Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 981
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Да, разбира се. Като спестим анимацията на 7 месечно бебе,  ще го предпазим от зомбиране в по-напреднала възраст?  Ами направо да му сложим една превръзка на очите, за да не вижда телефоните, таблетите и телевизорите,  с които са се обградили иначе НЕзомбираните му родители... Всеки да си гледа децата, както намери за добре, но за мен изолирането на децата от естествената цивилизована среда е грешно. Не можеш да му програмираш сетивата. На детето трябва да се обясни защо не е хубаво да се "зомбира", както и родителите да му дават съответния пример. Но това няма как да стане на 7месечна възраст. През този етап бебето не прави разлика между таблет и светеща/пееща играчка на Фишър Прайс. То се впечатлява еднакво от двете.
Точно си го написала Кити. Peace Живеем в такова време , че няма как да избягаме от телевизори, телефони т.н.
А като чуя някой да каже/напише "Ние вкъщи не гледаме телевизия" ме избива на смях!
Има, има, ама е по-лесно  Wink

# 271
Ние в къщи не гледаме телевизия в присъствието на детето.  bowuu

Между другото, може би част от децата ни ще пропушат и цигари след време, но не смятаме, че така и така ще го правят,  да им ги дадем от сега.

Те и алкохол ще пият, за какво да им го забраняваме? Вместо анасоновите чайчета на Хип - по една анасонлийка и хем няма да го боли коремчето, хем ще спи по цяла нощ Grinning

# 272
Просто някакво сравнение... Simple Smile
Ами да се замислим тогава защо захранваме поетапно, месеци наред.
И как влияе на мозъка на детето едно филмче, което дори не разбира. Всички звуци, светлини, вълни и т.н.
Ама всеки си преценява за себе си. За мен е важно моето дете по-късно да попадне в електронния свят.  Simple Smile
Ама те някои не захранват постепенно, така че още едно неуместно сравнение  Peace Grinning

# 273
Гадничко си е навън - преди малко излизах. Иначе е много красиво заради снега, но вятърът жули неприятно. Това за София - на другите места не знам как е.

Момето За какво "зомбиране" става дума, когато се касае за 7-месечно бебе? Айде стига изтрещява и ти.  
За зомбирането няма как в момента да си дадеш сметка. Само да уточня,че изобщо не упреквам никоя майка за такова нещо. Единствено мога да предупредя да се внимава,защото неусетно екранът с движещи се картинки се превръща в наркомания,призната от психолози и психиатри. При това,наркомания,която се лекува по-трудно от хероиновата зависимост,защото изолирането е направо невъзможно. Всякакви екрани около нас колкото си щещ. Споделям го,защото аз вече имам много сериозен проблем. Няма лошо да се пускат филмчета,подходящи за възрастта,но не трябва да се прекрава тънката граница медиите да се превръщат в детегледачки. Просто съвет. Ако на детето му е скучно в ресторанта,прибирайте се вкъщи Simple Smile не му давайте телефона си Simple Smile
+1  Peace

# 274

Ще сменя рязко темата, като питам дали някой вече е въвел зелена, червена чушка или домат?  Също, кога се въвеждат подправки като сол и черен пипер? Вчера им приготвях спанак и по инерция го подправих,  после го измих,  но не знам дали не остана малко...
Червените зеленчуци се въвеждат след 12м. Зелената може още в началото на захранването, ноаз лично още не съм я въвела. Много е важно да е хубаво обелена Peace Спанак не съм въвела, защото ако не е домашен е пълен с нитрати и даването му е безсмислено.
Сол се въвежда след 12м. и то в минимално количества. Захарта и тя, но всъщност организма няма нужда от захар, така че може и никога Simple Smile
Черен пипер, никъде не съм срещала кога се въвежда, но ще е мнооого нататък.

# 275
Happy, да, трябва да внимаваме, но не мисля, че Маша и мечокът може да им увредят мозъчетата. Още имам прекрасни спомени от Сънчо и от Ну Погоди - едни от най-живите ми,  цветни мигове. Иначе какво ни остава освен да почнем да им четем Война и мир на глас и да им пускаме Вивалди за да станат гении...

Научно доказано е, че децата, които гледат ТВ проговарят по-късно. Аз му чета детски приказки - не е нужно да е Война и мир и му пускам Вивалди, дори си има любима опера - Четири сезона. Както и да е.
Тук вече не е въпроса на колата, а на задкормилното устройство.
Не мисля, че едно 7м. бебе може да оцени дълбокия подтекст на Маша и пичока, извинете!

# 276
Значи да очаквам, че моето дете ще бъде гений.  Sunglasses Laughing
От когато родих гледам телевизия 34547 пъти повече.  ooooh! Трябва да се поправя.

Снощи една бургаска юнска мама каза, че е пробвала бебока на гърне и е имала успех. Реших и аз да пробвам моята. След като хапна на обяд я сложих за 6-7 минути. Нищо не свърши, но ѝ беше много забавно на "трона".  Laughing
Мисля да я слагам вече за по 5 минутки да свиква малко по малко, така или иначе седи стабилно...
Аз го слагам и го поддържам с ръце,но като усетя,че почва процеса. Така по-лесно се изхожда
И аз така Simple Smile

# 277
За бънджито -по колко време ги държите?
Бях наела бънджи. Имай предвид, че детето си виси на анатомията (както в кенгуру). Слагах го по няколко пъти за по 5 мин., но той не беше в еуфория.  Peace

# 278
Анелия, благодаря за линка. Там има и други доста полезни съвети.  bouquet

Имаме успех с гърнето. След "вечерята" я сложих и чудото стана след има-няма 5 минути.  Mr. Green
Хайде да видим докога ще е така.  Twisted Evil

# 279
За солта - след годината. Дотогава бъбреците имат много ограничени способности да я обработват и може да доведе до високо кръвно налягане в бъдеще.

Пикантните подправки (черен пипер, къри) не се препоръчват и след годината, не съм се интересувала кога се въвеждат.

За попарата с чай - в кърмаческа възраст не се препоръчват билкови чайове, те имат фармакологично действие и може да имат неблагоприятен ефект при бебетата.

Ние не гледаме телевизия. Освен спортни събития и разни серийки, които си дърпаме от дъжд на вятър с таткото и си ги пускаме на ТВ. Това са навиците на семейството ни, бебето понягога също гледа в скута ми, ако не е обърната с гръб и да си играе.
Музикални клипчета й пусках последно като пътувахме в колата, защото й доскуча и да не шофира баща й с ревящо бебе, вкъщи й пускам само музика понякога, радва й се, но повече й пея. Пасивните забавления са пристрастяващи, затова й ги ограничавам, а бебетата се нуждаят от активна игра, за да се развиват. Образователен ефект може да имат подходящи филмчета чак след 2 годишна възраст.
Дъщеря ми не е ощетена от забавления поради липсата на телевизия, забавлява се по цял ден с краката и ръцете си, с играчки, с предмети, които намира за интересни, играем и заедно, дори кучето се включва в забавленията. По празниците най-голям хит беше пееща шарена коледна картичка с шумолящ целофан, на която й беше свършила батерията, баба й я купила за левче, че й харесала картинката.

# 280
  • България
Мами само моя юнак ли седи по цял ден прав? Вече незнам как да го забавлявам, той държи да е прав през времето в което е буден, вече и има смелост да се пуска но си пада на дупето и се почва наново упражнението Mr. Green .Доро в стола за хранене се изправи днес и от утре ще закопчавам и коланите..
От както почна да се изправя се научи и да седи . И най интересното нещо на света е крема за подсичане и детското от Ютуб с Дейв и Ава...Пълен е с енергия, а се чудех  не е ли рано за това стоене правичък , все пак е крехък още ..явно наистина рано ще се прохожда..
И моя човек се научи се изправя, но за сега успява и седнал да се залисва. Днес му направих клип, как се държи с една ръка за кошарата, и си гледа, после се пусна и стоя 1-2 сек и туп Grinning

И Стела от вчера стои права като я държа за ръчичките Simple Smile)  и много се кефи,но не могат да се изправят сами.

# 281
"Маша и пичока" Grinning Grinning Grinning
Извинете не се сдържах.Grinning
Относно спанака и нитратите - откакто заместих 2 хранения, реших, че им е време да се запознаят с нитратите от кварталния плод-зеленчук. Засега нямаме проблеми.
Питах за чушки и домати, защото вчера попаднах в аптеката на пюре на Хип "спагети болонезе",  което е за деца над 4 месеца. Купих го, но се замислих дали не е още рано за това. Някой тествал ли го е вече?
Аз да похваля моята мома, че днес за първи път сама си отвори чекмеджето на леглото и започна да бърка вътре. Май си търсеше официалната рокля Grinning То не е много за хвалба май, че скоро трябва да запечатваме всички шкафове и чекмеджета...

# 282
  • България
Аз съм давала и зелена и червена чушка  Peace

# 283
Аз съм давала и зелена и червена чушка  Peace

Как им я приготвяш? 

# 284
  • България
Печени,белени и пасирани с друг зеленчук.

Общи условия

Активация на акаунт