По коледа във форума :)

• 19 063
  • 149
  •   1
Отговори
# 105
Понеже нашата празнична вечеря приключи в 19ч /за свое оправдание ще кажа, че  я започнахме в 17ч/, се оттеглих и в 20,30 бях заспала. Събудиха ме пиратките от комшиите, които празнуваха както трябва - до късно и напоително.

# 106
  • Countryside
За мен Коледа е да се видя с близките ми и да прекараме 2-3 дни в приятни разговори и компания. Яденето, пиенето, подаръците и всичко друго са подробности. Обаче, определено си починах след като се прибрахме вкъщи, следващия маратон е чак в събота, дотогава ще си почивам, ще се излежавам. Трябва ми нещо от магазина(които е на 2мин пеш от нас) ама като гледам сняг вали и ме мързи да изпълзя навън.

# 107
...Иначе и у нас сутрин се става рано, извежда се куче.Кучето пък си намери кокал под елхата, та събуди всички с радостта си. ...
О, чудесно! Нашият котарак получи пликче с играчки - топчета за гонене и мишок със свирка.  Laughing
Скрит текст:
Много се надявам това да не разстрои някой чувствителен човечец.
Всъщност самата Коледа не е 24.12 /това е Бъдни вечер/, а на  25.12.
Ние при роднините си ходим на обяд или на вечеря на Коледа.
Бъдни вечер сме си у нас само нашето семейство, с все котаци и риби.

По Нова година у нас идват гости обикновено и сега така сме се договорили.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 10:46 от Judy

# 108
Да де. 24-ти е Бъдни вечер, пък ние, като далеч от обредите и обичаите не спазваме особено. Та не сме имали нечетен брой ястия, имахме мезета, червено вино, сирена за питката. И лютеница (за мен за питката)  Blush Joy. С това количество тесто с нещо намазано, на самия 25-ти вече също не ми се пипваше храна, но се случи да обядваме пържола с другата част от питката. ooooh! Каква вечеря после, абсурд. Не ходим при роднини и не посрещаме роднини. Може да минем само покрай родителите ми за кратко-без софри, за по кафе примерно, съчетано с разходка на куча.

# 109
Не е ли прекалено ограничаващо представата на болшинството за празник да е Интернет/телевизия/домашно мотаене?   
Това ли са наистина представите ви за задушевно семейно празнуване?Да се натъпчете и да се опънете пред тв/лаптопа?
Риторични въпроси са, няма да влизам в спор.Това не пречи обаче да се чудя .....

# 110
  • София
А тогава защо го написа всичко това, последното?

# 111
Ти така и не сподели какво е твоето прекарване на празника. Повечето хора ходят някъде, прибират се, приготвят вечеря и си я ядат заедно, общувайки си. След което, според мен, логично си лягат.

Какво по-различно правите вие?

# 112
  • София
Мдааа, Как` Сийка явно е уцелила с:
Скрит текст:
Да де Янче, ама не обясни какво не е тъжно прекарване.

Предполагам, да надуеш волумето на макс, да заплющиш кръшни кючеци и да огласиш целия квартал с истеричен пиянски смях и викове. Така де, нали всички трябва да разберат колко е весело у вас?
Това "тиха нощ, свята нощ" е за захлупени нещастници и самотници, които не знаят как Ганьо умее да се весели.

# 113
Моята представа за празника е да ми е спокойно. Стресове си имам цяла година. Да се натъпчем и да се опънем на дивана ми звучи идеално.
Нямам против съседите да вдигат шум - не ми пречи. Щом са шумни значи са добре - стане ли тихо е по- притеснително.

# 114
Не е ли прекалено ограничаващо представата на болшинството за празник да е Интернет/телевизия/домашно мотаене?   
Това ли са наистина представите ви за задушевно семейно празнуване?Да се натъпчете и да се опънете пред тв/лаптопа?
Риторични въпроси са, няма да влизам в спор.Това не пречи обаче да се чудя .....

"Ограничаващо" би било, ако правилото е наложено от някой друг.
Когато е плод на вътрешно усещане и мотивация не може да се говори изобщо за ограничение. Тъй като човекът не си го налага, въпреки нежеланието си да го направи.  Laughing
"Задушевното семейно празнуване" ми звучи пък на мен "задушаващо". Много така сродни са тези две думи.
Бих се "натъпкала", ако кибича на една маса с часове, което именно посочих, че лично на мен ми е неприятно.
Писах, също, че ние, например, обичаме да играем карти и не виждам нищо "несемейно", "тъжно" и каквото и друго да било там като определение в това. 
Друго какво правихме тази Коледа - след като обядвахме с родителите ми, седнахме да гледаме снимки и клипове от нашите екскурзии и почивки от тази година, т.к. ние обичаме да пътуваме и често посещаваме нови места. Моите родители го правят по- рядко и за тях е интересно да разгледат.
А който се чувства супер от това, да се натъпче и да се опъне - ми чудесно, това си е неговата представа за празник и почивка. Значи от това има нужда.  Hug

# 115
Част от тези  празниците са именно храните и се акцентира на трапезата - каква да бъде, какво да има

# 116
  • София
Ау, дрескода ми беше най-омразното нещо като малка Simple Smile
Пука му на Дядо Коледа/Мраз с каква премяна ще го посрещна или ще си отворя подаръците  Laughing

За мен перфектната  коледа е никой да не е болен и да не търча по спешни кабинети. Повече от това не искам.
И аз съм благодарна за същото.
Моите обикновено се разболяват или в петък/събота през нощта или по празници.

# 117
  • СОФИЯ
Прекарах Бъдни вечер и Коледа с роднините си.
Държа и обичам тези празници и в семейството ми се спазват всички обреди.
На това ме е учила майка ми, на това научих детето си и се надявам да науча внуците си.

# 118

Къде прочете, че това е представата за задушевно семейно празнуване?
Преди лаптопа дали пък не е имало солидна доза от това задушевно празнуване?
При нас е прекалено задушевно даже, нон-стоп сме заедно. Laughing
Прочетох, че вие сядате на маса късно и стоите до към полунощ, след което лягате да спите. За мен това е скучно и би ме задушило, но това е вашата представа. Ако някой ме напъха в неговата представа за задушевно семейно празнуване, ще се задуша, буквално.

# 119
Цяла година търчим на работа, вечер уморени от натоварения работен ден. Не можем да бъдем едновременно в годишен отпуск всички, все имаме ангажименти и не успяваме заедно да отидем на почивка. Бъдни Вечер ми е любимия празник. Най-големият  подарък е, че детето ни е тук за празника. На 23-ти излязохме на разходка и греяно вино, а на 24-ти - традиционно у дома. Вече 25-ти ни е ден за ходене или посрещане на гости. А докато се пече питата, всеки си прави каквото душата му иска, защо не и да гледа Коледен филм, или да чете на лаптопа си. Все пак имам приятели и в друга часова зона и си пиша и с тях на тези празници.

Общи условия

Активация на акаунт