Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 899
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
И мен ме интересува плуването Peace

При кошниците се гледа дали главата стърчи, не краката, затова скоро няма да сменям Reg Perego-то аз. Краката й стърчат, но за главичката има още мегдан и степени да се регулира нагоре, така че до годинката мисля да я изкара. Сега трябва да е повече от 70 см, последно се мерихме преди 3 седмици. Мисля, че децата са още много малки, за да се возят по движението.

Ами не знам каква е твоята кошница, но аз като им нахлузя зимните гащеризони и всичко им стърчи навън. Чак до годинка не съм чувала някой да ги вози бебетата в кошници за новородено. Те почват много да мърдат вече и им става тясно.  Иначе са ми удобни за разнасяне, но само защото моите кошници ги избирах да са леки.
Аз избирах кошницата по сертификации и изпитвания за безопасност, съответно е доста тежка. Но не я нося, защото пасва на шасито на количката ми, докато столчетата за кола нямат това преимущество.
Primo Viaggio SL на Peg Perego e.
Има 4 степени на височина за главичката и приставка за новородено, която още не съм махнала, защото с нея бебето буквално сяда в кошницата, а не искам 2 часа да я държа седнала, докато още не умее да сяда сама.
Предполагам, че има кошници, при които главичката може да щръква по-бързо, съответно да не е безопасно при удар. Но на този етап, не мисля, че дете на половин година е ок да се вози по посока на движението. Ето статия по въпроса.
Когато дойде време да сменям кошницата, аз лично ще търся стол с монтиране обратно на посоката на движение.

# 136
Аз няма скоро да замествам хранене. И да искам,засега няма да ми се получи. Иска да си суче. Все още сме само на обедни пюрета,които правя вече по-скоро като супички,заради акането и непиенето на вода. Въведох обаче плод - слива и засега рещих проблема с акането. Давам му сутрин по 40 гр. Между храненията. Ако му се спи и е много гладен по обед,кърмя,а пюрето,след като дремне.
Месо още не съм въвела,но след седмица ще въведа заешко (от ферма ще взема). До тогава искам да въведа елда,а не оризова каша (пак заради запека). ММ донесе три вида - брашно от Елда, по-тъмна (печена) и по-светла (на нея нищо допълнително не пише). Та ащо някой има опит с Елда,ще бъда благодарна,ако ми сподели,кой пакет да отворя Simple Smile.
П.с. от днес въвеждам зелена чушка. Отвратен е като самостоятелен вкус Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 21:14 от Hipo

# 137
Stitch,  нашите столчета са от 9 кг до 36 кг. и са точно на Britax Romer. Това, което казваш е вярно, но трудно за реализация. Няма как толкова голямо дете или възрастен да го накараш да се вози по посока обратна на движението. То ще иска да общува в колата и да гледа напред. На тази възраст децата са безкрайно любопитни и ми се струва,  че на дълъг път да го обърнеш с гръб към вас и пътя ще си е изтезание за него, но аз ти пожелавам успех. Колкото до безопасността, най-сигурно е детето изобщо да не се качва на колата или да излиза навън, но уви.

И при нас има бойкот на млякото. С мъка изяждат по 150 мл на хранене или общо по 300 мл на ден. Останалото е каша и пюре. Затова бързам да въвеждам нови храни, за да замествам и друго хранене,  ако се наложи.

# 138
Благодаря на всички мами, които се отзоваха!  bouquet Гърдата ми е значително по-добре след последното сукане на бебка. Надявам се повече да нямам такива ядове, че наистина се чувствах ужасно.
Аз давам пюренце преди обедното кърмене, нямаме заместено хранене. Днес, обаче, докато бях в спешното баща й я нахрани с пюрето и след това тя си е заспала, което ме довежда на мисълта, че ако не й предлагам гърда няма и да я търси. За сега, обаче, не мисля да го правя. При нас пък стана нещо много интересно, от както изяжда по половин бурканче пюре, почти на всяка смяна има ако, тоест поне 4 пъти минимум е с ако в памперса. Не знам, нормално ли е!? newsm78 До сега съм давала морков, сладък картоф, картоф и пащърнак. Утре мисля да дам морков, картоф и копър. Скоро също мисля и жълтък да дам. Обаче съм в чужденка с тези каши, нещо май по-скоро мисля да не ги давам.
Относно столчетата, Софи още е в кошницата. Струва ми се толкова неудобна, че нямам думи. Започнах от скоро да я слагам, преди беше в коша за новородено, колкото и да не е правилно, но просто този стол-кошница имам чувството, че ще я травмира.

# 139
WickedOne, къде го водите на плуване? Доволни ли сте? А той как реагира първия път? Има ли още запазен рефлекс за плуване?
Извинявай, че толкова въпроси изстрелях, но имаме желание и ние да водим малкия.

Водила съм го 2 пъти в басейн Спарк. Като цяло има два басейна там - единият е големия, в който засега водата май му е студена - 29 градуса и не издържа много там. Другия е джакузи и е доста топъл, но пък мъничък и не може да се маневрира много. Инструкторите са много симпатични и мили.
Първият път беше страшно усмихнат и спокоен. За жалост няма рефлекс за плуване, ако това се изразява в знанието какво да прави във водата - но така или иначе първият път не им дават да правят много. Родителят ги подхваща под мишниците и ги издърпва напред, назад, настрани във водата за да се отпуснат. Питах кога започват наистина да "плуват" и инструкторката каза, че е различно при всички деца (каква изненада). Голям плюс - след плуването заспива за секунди в колата, напълно е изтощен хаха Simple Smile Купихме му неопрен и се надявам да помогне да свикне с водата.
Но все още се чудя се дали да не го заведа на друго място с по-топъл басейн, това за мен е единствения минус.

# 140
Благодаря на всички мами, които се отзоваха!  bouquet Гърдата ми е значително по-добре след последното сукане на бебка. Надявам се повече да нямам такива ядове, че наистина се чувствах ужасно.
Аз давам пюренце преди обедното кърмене, нямаме заместено хранене. Днес, обаче, докато бях в спешното баща й я нахрани с пюрето и след това тя си е заспала, което ме довежда на мисълта, че ако не й предлагам гърда няма и да я търси. За сега, обаче, не мисля да го правя. При нас пък стана нещо много интересно, от както изяжда по половин бурканче пюре, почти на всяка смяна има ако, тоест поне 4 пъти минимум е с ако в памперса. Не знам, нормално ли е!? newsm78 До сега съм давала морков, сладък картоф, картоф и пащърнак. Утре мисля да дам морков, картоф и копър. Скоро също мисля и жълтък да дам. Обаче съм в чужденка с тези каши, нещо май по-скоро мисля да не ги давам.
Относно столчетата, Софи още е в кошницата. Струва ми се толкова неудобна, че нямам думи. Започнах от скоро да я слагам, преди беше в коша за новородено, колкото и да не е правилно, но просто този стол-кошница имам чувството, че ще я травмира.
И моят син ака поне по 4 пъти на ден... Горе долу по 2 пъти след всяко ядене на пюре/каша.

# 141

И при нас има бойкот на млякото. С мъка изяждат по 150 мл на хранене или общо по 300 мл на ден. Останалото е каша и пюре. Затова бързам да въвеждам нови храни, за да замествам и друго хранене,  ако се наложи.

Как мислиш да заместиш третото хранене? Аз много се притеснявам, че го прехранвам с тези каши и пюрета, но не знам какво друго да направя Sad

# 142
То ще иска да общува в колата и да гледа напред. На тази възраст децата са безкрайно любопитни и ми се струва,  че на дълъг път да го обърнеш с гръб към вас и пътя ще си е изтезание за него, но аз ти пожелавам успех.
То аз се возя с нея на задната седалка, а кучето в клетката на предната, затова хич не се и замислих за момента с общуването, който си е съществен. Laughing Да видим кога ще си сменим местата с кучето и ще иде той на задната седалка да я забавлява Laughing Аз все още не съм помисляла да сядам отпред, за да мога, ако се размрънка нещо, да я успокоявам и да не е разсейващо за шофьора, но сега ме накара да се зачудя докога се предполага да пътуваме в тая конфигурация newsm78 Слава богу, че все още предимно спи в колата. Иначе и аз към Бритакс съм се насочила за столче, като дойде време.

Днес ще въвеждам тиква аз, да видим дали ще се хареса като пащърнака.

# 143
  • София
Опитвам се да намеря точно къде бях чела наскоро /мисля, че някъде из Baby center/, че се препоръчва обръщане на седалката на количката по посоката на движение едва след 10-тия месец.
Мисля, че същото важи и за столчетата за кола. Моят син още си е в кошницата от количката /тя е до 13 кг./ и си пътува обратно на посоката на движението. Аз също пътувам отзад с него. Той или спи в колата, или мрънка, или си играе с някоя играчка. Не съм забелязала да проявява силно желание да гледа...

# 144
Добро утро.
И ние сме все още с кошницата за кола от количката, която е за новородени, но тя сериозно му утеснява и умалява вече, та ще търсим нещо ново и ние съвсем скоро.  Като тръгнем на покупки и намерим нещо ще споделя доволна ли съм и какво сме избрали Simple Smile Иска ми се да е нещо наистина сигурно , удобно и хубаво. Според мен коша за кола е нещо  в което си заслужава да се инвестира, особено ако смятате да пътувате в следващите няколко години да прекарва детето доста време в него.

Ама какви са тези дрямки по 3 часа?? хахах.... така не е спал от както беше на 2 месеца.... После премина през периода в който дрямките му бяха ТОЧНО 30 минути. Сега от около 1-2 месеца спи различно между 30 минути и 1,5 найййй-много до 2 часа, но много рядко толкова много. Средно спи 3 пъти по около 1час.

ВЪпрос относно зъбчетата - при който вече са се появили - какви бяха симптомите и за няколко дни и нощи ли се случиха нещата или съвсем изведнъж или седмици наред ?? То е ясно за лигавенето и чесането и т.н... Но снощи за първи път ми се случи детето да се събуди около 2 часа след като беше заспал и плака 1 час , докато заспа пак! Преди се е разбуждал, но максимум до 5 мин си заспива пак... А снощи явно нещо го болеше...беше му много тежко, дадох му Панадол и гелче... не мисля че помогна, накрая явно се измори просто... Та очаквах да видя някое зъбче тази сутрин, но НЕ. Sad

# 145
Опитвам се да намеря точно къде бях чела наскоро /мисля, че някъде из Baby center/, че се препоръчва обръщане на седалката на количката по посоката на движение едва след 10-тия месец.
Мисля, че същото важи и за столчетата за кола. Моят син още си е в кошницата от количката /тя е до 13 кг./ и си пътува обратно на посоката на движението. Аз също пътувам отзад с него. Той или спи в колата, или мрънка, или си играе с някоя играчка. Не съм забелязала да проявява силно желание да гледа...
При коша на количката е заради визуалната хиперстимулация, аз също не смятам скоро да я обръщам да гледа навън. Но при столчетата за кола е заради безопасността - там се препоръчва, ако е възможно, до 2 годишна възраст децата да пътуват обратно на движението. Това е най-грубо казано заради тежката глава на децата, която, ако се вози по посока на движението, при удар отхвърча напред и може да доведе до по-тежки наранявания на врата и гръбначния стълб. При столчето за пътуване в посока обратна на движението силата на удара се разпределя по целия гръб, врат и глава, тъй като цялото тяло е обгърнато от столчето.

# 146
Мале мами тея зъби ми напомнят периода с коликите. Снощи на всеки 20минути се събуждаше с плач . Към 4 заспа вече и в 7 се започна наново. Още не е задпал и само плаче и търка очички и ушички.  Адски подути са венците и крема даже не помага.. А и отделно по гръб не иска и само прав сефи и ако посмея да го сложа легнал се почват едни писъци и ревове....

# 147

Не се притеснявай. Позата е удобна и за бебета и за възрастни. Бебето 9 месеца е било в свита поза и не се е травмирало.  Laughing
За възрастни също поза "зародиш" е най-релаксиращата и отпускаща.
Столчетата/кошниците за новородени за автомобили са проектирани след достатъчен брой изследвания и не са пуснати на пазара просто ей така...
Не се притеснявайте да ги ползвате.  Simple Smile

# 148
Честита Нова Година, момичета, дано да ни донесе много поводи за радости и много здраве за малките бебоци и семействата.
Ние имахме много кротка нова година, бяхме на гости на къщата на едни приятели, които също имат малко бебе и не е изненада, че в 12;30 бехме по леглата. За моя изненада малката спа много спокойно, събуди се чак към 4 за хапване и после си спа до 7. Малко беше стресната на ново място с други хора, защото тя си е свикнала само с мен по цял ден и всеки път когато другото бебе искаше да "каже" нещо тя почваше да реве, но трябва да свиква.
От няколко дена надига дупе да пълзи и днес я сложих на земята на едно одеало и направо застава на ръце и крака и се мъчи да въври напред, одеалото се плъзга и не е много удобно, та трябва да измисля нещо друго. хубавото с пълзенето, бънджито и проходилката е, че заспива много бързо, още докато хапва се унася и после само с няколко полюшквания и е готова, но пак на 30 мин е будна на обяд едвам успявам да я доприспя да направи час, час и 30 мин, че да е по-спокойна през деня.

# 149
  • София
Ние сме със столче за кола на Bertoni Concord 0-18кг. С три позиции на гръбчето. Изтегля се напред и става като кошница.
За игра на пода взех от Джъмбо едно като килим само че е гумено отдолу. Не се пързаля и не пропуска студено. Simple Smile Пък е и шарено /с Мики Маус/ Simple Smile Голяма игра пада на него.

Общи условия

Активация на акаунт