Бял списък на продуктите

• 314 499
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 600
mom , разреждай го сока с вода поне. И аз само със сок от кутия мога да пробутам сиропа за кашлица, ама сипвам по 50 гр.сок и толкова вода. Обикновено Сантал или БББ взимам, ама не им вярвам на надписите "премиум" или "без захар и консерванти".
Между другото едно семейство от Пловдив, сем. Рачеви, които имат 7 деца и едното им момиченце е с тежко онкологично заболяване, произвеждат абсолютно натурални сокове със срок на годност 3 дни. Соковете се продават в Пикадили и Кауфланд, в стъклени бутилки, 0,300 и 0,500 мл. Това е информацията ми от закованата тема за момиченцето Таня и от фейсбук. Като науча името на соковете ще го споделя, защото освен, че са хубави, те са единственото средство за оцеляване на семейството.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 16:48 от Veniz

# 601
Да споделя и аз...
Пилета и пилешки продукти (дробчета, воденички, сърца) само на Лудогорско пиле.
Сирене - Роса, кашкавал - Домлян или Дельо Войвода (Златоград).
Кисело мляко - Грошъ (струва 55ст., производителя е врачанска фирма, млякото няма консерванти и има вкус Crazy)
Масло - Оледнбургер или Президент
Шунка (само Пражка) и Телешки суджук на Елит Мес.
Луканка Маджаров, от голямата с червения етикет, която обикновенно е насипна (или нарязана в голямите вериги на витрините с колбаси).
Топено сирене Добрев! Най-доброто, вкл. в сравнение с подобни, чужди продукти.
Кисели краставички Сторко, лютеница - само Велика...
Кафява захар за кафе на едри кристали (има я в Метро и Пикадили)
Кафе мляно за еспресо - Дау Екбертс (черно-сребпистата опаковка), както и за "спешни случаи" - инстнант еспресо Дау Егбертс, стъкления буркан (въпреки че избягвам инстант вариантите по принцип).
60%-товия, натурален шоколад на Линд, както и останалите шоколади и бонбони на марката.
Ориз, бланширан Сан Марко, кафяв - Аррива.

От нехранителните продукти:
Течен препарат за пране Рекс - и за бяло и за цветно пране. Омекотителите на Ленор.
Веро - Пур
Универсаления син препарат Мелио и обезмаслителя Мелио (Meglio).

# 602
Veniz, за нас се оказа добра идеята за разреждане на сокчето, не знам как не съм се сетила по-рано. Водата повече утолява жаждата и намалява броя на следващите чашки.
А относно морковите, notar, те са си известни с това, че трябва да се ограничават, за да не пооранжевеем като тях  Simple Smile, в това отношение са специфичен зеленчук.
И все пак ми е интересен въпросът с консервантите. Възможно е и да няма, понеже сокът е минал термична обработка, т.е., станал е като компот. Може и да не му трябват. Подозирам най-вече изкуствени подсладители, но пък сокът си киселее, дори като се разреди и киселият вкус се усеща повече. Също си мисля, че ако тези неща можеха да се скрият и ако нямаше проверки, можеха да изкарат всички сокове 100%, а не само портокаловите.  newsm78 В по-изкуствените сокове, списъкът с Е-тата си го има.

Между другото, имам едно предложение за тази тема, понеже е станала дългичка. Имам голямо желание да я изчета, но... ще видим.
Има една подобна тема за нужни и ненужни покупки за бебето, когато стана много дълга и някой се сети да направи един подробен списък с всякакви покупки. Който влезе в темата първо гласува и някак е направено да извежда процент гласували за всяко нещо. Списъкът с % - тите е закован в началото на темата. Още с влизането прочиташ какво най-много харесва на майките. Не мислите ли, че може да се приложи и тук? Поне за основните продукти, мляко, хляб, сирене... Което не отменя възможността за коментар , както и досега, за останалите неща.

# 603
Голямата ми дъщеря много обича фреш от портокали и пиеше без мярка,въпреки опитите ми да я поогранича и тъй докато една нощ откачи от киселини.
Всяко нещо трябва да е с мярка и с фрешовете така.

# 604
Между другото едно семейство от Пловдив, сем. Рачеви, които имат 7 деца и едното им момченце е с тежко онкологично заболяване, произвеждат абсолютно натурални сокове със срок на годност 3 дни. Соковете се продават в Пикадили и Кауфланд, в стъклени бутилки, 0,300 и 0,500 мл. Това е информацията ми от закованата тема за момиченцето Таня и от фейсбук. Като науча името на соковете ще го споделя, защото освен, че са хубави, те са единственото средство за оцеляване на семейството.

Моля те, наистина съм заинтригувана, когато научиш името да го споделиш тук. Във всички градове се предлагат, предполагам?
Изпитвам безкрайно възхищение към такива хора...

Редактирам се с цитат: "Ако не можете да помогнете на Таня с превеждането на финансови средства по банковата сметка, то предлагаме нов начин. Закупувайки натурален сок с марка Meleto (100% истински, без консерванти, без захар, без вода и без изкуствени вещества) вие можете да помогнете за популяризирането на фирмата на баща ѝ. Те разчитат единствено на бизнеса със соковете и нашата помощ за Таня. Сокове Meleto се предлагат в Kaufland - София, Kaufland - Пловдив и в САНИ - Пловдив"

Няма в Бургас за съжаление... Tired
Бих купувала само от техните сокове.
Извинете за спама, но наистина се развълнувах.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 00:40 от Naomi

# 605
сирене на мандра * БЕЛИЦА * и * АЛФАТАР *
кашкавал на *МЕРОНЕ *
пилешко , свинско и телешко месо само от охладените витрини на БИЛА
риба - само прясна от р. Дунав  Mr. Green
хляб - *ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ * / хляб ВИТА /
кисело и прясно мляко последно време само на ВЕРЕЯ
мъжът ми скоро откри продукти на една фирма , мисля ЕДРИНА гр. Тутракан  - шпек , кайма , и варено-пушени колбаси  които на вкус са същите като от нашето детство - доволни сме  Peace
*** познати , работещи във веригата БИЛА  са ни казвали , че продуктите са с високо качество и залежала стока и стока със съмнителен произход няма -ДАНО Е ТАКА

# 606
  • Прекрасна ВАРНА
A да споделиш къде е  : naughty:
Иначе сирене купувам на една мандра от магазинче за сирене на ул "Роза" и съм много доволна. Там зареждат и прясно мляко на Мизия Милк по 90 ст и сие  хубаво. UHT  нещо не ми харесват

много е близо до офиса ти,като тръгнеш от новия(малкия) светофар на чаталджа ,на право то се пада 2-то или третото магазинче преди бариерата,някъде до яйцата.дано си разбрала,че и аз едно обяснявам...... Whistling

# 607
Разбрах. Благодаря Simple Smile

# 608
Veniz, благодаря за информацията. Ето и как изглеждат соковете:

# 609
Sarafina , ако ги намериш някъде, моля те да споделиш. Аз рядко ходя в Кауфланд и Пикадили, далече са ми, а нямам кола. От страницата във фейсбук за Таня, разбрах,че са ги пуснали и в магазинчетата около МГ-то, за да могат да си купуват съучениците и`.
Аз от доста време търся свястен доматен сок, хич не ми харесват на Филикон и Арива. Ако сте нацелелили някоя хубава марка, пишете коя.
Сега да похваля замразена царевица Uncle Statis (май така се пише), дребни млечни зрънца, което ме обнадеждава, че може и да не е ГМО.

# 610
  • София - Варна - Бургас
...Мислите ли, че има нещо вредно в това да изпива всеки ден по поне половин литър?  
Не знам, но мога да дам пример - мой приятел всеки ден пиеше в едно кафе по два фреша моркови. На третата седмица беше като морков и започнаха да му се белят ръцете. Отиде на лекар - след доста чудене и изследвания - хипервитаминоза. Спря фрешовете и се оправи. Просто всяко нещо с мярка. За дете ми се струва нормално половинка наведнъж, ама всеки ден...! А и не си сигурна в съдържанието все пак!  Peace

Само от ядене в големи количества на плодове и зеленчуци, няма как да се получи хипервитаминоза. По-скоро е възможна алергична реакция.

Хипервитаминоза се получава при предозиране със синтетичи витамини!

# 611
Aleksander, все пак става дума за моркови! Не може да не знаеш, че точно те трябва да се ограничават. Не знам дали състоянието се нарича хипервитаминоза, може би не, но си ставаш оранжев със сигурност.
А иначе казаното от теб звучи логично, съгласна съм.

# 612
  • до една звездичка
По въпроса за морковите ще си позволя да се включа и аз. Когато започнах да давам готов сок на дъщеря ми след годинката, избрах едни сокове на Теди с морков+плод.
Явно от прекалено честата им консумация, носът и стана жълт.  Crazy

# 613
  • Varna
Млечните продукти на АЛФАТАР
Прясното мляко е истинско, при варенето имаше 4-5 пръста каймак. Срокът му на годност е 72 часа! И е евтино в сръвнение с другите пресни млека!
Кравето сирене е най-хубавото, което съм яла за последните 2г. от българските!

в кои магазини ги има тези продукти,май не съм ги срещала newsm78

Кисело мляко и сирене " Алфатар" засега  има в магазини Феникс и във Фреш маркет .
Прясно мляко има само във Фирмения магазин на Чаталджа.

Благодаря ви момичета за хубавите думи.   bouquet

# 614
Млечните продукти на АЛФАТАР
Прясното мляко е истинско, при варенето имаше 4-5 пръста каймак. Срокът му на годност е 72 часа! И е евтино в сръвнение с другите пресни млека!
Кравето сирене е най-хубавото, което съм яла за последните 2г. от българските!

в кои магазини ги има тези продукти,май не съм ги срещала newsm78

Кисело мляко и сирене " Алфатар" засега  има в магазини Феникс и във Фреш маркет .
Прясно мляко има само във Фирмения магазин на Чаталджа.

Благодаря ви момичета за хубавите думи.   bouquet
Аз взимам само от продуктите на Алфатар от фирмения им магазин на пазар "Чаталджа" - сиренето е много хубаво - 5,85лв.,  прясното мляко - 1,20лв., киселото мляко 0,79лв.
всичко е много хубаво, но жалко, че нямат кашкавал

Общи условия

Активация на акаунт