Януарчета 2016-8

• 43 026
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На Мустела козметиката за АД не ви ли помага? При нас позитивно се повлияха петната по тялото.

# 571
Момичета, много ми е объркано с тези ясли и детски градини-кандидатстването. Вчера се регистрирахме и си избрахме две ясли. В едната-нямаме никакъв шанс, за другата-ще хвърляме боб. От всичко обаче най-не ми е ясно, като сме родени януари как ще кандидатстваме за детска градина, като влизаме в другия набор. А, приемът е септември. После имало някакви текущи класирания, но като гледам са  за по едно, две места. Как за септември се освобождават еди колко си, пък тези дето навършват три през др.месеци-какво?
Струва ми се много нечестно ако искаме да тръгнем догодина есента или, като навършим три. И ако тръгнем на ясла евентуално и навършим три януари, какво-гонят ли ни? Ами ако не сме били на ясла, каква е вероятността изобщо да ни вземат в градина, като станем на три?

# 572
  • София
Лорл, не съм сигурна дали ти разбрах въпроса, но ако ви приемат в яслена група след това в градинската група влизате без класиране.
Ние сега кандидатстваме за първа яслена, после е втора и чак тогана първа градинска.
Ако не кандидастваш сега, а догодина, можеш да искаш позволение да кандидатстваш с по-горен набор направо за градинска, вместо втора яслена.
Сега има н на брой места. Ако останат пет места и десет деца с равен брой точки се тегли жребий кое да влезе, другите остават на опашките за освободени от не записани деца.

# 573
Мерси, Фроузи. Правилно си ме разбрала. И аз горе-долу това разбрах от сайта на общината, обаче ако тръгнем в ясла и после искаме да продължим в градина, която не е към яслата, тъй като кандидатсваме за различно място, понеже яслата е само ясла дали няма да сме пак на класиране.

А, това позволение за кандидатстване в по-горен набор, от кой се иска? В сайта пише, че можеш директно да кандидатстваш с горния набор, но само като се отвори текущ прием. Демек за местата освободени от незаписани деца, или явно от освободени от навършили възраст и преминали др.група деца.

# 574
  • София
Ако е отделна ясла тогава си отивате на ново класиране за ДГ, ние понеже кандидатстваме за яслена група в ДГ, ще преминем ако ни приемат директно в градинската група.

Разрешението май в системата някак се иска така, че те прехвърлят към горния набор.
Нещо от страстната тема:
Това става с прехвърляне на набора, което става през септември на текущи класирания. Като трябва да пишете на обратна връзка да Ви сменят набора и ще можете да кандидатствате в желано ДЗ само ако няма чакащи деца от предния набор ( поне така беше по миналата година ).
Ето това копирам от ИСОДЗ:
1.11. Кога и как едно дете може да кандидатства със сменен набор (друга възрастова група, различна от годината на раждане на детето)?На класиранията с прием от месец септември не се разрешава кандидатстване със сменен набор.
Съгласно чл. 7, ал. 8 от Наредбата за прием в ДГ и реда, определен от дирекция "Образование" при Столична община, смяна на набора за кандидатстване се допуска за текущите класирания и при условие, че има обявени свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната възрастова група.  Родителите могат да заявят желанието  за промяна на набора за кандидатстване на детето чрез секцията "Форма за обратна връзка" в ИСОДЗ.

# 575
  • София
Лорл, не съм много сигурна, че ти разбрах въпроса, но ще се опитам да ти обясня каквото разбрах. Сега кандидатстваш за учебната 2017-2018 година. Тя започва на 15 септември и завършва на 30 май 2018. Нашият набор ще бъдат първа яслена група. Следващата година детето може да си продължи във втора яслена група.  Ако догодина желаеш да го запишеш направо на градина (искаш да пропуснеш втора яслена група) трябва да помолиш за такова разрешение във формата за обратна връзка на страницата на ИСОДЗ. Когато ти позволят си избираш ОДЗ, но детето ще бъде прието само ако няма желаещи от съответния набор - т.е за мястото твоето дете трябва да е единственият кандидат. Това обикновено става на междинните класирания. Детето си посещава ясла. Има свободно място в желаната детска градина, кандидатстваш и го приемат. Отиваш и го отписваш от яслата и го записваш в новата градина. Може да започне веднага.
Ако кандидатстваш направо догодина и искаш детето да е ДГ, а не в ясла, отново искаш разрешение и чакаш за свободно място.
Последия вариан е ако го запишеш сега или догодина в ясла. Когато яслата приключи детето автоматично преминава в детска градина. Ако желаеш да е в друга детска градина си кандидатстваш за нея повторно. Приемат го и го записваш. В системата, то е записано, но не посещава. Посещава си все още яслата. Когато учебната година свърши, детето може да посещава лятото сборните групи. Ако не желаеш го отписваш след последния учебен ден и лятото се гледате, а на есен в новата детска градина.

# 576
  • София
Има и нещо друго - моето дете по термин беше януарче, но се роди в последните дни на декември 2015г. Т.е. сега няма да бъде в първа яслена, а ще кандидатства с набора си 2015г., т.е. втора яслена. Ще бъде един от най - малките, милия. Така, че обърнете внимание и на това.

# 577
  • София
Freya_na при това положение мисля, че можеш да искаш да се класирате с другия набор. Мисля, че имаше нещо за тези на границата като опция.
Не, че на мен не ми се вижда малък да тръгне на ясла под две години, но ще видим.

# 578
Не съм сигурна, Танчето ще е по-наясно, обаче в Бургас съм чувала че в детските градини много-много мъници като нашите не приемат. Поне за една градина, която е близо до нас ми казаха че директорката "ги взимала" най-рано на 2 години и 7 месеца.
Сега с Коко ще кандидатстваме за ясла, не за градина с яслена група.
Като ги смятах, не е ли нормално от септември децата набор 2016 да са в първа яслена група и така да си вървят? Т.е. в първа яслена група на навършена 1 година, в първа градинска група на навършени 3 години, в първи клас на навършени 7 години. Просто нашите ще са от най-големите във випуска си.  newsm78
Само да кажа, за ваксината против морбили и рубеола за който още не я е сложил, педиатърът ми каза седмица преди да я сложим да ограничим на Коко контактите с други деца (без детски събирания, центрове и т.н.) Днес звънях да питам има ли нещо специално преди ваксината, защото при нас наближава. Каза ми и 3 дни преди и 3 дни след поставянето да му давам Фенистил.

# 579
  • София
Аз имам Фенистил само на гел. И на капки ли има?
Аз за държавна детска градина въобще и няма да се опитвам да го записвам. Харесала съм няколко градини, скоро ще трябва да ги обиколя. Имаме време по принцип, но там са малки групите, може би трябва от рано да им се обадя и да си запазя място.

# 580
Да, Циндил, аз само на капки пък имам  Joy Ама със задаващата се пролет и после лято, май ще е добре да взема и гел. Детегледачката едва ли ще се притриса като мен да не го доближават буби.
Момичета, Коки още не ходи сам, но от два дни като си поискам целувка веднага ми дава. Толкова е сладък, даже си прави устните за целувка  Heart Eyes

# 581
Благодаря момичета, всичко разбрах. Излиза, че ще е по трудния начин с нас, за градината. Както вече казах, при нас са отделни с яслата, а сме в Центъра и за най-близката градина е голям бой. Много ме е яд, за дето си на постоянен адрес, плащаш данъци, зелена зона, и то не защото си баровец. Просто тук си живеем, в жилище от прабаба ми, още. И като минеш покрай градината не можеш да се разминеш от джипове. Нищо против. Но в радиус от 10 улици във всички посоки едва ли има толкова деца. Все пак махалата е застаряваща. Има още една-две градини, но те са на 2 спирки от дома ни.
При нас има и друго-нали ни откриха пролапсче на сърчицето, през октомври. Което беше забелязано още пренатално. Не зная дали би могло да са ползва, като мед.причина за градина. И ако има още 5 деца по този критерий какво се прави? От друга страна не искам да определям детето си, като болно. Но няма и да е лъжа, за съжаление.

За ваксината за Морбили нашата трябва да е в четвъртък, но може би ще я отложим. Кихаме нещо, тази вечер. Ние контакти с деца не сме имали през изминалата седмица, но го водих по магазини, дали не е грешка. Аз ще давам туя. И ограничих белтъците. Не зная кое е правилно. За туята знам от педиатър, за белтъка прочетох в нета.

# 582
  • София
Лорл, децата с медицински причини ги приемат по друг начин. В кварталната градина също е голяма борба за места, защото е една, а кварталът е населен само с млади хора с деца и е ужас. Знам за доста родители, които си изкараха фалшиви документи за АД и децата влязоха без проблем, което за мен е нечестно. Най-добре да отидеш и поговориш с директорката. Тя може да ти обясни как е най-добре да постъпиш.
Много познати си вкарват децата в по-горната група, за да дърпат напред. Според тях сред бебета няма да се чувстват добре. А и лелите винаги обгрижват повече най-малките.

# 583
Права си, Tereza, не е честно изобщо да се вкарват деца с фалшиви документи, и то за болест. Грехота е.
А, че е добре детето да е с по-големите не се бях замисляла. Те копират и се развиват така. А, да ги обгрижват дребосите е повече, си е екстра.

# 584
  • Бургас
За да не ми се смеят само в другата тема, да се оплача и тук
Ей, тва да пратиш мъж да пазарува  ooooh!

Поръчах му да мине през Лидл като се прибира от работа, да вземе памперси, ако намери от промоцията. Обясних, че промоционалните са в картонена опаковка, 88 броя, еди си кой номер ни трябват, да вземе две опаковки. Пуснах му и снимката от брошурата за ориентир.
Връща се нашия, оставя багажа в коридора, влиза в стаята и почва да мрънка как половин заплата оставил за памперси. Позачудих се аз, щото две кашончета трябва да са малко над 50 лв., ама не се замислих. Излизам да прибирам багажа и какво да видя. Домъкнал нашия два КАШОНА от памперсите с непромоционалната опаковка - има няма 8 торби, по 44 броя всяка  Crazy Викам - ти наред ли си да вземеш тия складови количества. Той се сърди, аз така съм била поръчала, други нямало и той награбил тези.
Вече ми е смешно, ама как се бях напушила ....Добре, че са най-големия размер, дребния може да си ходи с памперс до първи клас  Mr. Green

По темата с яслите, при нас сега ще кандидатстваме за ясла, догодина за градина. Пурплетка, вие за коя ясла ще се борите, те в центъра са само три. Марти също там ще се опитам да запиша, че ще ми е близо до работа и до нашите. Ама шанс да го приемат почти не виждам. Нищо, че адресната ми регистрация е там. Като гледах обявените места за миналата година и ми стана лошо.

Общи условия

Активация на акаунт