Януарчета 2016-8

• 43 316
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Ние само лятото го къпехме всяка вечер, сега го къпем през вечер, не му харесва особено плакненето на косата, но няма къде да ходи, изтръпява го. Обича да се къпе, като чуе само думата баня и тича към банята и почва да удря по вратата. Забавно му е да гледа как му пълня коритото, играе си с патенцето и гъбата вътре, прави опити да излиза. Носът обаче не го дава за нищо на света и не го чистим по време на баня. Просто само да види, че някой се опитва да стигне до носа му и наддава вой, отбранява се, сякаш живота му е в опастност. Иначе това с шапките с козирка за баня може и да е добра идея Simple Smile

Ние пак сме с нов график, баща му е тук и почна да си ляга към 9, става между 10 и 11, спи от 2 до 5 и така. Мисля да взема една триколка и да се разхождаме комбинирано с нея и с раницата (ако му доспи) и да не ползваме количка повече никога, ще видим дали ще ни се получи. Само като си помисля, че трябва да сваля топуза, който имаме за количка и да го качвам обратно после през всички препядствия на блока и ми се отщява да излизам с нещо подобно, а тепърва идват хубави дни за разходки в парка и ми се иска да имаме и друго леко "превозно" средство освен раницата.

# 541
Коко пропуска баня само след ваксина, ако е болен с температура или ако няма вода като вчера  Mr. Green В изброените случаи има миене на ръце, лице и дупе. Пълним коритото само като мием косата (два пъти в седмицата), в останалите случаи го поливаме с канче или с душ, както дойде. Оставяме го да седне в коритото или мъжа ми го държи изправен. Иначе става много опасен, иска да излезе от коритото, блъска по стените, пипа тоалетната, абе чудо е. И той не харесва изполиването на косата, защото си задържа дъха когато му се стича вода по лицето и явно се плаши. И аз мислех за козирка. Иначе си обича банята и не го лишаваме от нея. Носът му го чистим с тампонче за уши след баня като има какво да се чисти. Ееей голяма драма, в чудо се виждам! А имаше период, в който много даваше и не протистираше.
Мъжките мами как се справят със забелването, нали уж след годинката вече трябвало да се раздвижи и това направление. Ние от време на време имаме прогрес, след което се налага да правим и малко промивки. Обаче с гърнето сме до никъде. Седи само ако се наведа за да ме гушка и нищо не върши. Явно не е готов.
Още не ходи сам, от време на време забравя да се държи, прави крачка-две и сяда.
От рождения ден най-любимите му играчки са тихата книжка, легото и количката проходилка, но с нея още не може да завива и не може да играе продължително. Стълби не съм го учила да качва, но имам една възглавница-табуретка, по която постоянно се катери и слиза стига да му държа ръката.

# 542
  • София
Ами, въпреки, че не забелвахме, той винаги е бил забелен, може би в родилното са го и така и не се е слепвал след това. Сега от дъжд на вятър ако се къпе с баща си, той го гледа как е.

На гърнето си ходим от много време и става ако не му се прави нищо, иначе сутрин вече става с доста празен памперс и пииииииишка много в гърнето. Ако не станем веднага и се въргаляме си пълни памперса.
Като си свърши нуждите обаче вече не седи да си играе на гърнето като преди, а става, та си мисля, че знае за какво е гърнето, но не дава сигнали още да го водим по негово желание.

Стълби и ние не сме учили, но като на стълби се катери по количката - то реално първо се качва на основата, на която стой чантата, после на степенката и на края прескача в коша.

# 543
  • Бургас
И ние в началото се гушкахме на гърнето, май го беше страх. Ще свикне. Сега на моменти идва, хваща ме за ръката и ме води в банята да носим гърнето. Явно започва да се усеща, ака основно в него. Сутрин и ние ако се замотаем пишка в памперса, иначе в гърнето.
Пишката я забелихме преди два месеца, сега само я почиствам на всяко миене.

# 544
  • София
На Сами пишката е забелена преди половин година. Сега е добре - скоро не се е слепвала. Гърне ползваме когато го сложа, но днес ми скрои номер ... Сложих го на гърнето, но само пишка и стана. Аз имах малко работа във банята и той отиде в хола само по боди. Сутрин го оставям по половин час без памперс. Отивам при него, а нашия се изакал по средата на хола, настъпал го и ръката му беше мръсна .... лошо ми стана. На обяд си обърна купичката с половината обяд ... днес ми върви на бърсане. ooooh!

# 545
Момичета здравейте! Незнам дали ме помните. Като гледам от всички групи вие сте единствените, които сте все още активни. Мога само да ви поздравя. Аз минавам с една питанка, тъй като вече сте минали по тоя път. Въпросът ми е какви столчета за кола използвате за вашите бебчета. Благодаря ви предварително.

# 546
  • София
  Здравей, Карина. Лично за мен най-важно е столчето да има и легнало положение, за да може детето да спи по време на път. След това да може да се почиства лесно - лесно да се сваля, пере и слага после (защото има някои така овързани, че си е цяла наука) и последно аз предпочитам столчетата, който са 9-18 кг. (Ползва се около 3-4 години и след това в зависимост от детето се минава или на седалка или на такова столче, което е 18-36).
   От там нататък каква ще е марката зависи изцяло от бюджета (поне според мен). Да не се стига до употребата им, но ако е ново и добре захванато с коланите на колата си мисля, че вършат сравнително еднаква работа. Има и тестове кое как реагира при инцидент, може и в тях да се провери кое е по-добро от друго. Аз лично залагам на среден клас като гледам и материята да не запарва много. В крайна сметка зависи и от колата, и от ситуацията, и от шофьора. Няма как да се предвиди всичко. Пак ще се повторя - да не се стига да ги изпробваме.

# 547
  • Бургас
То хубаво легнало положение май няма, но поне да има някакви степени на наклон. Аз се подлъгах. Купихме 0-18 кг. Обаче легналото положение е само в позицията срещу посоката на движение т.е. 0-9 кг. Сега е обърнато по посоката и е само седнало. Поне материята не спарва. Ама който не чете  ooooh!
Тереза е казала всичко, гледай да е ново и удобно, другото дано не се налага да разбираме колко е ефективно

Гери,  Joy Joy Joy
Минирал човека, а  Joy

# 548
  • София
Смей се смей ...  Grinning добре, че не съм от гнуслините и бързо оправих. Яма татково и каката са ужас. Интересно ми е ако се беше случило при тях какво щяха да правят.

# 549
  • София
Гери, аз съм казвала, ама моят по едно време ровеше в акото, също ми е обръщал и пълното гърне в хола на килима и по себе си  Grinning

А баща му дори не му изпразва гърнето, на него му мирише  Mr. Green

# 550
  • София
В нас мъжът ми сменя насрани памперси. Така си остана още от началото, когато в това се изразяваше единствената му помощ. То и сега е все още така. Така не се чувства безполезен. Казваме му shit manager  Mr. Green Веднъж беше забравил да сложи памперс и Филип се беше целия омазал. А веднъж дръпна по - силно памперса, лепенката не се беше още отлепила напълно, и съдържанието на памперса излетя и се пльосна на земята Mr. Green Отдавна не ни е опикавал докато го преобличаме. Ще ми липсват тези забавни моменти скоро.

# 551
Нашият като е тук е пълен аутсорс към него - памперси, обличания, къпане, носене в раницата, понякога и хранене, игри с мъника. Това дете само да види, че някой яде, първата работа му е да се опита да хване храната, ако не успее, почва да отваря широко уста като гардже и чака да падне нещо в нея Grinning Яде и сам, и с помощ, с ръце, с лъжица, няма значение. Иначе не ми се струва дебел, но опредлено е настроен всепоглъщащо (вкл. минимум 4 кърмения на денонощие, които са просто допълнение към основното му ядене). От два-три дни почна да ми отговаря на въпроси "Как прави котето, прасето...". Понеже имаме една книга с животни и му казвам какво е това и как казва и отвреме навреме го изпитвам. Направо щях да падна като го питах как казва прасето и той отговори "Грух". Пробвах пак след малко - отново го каза. После извиках баща му да демонстрирам, но тогава вече беше на друга тематика и не му се занимаваше с това. Днес пък каза, че котето казва "Мяу". Въобще имам чувството, че за изключително кратко време се променят и учат адски много. Забавно е да наблюдаваш процеса Simple Smile Като го хванем за двете ръце, докато е изправен, направо си прави бързи, смели крачки напред, сега остава да се справи и с балансирането без опора и е готов да тръгва. Но определено ми се струва, че в момента концентрацията му е по-скоро върху речта, все по-често изговаря правилните думи за някои предмети, с които се сблъсква ежедневно и за които ме е разпитвал стотици пъти.

За столчето подкрепям, че е най-важно да може да спи в него по време на път Simple Smile И разбира се, да е сигурно, за това донякъде може да се ориентирате по краш тестове, ако се колебаете между няколко варианта. Бих гледала поне среден ценови клас и да не е китайско.

# 552
Диди, така както ги описваш пъпчиците ми изглеждат да са точно като нашите. Изключително малки и една до друга. Забелязват се само като се вгледаш или са се зачервили.При нас за часове излизат и после за два-три дни изчезват без да ги третирам с нещо.

Моника има едни гумени кубчета и в момента са и любими да ме разпитва по техните изображения. Иначе съм много доволна, че доста се забавлява с книжките и не и омръзват лесно, но само повтаря как казва патенцето "Папа".
Момичета, не знам как са вашите мъници, ама вчера имахме едно детенце на една годинка на гости и нашата госпожица почти не му даде да и пипне играчките. Гледаше го лошо и отиваше на момента да му ги издърпа от ръцете и да бягаше да ги крие под масата. Голяма стисла ще се окаже.  Sad

# 553
И ние имаме разсипано ако от гърне, два пъти. Като беше по-малък Мати и се катурна от горното. И два пъти имахме летящо, ха ха от памперса. Но тогава баба му беше виновна.
Пишката и нашата е забелена, но ми се струва, че не е докрай. На следващата консултация ще кажа да го погледнат.

Нашето столче е Кикабу- 0-18 кг. Мисля, че е качествено. Няма кой знае какъв наклон за спане, но на мен ми се струват по-опасни, ако седящо вече детенце е в друга позиция.

АМ пием вечер, само. Но се притеснявам, че като почти не пие вода не приема достатъчно течности. Само ако е стоплена и със захар, може да се излъже и то съвсем малко. Ще взема някакво готово сокче или чайче да опитам.
Вчера се изправи абсолютно сам в кошарата и много ни зарадва. Вярно, не повтори, но все пак. И от няколко дни танцува, много е смешен и сладък.
Пак поръчвам кухня, заради разнообразието.
Четох, че покрай ваксината МПР било хубаво да се ограничат белтъците. Не знам защо, не разбрах. Така, че ще му поръчвам известно време меню без белтък и глутен. Сирене ще си давам, но поне без прясно и кисело мляко.
Може да съм луда, но знаете, че се наплаших, много. И туя ще взема. В четвъртък живот и здраве ще ни боцнат.

За рожковите -от кухнята често им правят такова кремче. А и в АМ-Фризовом за разстроено стомахче имаше клей от рожкови. Ние доста го пихме, заради запек. Така, че явно са полезни.

Относно животните в книжките, не ги познаваме точно, но има предпочитания. Страничката с вълчо, мечето и Лиса не иска да ги разгръща. Не ги харесва. Иска да гледа само зайчето, сърничката, катеричката и кълвача. Много странно. Не сме го плашили. Нищо лошо не сме говорили, като разглежда. Не сме ръмжали.
Иначе разлиства непохватно и бърбори, все едно разказва.

Вчера падна на паркета и силно си удари носа. Сега му е, като с кръвонасядане. Много ми стана мъчно.

Купихме обувки-Понки, от едно магазинче на Солунска. Зная го отдавна. Цената е добра. Колев и Колев са по-зле. Буйките са ни на тях за 30 лв. А, вчера взехме стабилна, полу-висока, ортопедична обувка за 49. Изглеждат доста добре. Подобни на другите марки тръгват поне от 65 лв. Говоря за Кларкс, например.

И последно някой да се подвизава около НДК, баня Мадара или градинката на Хилтън, по-често? Ще се радвам ако се срещнем.

# 554
  • София
Фрози, добре, че нямаме килим ... иначе щях да се заиграя.  Wink
Лорл, ние сме на две спирки с метрото от НДК може като се  постопли да се видим. Браво за изправянето и танцуването.  Grinning Има си предпочитания към животните.  Simple Smile Сами много се радва да кучето, котето и патето. Като когато видим първите две на вън е голям кеф. Ама аз обичам животинки и им се лигава и радвам и той покрай мен. Wink
Откакто му избиха четирите зъбчета отгоре започна често да ме хапе докато суче.  Confused Дано премине бързо.

Общи условия

Активация на акаунт