Януарчета 2016-8

• 43 035
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аурора, засмя ме, но в добрия смисъл Simple Smile  И аз имах същите мисли, перфектно с първото дете, гледане по режими, по книга, ала - бала, към 4-5 годишно вече взе да се очовечава, взех да си мисля колко лесно взеха да се случват нещата, почнаха едни мечти за далечни пътувания, къде с детето, къде без и хаайдеее второ - пак купон. Взех да се замислям, защо не ги родих едно след друго, да мине наведнъж Simple Smile, нуждите да са им еднакви, да пораснат заедно, но ... така било писано.  

# 181
А, аз не гледам по режими и по книги, осланям се на интуиция и следване на детето. Режимът ни е напълно свободен. Гледам го доста спокойно даже, просто ме е страх да не "разваля" или "недоразвия" нещо у него Grinning

Имах предвид, че искам да му дам по всичко от много и най-доброто, без компромиси. Примерно да не се залепям на печката, вместо да си играя с него, обаче и да яде някакви хубави неща. Или пък да не работя денонощно, а да имам време и да си общувам с него повече. В такъв смисъл. Иначе ми липсва предишния живот определено. Искам просто да избягам от всичко и всички на някой самотен остров и да не ме занимават с нищо. Като го отбия мм ми е потвърдил едноседмична отпуска, но като гледам няма да е преди втората година, ако са ни останали някакви пари де, че на работа в София бих се върнала само дистанционно, а за сега такива изгледи няма и май ще си търся нова (дистанционна) работа или нещо прилично в Русе.

# 182
Момичета, всички сте прекрасни. Правим най-доброто, което е по силите ни. Вече имам чувството, че сме някаква група полу-богове. Ами да. Всичко можем вече, и то повечето от нас се справят абсолютно сами.
Никакъв Меркурий, да му го....и аз. Хи хи хи.
Нашият татко помага общо взето, но домакинството си е изцяло за мен. Просто той си оставя ръцете. Пък е взел и да не вижда. Но с Малкият се справят отлично. Пу пу. Е, нямам време за мен, почти. Свободното време е да издомакинствам без Матей да ми пречи и аз на него. Не готвя тези дни, че у нас става голяма влага, а нямаме отдушници. Умни съседи са махали комини или запушвали разни дупки и иди търси правата си. Купуваме готово от една гостилничка до нас. Не е скъпо и е хубаво. Малкият го записах от днес на частна кухня. Взех бебешкият грамаж, щото той вечер не яде манджа и ще му давам основно и малко супа на обяд. Каквото остане ще го уча да вечеря. От няколко дни му давам супа или постно вечер и пак си пие АМ. Добре му е така, мисля. На вид днешните манджички са много прилични, дори ги пробвах. Екстра са. Само ме притеснява, че в менюто тази седмица ще има боровинки и разни други неща, дето не е ял-леща, зеле, зрял боб. Дано ги възприеме добре, без проблеми.
Ох, плаша се за РД, нали съм резервирала клубче, за след 10 дни. То ще сме само близки и четири дечица, с две мами. Едно от, които бебе, едното е братчедчето, та само две са по-големички. Възрастните ще са 12-13. Ама то само роднините сме 10 бр. Дано всеки е отговорен и никой болен или заразен не се домъкне. Пууу, че и свеки вчера взе да се изказва колко се притеснява.

А,да кажа-взехме да се поизправяме на коленце и да се дърпаме по креватчето. Ама го сменихме с по-дълбочкото и сега наново ще се учим.

Честит Рожден Ден, на Сашко!!!

Мамите, които ще ползват майчинство до 2-та годинка каква декларация попълнихте? Много съм се увъртяла. Може и на лични. Много ще съм ви благодарна. Много, много.

# 183
  • София
На мен декларациите ми ги дадоха от работата и честно казано не ги загледах. Много машинално ги попълних. Виж в темата за майчино счетоводство или даже си имаше отделна тема за детските и майчинството.

# 184
На мен от работата ми дадоха една декларация и свеки като я е подавала е попълнила и някакво заявление.
Мами, ние всички сме добри родители, дори изнервени и недоспсли.
Положението с мм е на периоди, но напоследък има повече време и мн ми помага. Аз започнах и друго да правя-чистя, готвя вечер като заспи малкия, а през деня съм отдадена изцяло на детето. Ей, родих се. Така съм спокойна, а и през деня успявам да поспя с детети. През уикенда свекитата го взимат за през деня и ние с мм сме младоженци    Grinning За пореден път се убеждавам, че бабо-дядовата помощ е незаменима.Днес мисля да ги изведама за малко дребния, че два дни изпукахме вкъщи. Скоро и със шейната ще излизаме, но понеже е от времето на мъжа ми, трябва да я реставрираме малко. Иначе е уникално красива и вече никой няма да има такава. Това е засега, чао!

# 185
  • София
Черпя ви виртуално за моят голям мъж, който става днес на годинка! Ще празнуваме семейно вкъщи  Peace
За втората година се попълва една декларация - има я на сайта на НОИ и се предоставя на работодателя. После работодателя има задължение да внесе и още една в НОИ.
Аз се връщам на работа след седмица... Ще ми е странно в началото, но определено ми липсва  Grinning

# 186
  • Бургас
Джинджър, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и много послушен!
Ние не сме излизали вече седмица. Днес тук е страшно. Снощи имаше виелица, улиците са непочистени, трудно се движат и пешеходците. Сега отново вали и трупа. Удължиха ваканцията с още два дни.
Гиги, не се отчайвай, всичко ще мине и замине. Твоето си е геройство.
Аз проблем с таткото нямам, ама гледам масово се оправят с мъжете си посредством някакво устройство ,,чугунен тиган,,. Та ако искате да ви купувам и подарявам наред   Mr. Green
За чистене и готвене не си го слагам вече. Чистя от.дъжд на вятър. Храна купувах до скоро само готова, тия дни готвя, защото сме по цял ден в къщи. Аз съм много подредена, но в момента в къщи е хаос. Примирила съм се, че няколко години ще е така.
Пурплетка, мислех тортата да я правя с тесто за кекс. Да го разделя на три и да опека три блата. Да ги сиропирам с компот. Крем да направя от маскарпоне и кисело мляко, да го подсладя с кленов сироп. Така ред блат, ред крем, като на единия наредя и плодове от компота (най-вероятно праскови). Отгоре мислех да наредя праскови и ако успея да измайсторя един надпис.
Ама като гледам май ще караме на мусака и купено руло от магазина  Sad

# 187
Леле, момичета, не мога да ви изчена днес!
Честити рожденици! Живи и здрави да са!
Аурора, благодаря за линка с рецептата, мога да използвам наистина крема, само не трябва да им казвам какво има вътре, че моите се изприщват като чуят авокадо.
Танче, дай и ти рецепта Wink В Метро дали няма да е по-заредено  newsm78 С това време явно са изтърбушили магазините. Аз не съм пазарувала от миналата събота, разчитам на мъжа ми.
В този ред на мисли той помага, особено ако му кажа какво да направи. И с дребния се оправя много добре. Хранят се, приспиват се, разхождат се.
Днес Коко го хванах на ръце и така го изведох да вземем кухнята. Навсякъде има много сняг и с количка е немислимо. Общо взето 30 минути се борих да го облека, за да сме 10 минути навън  Joy
И аз се старая да дам на Коко най-доброто на което съм способна и постоянно се чувствам че се дъня с нещо... С домакинството едва смогвам, готвя ден за ден колкото успея и все въртя едни и същи по-бързи манджи. Гледам да излъскам пода два пъти в седмицата, пералнята върти почти всеки ден, гладя през седмица и т.н. за подрежание почти не ми остава време, старая се да не разхвърляме изобщо, че после се чудя как да прибирам панаира.
От сега се чувствам виновна че ще се връщам на работа, обаче по много причини няма как да остана и втората година в майчинство. Депресирам се как ще се оправям като се върна на работа, не искам да се лишавам от време с мъжете ми за да робувам на къщата. Много силно се надявам да имаме още едно дете, но няма как да ги направим породени...
Гери, искрено ти съчувствам, много гадно могат да хапят докато сучат. Последните месеци кърменето ми беше колкото щастие да си гушкам дребосъка, почти толкова болка от зъбите му. Накрая го хващах как нарочно ме хапе точно по твърдата част на зърното. Вече седмица не го кърмя, но при нас просто си дойде момента. Сега като се замисля той сам се отби... Стискам палци да се успокои твоя мъник и да не те хапе!

# 188
  • София
Аз не знам защо, реших да въведа белтък. Съответно блата за тортата ще е по-лесен. За крем мисля да ползвам рикота и плод.
Рикотата на Лидл е много хубава. Маскарпонето също, но то ми е тежко за бебе.
Честити рожденици! Да са живи и здрави, много обичани и палави!
Сами се пробва само два пъти да ме захапе и аз инстинктивно се дръпнах. От тогава не ме е хапал.
Той от първи остава с баба си. Мъчно ми е. Ако можех бих си го гледала още, а не бях от този тип жени...

# 189
Мартинела, и моя така ме прекара - на майна си Райна . Инсче мн помага къщи и с детето , и не мрънка... просто защото не говори ! Ама и бойлера и фикуса в ще му ги дам - в главата! Липсва ми времето заедно !Липсва ми вниманието му .и факта, че на него не му липсва ( според мен) ме влудява . Абе влязла съм в някаква фаза на ретроградната НЗ кво и няма излизанееееее.  #Crazy ебаси егоиста съм явно .....

Не си егоист. А оцеляваш. Твоето е лесно - само му кажи, че смяташ че си на второ място и смятам ще разбере.  А може и да се прави, защото вижда че е трудно, да иска да избутаме още малко време като ще си по -спокойна.  😉

# 190
  • Варна
Здравейте и честито на рожденици, именици и де що има да се празнува! Да са живи и зрави всички! bouquet
Аз не знам дали писах, че в крайна сметка празнувахме със свекърите вкъщи. Беше ужасна виелица във Варна точно на 6ти, та беше абсурд за каквито и да било партита, дори да искахме да празнуваме така.
По отношение на храненето съм станала доста смела. Борис яде вече почти всичко. Особено тачи цитрусите-и на хапки, и на фреш. Спрях да го ограничавам. И яйца, и прясно мляко вече яде. Само ядки, мед и червени плодове (ягоди, боровинки и т.н.) не е ял. Естествено и вредни храни, сладко, солено и т.н. Писна ми да го ограничавам, той постоянно си иска някой като яде нещо. И от купешката торта му дадохме да яде на РД. ooooh!
purpletka, така ти завиждам, че си го отбила. Искам и аз, но не виждам как ще стане. Търси си човека и това е. Не знам колко е хранителна кърмата, като той почти не качва. Вчера гледах колко са били големите на неговата възраст. Преслав е бил 10700кг. и 77см., а Габи 10кг. и 74см., т.е. от тримата Борис наистина е най-дребен с неговите 8600гр. и 72см. А яде като невидял. Кой каквото яде, постоянно иска и почти нищо не отказва.
Аз трябва да съм на работа другия четвъртък. Само за това мисля... Не ми се връща, не искам да го оставям. Много ми е криво. Confused
Борис също пие от неразливащата чаша на Нук, но супер много се олива от гевезелък. Смуче вода и я оставя да му изтече от устата. След всяко пиене е подгизнал. Лигавници слагам, какво ли не... Не знам защо така си играе. Иначе не пие кой знае колко-една чаша на два дни. И при цялото лиготене не знам реално колко изпива.
Кръвните му изследвания са добре, само хемоглобинът е 94. Сега ще правим консулт с хематолог дали ще правим нещо допълнително. Може би серумното желязо ще искат да му видят... Rolling Eyes
За справянето-не изпитвайте никакви угризения. Правете каквото и колкото можете. Аз гледам да е що-годе подредено в хола и кухнята, големите да са си пооправили стаите и написали домашните. Прахосмукачка и моп 2 пъти седмично, понякога и толкова не смогвам. ММ държи да има сготвено, та поне гледам да готвя и пресен хляб да пускам в хлебопекарната. Съдомиялната-през ден. Пералнята и сушилнята ги пускам 3-4 пъти седмично, понякога в един ден накуп. Пера, суша, сгъвам и прибирам. Не гладя. Прах-от дъжд на вятър, банята-отгоре-отгоре веднъж седмично и толкова. Като ми остане повече време-по-основно. Сега като се върна на работа ще е още по-тегаво с времето. Това също ме натоварва. Tired

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 13:14 от Katia_N

# 191
Katia_N, и моят Борис е същата прахосмукачка - омита де що види калория, независимо от формата и яде, докато има - имам чувството, че по-големи порции от мен хапва Grinning Аз все още си му готвя всичко, ограничен е само откъм захар, сол и мед, открих за потсладител фурмите и брашното от рожков, но обикновено плодовете дават достатъчна сладост, ако не - кокосовото масло решава проблемът. Ядки съм му давала смлени в ореховки. Обядът му е обикновено от общата трапеза, примерно риба със зеленчуци, леща, гювеч...въвела съм му 3 до 4 хапвания на ден твърдо, суче като обезумял през деня въпреки това Grinning А кърма имам много и кърменето въобще не ми пречи - не ме хапе, няма някакви неприятни усещания, а и така съм спокойна, че гладен/жаден няма да остане. И той така се лигави с водата, но вече виждам, че и много повече изпива, въпреки че връща малко.

Иначе последните 2 пъти като ходихме на педиатър не е мръднал, но на месец стабилно си качва по 4-5 см, точи се нагоре. Супер жизнен и енергичен е, просто е нормално вече да спрат да наддават на кг, нищо й няма на кърмата Simple Smile Мисля си, че тя все още е най-хранителното нещо, което могат да ядат, но е време вече втората година да е добавка, а не основна храна.

За домакинството - и аз съм така. Имаше една поема - dust if you must

"Dust if you must, but wouldn't it be better
To paint a picture, or write a letter,
Bake a cake, or plant a seed;
Ponder the difference between want and need?

Dust if you must, but there's not much time,
With rivers to swim, and mountains to climb;
Music to hear, and books to read;
Friends to cherish, and life to lead.

Dust if you must, but the world's out there
With the sun in your eyes, and the wind in your hair;
A flutter of snow, a shower of rain,
This day will not come around again.

Dust if you must, but bear in mind,
Old age will come and it's not kind.
And when you go (and go you must)
You, yourself, will make more dust."

За гладене пък съвсем абсурд, това и преди бебето не съм го правила, гледам да купувам материи, които не се мачкат, вече само ако се налага за някоя риза, но като не ходя на работа, нямам такива проблеми. Разбирам ви за работата, и аз не бих искала да се връщам и ще си взема още няколко месеца, макар че не знам как ще изкараме с парите...че и читава баба нямаме, да се наеме да го гледа имам предвид Sad

# 192
  • Варна
Много ми хареса това стихотворение... А и наистина ще дойде време, когато къщите ни ще са чисти и подредени, но празни и тихи. Sad Та да се радваме на бъркотията, докато я има. Crazy
Аз не се притеснявам за хранителността на кърмата, той си хапва достатъчно. Просто вече кърменето ме натоварва, не мога да спя спокойно като постоянно сме трима в леглото и дребното иска да суче. Хапе ме понякога, не нарочно, но въпреки това боли. Колкото повече време минава, се притеснявам, че ще става по-трудно. Може и да греша. Нямам опит с дълго кърмене досега. Големите се отбиха към 6тия месец. Но ми се иска да се откаже вече. Crossing Arms

# 193
А има ли вариант да го преместите в собствено легло? Моят така почна да спи по цяла нощ и се отказа от нощните нападения. Просто не трябва да спя в една стая с него, всъщност никой не трябва да спи в една стая с него, за да не се буди. Особено аз - надушва си млякото. Иначе ако и нощем ме търсеше, сигурно вече да съм го отбила Sad

Тази статия не знам дали съм я споделяла преди, има доста полезни идеи по въпроса:

http://www.askdrsears.com/topics/health-concerns/sleep-problems/ … -all-night-nurser

# 194
  • София
Мен ме е срам да кажа, че мисля чак на 2,9г да го пратя на детска. Страшен мързел съм....
Аз всеки ден пускам Румбата да чисти.С прахосмукачка чистя, когато Филип го няма, т.е. преди снега всяка сутрин в 9 ч.ходеше с баща си за закуски и тъкмо време имах за прах, прахосмукачка и парочистачка. ако си е вкъщи много ми пречи, облиза прахосмукачката, дърпа кабели, реве..
Всичко му давам да яде,е, почти. Давала съм червени плодове, май всякакви плодове съм давала. Мед без да искам също дадох. Някакви бисквити му давах, а се оказаха с мед. Захар също...но Филип не обича за сега никакви бисквити, кексове и т.н и само и само да го науча сам да си яде нещо с ръка му предлагам, той облизва и го хвърля. Толкова му е яденето.
Реших днес да не го водя на консултация, направо за края на месеца ще го запиша, та и ваксина да му сложат.
Колко високи са вашите бебета?

Общи условия

Активация на акаунт