Януарчета 2016-8

• 43 034
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
А има ли вариант да го преместите в собствено легло?
Той спи в кошара, която е залепена до леглото. Като се разреве го взимам, но като засуче обикновено заспивам. По някое време като се събудя го местя, след малко пак започва да хленчи, пак суче и така цяла нощ. Не ще да заспива с никого другиго. Само като го оставя с баща му или сам в стаята започва да реве. Като го оставя в леглото буден-реве. Пробвах да се заиграе с нещо. Като му се доспи пак започва да ме търси. Пробвах на ръце-реве, докато не му дам да суче. Биберон не ще под никаква форма. Провала съм и да не съм в стаята (когато бях болна спях в хола), но се събужда и реве.
Когато е при бабите през деня заспива сам, но вечер и свекърва ми не успя да го приспи, когато бях на коледно парти. Два часа са се мъчили и накрая ме извикаха да се прибера. Те играеха. Дадох му да суче и заспа за 5 мин. ooooh!
Четох я тази статия, сега пак ще я погледна...

# 196
  • sofia
Джинджър, да ти е жив и здрав Алекс със закъснение ! Пожелаваме му много усмивки и весели игри 😚
Да са живи и здрави и всички , които празнуваха скоро !
И Честит рожден ден на Бордо и Сами !! Целувки от нас ❤

# 197
  • София
Мерси, целувки обратно  Hug като се позатопли трябва пак да си направим срещичка  Peace

# 198
  • Бургас
Марти преди месец беше 78 см. Дрехите му изведнъж омаляха, предполагам е дръпнал около 2 см. още. Консултацията ще я пропуснем този месец, едно че е много студено, второ че има ваксима да слагаме, а не ми се иска в това грипаво време.
Момичета, другият четвъртък в Лидл пускат бебешки дрешки - бодита, блузки, долници, гащеризони, чорапи. Памперсите и мокрите кърпи на тяхната марка ще са на промоция. Аз памперсите ги харесвам много.
Аз смело и безотговорно започнах тортата за утре. Блатовете са опечени, пратих таткото до Лидл за маскарпоне за крема. Дано да има, че иначе ще трябва да измисля нещо в движение.

Ауууу,  за малко да забравя. Ми аз имам имен ден днес  Heart Eyes Да ви почерпя значи  cook beer2
Миналата година по това време вече засичах контракции. Хората ми звъняха да ме поздравяват, аз стисках зъби и се правех, че ми няма нищо  Mr. Green

# 199
  • Пловдив
Здравейте и от нас при нас мина рождения ден бяхме си вкъщи то ний сме си достатъчни и дядото с бабата направо калабълък  Laughing
Висок е 81 см 11 кг и ние сме като Борис на Катя със сукането ако е добра вечер минаваме с 4-5 събуждания с поцокване и без големи събудени паузи но в повечето случай се буди много особено сутрин през 40мин и много трудно заспива няма как да го отделя като има и други деца трябват доста стаи да има та така и аз леко завиждам на някои как лесно им се получи отбиването и спането по цяла нощ но здраве да е ще пораснат.
Относно лапането на шушки от земята то това му е любимо занимание и с пет човека вкъщи все има какво да си намери дано господ ги пази от лоши работи, че ние колкото и да се опитваме нямаме тази сила да сме на всякаде.
Честит имен ден на имениците и много здраве на рождениците.

# 200
  • София
Танче, честит имен ден! Бъди здрава, обичана, ценена и много щастлива! Какви блатове направи.
Честит първи рожден ден на малчовците! Да са здрави, весели и спокойни.

Към майчетата, които ще се връщат на работа: Пожелавам ви вие и дечицата да сте много спокойни и бързо да се адаптирате към новото положение.

И аз се чудя кога ще се отбиеме .. може би след като тръгне на ясла ... знам ли ... сега суче доста активно.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 16:14 от GERY80

# 201
Танче, честит имен ден! И успех с тортата  Hug
Гиги, не знам как успяваш, честно! С още 2 деца, на които дето се вика не можеш и да се скараш  Hug
Кате, аз не съм си помисляла че толкова лесно ще стане отбиването. Като си спомня Коко колко беше пристрастен и как ми висеше по 40 минути на кърмене, не мога да повярвам че доброволно предаде властта. Пожелавам на всички мами кърменето да се развива както те искат и чувстват. Вече знам какво е да те боли и да нямаш сили да кърмиш. И въпреки това продължавам да се чувствам кофти че спрях да кърмя и ми е едно носталгично. За щастие сега като не го кърмя ме гушка още повече, но някак вече като по-пораснал.
Определено започна и да спи по-добре и да заспива по-лесно. Е, вярно че съм му нагласила и дневния режим по-балансирано, та не мога да кажа че е само от храненето с АМ. Но той известно време преди да го отбия се изнервяше на нощното кърмене. Както писах и по-рано детето си ми даде сигнал че е време вече да спираме, не мога да се оплача.

# 202
Танче , честит имен ден . Да сте здрави ти и всички покрай тебе bouquet
Ади яде от земята квото види . И У нас като при лилини, с толкова мн хора все ще се намери ,какво да си налапа изпаднало от батковците . Те между другото мн ми помагат , не можа да се оплача .
И аз пускам през вечер айбота да бръмчи . Добре, че е той поне да помага . Другите 2 етажа на това къщище, в което живеем - ако имам време квото мога , и,и си викам жена да изчисти .
Към мамите , които ще се връщат на работа -и аз мн се притеснявах , но мн добре ми се отрази .липсва ми Ади разбира се , защото в тези ден го виждам за по два часа. Докато го изкъпем , нахраним и е време да си ляга .но той е мн щастлив в яслата. Понякога там май му е по- интересно отколкото с мен вкъщи . Мн ми е тъпо от тази мисъл .
Ади е 10200 и 76 см . Яде всичко , ама всичко - бисквити , хляб , чак се ядосвам понякога . В яслата им дават сандвичи за обяд . И на него мн му харесва. Обожава филия с пастет. Вие давате ли пастет?
Момичета, аз днес си сложих спирала. Да видим кво ще става ... някоя от вас има Ли? Имала ли е?

# 203
Аз пък точно по противоположни причини не искам да спирам кърменето - помага ми на съня Grinning Като си заспи хубаво и спокойно след кърмене в 7-8 се буди обикновено чак към 6, цоква, сменям памперс, пресушава и другата гърда и спи до 8-9 после. А иначе ако ми се събуди толкова рано, какво ще го правя, той ще е гладен (мнооого яде това дете), закуски да правя по тъмно... Tired А и е такава лесна и успокояваща прелюдия към съня - да уточня, той не заспива на гърда, но си се успокоява и унася там, после по-лесно си заспива в леглото. То е ясно, че някой ден ще свърши, но не бързам изобщо. А и нямам някакъв дискомфорт, свързан с кърменето засега.

Той минава през някакъв странен период - до преди няколко дни беше във фаза, в която нон-стоп ми висеше на гърдата, аз пък в отговор му увеличих доста твърдата храна през деня и вече е на 4 хапвания. Първият ден така се натъпка с тиква и кърмене после, че чак повърна малко. Оттогава обаче с всеки изминал ден намалява висенето на гърдата и сякаш и твърда храна хапва малко по-малко. Днес направо не можах да повярвам - спрямо постоянното му висене преди 3 дни, днес сме имали 2 пълноценни кърмения - преди обедния сън и преди нощния. Даже сутринта в 6, когато вече сигурно е умирал от глад, искаше да ходи да се катерии и да си играе нещо, едва го върнах пак в леглото до 8 да изкараме поне. После през целия ден идваше най-много за бърза и кратка целувка на гърдата и пак си вртъваше дупето на някъде. Чувала съм, че точно преди да се отбият се залепват за гъдрата по такъв начин и после почват все по-рядко да търсят. Ще видим дали ще стане така и при нас. Както казах, не бързам, но и няма да го държа на сила. Все пак се надявам да запазим сутрешните и нощните кърмения и втората година. Удобство си е.

Опит със спирала нямам, но мисля да сложа след евентуален, хипотетичен бебок номер 2. Само че няма да е хормонална - не искам никакви синтетични хормони в тялото си повече, след противозачатъчните.

# 204
Ние вчера направихме на Мишо прощъпулника. Вече си ходи съвсем стабилно. Хвана елката и химикалката. Като през цялото време се навеждаше да ръфа от питката. Беше доста смешно. Аз не бягах,  а баткото. Имаше желание. Раздадохме на съседите,  та докато обясним как и защо се прави мина доста време. За РД му поръчах цяла торба с дървени играчки  и един бебешки лаптоп на V tech. Надявам се да се занимава с него иначе ще мине в шкафа с неизползвани неща. Батко му почти не играеше с играчки,  и запасите ми свършиха.  Та сега ше купувам.

# 205
Малееее май само аз съм кукувица да чистя, но при нас покрай животинките няма начин. Чистичко ми е и ми е добре. Само през деня са разхвърлени играчки по пода, но вечер ги събирам, чистя и на следващият ден си гледам по цял ден детето. Та, прахосмуча, мия под, чистя прах всеки ден, но скоро ще се сдобия с прахосмукачка-робот и ще ми е по-лесно. С готвенето не съм мн на "ти" напоследък, но се преживява.
Саши също суче много нощем, понякога и денем. Вече имам чувството, че никога няма да се отбие това дете. Яде всичко, но пък  е капризен в последно време и се чудя с какво да го храня. За момента не ходим за кухня, защото е студено и той не я и яде.
Аз също непрекъснато се притеснявам, че не правя достатъчно за Саши, че не му обръщам много внимание, но всъщност не е така. По цял ден сме заедно "говорим" пеем, танцуваме, чета му приказки, ритаме топка и т.н,  но явно е нормално за всяка майка.

# 206
Кате, абсолютно същата история сме със сученето. Само дето, докато бях на коледното парти, не се беше будил. Прибрах се и веднага ме подуши. Та, обмислям да отида за някоя и друга нощ в друга стая, за да видя как ще спи.

# 207
  • София
Танче, честит рожден ден на Марти! Да расте здрав, весел и спокоен. Весел празник!  bouquet

purpletka, не ме хапе докато суче, а често особено нощно време ме ползва за залъгалка .... много ме е яд, че отказва бибероната, с нея щеше да е много по-добре.

Lolr, радвам се, че малкия е по-активен и застава на коленца.  Правите ли гимнастика?

Като ви чета Сами е от най-малко хранещите се. Особено сега покрай този зъб вече четвърти ден яде ужасно малко. Имам чувството, че около 200гр. твърда храна яде за целия ден.

Всеки ден бърша пода, а през ден прахта, но апартамента ни не е голям (хол с кух.бокс и две стаи). Гиги направо не се виждам ако трябва да чистя къща от 2-3 етажа. Wink

Искаше ми се да направим прощъпулника на рождения ден, но Сами по-рядко почна да се пуска да прави крачки. Предпочита да си пълзи.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 16:41 от GERY80

# 208
Здравейте! Не съм се разписвала отдавна. Ние май сме от най-дребните бебета. Преди дни бяхме на консултация, 7,800 я измериха, но мисля, че е 8 и 75 см. Последните два месеца не е качила почти нищо. Според лекаря няма проблем. Но тя не е особено ящна. Като чета какви грамажи ядат вашите деца ... Дари в най-добрият случай да изяде 400 гр за целия ден. Последните дни иска основно корички хляб. Залепена е за мен, само реве, ако изляза от стаята, даже и с баща си да е. Заспива с кърмене, което още повече ме залепя за нея. Ще правя опити да я оставям на баба й да се приспиват, дано успеем дневния сън да заспива без мен.

Иначе е много дива, все се катери и обикаля. Но откакто пролази май лесно няма да проходи. Научи се да показва, че е на годинка средното пръстче, макар още да има време до рождения ден Simple Smile и от както може да показва почна и да го ползва пръстчето и постоянно сочи и казва а-а-а към нещо, което иска.

Още не съм я учила на гърне. Ще пробвам с теорията за по-късно започване.

Честито на порасналите дечица! Да са здрави, весели и много щастливи детски игри да имат!

# 209
Танче, честит ти рожденик! Да е жив, здрав, смел, самостоятелен и успешен мъж!  Hug
Гери и мен Коко последния месец през нощта ме ползваше за залъгалка, ако изобщо се хващаше на гърда нащем. Той сам се отказа от биба на 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт