Януарски сладури на годинка 6

• 9 596
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА

ЧЕРПЯ ВИ ВИРТУАЛНО КОИ С КАКВОТО ПОЖЕЛАЕ

# 166
  • София
За Деската послучай нейния празник днес  bouquet

Толкова ми стана мило като прочетох как ви минава деня с децата и при нас е горе долу така с малки разлики.... но да споделя с вас мойто дете не казва една думичка правилно. Т.е. няма "мама" или "тати", "баба" или "деди" нищо ....само бърбори неразбираемо и имитирайки мойта интонация  ..при вас как е?

# 167
  • Sofia
Galya S моето може да казва само няколко разбираеми думички: мама или мами, тати /това го кара по възможно най-глезения начин и тати се разтапя и естествено и угажда/, баба, дай, кака /въпреки че няма на кого да вика кака/, Диди /котарака ни се казва Дики, но тя му вика Диди/ и май това да са. За останалите копчето е коче, водата е ода и разни други подобни дето трябва да си мислиш за нещото или да ти го сочи за да разпознаеш думичката. Но има време ще се научат.

А на нас най-после ни изби 12-тия зъб дето ни създаде толкова много проблеми. Но пък от 1 седмица вместо следобедна закуска пие само сок и отказва да яде каквото и да е. Не че ме притеснява де, но ми се стори странно.

# 168
  • Варна
А на нас най-после ни изби 12-тия зъб дето ни създаде толкова много проблеми. Но пък от 1 седмица вместо следобедна закуска пие само сок и отказва да яде каквото и да е. Не че ме притеснява де, но ми се стори странно.
Мишо може би от две седмици упорито ми отказва следобедната закуска и не го насилвам...мисля че и поредния период Crazy.

# 169
  • София
ЧЕСТИТО НА ДЕСИ !!!

МНОГО ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ МИЛИЧКА !!!

Мацки да ни гледате в Неделя по 7Дни около 16.45. Ще говорим за протеста и исканията на майките Simple Smile

# 170
  • София
Честит Празник на Деси!!!  bouquet Със закъснение, но днес се върнахме от кратко пътешествие.
Много ме е яд, че съм изпуснала и предаването по 7-дни #Cussing out

Ева от 2 дена нещо упорито се опитва да ни каже, но ние не го разбираме и тя чак се ядосва. Нешо за "котките" или за "топките" май става дума  newsm78  Mr. Green

А вие за каква следобедна закуска ми говорите...ето Ева какво е яла до момента днес:
закуска: 100мл. млако + 1 бисквита
обед: резен краставица, резен домат, 30мл. мляко
сл. закуска: 50мл. плодово мляко, 2-3 лъжички ориз от пълнени чушки
вечеря: предстои да разбера Close

И вчера беше така и онзи ден. Но като сме при бабата и дядото, хем всички я глезотят и тя се разтича като...., хем всеки я гони по всяко време я с градинска ягодка, я с домашна кифличка...
Лошото е, че днес не е пълнила памперса, а предполагам, че и утре ще е така (няма с какво), но поне проби и 2-рия кучешки.

Столчето за хранене ни беше и вече ни е, абсолютно излищна вещ. Предпочита да седи с нас на масата (застанала на колене на някой стол) и да се храни от осбствена чиния (задължително като нашите). Лошото е, че ние с мъжа сме една разпасана команда и рядко сядаме групово на масата. По скоро всеки отваря хладилника по всяко време и си похапва нещо, ама заради детето сега трябва да се превъзпитаваме Mr. Green

# 171
Здравеите.Относно говоренето ние сме много зле.Роби казва само разбираемо мама и тате всичко друго ние напълно НЕразбираме.Не си затваря устата по цял ден smile3505  smile3521 ,бърбори някакви си негови неща,единствено повтаря наи много една кратичка фраза но на тоя етап въпреки че я чувам по 100 пъти на ден не мога да я разшифровам  newsm12 .Надявам се скоро да започне да показва поне,ако не говори, какво иска защото така ние много трудно да общуваме с него.Дори не може да си поиска вода а застава и започва да пищи smile3512  , реве  и  ако се сетим че иска вода е добре ако не търпим известно време докато си намери шишето и не го донесе.....страшно направо.е това е по ? за говоренето... smile3503 .

# 172
Привет и от нас  Grinning
Забелязвам че темата доста се е оживила, повече мами пишат сега.
Вие давате ли на ваште дечица сладолед?
Мина много обича - първо прави муцка от студеното, но после като усети че е сладко и сама отваря уста, много е смешна.
А иначе не спира да бърбори нещо на нейния си език. Дори понякога си мисля, че ми разказва нещо с цели изречения. Е казва и смислени думи. Вече сама си изхвърля използвания памперс,  е лошото е че намирам и други неща хвърлени в коша.
Поздрави на всички  Hug

# 173
Деси, честит празник!   bouquet

За говоренето Алекс казва : мама, тати, дади, баба, айде, лелеее,дай, не, няма,бебе(беби) и ball, hi, bye - bye. За сега е това и аз се надявам скоро да започне да комбинира по 2 думички  Grinning

Гери, радвам се да се засечем в темичката. Аз също давам на Алекс сладолед. На него много му харесва. Дори това, че е студен му е много приятно. При нас последната седмица беше доста топло времето та един сладолед винаги е добре дошъл  Grinning

Джули, пиши моля те как мина предаването. Аз за съжаление не мога да гледам 7 дни от тук

# 174
  • София
Значи мога да съм спокойна, не сме само ние с неразбираемите словоизлияния  Laughing

Джули яд ме е че не съм видяла предаването, аз гледах репортажи от Бтв и Нова ама там само за малко и в кратце показаха събирането пред парламента. Разкажи подробно, как мина?

Мия браво на вас вие пието още млечице, ние отдавна и категорично го отказваме  Twisted Evil
За следобедна закуска от време на време хапваме по 1 пакетче солети с кашкавал ... или петит данонче - друго нищо. Кремчетата от кухнята ги ненавижда.

Какво мислите за яслите, аз принципно съм решила да я давам през септември - живот и здраве.

# 175

Какво мислите за яслите, аз принципно съм решила да я давам през септември - живот и здраве.

Аз съм ЗА  Grinning Алекс започва да ходи от края на август по 2 дни в седмицата от 9:30 до 14:30. За мен това е добър вариант. Ще бъде около връстници и учители, а в същото време няма да е изцяло поверен на чужди грижи.

# 176
  • София
Ох, на мен хич не ми се ще да я давам на ясла. Ама няма как и да я гледам до пубертета. Тя с мен си е добре: караме се, но си имаме и респекта една на друга, аз я водя все навън и все при деца, та не е лишена от контакти. Но като тръгна на работа, ако я оставя на бабата или таткото те все пред комп-а или пред ТВ-новелите ще я държат, което никак не ми харесва Close

За сега съм изготвила една схема на месечното редуване на двете баби и таткото от 2 до 3 годишна и евентуално направо на детска градина.

Не ми се ходи на работа. Тъкмо Ева поотрасна и си създадох социални контакти в кварталните градинки Wink Подхвърлям варианти за второ дете, но таткото се е стреснал за финансовата страна на въпроса, пък е и Божа работа дали ще стане или не.

# 177
  • Там някъде нейде !!!
И аз мисля като МИЛФ да я пращам по за няколко дни в седмицата . Утре ще отида да взема документите и ще се записваме .

# 178
  • Sofia
Здравейте, мами!
Аз не съм писала от милион години, но нещо все не ми остава време  33uu. А сега като е по-топличко сме навън  по цял ден и за компа време не остава.
За яслата аз доста се чудих-баткото ми е ходил има-няма месец-месец и половина. След това от 2 и половина годишен е на градина. Дребното мисля да го пусна догодина през април-така ще ходи три месеца на ясла-април, май и юни. А от септември на градина.
Иначе и моята е диване от класа. Баткото беше по-мирен и по-послушен, а това е огън. Краката й са целите в рани и синини, няколко пъти си разбива устата на катерушките, но това изобщо не й пречи със стъпването на площадката да налети на най-високата пързалка и докато аз оставя багажа на пейката вече се е качила на третото стъпало. А стъпалата са като на стълба-изпадам в ужас като я видя. И вкъщи не е по-мирна все намира как да дразни брат си и стават здрави боеве. Хората като я видят и си мислят че е много мирна и кротка...ама не са познали...от нея нито мога да изчистя нто нещо друго да свърша-все ми виси на краката или на ръцете и нищо не мога да пипна...
Отгоре на всичко й пробива четвърти зъб и е нещо кошмарно-нощем суче по 5-6 пъти и аз не мога да се наспя. А  и през деня не е по-различно... И все още не ще да яде каквото и да било. Бях я записала на кухня но се отказах-само хвърлях храната и си губех времето да ходя да й взимам бурканите. Свекито ми надува главата да я отбивам- и как да стане това като тя почти нищо друго не яде?! Мога ли да си лиша детето от единственото нещо което яде с удоволствие?! Предполагам че тя е най-дребната тук-тежи само 7,200 кг...но не се спира...
А гърне купих преди два дни, че това на баткото й е голямо и като седне на него сяда чак на дъното. Но нещо не се заседява на него. Иначе казва "ака" и си тегли памперса но май не осъзнава точно за какво иде реч. За два дни още не си е свършила работата в гърнето, но и аз не настоявам кой знае колко. На баткото памперса го свалих окончателно на две и половина-като тръгна на градина и то отраз и дневен и нощен. Затова и с малката не бързам, да се поочовечи и тогава.
Ох, май се поувлякох и написах цял роман, но моля да ме извините-не съм писала от доста време!

# 179
  • Sofia
Успокоих се че не сме само ние без следобедна закуска.

За яслата и аз като Миа не ми се дава там да ми тормозят детето. Всеки ден сме навън и е все сред деца като нея и по-големи. За жялост няма как да я гледам поне по 5 годишна. изчислих си отпуските и установих че до края на април ще можем да се гледаме. След това или на ясла за мой голям ужас или ще се гледат с баща си до септември, а тогава няма как ще се мъчим някак с тези градини. Аз имам огромен стрес от времето когато аз самата ходех и си представям че и с нея ще се държат по същия начин и се поболявам като установя че времето отлетя. А така да не ми се връща на работа...Наскоро ми се обади колежката ми да ме пита нямам ли баби да ми гледат детето че жяната която била на моето място ще напуска. Казах и още 1 година да не ме търси - после ми се обадиха да ми кажат че новата жена знае че ще се връщам след 2 години т.е. Тея като стане на 3. Оставих ги да се оправят и не коментирах кой какво казал и рекъл. Но си ми е неприятна мисълта да си оставя детето на ясла, а аз на работа  Sad

Общи условия

Активация на акаунт