Януарчета 2016-8

• 43 329
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Танче, моето племениче също много потреперваше на същата възраст и големи страхове бяха, щото беше недоносен. Но го израстна и той. Оказа се нормално и необезпокоително. Браво, че тук са те успокоили момичетата.
 Вчера сготвих спанак с ориз, и месце на мойто Матейче. Така му се ослади. Крещеше за допълнително. Днес му направих просто кексче и него го хареса.

Благодаря ви, че споделяте за ваксината! Дано нямате странични действия. Пък тези, които вдигнахте температура-мноого бързо да ви минава.
Аз все пак ще взема да му давам туя на Мати преди и след нея.

Въпреки, че реших да го водя пак на йогата се притеснявам дали няма отново да изпадне в истерия. Знам, че сигурно е излишно, но го мисля.
Вчера идва зълва ми и много си играха. Тя го тормози и не му цепи басма за ходене, движения, упражнения. Аз също общо взето се занимавам. Гледам да играем и да има физически тренировки, хи хи. Но това реване от други деца, т.е. от виковете им. Дано по-скоро отмине. Голяма чувствителност сме, голямо чудо. То и ние сме такива и родителите ни. Така, че има на кой.

АМ продължавам да давам главно сутрин по 180/210 мл вода с 6/7 лъжички суха смес. Понякога и вечер. Но като вечеря и пийне водичка по-късно, си заспива и не ми се ще да преяжда. Но сутрин си плачка. Изпива го и си доспива още час-два.

За думички може би съм казвала, че чувам-мама, дада, баба, кака, га-га, ам-ам Вчера каза-пупа, а днес-айде. Но според мен случайно. Не ги свързва. Може би само мама и ам-ам знае какво са.

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 07:45 от lolr

# 511
  • Бургас
Въпрос към мъжките майки - как и кога се учат да пишкат прави? Моят вади пишката от гърнето непрекъснато като е седнал. Омръзна ми да го преобличам и чистя след него. Та се замислих как да го науча да пишка прав.   newsm78
И в какво  Joy

# 512
И ние постоянно ровим по пишката,  когато сме на гърне. Чувала съм, че някои ги учат в кофичка от кис.мляко, други в бурканче. Айде докато са малки-ок. Но после да не им е по-трудно да отвикнат. Знам ли...

п.с. Връщам се понеделнишки да допиша, като прочетох долните постове. Племеникът се научи към 2.5-3 год, чак. Точно когато взе да си казва и махна памперса. Сега се чувства много голям, че може сам.
Другото наистина е онче-бонче, да предполагаме кога ще им се пишка.

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 07:49 от lolr

# 513
  • София
Големият се научи, когато вече ходеше стабилно и бяхме навън. С приятелчетата се гледаха и им беше много интересно какво се случва там до дървото. После в къщи гледа баща си, той мисля, правИ показно няколко пъти и така. Лека - полека, но пък ми се струва, че беше и доста по - голям - след като махна окончателно памперса. То и трябва да си казва детето, иначе си е чисто тото и интуиция на майката.

# 514
  • София
Здравейте!
Ходихме да вземем каката от ските, а и бяхме решили да се разходим, после бяхме на детски рожден ден и сега и двамата са гроги.
Сополите си продължават ...

# 515
  • Русе
 tanya_79, моето момче беше на около 2 г. Баща му му прави няколко пъти показно.

# 516
И Калоян ровичка упорито в цокалото докато е върху него и си вади пишчето...
Аз съм му харесала ей такова нещо (закрепя се с вендузки на стената и само едната част се вади и мие - като цокало е):

Скрит текст:

Идеята му е детето да се научи да се цели добре - червеното езиче се върти под струя.

# 517
  • София
И Калоян ровичка упорито в цокалото докато е върху него и си вади пишчето...
Аз съм му харесала ей такова нещо (закрепя се с вендузки на стената и само едната част се вади и мие - като цокало е):

Скрит текст:

Идеята му е детето да се научи да се цели добре - червеното езиче се върти под струя.

Много са готини, но внимавай да не го уплашиш. Ако можеш да пробваш първо дали ще му хареса. Много са плашливи това младежите, ей. Познато детенце реве още /на 6г. забележете/, че му режат ноктите и косата. Страх го било, жал му било ...

# 518
Някой скоро беше писал за малки ситни пъпчици около очите. Ние сме с АД по бузките и много често получаваме от това обривче и под очите около сгъвките. Явно я сърбят понякога, но за в момента не ги третирам с нищо и те си минават, докато след известно време не се появят отново. Мажа често бузките и цялото тяло с Биодерма Атодерм Интензив и съм много доволна от него. След като спряхме кортикостероидния крем само с Биодермата се оправяме.

Ани, аз писах за обрива. До сега, цяла година, една пъпка на дупето е нямала, а сега изведнъж това. Да имаше период едната бъзка беше суха, но не са ни обръщали внимание. Та може и да ад в някаква лека форма  newsm78 не знам дали са същите пъпчиците. Много са малки, даже ако не се вгледаш не се забелязват. На моменти червенеят, но леко. Нямат връх или секрет. И таман минат и се появят в съседство. Защото са близо до очите казах да мажа с тобрадекс, но не виждам да има ефект. Около извикаха на нослето мажа с адвантан, но общо взето май само дето я мажа  Embarassed замислих се дали не е нещо хранително, но е много нетипично май да е от храна.

Изби зъм номер 6. Но явно идват и другите. Снощи имам чувството, че ме беше захапала от полунощ до сутринта, а вече и със зъбките ме стърже и хапе понякога  Sad много е неприятно и не знам как ще продължим с кърменето Tired

# 519
  • София
Вчера моят младеж ми демонстрира как се катери количката - кажи речи все едно три стъпала да качи и реши да се пробва да ходи сам - стана и тръгна. Е пада на третата крачка, но се пробва.
Днес с баба си, разбира се е за ръцете.

Сами вече се буди с почти сух нощен памперс и на гърнето пиииииишка много. Явно започва да стиска. През деня не дава сигнали, а си го дебнем ние. Баба му май успява да изкара с 2 памперса целия ден.

За писоарчето, бях го виждала, но може би просто като проходи и започне да дава сигнали, ще се качва на столче и в тоалетната. Така и така там ще си пишка, да се учи направо там.

Ние също имахме интерес да ровим в гърнето, добре, че мина. Пишката си я дърпа иначе редовно - я докато е гол след баня, я докато сменяме памперса, пък и на гърнето също.

# 520
Здравейте, момичета, я да питам вас.От кухнята са давали на Ева крем рожков, купих брашно , обаче ми се получи доста натрапчив вкус.Сложих половин супена лъжица рожков, нишесте вода и банан и к.захар слагах, ама нещо не ми хареса, я споделете.В интернет не намирам рецепта за нишестян крем, само за сурови.

# 521
  • София
Брашното от рошков се използва като заместител на какото. За нишесте не мога да кажа, на Сами още не му правя. Рошков съм слагала в мъфини и с грис с банан.

И аз съм се чудела как ще го научим да пишка прав ... Дано стане безпроблемно, защото едно приятелче на каката като махнаха памперса се стишкаше на вън и искаше да пишка само в къщи ...  Confused

По колко памперса сменяте? Струва ми се, че Сами пишка малко.  Confused Пие вода предимно докато яде и суче 5-6 и повече пъти на денонощие.

# 522
  • София
Ами памперсите не знам какъв критерии са вече. Той пишка бая в гарнето. Сутрин е мноооого, после поне 4-5 пъти хващаме през деня. Отделно имаме и опуснато пиш в поне 2-6 памперса, но то си е малко, защото често се каним до тоалетна и гледам големите пишкания след сън да са там, а дори малко да има сменям памперса.

Иначе той суче различно, пие си вода и по време на хранене и по време на игра, има винаги шише на достъпно място, та не го мисля.

# 523
Здравейте, момичета, я да питам вас.От кухнята са давали на Ева крем рожков, купих брашно , обаче ми се получи доста натрапчив вкус.Сложих половин супена лъжица рожков, нишесте вода и банан и к.захар слагах, ама нещо не ми хареса, я споделете.В интернет не намирам рецепта за нишестян крем, само за сурови.
Аз слагам чаена лъжичка, даже не цяла, за едно кремче. Слагам АМ да се загрее, смесвам нишесте с малко рожков и ванилена захар от ДМ с малко вода и добавям към млякото. За около 3-4 минути е готово. Много бързо става. По същия начин му правя и крем с какаото на Др Йоткер. Спрях да правя нишесте с банан, защото уж ставало тежко за коремчето.
По подобен начин обаче правя грис с АМ, банан и ванилия или с настъргана ябълка и канела.
Рожковът наистина има характерен иглолистен леко тръпчив вкус. Когато го използвам не слагам много и винаги комбинирам с ароматни съставки - ванилия, кокосово брашно и т.н.
Вчера правих любимите ни бананови мъфини - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1204
Но отдавна не им слагам шоколад, а вчера за да стават и за дребното промених малко рецептата. Сложих 100 гр нерафинирана тръстикова захар и вместо 2 с.л. какао сложих 1 какао и 1 рожков. Станаха много вкусни и близки до оригиналния вкус, даже захарта може още да се намали. Сутринта Коко изяде един мъфин с купичка кисело мляко. Реших че не пречи ако от време на време яде нещо с малко захар вътре. А и така уж въвеждъм яйчен белтък и му давам да яде нещо различно от каша или макарони за закуска.

# 524
Аз слагам чаена лъжичка, даже не цяла, за едно кремче. Слагам АМ да се загрее, смесвам нишесте с малко рожков и ванилена захар от ДМ с малко вода и добавям към млякото. За около 3-4 минути е готово. Много бързо става. По същия начин му правя и крем с какаото на Др Йоткер. Спрях да правя нишесте с банан, защото уж ставало тежко за коремчето.
По подобен начин обаче правя грис с АМ, банан и ванилия или с настъргана ябълка и канела.
Рожковът наистина има характерен иглолистен леко тръпчив вкус. Когато го използвам не слагам много и винаги комбинирам с ароматни съставки - ванилия, кокосово брашно и т.н.
Вчера правих любимите ни бананови мъфини - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1204
Но отдавна не им слагам шоколад, а вчера за да стават и за дребното промених малко рецептата. Сложих 100 гр нерафинирана тръстикова захар и вместо 2 с.л. какао сложих 1 какао и 1 рожков. Станаха много вкусни и близки до оригиналния вкус, даже захарта може още да се намали. Сутринта Коко изяде един мъфин с купичка кисело мляко. Реших че не пречи ако от време на време яде нещо с малко захар вътре. А и така уж въвеждъм яйчен белтък и му давам да яде нещо различно от каша или макарони за закуска.

Благодаря, явно съм сложила много брашно, пак ще пробвам.Аз вчера го направих с прясно мляко разредено с вода, вече съм давала фрикасе с прясно мляко от нашето, мисля че не е проблем да и правя десертите с прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт