носа и гърлото без да му тече носа. Педиатърът каза да си продължавам да му давам имуностимуланта и ще се оправи.
Диди, защо те притеснява ако хапва по-често хляб? Децата са малки, по половин или цяло сухарче в яденето или супата не би трябвало да е проблем.  newsm78 Аз сутрин давам най-често каша с масло и сирене и не го броя за хляб  Rolling Eyes иначе слагам 1-2 от ДМските мини сухарчета ако е много рядко яденето, но не се налага често.
Мисля да пробвам да му правя мъфини за закуска с кисело мляко и така да въведа и яйчния белтък. Който вече е давал белтък може ли да сподели на каква възраст и как го въведохте?

# 488
  • София
Бях правила баница и му дадох - така въведох белтъка, после може в застройка към супа. Може в кексче и да му се даде на бебето. Моето сутринта закусва печена филийка с разбито яйце, кашкавал и обезсолено сирене + чайче. Омете всичко.

# 489
Гери, бързо да му минава на душичката!

# 490
Белтъка го въведох преди доста време, на 8-9 месеца, в разните ЗБВ неща, които му приготвях - нямаме семейна обремененост и не съм забелязала реакции. Иначе за пръв път предполагам е добре да се сложи в печиво някакво предполагам, а може просто да дадете едно цяло яйце сварено яйце и да видите как ще подходи бебето към него Grinning Аз лично като малка съм отделяла белтъка и съм ядяла само жълтъка.

За кухните, никакво доверие им нямам за това какво слагат - особено държавните съм сигурна, че масово е  бяло брашно, нишесте, олио, захар, сол и всякакви такива неща, които ограничавам (солта и бялото брашно), или не давам изобщо. Хигиената им също ми е съмнителна. Имаме само една частна кухня в Русе, която обаче според мен е неоправдана комбинация от висока цена, доставка само в пластмасови кутии и хубави неща на пръв прочит, но ако се загледаш в съставките - пак не става. Поне съм във втора година майчинство и докато приключи предпочитам да му готвя и да знам какво има в храната му, ясно е, че няма да мога цял живот, но поне докато имам възможност, искам да се възползвам. От работа ми предложиха парт тайм да работя по два часа на ден, отделно от работата на мъжа ми отвреме навреме идват проекти, така че финансово тряба да го закърпим някак, след това вече нямам идея накъде ще сме, къде ще живеем и какво ще правим Grinning Май това ми е най-големият проблем. Но да е живо и здраво детето и ние, всичко ще се нареди Simple Smile

Притреперването предполагам е от нетърпение, нали има такъв израза даже - "чак потръпваше от нетърпение". Моят така затреперва като идва чиния с ам-ам пред него Grinning

Наистина сме много готина група и благодаря за успокоението за развитието ни - някак си и аз се чувствам по-спокойна вече, че всичко е наред. Бързо оправяне на всички бебоци и да се свършва най-сетне тази ужасна зима с всичките й грипове...

# 491
  • Русе
purpletka, точно с мъфини въведох белтъка. За годинката и правих бананови вместо торта. Не е имала реакция. Сега и в някой ястия в кухнята има.
 Aurora_89, 2 частни ДК има в Русе. Peace
Аз вече месец взимам от Вип бебе. Доволна съм.

# 492
  • София
Аз го въведох с варено яйце - малко по малко  Peace
Групичката ни е много готина наистина, но да си призная не съм гледала други и не съм била свидетел на караници и драми, та може би ви приемах за "даденост"  Mr. Green е сега като знам, че има опции да се караме и да драматизираме искам да ви благодаря, че сте толкова готини всички  Hug
И много ще с ерадвам като се пооправи времето да се срещаме по праковете и да си дружим.
Да се отчета и аз - добре сме, буен и неудържим. От както проходи на 11м не се е спрял. Към днешно време тича и хвърчи, пада става, приказва и пее нон стоп - изобщо до тук ни се очертава много жизнено и буйно момченце, да ни е жив и зрав  Heart Eyes Утре е на ваксина, надявам се да няма проблеми -
ще докладвам.

# 493
Аз белтъка го въведох след годинката с кекс,сама си пожела, малко ме беше страх,че кекса беше с 6 яйца хахах, после яде баница, която обожава,палачинки също, мъфини-не много, още варено яйце не съм давала,но когато е в печиво не се замислям вече.Днес нашата госпожица след обед хапна кисело мляко с овесени ядки,половин банан,даже малко повече и половин палачинка, а на обед изяде огромна порция ориз с моркови и броколи,да се чудиш това 7,5кг човече къде го побира това.Когато и е вкусно и е здрава доста си хапва.
Обаче е много страхлива, не иска да излиза сама в коридора, чуват се шумове от другите врати от общия коридор и почва да плаче.И много иска да я нося, много ме дразни това,а върви стабилно,все иска да клюкари на мивката, като готвя и все на ръце.Къде преоткри легените в банята и цял ден я суркаме в тях ,много и е гот,обаче вече нямам здрави,средния с баткото го счупиха, а големия вчера като го удари я земята и той се сцепи, той колкото нея,ама тя го разнася напред назад.А и да ви питам още нещо,Евата все гледа да хвърля всичко,а когато се ядоса и с яд го хвърля,направо е ужас,вашите дечица пазят ли?
И аз много харесвам групата и добрият тон в нея.Много е приятно

# 494
И аз да ви благодаря за добрият тон в групата!  bouquet
Да ви разкажа вчера как се впечатлих от малкия. Аз му казвам как се казват предметите/играчките му и той с едни ококорени очички ме гледа и запаметява. На топката казва "тота" . Той много харесва топки. Има една футболна, с която много тропа, а съседите ни отдолу са ужасни, та я крия сутрин рано. Вчера влиза с мен в тоалетничката, където я бях сложила, вижда я и възкликва " Aу, тота".Ей, казвам ви, разтопи ми сърцето. След това цял ден звънях на роднини и приятелки да разказвам. А от днес казва на водата "дата" . Иначе кати го питам къде му е водата, я носи, сочи топките, носи си търлъците. Вече всичко разбира.
Днес бяхме до един магазин и той като се притесни от лелите там бърза-бърза да се приближи до мен и протегна ръчички нагоре да го гушкам. Общо взето големи емоции покрай детето тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт