Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 927
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • гр.София
Кити,кръв и урина се дават на 6м. и 1г.
Аз пък щях да питам всички ли са ви пращали на офталмолог и в кой месец се полага?
Навремето на никакви специалисти не ни пращаха или поне мен.

Минахме преглед при офталмолог на 6 месеца.
Следващият се пада някъде след година.

# 571
Тази нощ не спряха да се будят!Нищо,че едната госпожица я приспивахме до 1.30ч.Като разглобена съм!
Същата работа... От 23 до 1:30 с голям зор. Добре че хоне още не бях заспала,че тогава е най-тежко. После продължи да се буди,но поне нямаше дълго будуване. Днес направо ми е лошо от умора вече.

# 572
Малката има 38 градуса на държавен кабинет спешен ли да я заведем или да викнем частен вкъщи? Как се прави, че за първи път ни се случва?

# 573
  • Русе
Явно всички бебоци са във фаза неспане. Пета нощ поне до три часа и Йоана се буди на всеки час и реве ако не дам да суче... Вече съм сигурна, че растат кътници. Другите всички са пробили, а като гледам как чеше с играчки и ръце назад в устата няма какво друго да е. Добре че сутрин спи до девет да дремна и аз.

# 574
  • София
Малката има 38 градуса на държавен кабинет спешен ли да я заведем или да викнем частен вкъщи? Как се прави, че за първи път ни се случва?
Дано не е нещо сериозно и бързо да се оправи малката.
Може да викнеш лекар от поликлиниката в която работи педиатъра. А също така педиатъра трябва да ви е казала с кого работи когато е почивка и да си викнете от там.

# 575
  • София
И малката не иска да спи през нощта. Буди се на всеки половин час и реве. Освен че по цяла нощ се занимавам с нея сутрин ставам в 6:30 да направя закуска на баткото и каката и да ги пратя на училище. Така сме вече от около месец. Чувствам се като зомби, а сигурно и изглеждам така Simple Smile

# 576
Обадих се, отказаха да дойдат до вкъщи, затова я заведохме на място в студа с температура. Изписаха ни изопринозин според вас да го давам ли на малката? Силен имуностимулатор е. Явно таткото й е лепнал и на нея вируса и кърмата не помага. Другото са капки Проспан за гърлото и вит.С на ампули. Надявам се за сега да е това.

# 577
Sab, не знам в кой град си, но в София има болници със спешен център  с педиатър, като Токуда например. И ние бяхме завели малкия, като вдигна 38 градуса, след като се зарази от ММ. После питах и педи. След консултация с трима доктори разбрах, че 38 градуса не се води притеснителна температура при бебетата и много често дори не се налага да я свалят с лекарства, защото така организмът сам се бори с вируса/инфекцията и е добре за имунната система. Иначе, най-бързо температура се сваля с Ефералган свещички. След шестият месец бебето започва да развива собствения си имунитет и се изчерпва този, който получава от майката. Хубаво е, че кърмиш, но кърмата не е панацея или гарант, че детето няма да се разболява. Пожелавам ви бързо възстановяване !  Hug

Ирен, ние отидохме на офтамолог след настояване от наша страна за направление и ни дадоха с триста зора. ММ е с голям диоптър и това беше една от причините да искам отрано да следят нещата. Питай педиатъра ви. Правят си оглушки, но направлението ви се полага.
И за да не си сама в будуването, ще ти кажа, че и аз тази нощ не спах много. Малката беше много неспокойна и на 2 пъти пожела да яде през нощта (нещо много нетипично за нея), отделно се будеше ей така, за да пореве за спорта.  ooooh! Напоследък неспокойните нощи станата по-чести и за двамата. Дано да е от зъби, ама още нямаме никакви.

# 578
Митко е така от самото начало с поне едно нощно будене. Има само 2 3 нощи и то не една след друга в които спа цяла вечер. Педи ми каза ако искам да давам Дормикинд . той е за продължително бодъстване и неспокоен нощен сън. Мисля да го взема. И питах за имуностимулатор но ми каза че няма смисъл защото още нямат имунна система и няма да има разлика ако му давам.

# 579
Да минава бързо температурата, дано е от зъбки.

Как минава прегледът при офталмолог? Водела съм моето дете, но имаше запушен слъзен канал. Интересно ми е в задължителните прегледи как го изследват? Не сме получавали направление за това.

# 580
Явно всички бебоци са във фаза неспане. Пета нощ поне до три часа и Йоана се буди на всеки час и реве ако не дам да суче... Вече съм сигурна, че растат кътници. Другите всички са пробили, а като гледам как чеше с играчки и ръце назад в устата няма какво друго да е. Добре че сутрин спи до девет да дремна и аз.
Вчера се зачетох за това ранно никнене на зъби и то толкова много. Нищо коткретно не намерих. На едно място-не се притеснявай,на друго-притесняваю се. На баткото също рано избиха първите два,но поне до 10 месеца (по картон) е бил с 4,а ние тез дне ще сме с 6 вече,за вас да не говорим. Ти някакво проучване по въпроса правила ли си? Една професорка ми каза,че кърмата явно ми е много богата на калций,ама все пак. Огделно,че ноктите ми са много зле и кожата,особено на ръцете. Зъбите хич няма да ги коментирам,още с баткото не знам как не паднаха. Очаквам включване и от ставите скоро,но сега не смея да пия добавки,че току виж и мъдреци му излезли Grinning
Аз се опитах следобяд да дремна,но едни съседи (явно идиоти) почнаха в 14:30 да къртят нещо. Огнян за щастие точно беше в дълцок сън и не се събуди,но аз повече не можах да заспя. Иначе той спи супер леко,явно и заради зъбките,дори само промяна в светлината може да го събуди понякога.

# 581
Митко е така от самото начало с поне едно нощно будене. Има само 2 3 нощи и то не една след друга в които спа цяла вечер. Педи ми каза ако искам да давам Дормикинд . той е за продължително бодъстване и неспокоен нощен сън. Мисля да го взема. И питах за имуностимулатор но ми каза че няма смисъл защото още нямат имунна система и няма да има разлика ако му давам.
Сега се зарових да чета мнения за Дормикинд. Общо взето масово няма ефект. Според мен,а и като чега състава,той е по-скоро за неспокойни деца по принцип ( от впечатления,превъзбуда и трудно отпускащи се), няма как да действа,когато става въпрос за неспокоен сън от болки (зъби,корем,уши и т.н.) . Това не значи да не се пробва,но в моя случай ми се струва безсмислено. И магнезия,и цинка в състава успокояват нервната система.
Едно нощно будене е направо за завиждане Simple Smile

# 582
  • България
Аха  Wink
При мен веднъж спаха от 12ч. до 7ч.Бяха на 3м.И веднъж Стела спа 12часа -от 21ч.до 9ч.,пак тогава,но Теди се буди.Та може да се каже една нощ съм спала без прекъсване ха-ха.
Иначе се будят по много пъти,не ги броя и даже не помня всичко.

# 583
Желая на всички мами спящи и спокойни бебета! Определено е трудна задача да отгледаш бебе, но пък друга такава радост няма.
Нашата драма с неяденето се оказа, че не харесва домашно приготвените зеленчукови пюрета, както и купешки каши.
За регистъра-още не седи сама, дори изобщо, все иска да си полегне. Няма зъбче, външно не виждам и да има скоро.
И сега да се посрамя малко  #2gunfire чета ви за преглед при офталмолог и се чудя брей какъв пък е този специалист?! Невежа работа...Нищо де, те хората са го казали " Човек цял живот се учи ". Та да ви благодаря. Ние от началото на декември сме с конюнктивит, който месец лекувахме и очето й така и не мина, сега пък се оказа запушен слъзен канал. До сега бяхме на частно, но вече ми писна от даване на пари, от изследвания, от лекарства и от болното оче на Софи. Тя изпитва вече ужас, не ми дава да я докосна, за да й промия окото. На последната консултация обясних на педиатърката за какво иде реч, какво съм мазала, слагала и тя също предписа мехлем. Добре де, ще започнем трети месец лечение, това нормално ли е? Попитах я, няма ли нужда да отидем на консултация с очен и тя отсече НЕ. Ще отида и ще си поискам направление, това е трябва да си нагъл в тая скапана държава!!! Някой от вас минал ли е през подобно нещо, не знам как да ви попитам... Сбърках ли, че толкова време я лекувахме, без да отидем на офталмолог ( ето вече знам кой е той и с какво се занимава ) ? Може ли за детето ми да има негативни последици в бъдеще? И до какво може да доведе запушването на слъзен канал? Педиатърката, при която ходехме на частно ни уверяваше, че всичко ще бъде наред  Cry
Извинявам се за дългия пост и дано не съм ви предала негативна енергия  bouquet

# 584
Задължителни прегледи на бебета и деца, поемани от ЗК:
"Приложение 13" към "Националния рамков договор"
Ако някой педиатър ви се прави на "интересен", това е записано в закона.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт