Януарчета 2016-8

• 42 995
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Я, Аурора, питах аз във ФБ, ама никой не се върза да ми отговори. Предвид, че никоя мазнина минавайки определена термична обработка не е полезна, как ГХИ-то, толкова дълго подгрявано, пържено, е по-полезно от чистото масло?
Концепцията за суровоядството не ми се връзва с това термично обработване на маслото  newsm78

Ами аз нямам проблем с буденето, но аз никога не съм спала цяла нощ, без да се будя за вода, тоалетна и прочее.
А на работа е по-спокойно и свободно, от колкото у дома. Дори в тоалетната никой не ми бие по вратата  Laughing

Съответно у дома уикенда ми е по-натоварено от колкото дните, в които съм на работа.

При нас или малко хрема ще излезе или някой зъб, та мисля днес следобяда и утре да си остана у дома.

# 691
Здравейте момичета. От два дена не съм влизала в темата и се връщам след малко да ви чета. Сега само да ви честитя празника с малко закъснение и да ви пожелая да сте живи и здрави за да се радваме на прекрасните си дечица и любимите мъже. Аз вчера минах първи преглед и всичко изглежда добре. Малката шушулка си отговаря на седмиците и сърчицето бие силно.  Heart Eyes След 3-4 седмици нов преглед и така Simple Smile
Моника си все още болна и влачи едни дълги сополи, работата ми се трупа, а за купчината за гладене не ми се споменава дори...

# 692
  • Бургас
Пурплетка, Марти не ходи сам още, държи ме за ръката и ме мъкне насам-натам  Joy Днес се сдоби с първата си тротоарна екзема - изпуснах му ръката, той се претърколи и си издрънча главата на земята. Добре, че е с шапка и качулка, ударът се омекоти, но е белязан и на веждата  Sad
Днес е особено палав. Сутринта се изака в гърнето, измих го и докато го обличах си хвърли крема за лице точно в гърнето. Скарах му се, той изпълзя и се скри зад кака си.  Mr. Green
Жасмина започна да си приготвя учебниците за училище, слага ги в папки, Марти ги вади, тя слага, той пак вади. Накрая и отмъкна едната папка и избяга с нея.  Joy
Оказа се, че вчера и е сложил в раницата една от играчките си, намерила я в училище, децата я пукнали от подигравки.  hahaha
Сложих го в количката, за да мога да се оправя, облякох се и го гледам събул се бос и пее. Скарах му се, той си сложи ръцете на очите, демек скрил се и не чува. Напуши ме на смях и избягах в другата стая.
Голям палавник се очертава, като проходи какво ще правим не знам  ooooh!

# 693
Олеее, Lolr, направо не знам с какво да ти помогна за тези гадини. Няма ли как да отидете само вие за няколко дни ? Аз със страх очаквам лятото, защото апартамента ни е на приземния и има една поляна, та не ми се мисли лятото какви буби могат да влязат. А тук нямат комарници, нямат нищо.
Криси също така се плаши от братовчед си,който е с два месеца по-малък. Стряскат я писъците му и като се приближи до нея започва да се заеква и и голям рев пада, много трудно я успокоявам. От ревовете на други деца също се шашка.

# 694
  • София
Моят го е страх от тъмното на вън. Ако излезем се разтреперва и плаче или гуши в мене.

Иначе тези дни бяхме на разходка с раницата и кучето. Настигаме две приятелки с кучета и едната седи на страна, че нейният куч е повъзмъжал и да не стане фал.
Другото куче дойде да се подуши с нашето и аз тъкмо обяснявах, че ако се сбият, както съм с детето няма да мога да ги разтърва и онова дойде да си пази явно другарчето.

Еми хем гледам да не се наведа да не притисна детето, хем да си докопам нашийника на кучето (то иначе си стоеше/биеше в краката ми на повод), хем да съм спокойна да не разтроя детето, пък другата мацка не смее да се доближи.

Отървах й кучето, че е поне 25 кг по-малко от моето (после като се прибрахме се оказа, че първо то е захапало, защото моят имаше четири зъба на веждата), вдигнах аз моя, пусна той, а онова малкото продължава да напада, едвам го измъкна за задните крака момичето.

Сами не разбра съвсем какво става, зачуди се дали да се разплаче от цялата тупордия, но само измрънка и му казах, че така си говорят кучетата, та се размина и той да се разплаче...
Ако беше в количката и беше огледал сценката май нямаше да се размине и неговия рев.

# 695
  • София
Ле-ле, Фрози добре, че си успяла да разтървеш кучетата. Може би заради такива ситуации е по-добре да не  разхождате кучето с раницата. Не се знае по погрешка кой кого може да  ухапе .... обичам кучета и съм гледала, но от кучешки бой ме е страх.
И на мен събота и неделя, когато всички са си в къщи ми идва в повече.
Кали, а не можете ли да си сложите комарници?
Танче, голям е щурчо Марти.  Grinning Тепърва ще падат,   Wink дано само пораженията са леки. Praynig За момента давам ябълка, банан, авокадо                            б и круша.
Ани, честито биещо сърчице!  Grinning
purpletka, супер, че сте направили прощъпулник на Коко. Какво хвана? И аз трябва да правя ама не мога да се организирам.
Лорл, със сигурност има препарати, които да не са вредни за деца и животни. Дано бързо преборите гадинките.

# 696
Голяма сцена е било, добре че не се е уплашил.
Ще разучим за комарниците, но странното е , че тук никъде нямат, един апартамент не съм видяла.
Да ви питам възглавница слагате ли вече на малчовците и докога се преварява водата,коятоим се дава ?

# 697
  • Бургас
Водата от чешмата още я преварявам, с нея правя млякото. Пие си иначе изворна вода, каквато има такава купувам, Девин най-не я обича.
Възглавница му купих и спи на нея от 10 месец. Тогава започна да се присламчва на моята и да ляга върху нея. Неговата си я ползва за приспиване само, много се върти през нощта. Заспива по-лесно, когато е на друго легло, не на обичайното, ако му сложа неговата си възглавничка.
Благодаря на всички за споделеното за плодовете. Кремчетата от кухнята и при нас са с плод някакъв, но понеже е минал термична обработка и не съм сигурна колкото витамини са останали. Ще чакаме да излязат плодовете и да ядем на воля, ние с Жасмина много обичаме плодови салати. Имахме си традиция преди да се гушнем на леглото с една огромна чиния плодове и да зяпаме телевизия  Mr. Green

# 698
Ани, много се радвам на хубавите новини. Все така да ни пълниш душите и занапред!

Фроузи, аз някога гледах голямо куче. Беше много добро и любопитно и при всеки се вреше. Та веднъж едно псе, за което знаех само, че прави ужасии ни нападна. Едва ги разтървахме. Моето беше с рана на главата. А, А, и улични са ни нападали, но тогава сестра ми някак увладя положението. Много ме е страх, като чета такива работи. Имали сте късмет.

На мен ми се поду лимфа до ухото, в близост до обрива. Четох, че се случва при силна алергична реакция. Та от вчера пия разни хомеопатии, мажа се. Тъпня.
Пръскаха локално за пълзящи насекоми, и се надявам да съм ограничила достъпа. Ние нали не лазим.

Какво ги правите дребните на това време, чудя се, направо?
Ние по принцип винаги излизаме, но днес може и да пропуснем

# 699
И нас ни бяха полазили някакви насекоми, бях с обрив от нахапвания цяла седмица, мъжа ми също беше нахапан. Та това което направи той беше да мине с парата на ютията надматрака, одеалата, възглавниците - от тогава нищо не ни е хапало, не знам дали е убил нещото или му се е случило друго, но не коства много да опитате - общо взето може да смените и изперете цялото спално бельо и да минете с една гореща пара навсякъде.

С дребния днес излизахме на разходка с раничката въпреки гадното време, пуснах го на 200 метра преди входа на блока да походи, много се радваше, доизмори се и си заспа блаженно после. Тук тъкмо беше спрял дъжда като излязохме, но е супер гадно и мрачно и все пак мисля, че добре ни се отрази да се покажем на въздух, ако не беше спрял дъжда щяхме да откачим във вкъщи. Добре, че идват по-топли и приятни дни.

# 700
Здравейте Януарски мами Simple Smile
Много отдавна не съм писала, а и не съм ви чела, но мн натоварено стана тук Simple Smile
Минавам само да кажа, че с Ади сме добре и ще почвам да ви чета, че ще ми трябват дни да наваксам .
Поздрави !

# 701
Не се издържа много вкъщи вече, искат разнообразие. Страшно се радва като види люлки и пързалки. Разбира се навън е по-лесно и интересно, а и за мен е по-разтоварващо. В къщи обикаля, ходи и де що шкаф докопа всичко е навън.  ooooh!оставила съм й един шкаф с тенджери и тави да дрънчи  Laughing

# 702
  • София
На никой  не му се пише в това гадно време.  Wink
Днес като ходихме да вземем кухнята ръмеше леко и преди да се приберем пуснах Сами пред блока да походи. Голям кеф.  Grinning Първата голяма локва беше негова ... голямо джапане беше ... накрая загуби равновесие и седна в локвата. Не си бях взела телефона и ме хвана яд, защото щеше да стане готино клипче.

# 703
  • Бургас
Гери  Joy Joy Joy
При нас времето се развали вчера. Преди това бяхме все навън. Пууу, вкиснахме се в къщи, снощи вече място не можехме да си намерим с дребния. Иска да ходи, вътре му е тясно и безинтересно  Sad
Водите ли ги по детски площадки? Марти люлка и пързалка още не знае какво е. Другото, което ме притеснява, е как ще играе с другите деца. Сега много им се радва отстрани, иска да ги пипа, но като наизвадят играчки и всяко иска да играе с играчките на другото и да реват, не знам какво ще правим.

# 704
Кристи два дни спи от 21ч до 7-7:30 направоооо че е страх да се зарадвам. Гледам долния и кътните така се подул и има едно като гнойна пъпка, пипнах го,ама още не е пробило, нали не може да е пъпка ?
Гери, трябва да взимам пример от теб. Мъжа ми ми се кара,че не я оставям да си щъка или пада на мокро, все ме бъзика аз с непромокаеми гащеризони или обувки съм била  Laughing имаме една голяма поляна точно пред нас ,ама то все в сянка и все мокра и не я пускам да играе там пък тя като види отворена врата и хуква.
При нас времето е много хубаво, 17 градуса. На люлки обича, ама от пързалка още се страхува.

Общи условия

Активация на акаунт