Паническо разстройство - 27

• 119 857
  • 782
  •   1
Отговори
# 75
Карла, оправи се нищо й няма /с АД/. С мъж, 3 деца и любовник е Grinning

Eхааа, те това ми трябва на мене - АД и после и любовник да завъдя... Laughing Само, че тя е с две деца напред, а аз вече съм изпълнила дълга си към обществото...

# 76
Али, дано да преминеш леко от единия АД към другия и да ти повлияе на симптомите.
На мен ми изписаха Ритмонорм за сърцето, някой пил ли го е? Гала?

# 77
  • София
r_mikova пробвай да пиеш магнезий. Аз съм му голяма почитателка и на мен ми действа много добре. При бременност и кърмене се изчерпва бързо. Препоръчват го и против следродилна депресия. Прочети за него повече в интернет.
За апатията - сезона и времето в момента също спомагат. Няма слънце, страшен студ - на мен ми влияят зле психически.
Аз моята тревожност и ПА (вече почти нямам) си ги овладявам само с магнезий и валериан за момента. Защо не попиташ лекаря си дали може поне валериан да пиеш известно време. Това е най-безобидното, а помага.

# 78
  • Sofia
имам аерофобия и тъй като скоро ми предстои полет до Рим, се притеснявам от панически пристъп... започвам да чета темата. Ще съм признателна, ако припоръчате специалист при който мога да ходя за терапия срещу аерофобията си  Heart Eyes

# 79
  • София
Обещай си, че ако се почувстваш зле, ще кажеш на стюардесите. Това помага - създава някакво спокойствие, че не си сама и има кой да ти помогне. Те най-вероятно са виждали такива неща. Аз докато бях на един много дълъг полет, при излитането една жена получи ПА и явно каза на стюардесите. Търсиха дали има доктор сред пътниците, настаниха я в бизнес класата и постоянно я наблюдаваха. Другото което се сещам е да седнеш до пътеката, за да знаеш, че можеш по всяко време да станеш. Мен не ме е страх да летя, но не обичам да съм на места от които не можеш лесно да се махнеш. От самолета няма как, но с малко самонавиване успявам да се удържа. И с някоя и друга чаша вино Wink

# 80
Стюардесите  няма как да й помогнат. Питала съм за болкоуспокояващо, за главоболие, нямаха, или нямат разрешение д@ дават лекарства. Трябва сама да си помогнеш. Вземи си успокотелни, или пий малко алкохол. Дори в самолетите се продава. Самонавивай се, колко хора н@ ден летят и всичко е наред. Полета е само накакви си 2 ч@са.ще издържиш. Запаси се с интересни неща за четене. Оцветяване, плетене, игри на таблета, абе всичко което ти е интересно.

# 81
Аз съм Анонимна бременна. Grinning За полет си спомням преди година една аптекарка ми даде едни топченца за смучене (по 5 се слагаха под езика) и успокояваха,наистина,да. Попитай в аптеката,билкови са,спомням си оранжева опаковка,като тръбичка  Grinning ама и аз как го обясних..( колкото капачка от химикал може би дълга),не си спомням името.

# 82
  • София
Стюардесите  няма как да й помогнат.
С лекарства най-вероятно не. Но психически, разбира се, че да. Ще се чувства по-спокойна и няма да се панира. Трябва да имаш някакъв план за действие, така ПА не се активира.  Peace

# 83
Анонимна, игнациа или ignatia са ти дали сигурно. Хомеопатични са, на дъщеря ми бяха изписани. Да, може да ги пробва. По-сигурно действие ще има някой бензодиазепин обаче.
Стюардесите, биха обърнали внимание от човешка гледна точка, но да се разчита на тях... Те едва ли карат курсове по психотерапия.

# 84
  • Sofia
момичета прави сте за всичко. Аз досега не съм имала атака в самолет, но това е може би защото спрях да летя  Wink

Чудя се какво силно лекарство да си взема, за да мога да съм подготвера. Обмислям да опитам как ще ми действа ксанакс - чувала съм че е силен препарат.....

определено ще обърна внимание на алкохола, но като е много ранен полета ще видим как ще ми понесе  Sunglasses

Трябва да давам пример и на детето, което ще пътува с мен....

Определено и аз необичам местата, от които не мога да се изляза и да се махна лесно и по собствено желание

# 85
Дарси,не. Спомням си ,че беше много завъртяно име Crazy Но може и това да опита,което препоръчваш,щом имате опит с него. А аз ако се сетя ще пиша.

# 86
  • София
Стюардесите, биха обърнали внимание от човешка гледна точка, но да се разчита на тях... Те едва ли карат курсове по психотерапия.
Darcey ти пак не ме разбра, но както и да е. Моят съвет беше да сподели с някого (стюардесите в случая). Поне при мен това действа - не получавам ПА когато знам, че има някой с който да го споделя. Но всъщност е логично да не ме разбереш, тук наблягате главно на хапчетата за лекуване на страх и всеки съвет за алтернативна помощ или се отрича или не се разбира.

# 87
Jenny, ти пък как го извъртя. Всеки алтернативен метод се отричал. Глупости! Що така реагираш. До сега не съм прочела отричане, а само спорене доколко може да се помогне само на алтернативен метод, когато си стигнал дъното. Аз съм и за 2та метода за успоредно прилагане. Тук си чела, как някои се срамуват, че дори си мислят, че са др категория хора, че незнам си какво. Ако и момичето което пита клони на там, едва ли ще иска да споделя с непознати, дори чужденци. Отделно е с дете, което явно разбира и иска да му даде пример че няма страшно. И моя съвет за алкохола, ако си с дете и е сутрешен полет е тъп.  Нека тя си избере от съветите. Не трябваше да те контрирам. Извинявам се.  bouquet

# 88
  • Sofia, Bulgaria
момичета прави сте за всичко. Аз досега не съм имала атака в самолет, но това е може би защото спрях да летя  Wink

Чудя се какво силно лекарство да си взема, за да мога да съм подготвера. Обмислям да опитам как ще ми действа ксанакс - чувала съм че е силен препарат.....

определено ще обърна внимание на алкохола, но като е много ранен полета ще видим как ще ми понесе  Sunglasses

Трябва да давам пример и на детето, което ще пътува с мен....

Определено и аз необичам местата, от които не мога да се изляза и да се махна лесно и по собствено желание

Най-добре да се консултираш с лекар. На мен ми предписаха 30 мин преди полета 1/2 ривотрил (клонарекс) и нямам проблеми с летенето.

# 89
Аз прилагам същото когато пътувам в чужбина, само че не със самолет пия Ривотрил по една четвъртинка от 2 мг. Иначе изпадам в паника.

Общи условия

Активация на акаунт