Януарчета 2016-8

• 43 021
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Хаха, Танче, и аз се смях с памперсите. Не може ли да ги върне?
Мисля да кандидатстваме за ясла N3. Тя ни е най-удобна. Тази до морската, N1, ми идва далече, а тази в Лазур изобщо не съм я гледала къде е, щом N1 ми е далеч.
Защо не мислиш, че ще го класират Марти? Мислех че в Бургас няма чак такива проблеми с приема. Аз не съм се замисляла какви са шансовете, надявам се да стане, при нас и адрес и месторабота са все близо до яслата  newsm78 а и бабите работят и/или живеят наблизо, та ще ми е голяма драма ако не го класират там.
Иначе по повод на записване на децата с горния набор, аз не го възприемам много. Мисля си че може да има обратен ефект особено в ученическа възраст.

# 586
  • Бургас
В ясла 3 ходеше Жасмина, живеехме във Възраждане на квартира тогава. Бяхме я уредили по втория начин.
Ние ще се пробваме в другите две, предпочитам тази до Пиргос. Но там миналата година са приели само 10 деца  Crazy
Проблем с градините може и да няма, но яслите определено са много малко.
Аз, като тръгнала на училище от 6 годишна, съм твърдо против записването с горния набор. Нека да си изживеят детските моменти, има време да са големи. Но всеки си решава.

А памперсите ще си ги ползваме. Промоционални не намерих аз днес. Пратих го моя уж в друг магазин да ги търси. Е, уредил ме  Joy Сега ги държа в коридора, да го дразня  Mr. Green

Утре сме на консултация. И ваксина ще слагат ... Туята как се даваше?

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 23:56 от tanya_79

# 587
  • София
Freya_na при това положение мисля, че можеш да искаш да се класирате с другия набор. Мисля, че имаше нещо за тези на границата като опция.
Не, че на мен не ми се вижда малък да тръгне на ясла под две години, но ще видим.

За съжаление не може. С по - голям набор могло /т.е. абсурд е да искам с набор 2014г./, с по-малък не можело. Четох наредбата, така е. За 2-3 дена. И практиката им е такава. Абсурдна.

# 588
  • София
Фенистил превантивно? Сериозно ли това ви препоръчват? Ако така и така подтискате имунната система, как точно ще се изгради имунен отговор към ваксината? Не се заяждам, питам. Те слагат адюванти да я провокират, вие в същото време ще давате продукти да я успокоявате.

Малко не разбирам пратиката да се дава нещо, което влияе на имуння отговор, при поставяне на ваксина. Нали поставянето й е, за да се предизвика такъв, ако се подтиска защо се слага?

На мен честно казано на този етап Сами ми се вижда малък и за ясла и ако го приемат ще го отложа с 90 дни. Понякога в дадената ДГ не позволяват такова отлагане, та ще видим. То да ни приемат де, че за сега се класираме, но до май месец всеки има възможност да си промени желанията и може да се окажем на опашката.

За прием по медицински причини да, имаше точка, по която се кандидатства направо в ДГ. АД вече не е критерии за такъв пример, защото стана много често срещан.

# 589
  • София
Здравейте!
И при нас яслата и градината са отделно. Ще кандидатстваме два пъти. Много се надявам Сами да го приемат в ясла въпреки че шанса не е много голям. В яслата, която ни е най-близо приема за набор 2016 е 16 места, от който 6 са по-социални критерии ....  Shocked За набор 2015 има повече места, ако видим зор и не го приемат може да пробваме с горния набор, въпреки, че не ми се иска много.
Не можем да си пуснем кръвта и урината, защото още има сополи.
Freya_na, много тъпо наистина за 2-3 дни да не може. Според мен може да пуснеш едно запитване през сайта да кандидатства с набор 2016 път ще видиш какво ще ти отговорят.

# 590
Идея си нямам как се записва за ясла и градина  Crazy но е време да се информирам. Доколкото знам при нас няма чак такъв проблем и дано.

От няколко дни се мъча да взема урина за изследване, но нямам успех с колектора. Май ще трябва да пробвам да се изпишка директно в чашка.

Дерматита ни се усилва, но то и не го мажа. Ще влезем в един кръг на мазане и след спиране пак да се появяват.

# 591
  • София
Гери, питах - за класирането за септември, не се допуска променяне на набора. После вече за текущите класирания могло, но само ако за това класиране има достатъчно места и няма чакащи на опашка от конкретния набор . За София - знаеш,  изпуснеш ли класирането за септември, после вече е много късно.

# 592
Туята се дава 2-3 дни преди и след ваксина, 2 пъти по 5 гранулки.
Аз съм с хронична уртикария. Таткото ни е бил с много лекарствени алергии, като малък. Та затова давам аз и то най-вече сега.

# 593
  • София
Ако сте предразположени ваксините да ви нанесат повече вреда, отколкото полза, не е ли по-добре да се откажат, отложат, вместо да действате в двете посоки?
Наистина добронамерено питам, защото не разбирам ако един път се блокира действието на ваксината и втори път тя нанесе поражение, какъв е смисълът от нея?
Реално дори теорията за колективния имунитет предвижда, част от населението да не е ваксинирано, но да е защитено, та за мен е не нужно да се рискува да се увредят предразположени деца, само и само да се сложат ваксините, които ще създадат съмнителен имунитет, слагайки се с лекарства, които по някакъв начин влиаят на действието им.
По същия начин не разбирам превантивното даване на темперетуропонижаващи продукти.

# 594
Frozy, за туята нищо не знам. За Фенистила обаче знам от трима различни педиатри, всеки от които привърженик на различна медицинска школа и с различен подход по принцип. В случая и тримата са единодушни. Обяснявам си го с това, че той като всички антихистамини действа симптоматично при прояви на алергии като влияе върху хистамина в тялото. Т.е. не лекува алергия, а успокоява симптомите, докато имунитета си върши работата. Така си обяснявам и препоръката да се дава преди ваксина, за да няма нежелани реакции като подуване или обрив например. Мисля, че антихистамините не са имуномодулатори, но не съм сигурна точно в кое "семейство" са. Освен това при тази ваксина можело да се получи обрив като реакция, явно затова препоръчват Фенистил като профилактика.
При Коко ни го препоръчаха, защото при първото поставяне на Хексацим му се поду леко крачето около мястото на инжектиране. След това не имало никакви подобни неща при ваксинация, но тъй като това е нова ваксина, а не реимунизация ни дадоха тази препоръка.

# 595
  • София
Ами да, знам, че те "обират" отока на лигавиците примерно, но все пак от четенето по темата с ваксините, всяко влияние с препарат по време на реакцията на организма към ваксината променя процеса, просто защото той вече не протича спонтано да кажем.

Съответно вместо да се получи очакваната реакция - определени титри, те са по-малко или от различен вид. Съответно вместо една бустер доза се слагат 3-4-5 през някакъв период, просто защото масово първата доза не дава очакваните титри/резултати.

Съответно всяка бустер доза си носи рисковете описани по листовка и то става омагьосан кръг, който според мен заради същите рискове в листовките започват самите лекари. Ясно е, че никой не иска да попадне в случайте 1/100, 1/1000 или недай си боже и в още по-редките и за това се препоръчва да се дават панадоли, нурофени, фенистили, куул пач и прочее.
Но ако родителя вярва във ваксинацията и иска да получи желаните титри, пък в същото време дава нещо, което влияе на този процес става някакво никакво нещо за мен.

Иначе едем може би сте направили - зачервяване, подуване, капсоловане на мястото на инжектирания разтвор? Това е май от тези 1/100 реакции - често срещани, нежелани странични реакции, нормални, просто защото в мускула се инжектира нещо, на което организмът реагира. И ние направихме такъв, когато след започнат курс с пентаксим, ни сложиха и хексацим. Тогава се оказа, че по темата чета повече от лл.

И аз не знам туята как действа. Бившето лл предписваше шуслерови соли, но то пак за мен изкривява идеята на ваксинацията. Нали по принцип тя се прави на здрави деца, които трябва да срещнат патогена, част от него, или токсина от него и да изградят определен имунен отговор. За това са заложени и адюванти, за да се възбуди имунната система, а ние я успокояваме, успиваме и прочее с медикаменти.

Иначе аз просто си разсъждавам по темата де, защото ми е интересна и чета доста по нея.
Иначе МПР дава по листовка странична реакция - морбили синдром. За мен това си е живо преболедуване на морбили, но няма да споря с листовката синдром ли е или не.
Освен да ограничите срещите преди, ограничете и тези след ваксинацията. Напомням, че това е жива ваксина и децата могат да бъдат заразоносители.

# 596
На листовката на Фенистила пише, че "блокира действието на хистамина в тялото", т.е. тялото си го отделя, но антихистамина не му позволява да предизвика реакция.
Подуване на лигавиците може да се дължи на алергия, т.е. на действието на хистамина, антихистамина обаче му пречи да стигне до съответните рецептори и да предизника подуване. Ако човек алергичен към ядки, изпие антихистамин и яде ядки, той пак ще си е алергичен, просто няма да се подуе. Това не е имуносупресор, поне от това което прочетох. Реакция на имунитета си има но няма неприятна изява на реакцията - обрив или сърбеж или подуване, един вид между два града има един път и ти го прекъсваш временно.
Също като при грип - това е вирус и няма лекарство срещу него, само облекчаване на симптомите.
Същото е и с Фенистила и ваксините явно. Идеята е че антихистамините не моделират имунната система, не я подтискат или засилват, а блокират вече отделения в тялото хистамин.
Това естествено е моето разбиране от това, което прочетох и чух от педиатрите.

# 597
И да добавя, ако успокоим или приспим имунната система преди ваксина, ще стане по-лошо, защото няма да може да реагира и да се пребори с ваксината. Затова казвам, че антихистамините не са имуносупресори. Затова и децата трябва да са здрави при ваксинация, за да не са с вече спаднал имунитет.
Освен това с ваксинацията нали трябва да се изградят атнитела, а не хистамин.  newsm78 Т.е. отделянето на хистамин в тялото не е нещото което се цели с ваксината.

# 598
  • София
А блокирайки действието на хистамина, какво се случва с него? В смисъл, приемам тялото като взаимосвързани процеси, когато прекъсваме един процес или не позволяваме на нещо да стигне до друго нещо, тази намеса по какъв начин се отразява? Имаме един циркулиращ хистамин, който не стига до рецепторите?
Да, цели се да се достигне до определено ниво на титрите, при които се очаква дадена реакция на организвът при среща му със сответния дразнител. Обаче, хистамина е страничен продукт, задвижен по една или друга причина в тялото. Има нещо, което го кара да се отделя, той не стига до където трябва, съответно когато веригата е прекъсната, тялото как реагира на това?

Питам, защото при ад примерно имам наблюдения, че когато не се търси основната причина за него и нейното отстраняване, а само се замаже - успокой козметично, след това той излиза по-обострен.
Т.е. прекъсването на веригата с антихистамините може ли да доведе до нещо друго по-остро след това? Примерно още по-бурна реакция към съответния алерген/ваксина?

purpletka ако искаш не се мъчи да ми търсиш отговори. Аз просто си мисля по темата, защото чета противоречиви мнения трябва или не трябва да се влияе на процесите, които протичат в организма след ваксинация. Мажеш да приемеш, че си мисля на глас в темата, то въпросите ми са по-скоро за към лекар, не към теб Simple Smile

# 599
Frozy, разбирам те Simple Smile
Според мен в такъв случай просто хистамина или се неутрализира или просто се изхвърля без да предизвика дразнене. Т.е. без антихистамин навярно се изхвърля примерно през кожата да речем като обрив, а с антихистамин е обезвреден.
Цялата идея явно е да се тушира просто една изява на реакция на организма, за да няма дразнене. Но това не означава че имунитета не работи и няма да си изгради антитела.
Един от най-близките ни приятели лекар и хистамина и антихистамините са по неговата част, ще взема да го разпитам. Защото аз си чета някакви неща, но искам да ме провери дали правилно ги разбирам.  Joy
Добавка: затова е важно да се търси причината за дадена изява, човек не може да е постоянно на антихистамин, кортикостероидни кремове и т.н. Но тъй като ваксинацията е еднократна явно няма лошо да се помогне на човечето примерно да не получи обрив и да го сърби  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт