Януарчета 2016-8

• 43 030
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Lolr, нашите деца много си приличат! И нашият най-много харесва катеричката, зайко, птичетата и сърничката. От тихата книжка обожава лъвчето, постоянно го изважда и си го намира дори да е завързана. От скоро и жирафчето се харесва много. Когато го питам къде е еди кое си животно в повечето случаи показва точно, но нищо не казва. Аз и не съм го учила много какви звучи издават животните. Иначе много сочи с пръст или хваща моя и така сочи. Каквото посочи му казвам как се нарича.
В сряда и аз му купих обувки Понки - Пуфи първа стъпка. Бяха намалени на 39 лв. Предните му обувки пак бяха Понки, но 19 номер и му станаха малки, тях ги бях купила за 12 лв последен чифт  Rolling Eyes. Сега му взех 21. Аз много харесвам на тази марка обувките, български са и изцяло естествена кожа. На Коки явно стъпалото му е с по-висок свод или е по-широко, не знам, но трудно му влиза крачето в някои обувки, особено с хавлиен чорап. На тази марка до сега само в един модел не влезе от всички които му пробвах.

# 556
  • Бургас
На Понки обувките и аз ги харесвам. Жасмина носеше или такива или на Чипо. Пурплетка, от къде ги купи?

# 557
Танче, първите му ги купих от Франклин на Македония. Сега закриват магазина и е на ликвидация. Имаше много хубави Понки за по 20 лв, но нямаше 21 номер. Като ходих имаше 19, 20 и 22 от няколко много хубави модела "първа стъпка". Ако не си ходила на ликвидацията може и за Жасмина да намериш нещо. Имаше много сандали и т.н. Обаче като не знам дребосъка с какъв номер ще е, нищо не му купих. Как не се сетих по-рано да ти кажа че има ликвидация там, много съм зле, извинявай.  Embarassed
Сегашните му ги купих от Дъмбо в центъра (до училище "Св. св. Кирил и Методий"). Те имат и онлайн магазин, обаче както писах преди, заради крачето на Коки трябва задължително да му ги пробвам и не смея още онлайн да купувам обувки.

# 558
  • Бургас
Благодаря! Аз преди да се преместим ,,на село,, само от Франклин пазарувах. Ще трябва да намеря време да отскоча до центъра тази седмица. Дъмбо също го знам. Уууу, ето ти едно предимство да живееш в центъра, по комплексите такива детски обувки няма.

Ставам нахална, ама кажете рецепта за крем с рожков. Утре трябва да забъркам нещо на дребния. newsm78

Нашите дойдоха да разходят Марти днес, за да мога да изчистя. Изнасилих се и се повредих, гърба ме боли ужасно. Сега лежа да ми дойде акъла. Оплаках се  Weary

# 559
Крем с рожков правя така:
150 мл вода с 4 мерителни лъжици АМ ги слагам на котлона да се загреят
2 сл нишесте с около половин максимум 1 сл рожков ги разтварям в малко вода с 2-3 щипки Бурбонска ванилена захар от ДМ
Добавям към млякото и бъркам докато се сгъсти (4-5 минути)

# 560
Значи момичета, оцелила съм обувките. Браво на мен! И на вас!
Тази вечер повлияни от вас се обучавахме по-подробно на животински звуци. До сега стабилен урок не бяхме имали. Най-много хареса конче, коте, пате, пиле. Дори ми се стори, че опитва да повтори кончето.
Днес все повече тренираше изправянето. Не с пълен успех, но се упражняваше сам.
Навън не ще да ходи за ръчичка. Направо се сърди. Подозирам новите обувки. Твърдички са му явно. Предните бяха меки и ватирани. А и като го хванем с татко му от двете страни и му се опъват ръцете нагоре. Утре ще опитам с този държач за прохождане, дето минава през дупето и е с твърда дръжка. Не зная как се нарича.

# 561
Lolr, аз виждам Коко как понякога си мърда устните като му казвам как се нарича нещото което ми е посочил, но още нямаме попадения.
Танче, преди малко не можех да пиша много. Дано бързо ти се оправи кръста. Иначе животът в центъра си има предимства, но пък мола и всички лидъли са ми толкова далече и няма къде да се паркира в квартала ни. Така че всяко нещо с екстрите си  Joy
Ох, да "измрънкам" - връщането на работа приближава със страшна сила и ми е ужасно притеснено. Намерихме жена, прясно пенсионирана леля от детска градина, надявам се да се адаптира добре и тя съм нас и ние към нея. Обаче другата седмица имала ангажименти, така че ще може само 4 дни преди да започна работа да идва, за да свикне Коко с нея. Дано са достатъчни, че като знам понякога колко е напечено на работа, не си представям той да се дере за мен, а аз да работя в съседната стая. А колегите ми уж много се радват че се връщам, освен това имало работа и ме чакат вече. И така... мрън-мрън  Embarassed

# 562
Обрива по бузите на Калоян се оказа атопичен дерматит Sad
Единственото хубаво е, че това дава + точки при кандидатстване за детска градина... само трябва да разбера какво и къде се носи, че да ни добавят точките в системата...

Както заспиваше в 22 часа и ставаше сутрин в 10 (с 157854 кърмения), така изведнъж започна да става към 8, да заспива в 20-21 часа, да спи само веднъж през деня... много бързо започна да се променя...

Спрях кърменето през деня от около 2 седмици, тъй като започвам работа скоро... чудя се дали сам ще се откаже от нощните кърмения или обратното - ще реши да наваксва за през деня...

# 563
  • Бургас
Пурплетка, благодаря за рецептата за крема. Направих го с прясно мляко и малко кафява захар, ще го давам на обяд.
Правих палачинки с кисело мляко сутринта. Марти яде сам. Накъсах му парченца и му ги сложих на таблата на столчето за хранене. В някои завих и сиренце. С двете ръце буташе в устата, изяде палачинка и половина  Mr. Green
Днес съм по-добре, гърбът не ме боли, само ми е изморено. Сега изпращаме каката на рожден ден и ще се търкаляме с дребчо пред телевизора.

# 564
  • София
От както Сами е с баба си през деня и не суче, компенсира преди да изляза и като се прибера. Нощем нямаме промяна.

# 565
  • София
 deedeetu, кожен ли ви даде диагноза АД? Трябва ли да се минава комисия, за да се издаде документ, който да важи в градината? И Сами има обривчета и аз мисля, че е АД, но понеже не го дразни и през повечето време е спокойно не правя нищо за момента. Каката навремето заради АД (реален) й удължиха престоя в яслата, защото тогава веднага щом детето навърши 3 години го изписваха. А това означаваше да има дупка от 4 месеца докато тръгне на градина.

# 566
Нашият обрив (Ани точно както описваш вашият) също го диагностицираха като АД. Изписаха няколко кортикостероидни крема, но като чета листовките се отказвам да ги ползвам. На единият пиши да ме се прилага на деца под 2г., на другият да не се ползва за лице. Верно са лекари, но така с лека ръка да мажа детето не. При това действат само докато мажеш. Ще пробвам с класическа хомеопатия. Но при нас свързвам обрива с въвеждането на краве продукти от началото на януари и мисля да ги спра да видим дали ше има промяна. Не разбирам защо са с предимство децата с АД за яслата?

Дари също се заглежда по книжките със животни и по реални такива. Баща й я научи да прави с езика като конче  Joy та знае как прави коня, понякога и патето казва. А, тази вечер много ни разсмя. Нещо се бушуваше и баща й казва шшшшт и сложил пръст пред устата, и тя като почна да го имитира държи пръста и вика и дърдори.  Joy Прави по 2-3-4 крачки сама вече.

# 567
Благодаря ви момичета!

# 568
Благодаря! Аз преди да се преместим ,,на село,, само от Франклин пазарувах. Ще трябва да намеря време да отскоча до центъра тази седмица. Дъмбо също го знам. Уууу, ето ти едно предимство да живееш в центъра, по комплексите такива детски обувки няма.

Ставам нахална, ама кажете рецепта за крем с рожков. Утре трябва да забъркам нещо на дребния. newsm78

Нашите дойдоха да разходят Марти днес, за да мога да изчистя. Изнасилих се и се повредих, гърба ме боли ужасно. Сега лежа да ми дойде акъла. Оплаках се  Weary

Танче, вчера изрових тази рецепта, не съм я пробвала, но ми изглежда интересна
Банан - 1 бр
Кисело мляко - 2/3 коф.
Праскова от компот - 1/2 обелена
Обикновени бисквити - 2-3 бр
Рожково брашно - 1 ч.л

Най-бързата рецепта.Слага се всичко в чопъра(блендера/пасатора),и се приготвя до еднородна смес.Гъстотата може да се регулира с още бисквитки ,а сладостта с още банан Simple Smile

И Ева много обича палачинки, правя ги както за всички, с прясно мляко и яйца, вчера и тя хапна 1 и половина със сиренце направо не знам къде я побра, и тя също може сама да се храни и доста бързо гълта и тъпче друга хахахах

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 10:50 от ivkelina

# 569
  • Пловдив
deedeetu, как го приспиваш на обяд. И на моя мъник му се появяват по бузите сухи петънца дано с времето ги израснат с каките съм нямала такива проблеми но те са с по тъмни кожи предполагам има значение.

Общи условия

Активация на акаунт