Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 28 001
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Магинка, няма нищо срамно в това човек да не знае едно или друго , нито пък е срамно да се пита.
Отдавна съм забелязала, че хората знаят различни неща. Това, че не си знаела какво специалист е офталмологът не те прави "невежа" в никакъв случай!  Hug
Сега за оченцето - не е нормално три месеца да е с конюнктивит! Отидете на очен , пък ако трябва си и платете! Нека я види специалист. Как така ще отказват направление при явен проблем??? Наистина е безобразие това! Направо се ядосах и аз...

# 586
Magi, как така на твоя Митко отказват имуностимулатор защото ооще нямат имунна система а на нас ни изписаха такъв мощен.  newsm78
Кити, благодаря ти какво друго ви изписаха на вас тогава освен ефералган свещички? Ние сме си на Панадол.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 21:41 от SAB-f

# 587
Изпратеният документ е полезен. Благодаря,Ice Queen! Simple Smile
Замислих се , че и нас не са ни пращали за очен и за преглед на слуха.
Другите неща ги направихме (урина, кръв, ехограф за бъбреците) и всичко е наред.
Лека нощ от нас Simple Smile аз изпратих мъжа навън да дивее по баровете с приятели, така че ще се възползвам да си легна и аз рано и да се наспя хубаво или да гледам някой лигав романтичен филм...хахаах Wink
Аз засега от около 2 седмици давам по 3 пъти на ден Дентокинд за зъбите, които и ние все още очакваме, уж е подут венеца и чакаме...
Между другото педиатърката ни все ни повтаря на всеки преглед да продължавам да давам по 2 капки Вигантол (Витамин Д), вие давате ли все още и в каква доза?

# 588
  • България
И ММ снощи като стана въпрос,ме попита какво е офталмолог, а цялото му детство е минало в лечение на очни проблеми, ама тогава се казваше очен лекар  Joy

# 589
Саб, и моят малкият вдигна през нощта 38 темп. Хрема и леко зачервено гърло констатираха - вирус. Изписаха му Виброцил 3х1, вит. С ампула 2 мл, 1 път/ден, Имунокол перфект и Атусон сироп за кашлицата, която е от задната хрема. Доста неща са, но на фона на вирус, който за поредн път е донесен от баткото и се завърта в семейството. Изопринозин/Изорекс редовно го изписват на голямото дете, за бебе не са ми го изписвали. Предния път му изписаха Авирон кидс - много хвалено сиропче пак за имунитета.

# 590
  • София
Между другото педиатърката ни все ни повтаря на всеки преглед да продължавам да давам по 2 капки Вигантол (Витамин Д), вие давате ли все още и в каква доза?

По 2 капки Вигантол  Peace

# 591
  • България
Ние сме на 1к.

# 592
Ние сме на 4 кпк даже,но на Огнян фонтанелата е много голяма.

# 593
Ние мислим да си платим очен преглед, не ми се спори със стиснатата педиатърка.
Момето, съжалявам! Това имунокол перфект не съм го чувала. И ние сме с вирус и вече спим. Ако вдигне темп.докато спи се чудя дали ще се събуди с рев или трябва аз да я следя? Маля някой с опит да каже.  Praynig

# 594
Magi, как така на твоя Митко отказват имуностимулатор защото ооще нямат имунна система а на нас ни изписаха такъв мощен.  newsm78
Кити, благодаря ти какво друго ви изписаха на вас тогава освен ефералган свещички? Ние сме си на Панадол.

Вчера на прегледа я попитах за имуностимулатор , да пие за всеки случай че зимата е ужасна. Но каза точно че няма за какво защото нямали имунна система още. Аз  питах всее пак за нещо от този тип, но пак същия отговор получих. И каза че нямал нито червено гърло и затова няма смисъл също . Като ви чета колко прегледи имате всички , офталмолог нефролог и тн. Нас само на коремен ехограф ни прати и толкоз. Отидохме си и на ортопед но не с направление защото Не се поемал по ЗК .. 3месеца се борих за това направление и накрая ми писна и си го заведох. Следващия път ще питам за тези прегледи, да видим какво ще измисли.

# 595
Ние мислим да си платим очен преглед, не ми се спори със стиснатата педиатърка.
Момето, съжалявам! Това имунокол перфект не съм го чувала. И ние сме с вирус и вече спим. Ако вдигне темп.докато спи се чудя дали ще се събуди с рев или трябва аз да я следя? Маля някой с опит да каже.  Praynig
Аз в такива моменти така или иначе не мога спокойно да спя. Не се притеснявай,просто я пипай дали е необимайно гореща. Ако има висока температура,няма да спи спокойно. Може да не плаче,но да се върти. Пожелавам ви спокойна нощ.

# 596
  • Русе
Явно всички бебоци са във фаза неспане. Пета нощ поне до три часа и Йоана се буди на всеки час и реве ако не дам да суче... Вече съм сигурна, че растат кътници. Другите всички са пробили, а като гледам как чеше с играчки и ръце назад в устата няма какво друго да е. Добре че сутрин спи до девет да дремна и аз.
Вчера се зачетох за това ранно никнене на зъби и то толкова много. Нищо коткретно не намерих. На едно място-не се притеснявай,на друго-притесняваю се. На баткото също рано избиха първите два,но поне до 10 месеца (по картон) е бил с 4,а ние тез дне ще сме с 6 вече,за вас да не говорим. Ти някакво проучване по въпроса правила ли си? Една професорка ми каза,че кърмата явно ми е много богата на калций,ама все пак. Огделно,че ноктите ми са много зле и кожата,особено на ръцете. Зъбите хич няма да ги коментирам,още с баткото не знам как не паднаха. Очаквам включване и от ставите скоро,но сега не смея да пия добавки,че току виж и мъдреци му излезли Grinning
Аз се опитах следобяд да дремна,но едни съседи (явно идиоти) почнаха в 14:30 да къртят нещо. Огнян за щастие точно беше в дълцок сън и не се събуди,но аз повече не можах да заспя. Иначе той спи супер леко,явно и заради зъбките,дори само промяна в светлината може да го събуди понякога.
Изобщо не съм се замисляла за толкова ранно никнене на зъбки. Ще се поровя и аз, имам и позната зъболекар, ще питам и нея. На каката си излизаха по учебник и не съм се  притеснявала. На братовчедите пък, три броя деца от различна страна - и моя и на мъжО, първите зъбки пораснаха след една годинка. На едното дете са много здрави, на другото - много развалени...брат и сестра са...Моите нокти са ок, косата ми падаше от хормоните, сега е ок, зъбите ми не са ок, ама 4 години бременност и кърмене няма как да са добре. Отивам да проучвам ранното зъбоникнене. И моят опит е, че бебе с температура не спи спокойно. Дано е лека нощта!

# 597
Да, с темп. спи, но стене, мрънка.....ако спиш леко, ще го усетиш. Аз си навивам аларма да следя при баткото, че той ми е правил фебр. гърч.

# 598
Магинка, няма нищо срамно в това човек да не знае едно или друго , нито пък е срамно да се пита.
Отдавна съм забелязала, че хората знаят различни неща. Това, че не си знаела какво специалист е офталмологът не те прави "невежа" в никакъв случай!  Hug
Сега за оченцето - не е нормално три месеца да е с конюнктивит! Отидете на очен , пък ако трябва си и платете! Нека я види специалист. Как така ще отказват направление при явен проблем??? Наистина е безобразие това! Направо се ядосах и аз...
Ние така и бяхме решили да си търсим специалист, но след като се полага направление първо него ще потърся пък дано даде. До сега за каквото и да ни се е наложило все сме били платено, за какво са ни тези педиатри, заради едните ваксини...
И аз давам Вит.Д по 1к. на Джеймисън.
А сетих се да питам, слагате ли малките мишоци да спят на възглавнички?

# 599
Магинка, при нас имаше проблем със слъзния канал. Давах постоянно някакви капки, сменявахме и не минаваше. И ние го влачихме около 3 месеца. Накрая се оправи с ежедневни масажи, но правилни. Защото в началото педи ни караше да натискаме от външния ъгъл на окото към вътрешния, а офталмологът ми каза, че не се прави така.
Правилният масаж бил от вътрешния ъгъл по посока на нослето, надолу. Почти месец правих масажи и да чукна на дърво, засега е добре.
На мен още не ми е ясно как протича профилактичният преглед при офталмолога. Като ходихме за горния проблем само погледна детето и каза, че нищо му няма, било от канала.

Общи условия

Активация на акаунт