Паническо разстройство - 27

• 119 217
  • 782
  •   1
Отговори
# 765
От 5-6 месеца, пих есобел.Спирам го защото не искам вече да пия АД ,схемата си направих сама за 20 дни.Пиех по една тб,сега по половинка и после по четвъртинка.От няколко дни усещам нервност и напрежение.....в началото мислех че ми е нервнно поради някакви неприятни емоции,но ми просветна че може да е от спирането.... не съм сигурна затова ви питам.
Колко време ще продължи и кога ще отшуми тази нервност???

# 766
Не се наемам да давам категоричен отговор, но ще споделя какво знам аз от лекари, какво съм чела и най-вече това, което се базира на моя личен опит от намаляване и спиране на АД.
1. АД не се намаляват/спират през пролетта и есента. Това са сезоните на т.нар. "сезонни депресии".
2. Смятам, че е рано да спираш АД. Поне 6 месеца е препоръчително да се пие терапевтична доза, след което да се намалява много бавно и едва тогава, ако няма симптоми на отнемане, да се спре.
Моят съвет е да се върнеш на дозата от 1 таблетка и да започнеш намаляването в началото на м. юни. Тъкмо ще е преминал сезонът на депресиите Simple Smile
А намаляването( пак изхождам от моя опит) трябва да става много бавно. Аз бих намалила по следната схема:
3/4 табл. - 2 седмици;
1/2 табл. - 1 месец ;
Ако не усетя симптоми на отнемане след този период, преминавам на 1/4 още един месец и така докато го спра окончателно. Горе-долу цялата схема е около 2 месеца и половина.

# 767
Аз съм анонимната от преди няколко поста.
Трети ден ми е с лекарствата но се усещам много уморена и постоянно ми се спи, имам главоболие. Днес съм спала почти цял ден. Дозите са ми малки но явно така ми действа клонарекса. Иначе ми е по-спокойно,  пу-пу  Confused A апетитът ми е за 4-мa. Само за храна мисля.
Момичета пия капки витаин Д3 и магнезий. Трябва ли да спазвам някакви интервали с лекарствата. И друго в един и същи час ли е хуваво да се приемат?

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 21:05 от Анонимен

# 768
Анонимна,
Тази умора и сънливост ми е позната до болка - така съм се чувствала в началото на лечение с АД и Ривотрил. Нормално е да се чувстваш така в началото. Ще премине, но трябва време. При мен преминаваше след около десетина дни. Не се тревожи - след като ти е по-спокойно, това означава, че са улучили правилния антидепресант ( защото в нашия случай лечението е малко с т.нар. "нацелване" на АД).
За капките витамин Д3 не мога да кажа  нищо, тъй като нямам опит с тях. Но магнезия според мен е добре да се пие, като се спазва някакъв интервал от поне 2-3 часа м/у приема му и този на  АД.
А иначе, за АД - старай се да е горе-долу по едно и също време( +/- 1 час не е проблем). Каква е схемата на Золофта и Колонарекса при теб?

# 769
От 5-6 месеца, пих есобел.Спирам го защото не искам вече да пия АД ,схемата си направих сама за 20 дни.Пиех по една тб,сега по половинка и после по четвъртинка.От няколко дни усещам нервност и напрежение.....в началото мислех че ми е нервнно поради някакви неприятни емоции,но ми просветна че може да е от спирането.... не съм сигурна затова ви питам.
Напълно нормално е Simple Smile) Аз първата седмица като го спрях усещах дори и като токови удари като вървя, като си местя очите. Нормално е и отминава, сега го няма вече. Организма все пак е свикнал с нещо, а ти му го отнемаш. Сега трябва да се нагоди без него и след известно време няма да имаш проблем според мен. Мъчително е, но изтърпиш ли си героиня. Всичко е от спирането. И аз като теб бях страшно отчаяна и един приятел ги беше спрял и ми даваше съвети винаги. Наистина всичко, което съм научила от него е така. В момента не пие нищо и работи на 2 места:)) Беше качил за 4 години около 30кг отгоре и с куп неприятности за ч.дроб. Сега спортува, храни се здравословно и се чувства страхотно.
Аз по същия начин, за 1 година качих 10 кг и ми се увеличиха пак черн.ензими. И с АД съм имала неразположения и сега имам. Ама избора си е наш:))) Бях споменала, за един документален филм за фарматевтичната мафия на психотропните и щом го изгледах не исках да видя повече антидепресанти:)) Избора си е наш все пак:) Успех и не се предавай:))

# 770
Напълно нормално е Simple Smile) Аз първата седмица като го спрях усещах дори и като токови удари като вървя, като си местя очите. Нормално е и отминава, сега го няма вече. Организма все пак е свикнал с нещо, а ти му го отнемаш. Сега трябва да се нагоди без него и след известно време няма да имаш проблем според мен. Мъчително е, но изтърпиш ли си героиня. Всичко е от спирането. И аз като теб бях страшно отчаяна и един приятел ги беше спрял и ми даваше съвети винаги. Наистина всичко, което съм научила от него е така. В момента не пие нищо и работи на 2 места:)) Беше качил за 4 години около 30кг отгоре и с куп неприятности за ч.дроб. Сега спортува, храни се здравословно и се чувства страхотно.
Аз по същия начин, за 1 година качих 10 кг и ми се увеличиха пак черн.ензими. И с АД съм имала неразположения и сега имам. Ама избора си е наш:))) Бях споменала, за един документален филм за фарматевтичната мафия на психотропните и щом го изгледах не исках да видя повече антидепресанти:)) Избора си е наш все пак:) Успех и не се предавай:))

Благодаря!!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Май ще отида на лекар,не ми се щеше,но по-добре да отида за да ми направи схемата,защото ето днес страшно ме цепи главата,нервно ми е отвътре...ииии като ви чета се обърках...явно наистина прибързах и по-добре по-плавно да спирам,па макар и за два месеца.....просто исках по-бързо да ги спра.

# 771

Благодаря!!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Май ще отида на лекар,не ми се щеше,но по-добре да отида за да ми направи схемата,защото ето днес страшно ме цепи главата,нервно ми е отвътре...ииии като ви чета се обърках...явно наистина прибързах и по-добре по-плавно да спирам,па макар и за два месеца.....просто исках по-бързо да ги спра.

Аз ги спрях за около 3 седмици.

# 772
При всеки е индивидуално. Аз съм имала проблеми и то сериозни дори и след 2-месечно намаляване по схема от психиатър.
Не знам какъв съвет да дам. Но изтръпвам, като се си помисля аз какво преживях два пъти при спиране на АД и не го пожелавам на никого!

# 773
При всеки е индивидуално. Аз съм имала проблеми и то сериозни дори и след 2-месечно намаляване по схема от психиатър.
Не знам какъв съвет да дам. Но изтръпвам, като се си помисля аз какво преживях два пъти при спиране на АД и не го пожелавам на никого!

Така е мила. Сега си добре вече, нали 🌷🌷🌷

# 774

Да, добре съм, но не съм спряла АД напълно. Пия поддържаща доза.
neli_20 ,
а ти какви проблеми си имала с черния дроб? Как разбра за тях - имаше някакви симптоми, или?
И аз се притеснявам също за ч.дроб, но като споделих с личната ми лекарка, тя каза, че трябва да имам симптоми( не ми каза какви), които тя не вижда при мен.
Сега започвам да се притеснявам сериозно за тоя черен дроб Cry

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 13:25 от Lirena

# 775

Да, добре съм, но не съм спряла АД напълно. Пия поддържаща доза.
neli_20 ,
а ти какви проблеми си имала с черния дроб? Как разбра за тях - имаше някакви симптоми, или?
И аз се притеснявам също за ч.дроб, но като споделих с личната ми лекарка, тя каза, че трябва да имам симптоми( не ми каза какви), които тя не вижда при мен.
Сега започвам да се притеснявам сериозно за тоя черен дроб Cry
Черния дроб не боли, така че няма симптоми, освен при вече малко по сериозен етап. От напълняването се започва със стеатоза, при мен даже беше увеличен размера му, усещах от дясно като притискане. Бяха се вдигнали много и ензимите, холестерол, триглицериди. Спрях АД, започнах диета, добавки за детоксикация и за няколко месеца свалих над 15кг и всичко ми влезна в норма. И то за 1 година прием на АД. При всеки сигурно е различно, има хора 20 години ги пият, какво си причиняват само те си знаят.

# 776
Да, знам, че черния дроб не боли, но лекарката имаше предвид други - външни признаци (така и не ми каза какви, но твърдеше, че има такива, по които би проличало). Попитах я какви са - не пожела да ми каже, тъй като според нея съм склонна да си внушавам( то не е лъжа де Wink ) и ще започна да се вглеждам и да ги търся  Mr. Green
Ще помоля да ми пусне изследвания, за да видя аз до къде съм я докарала.
Иначе, аз пия от много години АД, сменила съм май всички видове. Но трайно се задържах на Велаксин. Той ме извади от дълбоката дупка, в която бях попаднала и нямаше излизане години наред, въпреки приема на какви ли не АД. Иначе не съм напълняла. Е, не съм и така, както съм била на 25 години Simple Smile. Сега съм на 50 г. и  килограмите ми се движат м/у  58-60 кг., но смятам, че на тази възраст това тегло  е нормално. Още повече, че от 5 години съм в климактериум, а в този период повечето жени качват доста кг.

# 777
Да, знам, че черния дроб не боли, но лекарката имаше предвид други - външни признаци (така и не ми каза какви, но твърдеше, че има такива, по които би проличало). Попитах я какви са - не пожела да ми каже, тъй като според нея съм склонна да си внушавам( то не е лъжа де Wink ) и ще започна да се вглеждам и да ги търся  Mr. Green
Ще помоля да ми пусне изследвания, за да видя аз до къде съм я докарала.
Иначе, аз пия от много години АД, сменила съм май всички видове. Но трайно се задържах на Велаксин. Той ме извади от дълбоката дупка, в която бях попаднала и нямаше излизане години наред, въпреки приема на какви ли не АД. Иначе не съм напълняла. Е, не съм и така, както съм била на 25 години Simple Smile. Сега съм на 50 г. и  килограмите ми се движат м/у  58-60 кг., но смятам, че на тази възраст това тегло  е нормално. Още повече, че от 5 години съм в климактериум, а в този период повечето жени качват доста кг.
Супер, че не напълняваш:)) Много започнах да ям, то затова съм 10кг нагоре:)

# 778
Не си ли пуснахте тема, бре!
Аз забегнах у горите и тук анархия. 52 страница Thinking Heart Eyes

# 779
Jerry, къде пак скита? Оправи ли се времето в бг, че когато се прибирах валя сняг в сф?

Общи условия

Активация на акаунт