Януарчета 2016-8

• 43 035
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Ето ме и мен, мама на пораснало момченце  Heart Eyes
Благодаря за пожеланията момичета   Hug
Моите родители дойдоха на обяд. Запалихме свещичка на тортата, направихме снимки, Марти бръкна в тортата, хапна и се оттегли да спи. Спа около три часа. Събуди се в добро настроение и дивя на земята докато каталяса съвсем. Накрая дойде и се гушна в мен, изкъпах го и го нахраних и вече сме в леглото. Изморена съм, снощи до 22 ч. правих тортата,  легнах си към 1:30, щото с таткото чакахме да родя  Joy Днес не остана ред да почивам и май и аз ще се отнасям с него рано-рано.

# 211
Таня, Джинджър, да са ви живи и здрави рождениците и да имат най-щурото и прекрасно детство. Честит празник и на всички други пораснали дечица, които моя заспал мозък в момента не се сеща да спомене. Simple Smile

Мартинела, честити ви ходещи краченца!

# 212
Благодаря Ани.  😉 Честит празник Таня. 
Ъъъъ сън три часа?  Един път ли спи на ден? Оффф и аз искам така. 

# 213
  • София
....  легнах си към 1:30, щото с таткото чакахме да родя  Joy ...

Joy

Сподели за тортата!

# 214
Танче, да ти е живо и здраво рожденичето!

И ние наближаваме РД, с бясна скорост. В четвъртък сме.

Айде, хубава събота от нас!

Много сме доволни от кухнята, да кажа. Ян Бибиян-вкусно, не е скъпо, според мен. И до вратата.

# 215
  • Пловдив
Did i голямата ми дъщеря на 1г беше 8,200 ходеща много бърбореща сега е на 17г. 43 кг едно от според мен най съразмерните за възраста си деца, така че само да е жива и здрава.
п.с. имаше в първи клас едно много добричко момиченце тежеше 51 кг. двойно на нея, майката го пускаше с една торбичка храна от макдонълдс

# 216
  • Бургас
Ъъъъ сън три часа?  Един път ли спи на ден? Оффф и аз искам така. 
Ми не, спи два пъти на ден. Mr. Green
Ама трябва аз или баща му да лежим до него, иначе не става.
Снощи заспахме в 22 с него и станахме сутринта в 10:30   Embarassed Подух се от много спане, цял ден съм като пияна  Joy
Времето беше топло днес, но не можах да го изведа. Разкиснало се е, киша до колене. Едва се вървеше, с количка абсурд. Като гледам май чак напролет ще излизаме на разходка.
За тортата: направих кексово тесто, една трета от него отделих и му сложих какао, за да се оцвети. Пекох два блата (нямах време да го деля на три) - един по-дебел бял и един кафяв. След като изстинаха белия го разделих на две. Кремът беше от маскарпоне, кисело мляко и кленов сироп. Отделих половината и сложих в него сок от арония - стана с приятен лилав цвят. И започнах да редя: един ред бял блат, сиропирах с компот от праскови, лилав крем, банан, кафяв блат, сок от компот, лилав крем, банан, бял блат, сироп от компот. Намазах я отгоре и отстрани с белия крем. Отстрани наръсих стърготини от кафяв шоколад. По горния ръб от шоколада преливащо поръсих със семена от чия. Отгоре направих надпис с киви: Марти 1 г. 
За първи път в живота си правих торта, харесах си я (е, останах без сладкарска боя, ама като пратиш мъж да пазарува, после се оправяш с подръчни материали). На вкус и вид отвътре беше чудесна. Искаше ми се, ако имах боя да нашаря на дребния ръчичката и да сложим отпечатък отгоре, ама ... Днес я доядохме, още е сочна.  Майка ми до последно не вярваше, че съм я правила аз, ама си облизаха пръстите с баща ми.  Joy

# 217
tanya_79, много вкусна ви звучи тортата, чак на мен ми се прияде. Откакто се роди това дете и двамата имам чувството, че основно ядем по цял ден или съответно търсим какво да ядем. Той си е на 4 фиксирани хранения на ден вече, но и кърма не отказва, изгради си и някакъв направо железен режим. Ляга в 19, става в 6, цоква, спи до 8.30, после сън 12-2 и това е. Киша е, приятно топло, ама в понеделник пак го дават сняг Sad Ние всеки ден сме си навън, с раничката, но не ми се гази пак в снега, достатъчно зима имах за тази година...

# 218
Did i голямата ми дъщеря на 1г беше 8,200 ходеща много бърбореща сега е на 17г. 43 кг едно от според мен най съразмерните за възраста си деца, така че само да е жива и здрава.
п.с. имаше в първи клас едно много добричко момиченце тежеше 51 кг. двойно на нея, майката го пускаше с една торбичка храна от макдонълдс

Аз много не се притеснявам, защото е много жизнена. Още повече, че аз цял живот съм все с повече килограми, та по-добре детето да не е наследило това от мен. Не, че баща й е манекен  Laughing
Днес обаче яде доста, дадох й от манджата на баба й. Вече няма толкова да се треса дали е солено, все пак са големи. Принципно готвя безсолно, но и по малко сол да има няма да е голям проблем.

Много спят децата ви  newsm78 моята все е с малко съм, от новородено. Нощем спи 10 часа и през деня два пъти, общо към 3 часа макс.

Годината за нас почна с болести, всички се изредихме. Дари беше два дни с температура, но при нея или беше примесено със зъбки, или беше само от тях. Предидени избиха горните две зъбчета. Та кажи-речи имаме 4 зъба.

# 219
did_i, не е толкова зле със спането, щом докарва 13 часа за денонощие, си е съвсем в норма за възрастта (12-15 часа според една книга, която четох). И Бобо е с 4 зъба. В нашия род по моя линия вървим все бебета-гиганти и възрастни-клечки, дано и Борис е така Grinning Апетитът си го е наследил от мен, като си гледам снимката от първата годинка, и аз съм била охранен хамстер с гигантски бузи и 12 кг според майка ми, но пък от тинейджърска възраст съм 45 кг и досега така. Щом са жизнени и енергични, няма значение 8 или 12 кг. са на годинка, децата са различни и поведението им говори много повече от таблиците за това дали всичко е наред Simple Smile

# 220
С огромно закъснение за много години и честит рожден ден на всички пораснали бебоци! newsm51 Бъдете здрави, обичани и щастливи, а дечицата да спинкат спокойно през нощта и да ни радват през деня!  smile3525Съжалявам, че чак сега се включвам, но постоянно бързам нещо да свърша, не знам вие как се справяте. Все още аз готвя на Жорко, гледам и да изчистя колкото мога, понякога оставям всичко и лягам и аз с него...Чета ви по нощите най-често, но не ми е удобно да пиша през телефона. Вечерно време като заспи е същия маратон и накрая просто нямам сили да пусна лаптопа.
Да дам отчет - вече втора консултация пропускаме заради грипната епидемия, но Жорко е около 12 кг, може би към 82 см. От както стана на годинка сякаш изведнъж порасна. Започна да се храни значително по-добре (пу-пу), само вечерята често пропуска. Все още не мога да наместя храненията както трябва да бъдат, защото често ги измества заради дневния сън. За съжаление нощно време продължава да се буди много често, миналата нощ през около час, час и половина. smile3507 Кърмя го по няколко пъти през нощта и после вечер преди сън. Сам се отказа от дневното кърмене. Започна да пие чайче и водичка, но само през деня. Даже сам си взима шишенцата да пие, много е сладък. Вие давате ли чайчета и какви? Аз редувам няколко вида, но ми се иска да предлагам повече. Също така някоя от вас пила ли е спирулина и какво й е мнението за нея? Иска ми се да му предложа и сурови бадеми/други ядки, но все още изчаквам. Разбира се по малко и блендирани, за да не се задави, стават като брашно.
Иначе е много активен, да ни е жив и здрав. Започна сам да стои прав и на моменти да прави по няколко ситни крачици. Катери се, качва се и слиза от леглото, научил се е и да отваря чекмеджетата на скрина в неговата стая. Днес даже успя да си прищипе палчето, за което се чувствам много виновна. smile3518 Изобщо - за секунда не мога да го оставя сам.
Извинявам се за дългия пост, но така е, като се включвам рядко. smile3505 Целувки на всички от нас, връщам се назад да чета...

П.П. Заради ниския хемоглобин на Жорко и антибиотика, който се наложи да пие в края на миналата година, ми се иска да го подсиля естествено. За момента не харесва спанак, коприва и разни други зелени неща, затова търся други варианти. Вие какви плодове давате?

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 13:01 от black_ice

# 221
Набързо се включвам.
Спирулина съм пила доста време, защото спортувах много активно. Всеки ден с кафето си правех фреш или бананов шейк и добавях мед, спирулина и чия. Идеално ми се отразяваха. За деца знам че дават чия, но спирулина не мисля че става за толкова малки човечета. Бях чела че при биосертифицирането на спирулината не винаги тестват за тежки метали. Затова като решихме да правим бебе я спрях няколко месеца преди това, направих 10 дни гладолечение и почнах да пия фориева киселина.
За желязо можеш да му вариш червено цвекло в комбинация с всякакви други зеленчуци. Важно е да приема и фолиева киселина, която се среща в различни количества във варивата.
На Коко вече 3 месеца му давам витамини Well baby, в които има всичко което му трябва в допълнение към кърмата (до скоро) и твърдата храна. Тъй като са в период на интензивен растеж, а от храната се усвоявали едва около 30% от витамините и минералите, се налага малко да се помогне с добавка в нашия случай  (дребното е с лек дефицит на серумно желязо).
Обаче ако детето приемо 500 мл или повече АМ на ден не може да пие въпросните витамини. Тъй като се пият 3 месеца вече ще ги спираме ние, а и го отбих. Към момента приема не повече от 400 мл АМ - около 150 гр в следобедната закуска и 200 мл преди нощния сън. Сутрин не пие мляко, направо закусва.

# 222
Червеното цвекло наистина е много добра идея за подсилване. То и тиквата са две неща, които Бобо обожава и ги слагам навсякъде, освен това са истинска съкровищница на витамини.

Ние пием само една добавка, златна е, но си заслужава, съдейки по резултата. Не знам чак дали не си внушавам нещо, но от втория ден още се събудих в прекрасно настроение, свежа, отпочинала, а след 3-4 дена ми се оправи и кожата (много е суха и белеща се, като се обостри изглежда, все една някой е минал с пила отгоре, червено и сърбящо на места по лицето ми). Активира се основно при студ, т.е. сега е най-зле. Т.е. беше, понеже в момента няма и помен от него. Рибено масло от черен дроб на треска, норвежно някакво, уж много чисто, на Rosita Real Foods. Вземам по една лъжичка на ден и оставям малко и на бебока да оближе. Предполагам, че са ми дошли силите и енергията, понеже е източник на витамин D, а на мен определено този витамин ми липсва в това ужасно време. Имам нужда от слънце като пустинята от дъжд, както се пее в една популярна песен Grinning

Тук (в Русе) времето днес е неописуемо ужасно, не изкарах детето навън, само отскочих до магазина, усеща се като минус 30, сух, кучи студ, ледена пързалка навсякъде, мрачно, депресиращо и направо се усеща как дишаш грип. Утре щял и сняг да вали.... Cry

# 223
  • Бургас
Аурора, а от къде купуваш добавката?
Аз не давам нищо. Само витамин Ц като се разкиха или кака му се разсополиви.  Плодове гризва по малко с мен - ябълка, банан, портокал, но нищожни количества. Чай пие само от шипка, но малко. Пробвах идеята на Аурора с оставянето на шишето с водата на ниско, за да си пие, когато иска. Определено има ефект, пие по около 50-60 мл. на ден, което е голямо постижение.
Да питам тези, които продължават майчинството, колко време преди изтичане на първата година се подава декларацията, че няма да се връщате на работа? Аз още съм на кантар. Ако се връщам, на 27-ми трябва да съм на работа. Притеснява ме само как ще се оправим финансово, иначе не ми се връща изобщо  Sad

# 224
  • София
Танче, питай счетоводителите те трябва да ти я дадат и подадат. Аз преди два месеца попълвах няколко декларации и си стоят в работата, когато им дойде времето ги подават.
Много ми хареса идеята за тортата. Ще я пробвам задължително. Какво количество маскарпоне, мляко и подсладител сложи?
 И Сами спи по-дълго докато лежа при него ... Ето днес заради мен пропусна сутрешния сън и вече много уморен заспа към 13:30 по едно време станах, че много ми се пишкаше и ми се ядеше. Няма и 10мин. и се събуди ... не успях да ям ... поцока и сега пак спи, а аз съм още по-гладна. Пак ще се пробвам да стана да видим дали пак ще се събуди след 10мин.
За момента му давам само вит.С като не се чувства в кондиция. Аз пия фолиева киселина и понякога цинк, но не знам дали отива нещо в кърмата.
И аз го извеждам за малко с раничката, но днес бая треперех да не се хлъзна на леда.
Блек, защо искаш да му даваш ядки? Да си набавя нещо с тях ли? Аз не смея още.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 16:13 от GERY80

Общи условия

Активация на акаунт