Бял списък на продуктите

• 314 767
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 435
  • Пазарджик/Лондон
 DiDi_too , използвай масло, ще ти свърши същата работа, то е въпрос на избор, у нас маргарин не се купува Peace.

# 436
  • На ръба..
Благодаря ви за съветите, ще се вслушам в тях.  bouquet

# 437
Кисело мляко Родопски Чан. Страхотно е, много истинско. Бях фенка на Бор Чвор, но тотално го развалиха. А Родопския Чан ако ми стой повече от 3-4 дни в хладилника прокисва и се надува.  Peace

# 438
И на мен всичко на CLEVER ми допада. Simple Smile

# 439
Незнам колко е качествено, но аз страшно харесвам кисело мляко Боженци (купувах го от Трявна, когато ходихме там) За моя радост от 1 година го продават и в Пловдив.
Наскоро си купих кашкавал Арбанаси от пита. Също е добър.

# 440
Купих и аз луканка и суджук на "Орехите". Наистина са много вкусни, като истински;)) Обаче вижте колко Е-та има на съдържание #2gunfire

# 441
  • Бургас
права си,ама аз луканка или салам без много Е-та не съм виждала,затова и не купувам почти никакви...

# 442
  • до една звездичка
...Бях фенка на Бор Чвор, но тотално го развалиха...
Ъхъм. и аз така - бях. А наскоро ми се случи следното - купих си кофичка от 3,6 % масленост. Определено, не беше нарушена целостта на капачката. Беше в срок, т.е., оставаха 3 дни до изтичането, когато го отворих. По повърхността му имаше мухъл.

# 443
  • София
Незнам колко е качествено, но аз страшно харесвам кисело мляко Боженци (купувах го от Трявна, когато ходихме там) За моя радост от 1 година го продават и в Пловдив.

В темата на черния списък ще напиша нещо за това мляко.
Аз съм доволна от маслото на Маджаров и каймата на Тандем засега

# 444
  • В сбъднатите си мечти
Краве сирене " Филипополис " . Много е вкусно и мисля ,че е с истинско мляко.

# 445
Кашкавал „ЕЛИТ”- страхотен е Peace

# 446
- сирене "Давидово"
- соев сос "Дерони"

# 447
Като си представя, че такъв пазар може да се види само в Ориента, мисля си че пазарът "Димитър Петков" трябва да се превърне в атракцион.
Който и чужденец да дойде на официална визита, трябва задължително да бъде прекаран през тази екзотична част на града - новото сити в центъра на града - бизнес сгради и ефектна архитектура(бараки/катуни/найлонови колиби), улици ухаещи на гнило и на мизерия, пространство обсебено от колоритни хора, които ползват една тоалетна в края на пазара, ако сварят; да си измият ръцете - забравяме. Въздухът в тази част на София е крайно уникален със своята наситеност на смрад, на пушек от кебабчета и сланина на скара.
Най-важното е стоката, изложена на необичайни места и складирана в дупки и катакомби, мазета с преляли канали, автомобили и всякакви други места, обитавани от хора и всякакви домашни любимци, от насекоми, плъхове, котки, кучета и всякакви други животински видове и представете си при наличието на само една тоалетна в целия този пазар, на какъв разкош ухае тази стока, а и строгият контрол, който осъществява ДВСК и община"Възраждане" с комисионните си, които взимат, само допринася за качеството й.
Този чужденец, освен че трябва да бъде закаран до тази Българска Ориента, той трябва да бъде и разведен из нея, трябва да се докосне до всичко от нея, до здравословните плодове, зеленчуци и кебабчета, трябва да усети силата на хората, които продават там, те оцеляват всеки ден, борейки се със складовата си база, недостъпните улици, по които им се доставя непроизведената от тях стока и набезите на безделниците, за които подобни места са като магнит.
Но най-важното е да си купи нещо от там и да няма възможност да свери цената с тази по магазините, защото тя е много различна, но помнете не се ли екстрадира моментално след това от България, освен че може да се чувства прекаран, животното което го чака в торбата с плодовете, може да го изплаши до смърт, а през летищата е забранено пренасянето на какъвто и да е вид храна, което ще е добре за националното ни самочувствие, въспросният чужденец ще разправя без да е стресиран в каква екзотична , малко странна, но не плашеща и много красива страна е попаднал, до или пък може би в самата Европа.
Кеф!!!

# 448
За сирене - единственото, което си купуваме е на Олимпос - гръцко е, винаги пакетирано. Въпреки, че цената за 900 гр. е към 10 лева, е толкова сухо и нетрощащо се. Много съм доволна. Иначе фабриката им беше малко извън града, в който живеех в Гърция миналата година и отвън изглеждаше просто внушително - надявам се, че и отвътре е така. Има го в Метро и във Фантастико (там се намира и в разфасовки 450 грама мисля).

Тази марка зареждаха студентския стол на университета ми с прясно мляко, а знам, че в Гърция поне с колбасите и млечните продукти нямат такива проблеми.

Иначе за суджуците и дълготрайни колбаси като цяло: има една шуменска фирма - Брадърс Комерс. Нещата са скъпи, но според етикета и вкуса си са доста естествени. В Търговище съм яла страхотни кренвирши на тази марка (по скъпи са и от Тандем), но котката на стринка ми ядеше единствено тях, така че съм склонна да вярвам, че са добри на фона на останалото. За съжаление обаче само в Метро съм виждала техни неща, но само дълготрайни.

Тази тема според мен е наистина страхотна и я следя с жив интерес, тъй като ми писна да давам пари за измами... А храната ни в България, която уж е качествена, не е по-евтина от аналогичната в редица европейски държави, така че е крайно време нещата да се променят!

# 449
Щом я докарахме до това да вярваме на котката Joy нямам думи

Общи условия

Активация на акаунт