Януарски сладури на годинка 6

• 9 619
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
Здравеите и от мен.И аз не искам да давам Роби на ясла.Искам да си го гледам до 4г.и после направо на детска градина.Нямам никакво,ама никакво желание да работя на тоя етап,но ако се наложи направо незнам какво ще правим  newsm12 .Умуваме вариант или на 4астна ясла,или при едната си баба,което пък на мен хем ми се нрави хем не, защото ще е в провинцията,в Благоевград и ще трябва да го виждаме само събота и неделя,но пък от друга страна и имам доверие по отношение на правилното според мен гледане,за разлика от яслите.Направо не ми се мисли,толкова ми е болна тая тема че ми се реве направо  smile3518 .Единствения вариант които ме урежда е татето да успее да се грижи за нас финансово,което на тоя етап става,но докато доиде януари не знам как ще е.На нас с Роби си ни е добре заедно,даже много и ние като вас не сме лишени от приятелчета,но само тия гадни пари пречат на всичко   newsm61 егати ужаса направо.Тук пък в квартала всички само разправят как са се записали отдавна на ясла как сме закъсняли и че няма да ни вземат,само затова бръщолевят та още повече ми вдигат кръвното,като че ли на тая възраст това е наи важно -да си дадеш детето на ясла.Ох спирам да пиша вече с надеждата че всичко ще е наред и че това което сме замислили ще стане за да предотвратим раздялата с Роби но ще видим живот и здраве.А на мен също ми се обаждаха от работата и то с предложение за смяна на длъжността,за много по добра и по платена,наистина хубави парички,но аз отказах на тоя етап.Може и да съм луда но малкия човек ми е много по скъп и важен от каквото и да е било.  smile3521 Хаиде поздрави и целувки на всички ви и дано всеки кои каквото желае да му бъде дадено като подарък.  newsm17  love001

# 181
Деси, честит празник и от мен с малко закъснение  Grinning

Самуил също беше отказал закуската следобед, но само за около месец. Сега задължително яде 4 пъти дневно, плюс 2 леки хапвания между основните хранения. Следващия месец сме на консултация и очаквам доктора да ни се поскара, защото имам чувството, че е качил повечко килца  Laughing

# 182
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Габи закусва /сутри и следобед/ плодови млекца или йогурт. От няколко дни хапва плодово пюре с бисквите или с грис или с ориз от готовите и когато пожелае кримчетата от кухнята /без грис или вляко с ориз/. На обед половин супа и половин второ от кухнята, таратор, плод и едно пъдпъдъче яйце. За вечеря хапва това което е останало от обед от кухнята + таратор или салата. За заспиване изпива 2*160 мл. сок с вода и като заспи едно млекце My DAY
За килограмите незнам как е, но си личи че доста е дръпнала на височина.

# 183
  • София
И аз така имам лоши спомени от детската градина (на ясла не съм ходила) и ми се свива сърцето, че я чака същото. Аз съм голям фен на полудневните детски градини, където децата ходят сутрин в 8:00 след като са се назакусвали, до 12:00 са там учат песнички, стихчета и малко английски и след това си се прибират в къщи да си обядват и да си спят. Но и хубаво се наиграват заедно. Но те са за деца от 4 години нагоре.
При мен проблема е и да не си изгубя работата. Не, че е кой знае какво, но едва ли на 35г. ще намеря тепърва по-добра.

Другата страна на медала, е че Ева понякога се държи невъзможно. Днес в градинка с 20 деца и още толкова майки и баби, направи такова "шоу", тръшкайки се в пясъчника и ревейки, че всички тези хора млъкнаха и я гледаха нея Shocked Аз бих я оставила без да и обръщам внимание, но груповият шок и добронамерените забележки; "Спокойно, като я пуснеш на ясла ще се оправи" ме накараха да я метна в количката и да отидем на друго място. Стана ми и тъжно и срамно Embarassed
Хем се чудя дали наистина не я глезя прекалено. Хем ми е мило, нали си е моето дете и ако майка му не го подкрепи - тогава кой? Хем се чудя дали в яслата ще са такива добри педагози и ще "я оправят"? Или ще изяде много бой от учителки, лелки и по-големи деца, то ако това е начина и мен ме сърбят ръцете да я напляскам доста често. Хем не мога да се справя със заграбването и не даването на играчки newsm78

За яденето - без коментар Wink

# 184
Или ще изяде много бой от учителки, лелки

Това го бях забравила  Shocked. Аз много малко съм ходила на деска градина, но имаше една уч1ителка, която много ни биеше  Sad. Това е пълно безобразие и такива хора не би трябвало да са учители  #Cussing out Тук такова своеволие ще бъде подобаващо наказано. Не, че е невъзможно да се случи, но поне си има сериозни последствия

Току що гледах някаква диетоложка по телевизията. Говореше за храненето на малки деца. Каза, че не е добре децата да се насилват (убеждават) да ядат. Да се оставят да ядат колкото искат, за да свикнат със собственото си учещане за глад и ситост.

# 185
  • Sofia
Мен не са ме били в градината, но ме затваряха в едно тъмно мазе без осветление /или поне не ми го пускаха/ за да ме изядат мишките, дърпаха ми ушите и ако ми излезне херпес на устните караха децата да ми се подиграват. От цялата история сега изпадам в паника като остана сама на тъмно и ми се реве като се замисля че трябва да си пратя детето да го тормозят и него така...

А за играчките и ние бяхме така - всички играчки са наши. От 1-2 седмици /може и малко повече да са/ започна да връща чуждите играчки когато отида при нея и и напомня че това е играчката да друго дете и да си вземе нейната. Започна и да си дава нейните, а до скоро бяха неприкосновени. Явно това си е етап от израстването им.

Следобедни закуски аз престанах да и предлагам че се налагаше аз да ги изяждам и днес явно огладняла ама като не може да си каже и отвори един шкаф където държим разни сладички неща и си взе една вафла и си я изяде цялата. После видя кофичка от кисело мляко и поиска кофичката и като и я дадох с една лъжичка се правеше че яде - отидох и извадих едно кисело мляко от хладилника и и дадох да си похапне и тя доволна, а аз се чудя утре какво да правя - да давам ли закуска или да не давам Thinking

# 186
  • Варна
Стига момичета Praynig! Какви са тези ужасии в тези градини вашите? Twisted Evil
Аз също не си долюбвах изобщо градината, ама това защото ми ограничаваше личната свобода и все напук правех на лелите Laughing. Възпитателките ни обаче бяха много внимателни и сърдечни- всички искахме да са ни майки Hug.
Мишо на ясла не мисля да го пускам. Първо защото имам възможност да не го правя, второ защото той не говори и не се обслужва сам на този етап, а след като не говори няма как да ми каже ако нещо го притеснява и тормози Confused. Аз ще си го гледам още половин година, нищо че взе да ми поомръзва еднообразието и да ми доскучава.
Миа и Мишо е в такъв период- тръшка се доста сериозно за почти всичко, но изобщо не му обръщам внимание, нито пък обръщам внимание на "добронамерените" зрители Crossing Arms. Пробва се доста усилено човека какво му е разрешено и докъде може да стигне, ама вече започва да разбира, че си губи времето само Wink Laughing.

Много целувки на всички дечица!

# 187
Здравейте и от нас със Атилла!
Не съм се включвала близо 2 месеца Rolling EyesБяхме си в България при дядо и баба ,а там няма компютър.Прочетох малко и виждам ,че децата растат с пълни темпове и сменят номерата всеки ден Simple SmileИ Ати не спира за секунда,тича като торпедо,много се радва на децата,особено на по -големите.За яденето - хапва си добре,само отказва някои плодове,които миналото лято хапваше с удоволствие-череши,ягоди, диня,пъпеш,праскова,кайсия....не знам защо....яде круши,ябълки ,портокал и банан.Шоколад и подобни неща не му давам.
За гърнето-отдавна свикнахме с него,още като бе на 7 месеца.Не иска да ака в памперса и ако се наложи се сърди и плаче.За отучване от памперса все още изчаквам..все пак трябва детето да започне де си казва,а Ати не го може.Целувки на всички !Много се радвам ,че отново сме с вас Simple Smile Simple Smile

# 188
  • София
Здравейте и от нас Grinning

Добре сте се завърнали Галя С, Фън и Бенмари   bouquet Пишете по-честичко  Grinning.

За яслата аз съм против, друго ми е мнението за ДГ. Харесвах да ходя на градина, Калоян също дори на 1 юни минахме да си видим учителките. Виктор ще си го гледам възможно дълго, колкото ми позволява майчинството, е разбира се ако някой ми предложи мнооого пари за да работя  Laughing, тогава ще се позамисля, и пак има вариант, ще го дам на майка ми да го гледа.

Иначе ние започнахме да се учим на гърне, нооо аз се предадох. Онзи ден напика 25 чифта гащи, пищи като го слагам на гърне, пищи като се напишка и сега отново сме с памперс. Ще изчакам трайно да се затопли времето и да мине известен период за да подновим опитите.

Виктор от около месец не иска следобедна закуска. Пие само сок. Но вечер като седне да яде, направо ми се плаши окото. Вчера например си изяде супата с един сухар от ДКухня, после омете 3 пържени кюфтета, незнам колко пържени картофи, таратор и накрая преди да заспи го прецаках само с 120 мл адаптирано мляко. Вярно, че не яде наведнъж, това действие се разви от 19 до 21 часа, но май си е множко newsm78. Ще го слагам на диета май  Grinning.

Хубав ден ви желая   bouquet

# 189
  • София
Здравейте мацки  Hug

Предаването мина много добре и за мое най-голямо учудване в телевизията е много забавно и приятно. Малко бяхме притеснени, но е нормално. Имахме 20 минути за разговор, водещата беше много готина и изцяло застана зад нас Simple Smile, обаче така бързо минаха тези 20 минути, че много неща казахме, но и много не можахме. Днес 5 майки са в Парламента за обсъждане на Законопроектите и ще видим какво ще стане. Дано някой ни чуе, а и ние не мислим да спираме - ще излизаме на улицата всеки месец докато разберат, че в тази държава трябва нещо да се промени ако изобщо  след време остане някой който да управляват !

По въпроса за яслите - аз ще дам Божидар от Септември живот и здраве стига да има места Simple Smile Вчера ми се обадиха от работата да се връщам ако искам, но им заявих, че ще си изкарам цялото майчинство докато детето ми свикне с яслата. Затова и ще си остана в къщи Simple Smile За мен по-добрия вариант е детето на ясла отколкото при баба. Знам какво ще стане ако го оставя на бабите - лигаво и мрънкащо същество. В яслите има режим, а за мен това е много важно, а и социалните контакти са много ценни. Нямам никакви притеснения само това, че ще ми боледува повече, но е неизбежно.

# 190
  • София
Добър вечер на всички!
Днес ходихме при моите родители, които лятно време се местят в Банкя и аз си починах. Ева се налудува с братовчедите си, а ако бяхме в къщи щеше да умре от скука в този дъжд, а аз да оправям бели. Утре ще пробваме пак, дано пак мине добре, че то има риск винаги 3 деца да се заиграят, но и да се скарат, разсърдят и т.н. Вярно, че племениците ми са големи вече, но пак са си деца и е нормално да забравят, че не трябва да крещят точно до спящата следобеден сън Ева (примерно).

Мен също не са ме били в детската, но не ми даваха да ходя до тоалетна в извън регламентираното време. По-точно, след като сме легнали да спим. Казваха ми: "Да си се сетила преди това"  #2gunfire  Предполагам са си мислели, че не ми се спи и искам да се разхождам. Резултата беше, че си пишках в леглото, то не изсъхваше до следващия ден, редовно лежах на мокро и седях с мокри гащи и накрая се разболях от пиело нефрит. А когато майка ми им каза, какво е станало, те и вдигнаха скандал, че съм унищожила дюшека на леглото и я накараха да плати за нов Close

Надявам се, че всички тези гадости са останали в детските градини от преди 20-30 години, но си мисля, че ако детето ми даде най-малки признаци че не му харесва ще се постарая да намеря алтернатива на градината. Таткото ме подкрепя, защото и той е патил.

# 191
  • Sofia
Добро утро!!!

Ние днес поемаме към бабите да ни видат и да оставим домашния любимец на майка ми да го гледа докато се завърнем.

За яслата до две години и 3 месеца аз ще си я гледам и дано до тогава я отуча от пампрсите /и аз се отказах като падната температурите че да не я по болея преди заминаването/ и дано да проговори до тогава, но каква е гаранцията че ще ми казва какво става там - аз не казвах на майка ми нищо, а се измъквах и бягах.

Предполагам че това ще ми е последното писане преди да тръгнем че изключваме интернета. В сряда сутринта тръгваме, а като посъвзема малко ще пиша от там. Надявам се Тея да спи през по-голямата час от пътуването и всичко да мине мирно и кротко, но познавайки я едва ли ще ми се сбъдне мечтата.

# 192
Eli-st ано да е безпроблемно патуването наистина и малката кукла да е много послушна  newsm10 .
Абе милички на какви ясли и детски сте ходили,то това направо ми се струва като филм на ужасите   smile3511 .Аз също съм ходила и на ясла и на детска градина но такова чудо не е имало,вярно че и в провинцията съм ходила но пак това според мен няма никакво значение.като четях сега направо изпаднах в ужас  Rolling Eyes ,какви са тези побоища,стряскащи забрани и караници.Аз за пръв път чувам за такова нещо   newsm09 . Направо ме потресохте с тея излияния  Weary .То така никога не бих си дала детето даже и да съм на ръба на мизерията.....

Иначе за следобедната закуска ние лапаме здраво но не само тя,ядем си през целия ден всичко,така де става ? за 4-те хранения иначе през другото време почти нищо не хапваме.Все още пасираме вси4ко,иначе Роби още се дави въпреки че има толкова зъби в устата си не знам мързи ли го да дъвче или не може не знам но вярвам че каквото и да е все някога ще се научи да яде като големите хора.хаиде да спирам че се унесох в писане.Чао за сега и целувки на всички малки и големи от нас.   love001 newsm03 

# 193
  • София
Asa благодаря за топлото посрещане, аз съм на работа и сега имам по-голяма възможност да пиша.
Fun теб не съм те "срещала" от векове.... къде сте сега? В Младост ли?

Да ви кажа бая ме зашеметихте с вашите преживявания в яслите, аз не мога да се "похваля" с такива отрицателни емоции, не че ги изключвам като възможност, но искрено се надявам това да е отживелица. Иначе детето си го давам на ясла по простата причина, че ходя на работа, бабите ни също и в момента плащам на детегледачка.

Деска   Миленчето върнаха ли се от Люлин?

# 194
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Гале още не са се върнали, чакат на 20-ти да им докарат кухнята и да свърши ремонта.

Общи условия

Активация на акаунт