Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 887
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Опитвам се да намеря точно къде бях чела наскоро /мисля, че някъде из Baby center/, че се препоръчва обръщане на седалката на количката по посоката на движение едва след 10-тия месец.
Мисля, че същото важи и за столчетата за кола. Моят син още си е в кошницата от количката /тя е до 13 кг./ и си пътува обратно на посоката на движението. Аз също пътувам отзад с него. Той или спи в колата, или мрънка, или си играе с някоя играчка. Не съм забелязала да проявява силно желание да гледа...

Аз имах предвид за деца около годинката, че и по-големи. Тогава вече са доста по-активни и подвижни, а за 2 годишни да не говорим...

Аз също пътувам с децата отзад и само спят в колата, но догодина, като тръгнем на море и напред-назад едва ли ще са толкова кротки. Много съм разпитвала приятели и познати с деца - всички са минали на столче след около седмия месец. Ако бебето е по-дребничко, може и да устиска повече. Не забравяйте, че тези столчета са до 9 кг повечето. На моите пише, че са до 13 кг, но това е абсурдно... Племенникът ми е на година и половина и тежи 12 кг, а на височина е 86 см. Само си представи как влиза в тази кошница.  ooooh! Освен безопасно, на детето трябва и да му е удобно все пак... Иначе, да не дава Господ инциденти по пътищата !  newsm20

Аз да ви питам за фонтанелките - как са при вас ? Нашите не са още отворени- има дупка с диаметър около 2 см. Вече втори ден забелязваме при младежа, че като го къпем мястото пулсира. Някой друг забелязвал ли е нещо подобно ? newsm78

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 07:42 от KittyCatty

# 151
Кити , значи че се е обезводнил. Давай повече водичка като видиш така фонтанелата. : )

# 152
Кити , значи че се е обезводнил. Давай повече водичка като видиш така фонтанелата. : )

Четох, че било нормално и често се случвало, но уж няма нищо притеснително. С това дехидратиране сега ме замисли... newsm78 Той вода не ще да пие. Само получава от млякото и кашите.

# 153

Когато дойде време да сменям кошницата, аз лично ще търся стол с монтиране обратно на посоката на движение.
Обратно се инсталират до 9кг повечето. После просто няма как, защото няма къде да са крачетата. Моя човек няма 8кг, но утре ще му я обръщам, защото както вече съм споделяла е над 70 см и не може да си изпъва крачетата  Peace

Аз няма скоро да замествам хранене. И да искам,засега няма да ми се получи. Иска да си суче. Все още сме само на обедни пюрета,които правя вече по-скоро като супички,заради акането и непиенето на вода. Въведох обаче плод - слива и засега рещих проблема с акането. Давам му сутрин по 40 гр. Между храненията. Ако му се спи и е много гладен по обед,кърмя,а пюрето,след като дремне.
Месо още не съм въвела,но след седмица ще въведа заешко (от ферма ще взема). До тогава искам да въведа елда,а не оризова каша (пак заради запека). ММ донесе три вида - брашно от Елда, по-тъмна (печена) и по-светла (на нея нищо допълнително не пише). Та ащо някой има опит с Елда,ще бъда благодарна,ако ми сподели,кой пакет да отворя Simple Smile.
П.с. от днес въвеждам зелена чушка. Отвратен е като самостоятелен вкус Simple Smile
Аз ползвам чиста зърнена каша Елда на слънчо. Хапва я и става много бързо и лесно. Няма добавена захар и мляко.  Peace

# 154
Опасно е ако се подуе. При нас това 'хлътване' за първи път стана на 2 3 месеца и от педи разбрах от какво е и че не е опасно , но задължително трябва да пие водичка.След 20тина мин се оправя. Flutter

# 155
нямаме хлътване, а пулсации само  Thinking

# 156

ВЪпрос относно зъбчетата - при който вече са се появили - какви бяха симптомите и за няколко дни и нощи ли се случиха нещата или съвсем изведнъж или седмици наред ?? То е ясно за лигавенето и чесането и т.н... Но снощи за първи път ми се случи детето да се събуди около 2 часа след като беше заспал и плака 1 час , докато заспа пак! Преди се е разбуждал, но максимум до 5 мин си заспива пак... А снощи явно нещо го болеше...беше му много тежко, дадох му Панадол и гелче... не мисля че помогна, накрая явно се измори просто... Та очаквах да видя някое зъбче тази сутрин, но НЕ. Sad
Ние още нямаме зъби, но според мен е възможно и от друго да е, защото геловете успокояват мигновено, ако са с ледокаин, но имат много кратък ефект и не е препоръчителн ода се ползват често  Peace

# 157
Благодаря на всички мами, които се отзоваха!  bouquet Гърдата ми е значително по-добре след последното сукане на бебка. Надявам се повече да нямам такива ядове, че наистина се чувствах ужасно.
Аз давам пюренце преди обедното кърмене, нямаме заместено хранене. Днес, обаче, докато бях в спешното баща й я нахрани с пюрето и след това тя си е заспала, което ме довежда на мисълта, че ако не й предлагам гърда няма и да я търси. За сега, обаче, не мисля да го правя. При нас пък стана нещо много интересно, от както изяжда по половин бурканче пюре, почти на всяка смяна има ако, тоест поне 4 пъти минимум е с ако в памперса. Не знам, нормално ли е!?
Радвай се! Нормално е. От както започнах захранването големи ядове имаме с това изхождане.  ooooh!

# 158
То пак става дума за същото. При Митко хлътна и пулсираше.

# 159

Когато дойде време да сменям кошницата, аз лично ще търся стол с монтиране обратно на посоката на движение.
Обратно се инсталират до 9кг повечето. После просто няма как, защото няма къде да са крачетата. Моя човек няма 8кг, но утре ще му я обръщам, защото както вече съм споделяла е над 70 см и не може да си изпъва крачетата  Peace
Има си и до 18 килограма, това е на Бритакс:

Дъщеря ми беше 70 см преди 3 седмици, ще я снимам следващия път в кошницата, като пътуваме, има си място за краката, а за главата има още степени нагоре даже, на които да се качва опората. Но не я слагам вътре с пухен космонавт, а с поларен, за да не й е тясно.

# 160

Аз да ви питам за фонтанелките - как са при вас ? Нашите не са още затворени - има дупка с диаметър около 2 см. Вече втори ден забелязваме при младежа, че като го къпем мястото пулсира. Някой друг забелязвал ли е нещо подобно ? newsm78

Напълно нормално е да пулсират и да са ЛЕКО вдлъбнати. Не се тревожи. Обезводняване има, когато е много хлътнала. По-опасно е, когато е издута  Peace Аз на моя човек не я барам и нямам идея колко е голяма  newsm78

# 161
Въпрос относно зъбчетата - при който вече са се появили - какви бяха симптомите и за няколко дни и нощи ли се случиха нещата или съвсем изведнъж или седмици наред ?? То е ясно за лигавенето и чесането и т.н... Но снощи за първи път ми се случи детето да се събуди около 2 часа след като беше заспал и плака 1 час , докато заспа пак! Преди се е разбуждал, но максимум до 5 мин си заспива пак... А снощи явно нещо го болеше...беше му много тежко, дадох му Панадол и гелче... не мисля че помогна, накрая явно се измори просто... Та очаквах да видя някое зъбче тази сутрин, но НЕ. Sad
[/quote]
Даа,и при нас беше така само че и с висока температура (38.7) еднократно и за кратко,а на следващия ден поддържаше 36,4 - 37,3,вечерта точно в 12 часа се събуди с неутешим плач,като не можех да я успокоя даже да и дам вода. Само се носихме и като се умори дадох панадол и крем за венчетата. От тогава няма температура,а зъбчето забеля след още няколко дни. И аз очаквах да го видя на другата сутрин,нооо Whistling
За фонтанелката -нормално е да се затвори до годинка,че и до 18ти месец.важно е ръбовете да не са меки (симптом за рахит). Ако е изпъкнала мекотината е опасно,но зависи и от положението в което е застанало. Ако е хлътнала трябва да се даде вода(аз обикновено давам преварена). Ако детето е развълнувано или му е топло е възможно фонтанелата да пулсира,понякога след баня или при дълбок сън.
Моята сладуранка пие по 110-180 мл вода и то с огромно желание newsm78 мляко не иска. Спряхме захранването заради ужасния запек и подсичане (оказа се,че се е подсякла заради никненето на зъбките!),но намали доста млякото (по 130-140мл на хранене при 190-200мл преди). След хранене иска вода. Не иска никакви пюрета,освен бял морков Thinking отчаивам се направо.

# 162
Имах предвид, че е отворена фонтанелката, а не затворена. Няма хлътване. Благодаря за успокоението. Simple Smile
Относно столчето до 18 кг,  което е обратно на посоката на движение,  според мен, колата трябва да е доста широка за такова столче. В противен случай, предната седалка трябва да се свие доста. Нашата кола е ван и кошниците опират отсега в предните седалки. Не мога да си представя как се монтира столче за 18 кг. дете на обратно,  така че да може да си опъне краката, като на снимката. Бритакс често предупреждават,  че някои от столчетата не са съвместими с определени автомобили. В моя случай с два такива стола отзад, ми се струва абсурдно.

# 163
Колкото и неправилно да е и аз си я транспортирам в коша за новородено. Естествено съм до нея на задната седалка. С тия дупки по пътищата и твърдото окачване на колата ни ме е страх че ще й се набие гръбначето.може би сега като.навърши 7 мес ще пробвам столчето.взех на чиполино версо+.оказа се, че нашата количка няма седнало ниво с лице обратно на движението и не знам какво ще правя newsm78

# 164
От 2 месеца сме с стол за кола 0-18 монтирахме го в обратна посока но на бебо не му хареса и си го обърнахме с лице към пътя. Така заспива моментално а ако е буден с интерес гледа през прозореца.
А относно количката , в друга тема питах дали е голяма драма ако не гледа към мен бебо, защото съм решила да се взима такава количка другия месец, в която е с гръб към мен... Та надявам се да няма такива драми , че сегашната ми идва адски тежка и голяма и я махам(а седалката се върти в двете посоки..)

Общи условия

Активация на акаунт