Януарчета 2016-8

• 43 335
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Balon4e, много сладко  Heart Eyes
Успокоихте ме за притреперването, много сте готини значи  Hug
Марти също хвърлен разни неща със засилка. Особено като се ядоса. Не знам как телевизора е още цял. Нас редовно ни цели, ако не реагираме навреме току някой охка.
Белтък съм давала в кекс май само.  newsm78 Жасмина яде само белтък от сварените яйца и за дребния не остава.
Гери, бързо оздравяване! На Коко също!
Я дайте рецепта за мъфини. Такова нещо никога не съм правила. Ама пък формички имам  Joy

# 496
За мъфини имам доста вариации, но май най-голям хит са 4 с.л кис.мляко, 1 жълтък, 1 ч.л. сода бикрабонат, сложена в млякото докато шупне, 1 намачкан банан, 4 с.л брашно от рожков и 12 непрепълнени с.л. от друго брашно по избор (обикновено слагам комбинации от бяло/ябълково/спелта, в зависимост от настроението), може да се сложи 1 с.л. кокосово масло или малко сироп от агаве за допълнителна сладост. Не ползвам хартия за мърфини, направо си мажа формите с краве масло или гхи, отлепят ми се без проблем като изстинат. Пека 45 минути на 150-160 градуса.

Моят още нищо не хвърля, предполагам е период, който ще дойде. Засега е много внимателен с предметите - мести ги, вкарва ги един в друг, удря ги да чуе какъв звук ще възпроизведе, но не хрърля. Като рови в шкафа със съдовете, ги вади един по един и както е изправен, се навежда и ги слага на пода Grinning Много бавно и прецизно за всеки съд, направо ме изумява. Кляка, оставя, изправя се и се протяга за следващия. Той и с тялото си принципно е доста внимателен и много го пази. Разбира се, не може да го опази винаги и е много сладък, като се разстрои след падане без да се е ранил реално - просто достойнството му е наранено предполагам Grinning Минава му бързо, ако го е заболяло и наистина се е ударил, го гушвам, иначе просто го информирам със съчувствен тон, че е паднал, но нищо му няма и той пак си се успокоява, след това уверение Simple Smile

# 497
  • София
Белтък и аз въведох на 9-10 месеца, не помня точно, макар че го имам записано. И аз в мъфини и после кюфтета разни.
На мен най-добре ми се получават тези: 2.5 ч.ч. брашно (използвам всякакво - най-често от спелта или лимец), 1 ч.л. сода, 1 ч.ч. натрошено сирене, 0.5 ч.ч. мазнина (чисто масло), 2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, чубрица. Пече се в предварително загрята фурна 170° за 35 мин.
Ще пробвам тези дни и рецептата на  Aurora_89, макар че Сами напоследък не яде много мъфини. Но пък започна да харесва макарони - с една лъжичка кокосово масло, сироп от агаве или кленов и малко сиренце. Учи се да яде с вилица и му се получава доста добре. С лъжицата също има желание, но там много разсипва и обикновено нищо не стига до устата му.  Grinning 

Като говорим за различните темпове на развитие, се сетих за едно детенце, което срещнахме веднъж на площадката. Беше почти на годинка, още не ходеше само, но се катереше като маймунка - и по стъпала, и по стълби. Качваше се на пързалките и се пускаше после. Направо ми скри шапката. Баща му каза, че има батко и двуетажно легло и по цял ден се упражнява там.
В групата в Киндиру пък има деца, които явно живеят в мезонет и също катерят стълби вкъщи. Нормално е да са по-напред от Сами, който няма достъп до никакви стълби.  Simple Smile

# 498
  • София
Здравейте!  Grinning
Много сополи бре .... такова чудо не е било. Почна доста да кашля и днес ходихме до ЛЛ да му преслуша гърдите и за моя радост са чисти. И ние с таткото се разсополихме.
Сами на вън е много спокоен и се усмихва и закача с всички независимо къде е - в някой магазин, метро, асансьор или др. място. Прави ми впечатление, че в големите магазини (в моловете) се пуска и доста ходи сам може би защото е широко и има доста повече място отколкото в къщи. Ходихме днес до районното да си подам документ за нова лична карта и докато ме снимаха една служителка го гушна и нашия доволен си рови по бюрото й. Слиза по стълбите в коридора - качването му е по-трудно, защото стъпалата му идват високи.
Белтък и аз дадох в мъфин и баница. Сега в кухнята има застройка в супата. Супите са ми еднакви, независимо какво месо имат и са различни от тези, които правим в къщи. Сами за момента не ги харесва много. Основните ястия да ок и тях ги хапва. От десертите хапва малко и или аз или каката ги дояждаме.
Вчера прояви интерес и хапна като държеше лъжицата с мен. Беше му интересно, но още не мога да го оставя сам да се маже ...

# 499
Ех, Гери. Тия сополки, бързо да минават. Мислим Ви.

Нали съм спряла кухнята, както бях писала. Но май пак ще я почвам. Комбинирах готвене и готови бурканчета. И нещо не му понесе. Явно е свикнал с по-нишестяните, бебешки манджи. И понякога не оцелвам от колко АМ има нужда.
Миналата нощ направи едно ревливо шоу от 23.00-02.00. Изака се, и с триста песни заспа.
А, днес посетихме йогата мама с бебе. Лелеее, страшно беше. Такъв рев, все едно сме на консултация и ваксина. Не можах почти нищо да направя. Малко упражнения за мен и малко накрая за него. Но то не ми слизаше от ръцете. Рев, дране. Почти не ми е правил така. Отначало си траеше, обаче а извика или проплаче някой и моето-див вой. Установих, че това най-много го стресира, че не е чувал отблизо по-високи, детски гласчета. Толкова ми беше неудобно. И все се надявах да спре-не и не.
Все пак от това, което успяхме да направим се чувствам супер. А, Мати на връщане си попя. Пак ще го водя. Дано посвикне. Хареса ми, като цяло. Идеята им е добра.
Там срещнахме и Бордо със Сами. Е, много готин, малък господин. Дано моят го отрази повече другият път, както и останалите деца. А не да ореваваме орталъка.

Някой нов с ваксината за Морбили? Нали се кахъря, че предстои.

# 500
Пърплетка, не че не давам хляб, но мисля, че по-добре да яденето да не е чорба и да компенсирам с хляб. Давам коричка или малко слагам в ядене. Сухар не ползвам, така или иначе не искаше попарата със сухар. Сега с хляб я яде, не знам защо така. Каша отказа да яде от известно време.

Дари иска да яде сама, понякога й давам да се маже. С вилицата има успех, но боцкането го правим заедно. После сама си подава в устата. Напоследък почна и да се мъчи да обува чорапи или да облича дрехи. Много е смешна, защото естествено нищо не прави ами вдига крака и се мъчи с чорапа или пък мята дрехата на врата си  Laughing

Белтък въведох със супите от кухнята от началото на месеца. Вчера й правих бананови палачинки и сложих цяло яйце.

Също така много хвърля, особено ако се ядосва нещо. Също така нарочно хвърляше сос което неща от спалнята. Отива до ръба и пуска. Сега я виждам прави същото на стола за хранене. И когато хвърля знае, че ще има удар и стиска очи и тогава пуска.

Гери, бързо да се оправяте!

# 501
Коко отдавна хвърля от столчето за хранене или от кошарите. Беше съвсем малък, когато баба му го научи да мята топка. Има играчки, които не му даваме в стола или кошарите, защото са по-тежки и ламината стана на вдлъбнатини от това че ги пуска на пода.
Значи смело ще въвеждам белтък с мъфинче. А баница като им давате с какво сирене я правите? Аз още не съм му давала храна с вилица, с кухнята всичко е пасирано  newsm78
Танче, Junior-a като ново мляко ли се дава? Свърших тази вечер двойката и се чудя утре ако му дам Junior за следобедна закуска и преди лягане да не стане гаф  newsm78

# 502
  • Бургас
Пурплетка,  аз като ново го въведох. Достраша ме да го дам от първия път в пълна доза.
Баница не съм давала, но макарони намачкани пробвах. Омете своите и се нахвърли на порцията на кака му. Тя понеже дъвче по един час и стана революция. Предупредих я, че или трябва да се научи да яде по-бързо или ще си седи гладна. Mr. Green

# 503
Благодаря, Танче  Hug
Утре ще ходя да купя малка кутия двойка, че грам не остана. Ще му направя следобедна закуска с Junior, а вечерта ще му дам двойка. Като не се усетих да му го въведа по малко, сега ще изпие още една кутия двойка.  baby_neutral

# 504
  • USA
Момичета, наистина сте страхотни !Пиша много рядко,но ви чета редовно.Много ми помагате.
Теа е добре,расте ....10 500кг-81 см.,едрички сме Simple Smile))Не виждам да проходи скоро.Каката на 11,5 месеца ходеше,но малкото не. Аз белтък също въведох с баничка Simple Smile))
Вие давате ли още АМ и по- колко?И каква вода слагате? Бебешка ли или не?

# 505
  • София
Ето още някой с ваксина от днес (зa lorl  Hug )
Пищя много, но той по принцип от нея си пищи. От сутринта до сега няма нищо различно. Каза да го следим за реакции около 2 седмици. В началото може да вдигне темп и то висока, а после обрив и/или подути лимфни възли. Да се надяваме да няма  проблеми  Praynig
Момичета, споделете кой каква литература чете и му е полезна относно възпитанието, моля. Че започвам да си мисля, че е време да се обработват и адресират някои поведения у малкия и ми се иска да чуя опит и препоръки  Peace
Поздрави от нас  bouquet
Едит: п.п. Линка, давам още АМ по 270мл/9л сутрин. Той това закусва + и не пие много вода/сок през деня така или иначе, едва 100мл да изпие.  Затова и съм му оставила млякото засега  Peace Водата е розов девин, не преварявам от 6тия месец.

# 506
  • Бургас
Аурора, мъфините са много вкусни. Благодаря за рецептата  bouquet
За АМ писах вече, сутрин давам с 210 мл. вода, вечер със 180 мл.
Вода за АМ ползвам преварена. За пиене, изворна, другата не я харесва.
За възпитанието чета книгата на Д-р Карп ,,Най-щастливото дете". Тя ми допадна най-много като подход към децата (под секрет да споделя, че някои неща работят и при избухливи тийнейджъри).
Стискам палци на ваксинираните, да нямат реакции  Praynig

Последна редакция: нд, 12 фев 2017, 11:12 от tanya_79

# 507
Калоян го ваксинираха преди 8 дни (в петък). Вчера вечерта ми вдигна темп. 38.5° и има сополи... давам нурофен, но на около 8 часа ми вдига пак... и така през 8 часа все давам нурофен... не знам да го броя като странична реакция ли или му е паднал имунитета и се е разболял... ще изчакам и утре, но в понеделник задължително ще отида на лекар, ако продължава...
Отделно е един крив (от вчера), все е отгоре ми... до 00 ходя с него на ръце  ooooh! а хич не е лек - 11 кила е (около 76 см). Дали не са зъби?!?

На нощното ми шкафче седи една книга за Монтесори... но нямам сили да я почна...

# 508
  • София
И при нас нещо вирусно се задава - пуснах баткото на градина и се върна с болно гърло, сополи. Мъжът ми и той каза,че го заболяло, дребния от нощес му хъхри носа. Аман вече!!! Искам да дойде пролетта, много тежка зима.
Аз съм решила, че въобще няма да бързам с МПР ваксината. Напролет, май, юни. Тогава и баткото няма да ми е на градина, че там си е бациларник и си влачат. Живот и здраве, като дойде време за ясла за бебето ще има всички ваксини, сега нека да минат тея вирусяги. Тя и педиатърката ни отказва да слага, така че сме се разбрали и с нея.
Ох, оплаках ви се.

# 509
Малко късно, но и аз да си кажа колко много се радвам на хубавата и задружна групичка, която сме направили тук. Много по-спокойно си гледам детенцето, а и винаги мога да си сверя часовника с вас.  Hug
Гери, Deedeetu, Freya дано не се получат по-сериозни неща и бързо да преминава неразположението на дечицата.
Водата не я преварявам от около половин год. време. Взимахме розов Девин, а дори напоследък ходим в балкана и си наливаме сами изворна вода от едно известно място, та всички си пием от нея. Давам АМ по 170 мл сутрин, а вечер дори и толкова не може да изпива, като в повечето случаи са минали едва два часа след вечерята и го намирам за нормално. 

Някой скоро беше писал за малки ситни пъпчици около очите. Ние сме с АД по бузките и много често получаваме от това обривче и под очите около сгъвките. Явно я сърбят понякога, но за в момента не ги третирам с нищо и те си минават, докато след известно време не се появят отново. Мажа често бузките и цялото тяло с Биодерма Атодерм Интензив и съм много доволна от него. След като спряхме кортикостероидния крем само с Биодермата се оправяме.

Общи условия

Активация на акаунт