Бял списък на продуктите

• 312 411
  • 1 500
  •   2
Отговори
# 780
И млякото, киселото и прясното на Конуш са много хубави!

# 781
мармалад от сини сливи на Хоуп
Само сини сриви ли имат newsm78.Не видях от други плодове като търсих в нета.

# 782
  • Варна
ами аз го открих в пикадили и само такъв е, но е страхотен!

# 783
Да, Хъни, май е само такъв.

# 784
  • русе
а нещо от lidl харесахте ли?

# 785
Здравейте, малко ми е странен въпроса ама.. Embarassed
Интересува ме приблизително колко е цената в магазините на масло Равдин, и за какъв грамаж?

# 786
 Кисело мляко "Земенея".Много вкусно,прилича на истинско,има даже и каймак.  Simple Smile

# 787
Момичета, моля, препоръчайте ми някакво прясно плодово мляко...много ми се е допило, а срещам само на фибела и мейдей, които са пълни с куп ненужни боклуци...навремето имаше на БББ, но вече не, така че ако знаете някое вкусно и качествено...моля, напишете го Peace

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 23:33 от _KIARA_

# 788
Селма, аз му бях фен на Земенията, лятото си купувах много често. Не само краве, но и овче.
И така след около един месец редовно хапване от него, бях изненадана като един ден си го взех - при отгребване се провлачваше, а вкуса му не беше същия! Оттогава не съм го пробвала, може да е било и нещо епизодично. Но ми направи тогава впечатление, че преди в съдържанието пишеше, че съдържа само натурално кисело мялко и закваска, а после като гледах етикетите имаше и нещо от сорта на сухо вещество или подобно (не помня как точно го бяха изписали).

# 789
Катък с чесън на Конуш. Много вкусно нещо, за разлика от катъка на Бор Чвор и на Маджаров.
Хайде сега сподели откъде го купуваш, че и аз на Бор Чвор и на Маджаров ама хич не им харесвам катъците и съм се залепила за катъка на Елит (също мноого вкусен). С удоволствие ще опитам и този на Конуш  Mr. Green

# 790
Засега сиренето "Алфатар" е единственото което става за ядене, за добавки към ядене (макарони,баници и други) и най-много се доближава до вкуса на сиренето такова каквото трябва да бъде. Не че другите сиренета не могат да се ядат. Могат, но ако ги сложа в макарони , все едно ям макарони с нищо, вместо макарони със сирене. Преди всичко забравих да кажа, че съм страхотно придирчив и че от двайсет сиренета които опитам, няма да има две които да си съвпаднат по вкус . Същото важи и за киселите млека. Преди време накупих на  два пъти по 10 кисели млека за да сравнявам. Не знам защо ги хвалите тия чворове, но те въобще не бяха в класацията за добро мляко. Всъщност за "добро" класифицирах само 2 млека. Всички останали попадаха в графите "блудкаво с вкус на вода-може да се яде, както и водата да се пие" и " прекалено високо съдържание на веществото "Х"- стават единствено за боклука ".
Да поясня- в някои кисели млека се усеща една специфична миризма, която явно се "произвежда" от определено вещество намиращо се в тях. И след като не знам кое е това вещество- аз го наричам веществото ХИКС.
Как се диагностицира веществото хикс? Много лесно- почвате да ядете млякото и щом започне да дъхти на него - има го. Не е нужно да се настройва човек особено за да го усети - или го усещаш защото го има , или не го усещаш защото го няма.
Вярно е че  в някои кисели млека е в такова количество че въобще не става за ядене. "Веществото" мирише дори и в таратор и в айран. Така че... оттърване няма Simple Smile
Интересно е че супер много от тая адска смрад има в активията.
На какво мирише веществото хикс? Средно между топла свинска мас,чисто масло, претоплено кисело мляко, (това е "софт" категоризацията Simple Smile не ме карайте да назовавам ХАРД определението)
Един ден след дружна "консултация" с един приятел, дойдохме до заключението че сухото мляко е с голяма вероятност моето "вещество хикс". (понеже го усещам и в някои сладки).Засега това е обяснението, докато някой друг предложи нещо друго Simple Smile

Лошото е че дадено кисело мляко днес е добро - утре не е . Ето примерно аз си харесах Роса, въпреки че преди години бяха пълни боклуци и им бях върл противник. Да ама по някое време и в тяхното мляко почнах да усещам веществото хикс. Ето вчера си взимам "Роса" и беше същото като онова което пробвах преди няколко месеца. Защо само определени партиди са хубави?Каква е тая изменчивост? Да не би да го правят отделни фирми?
Вчера хапнах кисело мляко "Добруджанче". Доста добро - получава насърчителна оценка от мен. За съжаление в никой магазин не го виждам - хубавото никога го няма.
Щото народа прост и търси боклука.
Айде със здраве...

# 791
  • под тепетата
Между другото и тази кавасена сметана - Добруджанче ли е  Добруджанска ли е( така е написано на етикета  newsm78) на мен ми хареса и си я излапвам с лъжицата  Blush , но докога ли...

# 792
Аз усетих едно вещество "хикс" или по-вероятно "игрек"  Joy във киселото мляко "Сердика" наскоро, нещо като машинно масло..., но свеки каза, че сме забравили вкуса на истинското мляко...  Laughing
Та не знам за едно и също вещество ли говорим...  Mr. Green

# 793
И млякото, киселото и прясното на Конуш са много хубави!

Подкрепям!  Simple Smile
Ето това е Конуш, с планините. (А това е една интересна статия, която обяснява защо Тонус стана Конуш.)

# 794
  • София
Катък с чесън на Конуш. Много вкусно нещо, за разлика от катъка на Бор Чвор и на Маджаров.
Хайде сега сподели откъде го купуваш, че и аз на Бор Чвор и на Маджаров ама хич не им харесвам катъците и съм се залепила за катъка на Елит (също мноого вкусен). С удоволствие ще опитам и този на Конуш  Mr. Green
Подкрепям за катъка с чесън:D
Аз го купих от Карфур Peace

Общи условия

Активация на акаунт