Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 945
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
За роговицата. Аз преди няколко години бях със смъкната роговица. Нелеп инцидент,малко по-тежък от твоя. Знам какво е,но не се притеснявай,ще мине. Помагаше ви нощно време като си превързвах окото и с един тънък шал през главата,да държи здраво. По-малко боли. След това ще усещаш лека болка при студ,опушено, но и това ще отмине. Само след тжва винаги трябва да предупреждаваш при очен преглед,че си имала такава случка. Аз ноктите му ги режа всеки ден и въпреки това са жестоко остри. Както си спя и ми хваща с всичка сила я устата,я носа... Какви са тез нокти просто не знам. Simple Smile
За биберона. Като го смучат всъщност не могат да заспят дълбоко. Така че добре сте решили. При нас няма голяма зависимост,но аз засега не сменям размера със за след 6 месеца и той цързо я изплюва. Никога не слагам залъгалка,когато плаче или ми се оплаква. По-добре да си изкаже мъката. Единствено,ако вечер ми скъсва нервите Simple Smile,докато го оправя за сън,може и да му я тикна.
Мерси, Hipo, дано бързо мине окото, вече болка почти не се усеща, по-скоро е дискомфорт, който се засилва след капките за известно време.
Ти още ли приспиваш като хващаш ръчичките? Аз вчера и днес я приспивам така, увивам я в памучно одеалце, но не много стегнато и я гушвам, така че да не размахва ръце. Иначе непрекъснато си дърпа ушичките или търка очичките/устата/лицето, като е сънена и се ядосва от това.

Анелия мисля повиваше нейния мъник, дали спря вече и кога?

KittyCatty, няма страшно, глутена и без това не трябва да се въвежда твърде късно. Щом никой от семейството не е проявил непоносимост, едва ли малчовците ще го направят. Непоносимостта към глутен е проявена при под 5 процента от населението на планетата, доколкото съм чела. Аз мисля да й дам коричка бял хляб и така да го въведа, но може и да е с овесена каша. Мисля, че по принцип последователността, която се практикува при въвеждане сега е овес > ечемик > пшеница.

# 316
Да, но аз им натресох директно пшеницата Grinning

# 317
За роговицата. Аз преди няколко години бях със смъкната роговица. Нелеп инцидент,малко по-тежък от твоя. Знам какво е,но не се притеснявай,ще мине. Помагаше ви нощно време като си превързвах окото и с един тънък шал през главата,да държи здраво. По-малко боли. След това ще усещаш лека болка при студ,опушено, но и това ще отмине. Само след тжва винаги трябва да предупреждаваш при очен преглед,че си имала такава случка. Аз ноктите му ги режа всеки ден и въпреки това са жестоко остри. Както си спя и ми хваща с всичка сила я устата,я носа... Какви са тез нокти просто не знам. Simple Smile
За биберона. Като го смучат всъщност не могат да заспят дълбоко. Така че добре сте решили. При нас няма голяма зависимост,но аз засега не сменям размера със за след 6 месеца и той цързо я изплюва. Никога не слагам залъгалка,когато плаче или ми се оплаква. По-добре да си изкаже мъката. Единствено,ако вечер ми скъсва нервите Simple Smile,докато го оправя за сън,може и да му я тикна.
Мерси, Hipo, дано бързо мине окото, вече болка почти не се усеща, по-скоро е дискомфорт, който се засилва след капките за известно време.
Ти още ли приспиваш като хващаш ръчичките? Аз вчера и днес я приспивам така, увивам я в памучно одеалце, но не много стегнато и я гушвам, така че да не размахва ръце. Иначе непрекъснато си дърпа ушичките или търка очичките/устата/лицето, като е сънена и се ядосва от това.

Анелия мисля повиваше нейния мъник, дали спря вече и кога?

KittyCatty, няма страшно, глутена и без това не трябва да се въвежда твърде късно. Щом никой от семейството не е проявил непоносимост, едва ли малчовците ще го направят. Непоносимостта към глутен е проявена при под 5 процента от населението на планетата, доколкото съм чела. Аз мисля да й дам коричка бял хляб и така да го въведа, но може и да е с овесена каша. Мисля, че по принцип последователността, която се практикува при въвеждане сега е овес > ечемик > пшеница.
От известно време заспива с кърмене основно,но по принцип хващонито на ръчичките още е на мода. Той самият обича да си ги събира,когато заспива,аз просто си слагам моята ръка отгоре. Ако не иска да суче,си люшкаме малко в люлеещия се стол и му пея,за да кротяса. Понякога така заспива,но по-често,точно като реша,че е кротнал,почва да протестира и го взимам на ръце за две -три танцови стъпки Simple Smile и след това идва ред на ръчичките. От скоро му пускам пак бял шум,че е много тихо в къщи и се чуват резки звуци от улицата или съседите и се стряска. Основно му пускам море или класическата песничка,дето е по всички играчки,но на приложението може да върви 30 мин и да регулирам звука. Иначе и той много си търка очите,но ушите са му страст. Направо ранички си прави с тез остри нокти. Той се ядосва само на очите като търка,ушите явно му е приятно. За ръцете пробвах да му ги слагам под чувалчето,но се ядосва по някое време и спрях.

# 318
  • България
Хипо каква елда даваш и от къде я вземаш?
Аз съм давала на каката на зърна, но предполагам на по-голяма възраст.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 20:33 от ирен22

# 319
Хипо каква елда даваш и от къде я вземаш?
Аз съм давала на каката на зърна, но предполагам на по-голямата възраст.
ММ ми донесе печена елда,сурова и брашно от елда. Не знам откъде я е взел. Предполагам,че от един магазин,в който основно предлагат разни семена,подправки и т.н. Мислих,четох,мислих,четох и реших да почна с печената. Накисвам в хладка вода 8-12 часа,после изхвърлям водата и заливам с гореща съвсем малко да я покрие и варя (четох,че става по-вкусна,ако не се отваря капака и се вари основно на парата). После оставям да си постои и пасирам. Същото може да се направи и с брашното от елда,но трябва да се бърка постоянно,естествено. Аз му дадох с пръсти да джвака зрънца,но не беше впечатлен. Беше му любопитно и беше забавно как се чуди какво да ги прави Simple Smile Капвам в кашата две-три капки зехтин,защото още не съм минала на масло. Доста блудкаво е,но засега не протестира особено. С кърма не му хареса. По принцип не харесва нищо,когато добавя кърма.

# 320
Някоя мама с нередовен цикъл? Дойде ми 2месеца и половина след раждането. Първия цикъл беше нормален , 2рия дойде след 30дни. След това всичко беше нормално на 28ден си идваше и сега ми закъснява с 2 дни а си ме наболява леко кръста..Преди да забременея бях с редовен като по часовник цикъл. Вярно ли е това че цикъла се нормализира до 1година след раждане? Сори мами че такъв въпрос задавам тук в бебешката ни тема . Peace

# 321
  • гр.София
Някоя мама с нередовен цикъл? Дойде ми 2месеца и половина след раждането. Първия цикъл беше нормален , 2рия дойде след 30дни. След това всичко беше нормално на 28ден си идваше и сега ми закъснява с 2 дни а си ме наболява леко кръста..Преди да забременея бях с редовен като по часовник цикъл. Вярно ли е това че цикъла се нормализира до 1година след раждане? Сори мами че такъв въпрос задавам тук в бебешката ни тема . Peace

Magi, при мен също е доста нередовен след раждането.  Sad

# 322
  • Русе
Аз изобщо нямам цикъл още...И след прегледа вчера, че не бях ходила от раждането се оказа, че няма изгледи да се появи скоро. Но миомата не иска да се смали и да си изчезне сама, гадината мръсна...Две деца родих нормално сега заради нея може да се наложи да ме режат...Тюююю.

# 323
И при мен не дойде цикълът след раждането и доки ми каза да изчакам 6 месеца, ако го няма, да го предизвикам с Примолут Нор, защото при прегледа се оказа, че нищо ми няма. Така го предизвиках миналия месец. Аз съм с хормонални проблеми. Ще изчакам този месец да видим дали сам ще дойде и ако го няма, пак ще се ходи на лекар.  Аман вече.... ooooh!

Момичета, какви гърнета купувате за бебоците ?

# 324
И моят цикъл е супер нередовен и това много ме дразни.
От една страна имам чувството, че хормоните си играят игрички с мен, от друга - не мога д апланирам една почивка като хората. Дори и за килограмите съм обвинила него. Имам чувството, че като се регулира всичко ще си дойде на мястото. Ех, надежди...  Grinning

# 325

Четох че до 35дни било нормално да закъснее така че ще чакам. Ако ли не ще предизвиквам пак с канела. Предпочитам я пред хапчета. Звучи млко като бабини девитини , но така ми дойде първия цикъл след като родих.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 16:58 от __Magi

# 326
  • Русе
Лекарката вчера каза, че нямам никаква лигавица на матката, та няма как и да го предизвикам. Ама и аз кърмя активно, тоя път явно ще е така. Не е ми липсва, притеснява ме само е като не знам кога да го чакам да не стане някой гаф. Големи хора сме, знаем как да се пазим ама....Ще има да го мисля...Пък Беба не й пука - суче си щастливо,хапе яко 😂

# 327
Сети се МЦ да дойде най сетне  Grinning Party .
Друго да ви питам, будят ли ви се бебчетата през ноща и колко пъти? Моя мъник се бъди по 2 пъти за ядене едно от които е само вода. И ужасно мн се върти и от това намира странни пози за сън и от неудобството се буди пак но  с рев.. И също не си изпива млякото а яде по 3 пъти мляко. Сутрин вечер и през ноща. Има 2 заместени , пюре и каша. Има и едно междинно хранене с кремче.

# 328
Цикълът ми дойде след като спрях кърмата и от тогава си е редовен на 28 дни. Дано така да си остане.
Иначе колкото до сънят нощем е нещо ужасно, постоянно се буди с рев и или иска да яде или да я люлея да заспи, не знам от зъбите ли е или й е горещо. Поддържаме около 23 градуса и я обличам с гащеризонче, като не закопчавам долу на ходилата, че никак не обича да спи с чорапи или нещо подобно и отгоре завивам с тънко шалте. Аз спя така и ми е добре, но понякога мисля, че тя от жега се събужда, а не ми се ще да експериментирам и да я разсъблека. Вие как обличате бебоците за сън?

# 329
Вие как обличате бебоците за сън?

Боди с дълъг ръкав, памучна тънка пижамка. Слагам и чорапки. Ако не сложа чорапки краката ѝ са замръзнали. Завивам с две одеала, но са тънички(ползвам точно тези двете, защото са големи и ми е удобно да ги подмушвам под матрака, съответно тя не може да се развие). Поддържаме около 20 градуса температура.

Общи условия

Активация на акаунт